Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Είναι θέμα τιμής για τον κοινοβουλευτισμό να κατατεθεί πρόταση μομφής για την πρόεδρο της βουλής



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Όλος ο Ελληνικός λαός, η Ευρώπη και γενικά η γη ολόκληρη γνωρίζει ότι η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί να παραμένει Πρόεδρος της Βουλής.

Η κυβέρνηση εάν ρωτάτε μάλλον το αντιλαμβάνεται αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα ακριβώς όπως δεν μπορεί και να κυβερνήσει, να επιβληθεί σε κανένα τομέα και για τον λόγο αυτό η χώρα έχει οδηγηθεί στην απόλυτη παρακμή.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέδειξε ότι είναι παντελώς ακατάλληλη να λειτουργήσει την βουλή και βάζω ερωτηματικό για το εάν είναι και κατάλληλη να λειτουργήσει ως θυρωρός και μια πολυκατοικία.

Η προχθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν το κάτι άλλο, εάν είναι δυνατόν κάθε πρόεδρος της βουλής να δίνει συνέντευξη τύπου για τα πεπραγμένα της θητείας του και αυτό δείχνει ότι ζει στο δικό της μικρόκοσμο νομίζοντας ότι είναι ο Πάπας στο Βατικανό θεωρώντας την βουλή ανεξάρτητο κράτος.

Η όλη της συμπεριφορά δείχνει ότι κρύβει μέσα της έναν ακροαριστερό αντιεξουσιαστή αναρχικό που την εκφράζει και για τον λόγο αυτό συμπεριφέρεται αναιδέστατα σε όλους και σε όλα.

Τα συνεχή εριστικά και προσβλητικά σχόλιά της προς κάθε ομιλητή είναι ενδεικτικά της βαθιάς δυσανεξίας της προς το διάλογο και τη δημοκρατία, της απόλυτης αδυναμίας της να αντιληφθεί ότι είναι δυνατόν να υφίστανται απόψεις αντίθετες με τις δικές της.

Η κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα ασκώντας προσωπική πολιτική, αντίθετη με αυτήν της κυβέρνησης το θέμα με την επιτροπή για το χρέος μόνο γέλια μπορεί πλέον να προκαλέσει γιατί ποτέ δεν ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει άδοξα όσες συνεντεύξεις τύπου κάνει για να το αναδείξει ως δήθεν επιτυχία.

Η όλη συμπεριφορά της δείχνει ότι δεν έχει συναίσθηση της σοβαρότητας που χρειάζονται οι χειρισμοί στην Ελλάδα από την κυβέρνηση και την στιγμή που η κυβέρνηση δήθεν νομίζαμε ότι  διαπραγματευόταν (χωρίς να γνωρίζουμε τα κρυφά σχέδια Βαρουφάκη Λαφαζάνη &ΣΙΑ), για νέο δάνειο αυτή ζητούσε να αναγνωρισθεί το χρέος ως παράνομο με βάση τα προκαταρκτικά πορίσματα μιας γελοίας επιτροπής που συνέστησε.

Έχει προβεί σε απαράδεκτες προσβλητικές δηλώσεις προς τους εταίρους μας και τους δανειστές κάτι που δεν το επιτρέπει το πολιτειακό της αξίωμα, συμπεριφορά καθαρά αντιδημοκρατική η οποία δεν εκφράζει το ελληνικό κράτος.

Και αντί μετά την άρνησή της να παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπως είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός να ζητήσει την παραίτηση της ο Τσίπρας, έμεινε άβουλος και αναβλητικός διστάζοντας να κάνει το σωστό το τίμιο και το ηθικό που αφορά την απομάκρυνση της και την παύση από τα καθήκοντα της διότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ υποβαθμίζει και την πολιτική ζωή του τόπου ασκώντας τα καθήκοντα της Προέδρου της βουλής των Ελλήνων.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν φαίνεται  διατεθειμένη να εγκαταλείψει με τη θέλησή της την θέση της, η συνταγματική τάξη όμως σε ένα δημοκρατικό κράτος επιβάλλει να κινηθεί αμέσως η διαδικασία αντικατάστασής της με την υποβολή πρότασης μομφής εναντίον της.

Εάν ήθελαν κυβέρνηση και αντιπολίτευση 50 υπογραφές ήταν όλες και όλες για να κατατεθεί πρόταση μομφής αλλά είναι τέτοια η παρακμή που έχει κάνει κατάληψη στην βουλή τα τελευταία 5 χρόνια και στην πολιτική ζωή γενικότερα που αδιαφορούν και οι μεν πετώντας το μπαλάκι στους δε αφήνοντας έτσι την Ζωή να απολαμβάνει τα προνόμια τα οποία της έχουν δοθεί και τα υπηρετεί λάθος και για τη  προσωπική της προβολή.

Η πρόταση μομφής εναντίον της κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου αποτελεί θέμα τιμής για τον κοινοβουλευτισμό στη χώρα μας, πρέπει επίσημα μέσα στη Βουλή να ακουστούν και να καταγραφούν οι καταγγελίες εναντίον της είναι θέμα τιμής επίσης να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές όπως θα γίνει σε 2 μήνες το αργότερο χωρίς να έχει καταγραφεί η πρόταση μομφής στο πρόσωπο της Ζωής Κωνσταντοπούλου γιατί όσα έγινα αυτούς του επτά μήνες δεν είναι ασυγχώρητα και χρειάζεται ένα μάθημα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου