Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτες αποκαλύψεις : Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο με εντολή Τσίπρα



Απίστευτες αποκαλύψεις που τρομάζουν

Mε φρουρά της ΕΥΠ επιχείρησε να αποτρέψει ο Τσίπρας τα σχέδια εισβολής στο Νομισματοκοπείο από μερίδα βουλευτών του στις δραματικές μέρες του περασμένου καλοκαιριού, όταν διακυβευόταν η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

Ο πρωθυπουργός όταν πληροφορήθηκε ότι υπήρχε σχέδιο εισβολής  στα χρηματικά αποθέματα της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο ζήτησε την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. 

Στο Νομισματοκοπείο υπήρχαν τότε αποθέματα σε ρευστό ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο είναι το χρηματικό απόθεμα με το οποίο η Τράπεζα της Ελλάδος εφοδιάζει τις ελληνικές τράπεζες, πάντοτε κατόπιν εγκρίσεως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το σχέδιο δέσμευσης των συγκεκριμένων αποθεμάτων είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν ― για μικρό χρονικό διάστημα – οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Η Κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αυτές τις πολύ σοβαρές αποκαλύψεις.


Το σχέδιο αυτό επιβεβαίωσε  ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα στο ΣΚΑΪ:  «Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, προσθέτοντας: «Γι’ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Οι δηλώσεις Στουρνάρα όπως ήταν φυσικό προκάλεσαν την έντονη αντίδραση τόσο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, όσο και του Γιάνη Βαρουφάκη χαρακτηρίζοντας αθλιότητες τα όσα λέγονται.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε αναφερθείσε εκδήλωση 14 Ιουλίου  στην χρησιμοποίηση των αποθεμάτων της Τραπεζας της Ελλάδος ως μέσου προς τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, μιλώντας σε εκδήλωση της Αριστερής Πλατφόρμας, εκεί, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και είχε πει πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα της Τραπεζας της Ελλάδος – τα οποία προσδιόριζε στα 22 δισ. ευρώ – ως «γέφυρα» για την πληρωμή μισθών και συντάξεων μέχρι να τυπωθεί το νέο εθνικό νόμισμα.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου