Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μια μονάδα η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ




Ντέρμπι... άλλων εποχών προβλέπει άλλη μια δημοσκόπηση, που φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Νέας Δημοκρατίας με μόλις με μια μονάδα, 18 μέρες πριν από τις εκλογές. Σήμερα και η μεγάλη δημοσκόπηση του NewsIt και της Alco.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Action 24 ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 26%, ενώ η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 25%.

Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Το Ποτάμι και το ΚΚΕ με 5%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων 3%.

Η δημοσκόπηση προβλέπει οκτακομματική Βουλή, στην οποία όμως δεν θα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που συγκεντρώνουν ποσοστό 2,5%.

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας προηγείται του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 36% έναντι 32% του προέδρου της ΝΔ.

Το 68% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και 28% την αξιολογεί θετικά. Το 24% θέλει.... Μεγάλο Συνασπισμό και κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, το 21% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας με πρώτο κόμμα τη ΝΔ και το 17% με πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ, 8% θέλει αυτοδυναμία της ΝΔ και 17% αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου