Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Έντονα ενοχλημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το φιάσκο του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ




Του Δημήτρη Γκάτσιου

Σφόδρα προβληματισμένος και ενοχλημένος για όλες τις αρνητικές εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ φέρεται να είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η εικόνα της διάλυσης, που επικρατούσε στο χώρο του Συνεδρίου από το πρωί του Σαββάτου, με ελάχιστα μέλη της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δηλώνουν το "παρών" αποτέλεσαν το πρώτο… χτύπημα, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για το περιβάλλον του προέδρου της γαλάζιας παράταξης να έρχεται, όταν οι εργασίες πέρασαν στο δια ταύτα. Στην ανάδειξη, δηλαδή, των μελών της νέας κεντρικής επιτροπής, αλλά και των προσώπων που θα εκπροσωπήσουν τη νεολαία της Νέας Δημοκρατίας στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, που σηκώνει αυλαία την προσεχή Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές ψηφοφορίες έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι τις οκτώ το βράδυ καμία κάλπη δεν είχε στηθεί, με αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων της ΟΝΝΕΔ να έχει αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη και στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου να έχουν απομείνει ελάχιστα άτομα. Πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν προς την κατεύθυνση του γραμματέα της παράταξης, Ανδρέα Παπαμιμίκου, όσον αφορά στο μπάχαλο που επικράτησε, καταλογίζοντας του ευθύνες και προσπάθεια τορπιλισμού της διαδικασίας, προκειμένου να ελέγξει συνέδρους.

Το τι μέλλει γενέσθαι όσον αφορά στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στο 10 Τακτικό Συνέδριο θα αποφασιστεί μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, μάλιστα, της διάλυσης, αργά χθες το βράδυ  η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία "ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής στο 10ο Τακτικό Συνέδριο" και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Πριν λίγα λεπτά, θέση για όλα όσα έλαβαν χώρα στο κλειστό γυμναστήριο του Ευόσμου πήρε ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. "Από μικρό παιδί έχω υπηρετήσει την ΟΝΝΕΔ, σχεδόν από όλες τις θέσεις. Έχω ζήσει χαρές και λύπες. Έχω κερδίσει και έχω χάσει πολιτικές διαδικασίες. Σε κάθε συνέδριο ψηφιζόταν αλλαγές στον κανονισμό, λαμβάνονταν πολιτικές αποφάσεις, εκλέγονταν τα νέα όργανα από τους συνέδρους και αυτό αποτελούσε γιορτή για την οργάνωση. Δυστυχώς αυτά τελείωσαν με το φιάσκο του 10ου Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ. Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία , οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού. Πλήρης διάλυση. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της. Θα μας βρουν απέναντι. Όχι μόνο εμένα , αλλά όλους όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΟΝΝΕΔ", ανέφερε, στην προσωπική του σελίδα, σε χώρο κοινωνικής δικτύωση.


Πηγή : capital.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου