Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΟΚ κατά Θάνου: Υπερβαίνει τα όρια της συνταγματικής της αποστολής. «Συνεχή θεσμικά ατοπήματα»



«Συνεχή θεσμικά ατοπήματα»

Οξεία κριτική στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου ασκεί το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή δύο σημερινά περιστατικά, κατηγορώντας την κ. Βασιλική Θάνου ότι «δεν χάνει ευκαιρία να υπερβεί τα όρια της συνταγματικής της αποστολής, ολισθαίνοντας σε συνεχή θεσμικά ατοπήματα.»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, η διορισμένη από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ κ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν χάνει ευκαιρία να υπερβεί τα όρια της συνταγματικής της αποστολής, ολισθαίνοντας σε συνεχή θεσμικά ατοπήματα. Δύο σημερινά περιστατικά έρχονται να προστεθούν στη "γκρίζα" ανθολογία της προϊσταμένης της Ελληνικής Δικαιοσύνης:

»Είναι η πρώτη φορά που Πρόεδρος του Αρείου Πάγου συμμετέχει σε σύσκεψη με εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων, και μάλιστα για να τους... επιπλήξει, και μάλιστα με πρόσχημα την... επιτάχυνση της Δικαιοσύνης! Μάλλον δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν ότι για την κ. Πρόεδρο, αποκλειστικός λόγος της ολιγωρίας του δικαστικού συστήματος που οδήγησε στην αποφυλάκιση του γνωστού νεοναζί δολοφόνου ήταν η αποχή των δικηγόρων, που διαμαρτύρονται κατά του αφανισμού τους από το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που τη διόρισε...

»Την ίδια ώρα, η κ. Θάνου δεν διστάζει να ζητήσει την ποινική δίωξη του ακαδημαϊκού και πολιτικού στελέχους του Ποταμιού κ. Τσακυράκη για την επιστημονική και πολιτική κριτική που ο τελευταίος «τόλμησε» να ασκήσει εναντίον της στο προσωπικό του ιστολόγιο! Είναι απορίας άξιον πώς η ανώτατη Ελληνίδα Δικαστής μπορεί να πιστεύει ότι θα βρεθούν συνάδελφοί της που θα θεωρήσουν ότι οι λέξεις "αφελής" και "πολιτικάντης" δεν είναι απλές αξιολογικές κρίσεις, αλλά μέσα εξύβρισης! Εκτός κι αν η πρόσφατη πειθαρχική υπερεξουσία, με την οποία την «προίκισε» η Κυβέρνηση, της επιτρέπει να έχει τέτοιες αξιώσεις από τους υφισταμένους της...

»Σεβόμαστε και τιμούμε την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και εξακολουθούμε να την υπερασπιζόμαστε από κάθε απειλή και αμφισβήτηση, απ' όπου κι αν προέρχεται. Απευθυνόμενοι δε στην Κυβέρνηση της... πρώτης-φορά-«Αριστεράς», εκφράζουμε την απορία και τον φόβο μας, μήπως κι αυτή η ανακοίνωση είναι αρκετή ώστε να διαταχθεί και εναντίον μας η υποβολή μήνυσης...»





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου