Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μπάμπεργκ - Ολυμπιακός 72-71



Ο Ολυμπιακός είχε τη νίκη στα χέρια του, αντί να την «κλειδώσει»... φλυαρούσε και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο 4'' πριν τη λήξη χάρισε τη νίκη στη Μπάμπεργκ με 72-71. 

Η Μπάμπεργκ επικράτησε του Ολυμπιακού με 72-71 και ουσιαστικά μηδένισε τις πιθανότητες πρόκρισης των «ερυθρόλευκων» στα playoffs. Οι Πειραιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο ματς, ωστόσο στο τέλος χαλάρωσαν στην άμυνα, πήραν κακές επιλογές στην επίθεση και οι γηπεδούχοι τους τιμώρησαν.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τους «ερυθρόλευκους» να αποκτούν προβάδισμα 7 πόντων (26-33, 24'), έχοντας για πρωταγωνιστές τους Γιώργο Πρίντεζη (15π., 4ρ.) και Βασίλη Σπανούλη (5π., 7ασ.).

Η Μπάμπεργκ πάντως με την είσοδο του Λέον Ραντόσεβιτς και τα μακρινά σουτ στα οποία ευστόχησαν οι Στρέλνιεκς, Στάιγκερ (στην αρχή) και Χέκμαν άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης και πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 38-37.

Στην τρίτη περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» όχι μόνο διόρθωσαν την άμυνά τους (δέχτηκαν 3 πόντους στα πρώτα 6'), αλλά αποφάσισαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό κάτι που τους βοήθησε πολύ και ξέφυγαν με 43-53 (27'). Οι Γερμανοί πάντως βρήκαν και πάλι επαφή πίσω από τα 6,75 και μείωσαν στο καλάθι (51-53, 30΄).

Οι Πειραιώτες διατηρούσαν προβάδισμα 5-6 πόντων στη μεγαλύτερη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου, ωστόσο «πέταξαν στα σκουπίδια» πολλές ευκαιρίες να την αυξήσουν και να τελειώσουν το ματς. Η Μπάμπεργκ βρήκε μεγάλα σουτ και αρχικά ο Ζήσης μείωσε σε 69-71. Ο Σπανούλης αστόχησε και στην τελευταία επίθεση ο Γιάνις Στρένιεκς χάρισε τη νίκη στην ομάδα αφού στα 4'' ο Ολυμπιακός δεν εκδήλωσε καν επίθεση.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Δεν τα παράτησε η Μπάμπεργκ. Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε αυτές ήταν καλύτεροι οι Γερμανοί. Στα δίποντα (48%-40%), στα τρίποντα (44%-35% και στις ασίστ (21-18).

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στα κλεψίματα (0-6) και στα λάθη (9-4).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Γιάνις Στρέλνιεκς σε 27:43 είχε 10 πόντους (2/2δ., 2/4τρ.), 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και ευστόχησε στο νικητήριο τρίποντο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Βαγγέλης Μάντζαρης τελείωσε πάλι με αρνητικό ranking (-1) έχοντας μηδέν πόντους, 4 ριμπάουντ, ένα λάθος και μηδέν ασίστ

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να μην κάνει φάουλ στην τελευταία επίθεση της Μπάμπεργκ και ο Στρέλνιεκς σκόραρε από τη γωνία για τρεις χαρίζοντας τη νίκη στους Γερμανούς. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τρία τρίποντα σε ισάριθμες προσπάθειες στο τελευταίο 1:20.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Μπάμπεργκ φυσικά τη δεύτερη νίκη της επί του Ολυμπιακού και τις ελπίδες πρόκρισης.

Ο Ολυμπιακός τίποτα.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι Γερμανοί δεν έχουν κάτι να ξεχνούν σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό ο οποίος ξεχνά... την Ευρωλίγκα για φέτος.

Τα δεκάλεπτα: 19-21, 38-37, 51-56, 72-71, 



Πηγή :  gazzetta.gr 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου