Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Αδυνατούν να υπαχθούν σε ρυθμίσεις οι Έλληνες όχι γιατί φοροδιαφεύγουν αλλά επειδή δεν έχουν


Έως τα τέλη Αυγούστου οι οφειλέτες του ΙΚΑ ανέρχονταν στους 469.874!

Σύμφωνα με τα στοιχεία των οφειλετών που τηρούνται από το ΙΚΑ τον Αύγουστο του 2014 ο αριθμός των οφειλετών που υπάχθηκε στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» ήταν 1.567, ήτοι 975 μικρότερος σε σχέση με τον Ιούλιο του 2014 οπότε υπάχθηκαν 2.542 οφειλέτες του ΙΚΑ.

Η μείωση είναι σημαντική και δείχνει ότι ο ΕΝΦΙΑ και οι δόσεις στον φόρο δεν ευνοούν την οποιαδήποτε προσπάθεια των Ελλήνων να διευθετήσουν τα χρέη τους και έτσι το κράτος τα βλέπει να διογκώνονται και θα διογκώνονται με την τακτική που συνεχίζει να έχει και στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία.

Από την άλλη και παρά την κατάσταση που επικρατεί από την στάση πληρωμών των Ελλήνων στα ταμεία και στην εφορία διότι δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν και όχι επειδή φοροδιαφεύγουν, η τρόικα φέρεται διατεθειμένη να ζητήσει τη διεύρυνση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που λαμβάνει το Κέντρο Εισπράξεως Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και αυτή της η αναλγησία οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει καμία αντίσταση από την κυβέρνηση και κανένα όχι, φτάνει, σταματήστε.

Το σύνολο των οφειλών στο ΙΚΑ ανέρχεται στα  359 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. Εξ αυτών τα 265 εκατ. ευρώ είναι η αρχική οφειλή και τα 93 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε προσαυξήσεις κοινός τοκογλυφικοί τόκοι.

Το σύνολο των οφειλετών που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση της «Νέας Αρχής» έως τον Αύγουστο του 2014 είναι μόλις 22.395, όταν ο συνολικός αριθμός των οφειλετών του ΙΚΑ με ανεξόφλητες οφειλές διαμορφωνόταν στα τέλη Αυγούστου σε 469.874 άτομα.
Και ακόμα συζητάμε για το τι θα πει η τρόικα χωρίς να λαμβάνει παράλληλα μέτρα ανακούφισις από τα χρέη των πολιτών η κυβέρνηση.
Κ.Β.
newsotherwise.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου