Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ανέχεια και Υποτέλεια οδηγούν στην απελπισία και η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το μηδέν




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Η φτώχεια είναι ο γονιός της επανάστασης και του εγκλήματος, είχε πει ο Αριστοτέλης και η ρήση του δεν ξεπεράστηκε.

Η οικονομική κρίση που στην χώρα μας έχει ξεφύγει, κινείται ανεξέλεγκτα και δυστυχώς δεν υπάρχει ελπίδα άμεσης ανάκαμψης.

Μεταγράφοντας τον Αριστοτέλη στις σημερινές συνθήκες καθίστανται προφανές ότι η κρίση, η ανεργία, η ανέχεια, η υποτέλεια, η απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, οι κατασχέσεις, το μεταναστευτικό και η απελπισία είναι εξαρτήματα μιας φονικής μηχανής που κατασκευάστηκε από συγκεκριμένους ανθρώπους με ονοματεπώνυμο.

Οι υπεύθυνοι είναι γνωστοί για την κατάντια της χώρας μας και το κακό είναι ότι δεν πρόκειται να κάτσει κανένας στο ειδώλιο με την κατηγορία της Εθνικής προδοσίας για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας και ειδικά οι θεσμοί.

Όσοι δήθεν πάλευαν η παλεύουν για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση, μας οδηγούν στην καταστροφή γιατί κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν και το αγνοούν επιδεικτικά ότι έχουν να κάνουν με ανθρώπους και όχι με νούμερα. 

Έχουν σπρώξει οι άδικες και οι πρόχειρες ενέργειες των κυβερνώντων λόγω της ανικανότητας τους να διαπραγματευτούν, την πλειοψηφία των Ελλήνων σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Ο λαός βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από τα προηγούμενα έτη με αποτέλεσμα να μειώνουν και άλλο τις απαιτήσεις τους, να περιορίζουν πολύ τις καθημερινές ανάγκες τους για να καταφέρουν να έχουν κάποιο αυτοέλεγχο.

Οι συνθήκες της ζωής αλλάζουν βίαια, το πρότυπο σύμφωνα με το οποίο ρύθμιζαν τις ανάγκες τους αλλάζει, ανατρέπεται και τότε το όριο ανάμεσα στο δυνατό και το αδύνατο, στο τι είναι δίκαιο και το άδικο είναι πλέον ρευστά γιατί στο μυαλό των ανθρώπων κυριαρχεί η προσπάθεια επιβίωσης με κάθε τρόπο, νόμιμο η παράνομο.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ δεν της επιτρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια δικαίου και την εμπιστοσύνη του φτωχού και αδύνατου πολίτη για να υπάρξει κοινωνική προστασία ώστε να αποφευχθεί η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής.

Η ανακατανομή εισοδημάτων και η λήψη μέτρων υπέρ των φτωχότερων και αδύνατον στρωμάτων όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι συνδέονται άρρηκτα με την ουσιαστική κοινωνική δικαιοσύνη και την δικαιωματοκρατία. Αυτός ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος κοινωνικής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης κάτι το οποίο η ανικανότητα των κυβερνώντων δεν μπορεί να εφαρμόσει γιατί δεν έχει τις γνώσεις και την θέληση να τις εφαρμόσει και αυτό είναι πασιφανές και καθαρό.

Στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ειδικά στο Αλέξη Τσίπρα αφιερώνω το παρακάτω :

Είναι φανερό ότι σε μία και μόνη κατάφαση αντιστοιχεί μία και μόνο άρνηση, αυτό αναφέρει ο Αριστοτέλης από τα Στάγειρα, κάθε θετικό έχει ως κατοπτρικό είδωλο το αρνητικό του. Και στους αριθμούς υπάρχει η πολικότητα που καθορίζει την αξία τους (+1,-1). Μόνο το μηδέν δεν έχει αρνητική η θετική πολικότητα, είναι απλώς μηδέν. Δεν υπάρχει -0 η +0. 
Οι άνθρωποι που σφετερίστηκαν την λαϊκή ψήφο, εκποιούν την δημόσια περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές, έδωσαν κυρίαρχη θέση και λόγο βαρύνοντα στους ξένους γιατί δεν έχουν οι ίδιοι την ικανότητα του λόγου και της διαπραγμάτευσης, έτσι αναγκαστικά εργάζονται αδιάκοπα για την αποδόμηση των πάντων καλυπτόμενοι πίσω από το μηδέν και νομίζοντας ότι κυριαρχούν.

Τα μόνα πράγματα που φοβούνται και προσπαθούν να αποτρέψουν είναι οι σαφείς ερωτήσεις που προϋποθέτουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Τρέμουν την προσωποποίηση των προβλημάτων και την αναζήτηση υπαίτιων για την σημερινή συμφορά, γιατί γνωρίζουν καλά ότι όταν ξεφουσκώσει το μηδέν που τους τρέφει θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση θα φανεί σε πλήρη έκταση η ανικανότητα τους και το πόσο επικίνδυνοι είναι.

Το απεύχονται αλλά σύντομα θα γίνει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου