Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Αστυνομικός «νοίκιαζε» 2.000 ευρώ σε ληστές τον υπηρεσιακό ασύρματο του

 


Μια απίστευτη υπόθεση εξιχνίασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων οπού συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη αστυνομικός.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο αστυνομικός «νοίκιαζε» τον ασύρματο του έναντι 2.000 ευρώ σε δύο άτομα που εμπλέκονται σε κλοπές.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες, που περιήλθαν σε γνώση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για κατοχή και ακρόαση υπηρεσιακού ασύρματου από άγνωστα άτομα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο αστυνομικός είχε παραδώσει, έναντι μηνιαίας χρηματικής αμοιβής ύψους 2.000 ευρώ, υπηρεσιακό ασύρματο στα δύο άτομα, προκειμένου να τον χρησιμοποιούν στις παράνομες δραστηριότητές τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες της Πέμπτης 3 Ιουνίου 2021, βρέθηκε ο ασύρματος σε όχημα που χρησιμοποιούσαν τα συλληφθέντα άτομα.

Γίνεται μνεία ότι γενετικό υλικό των δύο συλληφθέντων ταυτοποιήθηκε σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Στο αρχείο η μήνυση Τουλουπάκη στον Αγγελή για πέντε αδικήματα

 



O εισαγγελέας πρωτοδικών Σπύρος Παππάς, ο οποίος ερεύνησε τη σχετική υπόθεση έθεσε στο αρχείο μήνυση της κυρίας Τουλουπάκη, όσον αφορά πέντε ακόμα αδικήματα που απέδιδε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μεταξύ των αδικημάτων που αρχειοθετούνται είναι η παραβίαση απορρήτου, που συνίσταται στο γεγονός ότι κ. Αγγελής κατά την εξέτασή του στη Βουλή προσκόμισε έγγραφο των αμερικανικών αρχών περί μη εμπλοκής πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis, καθώς και υπεξαγωγή εγγράφων , που αφορούσαν σε διακίνηση δικογραφιών που χειριζόταν η Εισαγγελία Διαφθοράς. 

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση περιλαμβάνεται και το πόρισμα του αντιπροέδρου του ΣτΕ Μ. Πικραμένου, ο οποίος μετά από σχετική παραγγελία του υπουργείου Δικαιοσύνης ερεύνησε τυχόν πειθαρχικές ευθύνες για τον κ. Αγγελή.

Πλέον, τον τελικό λόγο όσον αφορά την εξέλιξη της υπόθεση τον έχει η εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι η μήνυση  του κ.Αγγελή κατά της κυρίας Τουλουπάκη έχει συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία για την υπόθεση Novartis και τη χειρίζεται η κυρία Αλεβιζοπούλου.

Σε δήλωση του ο κ. Παπαγγελόπουλος ανάφερε: «Αυτοί που δέχονται να γίνουν απορρυπαντικά στα μεγάλα σκάνδαλα, καταλήγουν μαζί με τις βρωμιές που ανέλαβαν να ξεπλύνουν εκεί που καταλήγουν όλα τα ρυπαρά απόβλητα».

Παράλληλα στην άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή, ο οποίος είναι βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση με τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis, ασκήθηκε κατόπιν μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος του η κατηγορούμενη για το σκάνδαλο  Novartis, και πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.





Ξεκινά η διαδικασία για τη δημιουργία του ESA ESERO στην Ελλάδα


 


Νέες προοπτικές για την προώθηση του STEM (Science, Technology, Engineering & Mathematics) σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ανοίγονται για τη χώρα, καθώς η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΓΓΤΤ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) έχουν εκκινήσει τη διαδικασία για τη δημιουργία και λειτουργία ενός ESA European Space Education Resource Office (ESERO) στην Ελλάδα.

Το ESERO είναι το κύριο εργαλείο της ESA στον τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την προώθηση του STEM και παρέχει κατάρτιση εκπαιδευτικών στο STEM, υλικό διδασκαλίας για την εκπαίδευση στην τάξη και για εκπαιδευτικά projects. Ξεκίνησε το 2006 και δραστηριοποιείται σε 18 ευρωπαϊκές χώρες μέχρι σήμερα.

Υπό το συντονισμό του ESA, με τη συμμετοχή και την υποστήριξη εθνικών θεσμών και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα, το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Το ESERO συμβάλλει επίσης στη δημιουργία δεσμών μεταξύ του σχολικού περιβάλλοντος και των σχετικών επαγγελμάτων του διαστημικού τομέα.

Τα εθνικά ESERO δημιουργούνται και λειτουργούν σε όλη τη χώρα, σε στενή συνεργασία με τον ESA και τους αρμόδιους εθνικούς δημόσιους φορείς.

Το ESERO αποτελεί τμήμα της πολιτικής της Ελλάδος στον τομέα του διαστήματος που έχει ως σκοπό:

την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας και άμυνας, ιδίως με την αξιοποίηση και ανάπτυξη διαστημικών υποδομών

την ανάπτυξη της ελληνικής διαστημικής βιομηχανίας

την αξιοποίηση διαστημικών δεδομένων και ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών και

την υποστήριξη της έρευνας και καινοτομίας στον τομέα του Διαστήματος.

Οι Ελληνικοί φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκδηλώσουν από τις 10 Ιουνίου 2021 το ενδιαφέρον τους για την υλοποίηση και διαχείριση του ελληνικού ESERO. Η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιευτεί στον ιστότοπο της ESA και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://esastar-emr.sso.esa.int/.




Ολοκληρώνεται η προσβασιμότητα του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως

 


Μετά την εγκατάσταση του ανελκυστήρα πλαγιάς, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ επεξεργάστηκαν περαιτέρω προτάσεις για την ενίσχυση της προσβασιμότητας στην Ακρόπολη. Σύμφωνα με τις προτάσεις αυτές, μεταξύ άλλων:

Οριοθετούνται δύο θέσεις στάθμευσης, αποκλειστικά για οχήματα, τα οποία οδηγούνται από ΑμεΑ, ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

Μετακινούνται ή ανασχεδιάζονται υφιστάμενες πινακίδες, τοποθετούνται δίγλωσσες (ελληνικά και αγγλικά) πινακίδες Braille, καθώς και με μεγαλογράμματη γραφή (κεφαλαία και Bold) για τα άτομα με μερική όραση.

Για τους μη βλέποντες προβλέπεται η δημιουργία απτικής διαδρομής.

Τοποθετείται μακέτα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης για την ψηλάφησή της από τυφλούς.

Προβλέπεται η δημιουργία δίγλωσσων φυλλαδίων σε μεγαλογράμματη γραφή και γραφή Braille, καθώς και η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της ΕΦΑ Πόλης Αθηνών, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Προβλέπεται η δημιουργία εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία να παρέχει γραπτά και προφορικά πληροφορίες για τα μνημεία.  

Προβλέπεται επίσης, η δημιουργία υπηρεσιακής δομής για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑμεΑ στην Ακρόπολη.

Σημειώνεται ότι οι ανωτέρω εργασίες περιλαμβάνονται στη δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών, με τις οποίες η Ακρόπολη καθίσταται πλέον απολύτως προσβάσιμη.



Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας

 


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας, ύστερα από την ολοκλήρωση της δημόσιας διαβούλευσης και αφού ελήφθησαν υπ’ όψιν σειρά προτάσεων από συνδικαλιστικούς και επιστημονικούς φορείς της χώρας. Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει σύγχρονα, πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων, αποκαθιστά αδικίες, καταργεί αναχρονιστικές ρυθμίσεις, προσαρμόζει το πλαίσιο της εργασιακής νομοθεσίας στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Οι βασικότερες τομές του νομοσχεδίου είναι:

Η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες.

Η σύσταση της Επιθεώρησης Εργασίας ως ανεξάρτητης διοικητικής αρχής.

Η θέσπιση νέων αδειών για τους γονείς και φροντιστές, όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς.

Η δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ύστερα από αίτηση του εργαζομένου.

Η προστασία του κοινωνικού συνόλου από τις απεργίες στην κοινή ωφέλεια της οικονομίας με την υποχρέωση παροχής εγγυημένης υπηρεσίας (1/3 της συνήθως παρεχόμενης).

Η λήψη μέτρων για διαφάνεια στο συνδικαλισμό (δυνατότητα συμμμετοχής των εργαζομένων εξ’ αποστάσεως, εγγραφή των συνδικαλιστικών οργανώσεων σε μητρώα)

Η απαγόρευση της ενίσχυσης συνδικαλιστικών οργανώσεων από εργοδότες και κόμματα.

Η απαγόρευση επαναπροκήρυξης απεργίας που έχει κριθεί παράνομη από τη Δικαιοσύνη, από τη δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση.

Η θέσπιση αστικής ευθύνης για συνδικαλιστές οι οποίοι ασκούν βία ή γενικότερα προβαίνουν σε παράνομες πράξεις κατά τη διάρκεια απεργιών.

Η λήψη μέτρων, προληπτικών και κατασταλτικών, για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, μεταξύ άλλων με την κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Η κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Η θέσπιση του δικαιώματος αποσύνδεσης στην τηλεργασία.

Η καθιέρωση πλαισίου προστασίας και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες.

Η αύξηση των επιτρεπόμενων υπερωριών σύμφωνα με τα ισχύοντα στην ΕΕ.

Η διεύρυνση των κλάδων στους οποίους επιτρέπεται η λειτουργία τις Κυριακές σύμφωνα με τα ισχύοντα στις χώρες της ΕΕ, ιδιαίτερα τις Μεσογειακές.

Η διεύρυνση της προστασίας των εργαζομένων από άκυρες απολύσεις και η θέσπιση δυνατότητας επιπλέον (τριπλάσιας) αποζημίωσης, αντί επαναπρόσληψης, στις υπόλοιπες περιπτώσεις.

Η αύξηση της αποζημίωσης απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες και εξίσωση με εκείνη των υπαλλήλων.

Η αναβάθμιση του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ με μείωση του διοικητικού φόρτου για τις επιχειρήσεις και διευκόλυνση των ελέγχων.

Το νομοσχέδιο για την προστασία της εργασίας είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Η Ελλάδα ακολουθεί τις πολιτικές των πιο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Συνδυάζουμε την προώθηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας με την προστασία των εργαζομένων.



Τουρισμός: Τι αλλάζει από σήμερα

 


Από σήμερα το πρωί μπήκαν σε εφαρμογή τα παρακάτω:

Η  υποχρέωση για τη διενέργεια test για την είσοδο στη χώρα να περιλαμβάνει και τους ανηλίκους 6 ετών και άνω, σύμφωνα δηλαδή με τις εγκυκλίους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους κανόνες της IATA.

Η υποχρέωση για απομόνωση κρούσματος ή στενών επαφών να ανέρχεται σε 10 και όχι 14 ημέρες. Έτσι ώστε να προσαρμοστεί στις νέες οδηγίες του ECDC.

Να επιτρέπεται πλέον η είσοδος με PCR 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Μαυροβούνιο, χωρίς περιορισμό ατόμων.

Να επιτρέπονται οι ξεναγήσεις σε εξωτερικούς χώρους σε γκρουπ των 20 ατόμων αντί 15 που ισχύει αυτή τη στιγμή.



Νέο περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης σε 16χρονη


 

Νέο περιστατικό σεξουαλικής επίθεσης αυτή την φορά στα Γλυκά Νερά.

Στη σύλληψη ενός ανώμαλου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές μετά από καταγγελία πως προσπάθησε να κακοποιήσει σεξουαλικά στα Γλυκά Νερά μια 16χρονη κοπέλα.

Περίπου στις 11:00 το βράδυ του Σαββάτου, η 16χρονη επέστρεφε στο σπίτι της, όταν διασχίζοντας την πλατεία στην περιοχή του λόφου Φούρεσι, την πλησίασε ένας νεαρός, την ακινητοποίησε και της κατέβασε το σορτσάκι.

Το κορίτσι αντιστάθηκε και κατάφερε να διαφύγει από το σημείο, φωνάζοντας βοήθεια.

Ο ανώμαλος δράστης εντοπίστηκε συνελήφθη και αποδείχθηκε, ότι ο νεαρός ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παρόμοια περιστατικά.



Ποινική δίωξη στους Πακιστανούς συλληφθέντες για την επίθεση στην παραλία - Ψάχνουν άλλους 4

 


Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για απλή συνέργεια σε παραβίαση προσωπικών δεδομένων που μεταδόθηκαν στο διαδίκτυο, ασκήθηκε σε βάρος των δύο Πακιστανών που συνελήφθησαν για το περιστατικό που κατήγγειλε νεαρή κοπέλα στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου.

Η 26χρονη γυναίκα κατήγγειλε ότι έξι άντρες, της επιτέθηκαν ενώ περίμενε τον σύζυγο της έξω από την πλαζ, σκίζοντας την μπλούζα της, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις πράξεις τους, τις οποίες μετέδιδαν ζωντανά σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο.

Οι δύο Πακιστανοί, παραπέμφθηκαν να δικαστούν από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο, ενώ η αστυνομία αναζητά τους άλλους τέσσερις δράστες.

Από τις Αρχές διαπιστώθηκε μάλιστα, ότι το θύμα δεν είχε απλώς βιντεοσκοπηθεί με το κινητό, αλλά είχε γίνει και live αναμετάδοση της στιγμής σε ιστοσελίδα. 

Πλέον, αναμένεται η προφυλάκιση τους και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων τεσσάρων ατόμων που συμμετείχαν στην επίθεση.



Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να αιτηθούν άσυλο στην Ελλάδα



Πίσω στην Τουρκία οι λαθρομετανάστες απο Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία.

Τέρμα το "ανοίξαμε και σας περιμένουμε" και στις περιπέτειες που μας άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΜΚΟ των συντρόφων για να γεμίζουν τις τσέπες από τους λαθρομετανάστες

Η δημοσίευση της ΚΥΑ των Υπουργείων Εξωτερικών και, Μετανάστευσης και Ασύλου,  λαμβάνοντας υπόψιν την πρόσφατη εισήγηση της Υπηρεσίας Ασύλου και όλες τις επικαιροποιημένες πληροφορίες για την επικρατούσα κατάσταση στην Τουρκία αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα συγκεκριμένων κατηγοριών αιτούντων διεθνούς προστασίας, η Τουρκία πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί ασφαλής χώρα.

Αυτό είναι μια σημαντική νομική αλλαγή στο άσυλο και πρακτικά σημαίνει πως η Τουρκία θα πρέπει να αναλάβει αυτή την εξέταση αιτημάτων διεθνούς προστασίας αιτούντων με χώρα καταγωγής τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και τη Σομαλία, καθ’ ότι αποδεδειγμένα δεν κινδυνεύουν στο έδαφός της λόγω φυλής, θρησκείας, ιθαγένειας, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής τους σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και δύνανται να αιτηθούν τη χορήγηση ασύλου στην Τουρκία έναντι της Ελλάδας.

 Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δήλωσε :


 «Ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως ασφαλούς τρίτης χώρας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών και της εγκληματικής δράσης των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

 Ως προϊόν συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, η Κοινή Υπουργική Απόφαση είναι απολύτως σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και θωρακίζει το νομικό οπλοστάσιο της Ελλάδας έναντι αιτημάτων πολιτών από χώρες όπως η Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές και η Σομαλία, που αντικειμενικά δεν έχουν λόγο να μη θεωρούν την Τουρκία ασφαλή χώρα.

 Κυρίως όμως είναι ένα ακόμα βήμα για την πλήρη και απαρέγκλιτη εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ - Τουρκίας, που υποχρεώνει τη γείτονα χώρα να μην επιτρέπει τη δράση των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών και τη διέλευση στην Ελλάδα».

Η απόφαση αυτή αλλάζει άρδην την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών από την χώρα μας. Οι μετανάστες που προέρχονται από τις προαναφερθείσες χώρες και έφτασαν στην Ελλάδα διερχόμενοι από την Τουρκία πρακτικά δεν θα δύνανται, υπό προϋποθέσεις, να αιτηθούν άσυλο στην χώρα μας.

Αυτή η εξέλιξη ελαχιστοποιεί το διάστημα για την έκδοση των αποφάσεων σχετικά με το άσυλο οι οποίες επί της προηγούμενης διακυβέρνησης έπαιρναν ακόμα και ένα έτος, ενώ μέχρι πρότινος εκδίδονταν σε διάστημα περίπου τριών μηνών.

Έτσι, όσοι φτάνουν στην Ελλάδα και καταθέτουν αίτημα για χορήγηση ασύλου, θα βλέπουν την αίτηση τους να απορρίπτεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και σε μία με δύο ημέρες, αφού η χώρα στην οποία θα έπρεπε να έχουν ζητήσει άσυλο είναι η Τουρκία. 

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία, οι καταγόμενοι από τις πέντε αυτές χώρες μετανάστες καταθέτουν το 90% των αιτημάτων ασύλου αυτή την στιγμή στην Ελλάδα.

 Με αυτά ως δεδομένα, οι προερχόμενοι από Συρία, Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μπαγκλαντές και Σομαλία, άμα τη αφίξει τους στην Ελλάδα θα πρέπει να επιστρέψουν στην Τουρκία γιατί εδώ θα είναι παράνομοι. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου αυτή η εξέλιξη όχι μόνο θωρακίζει νομικά την χώρα μας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αλλά θέτει την Τουρκία προ των ευθυνών της καθώς μέχρι στιγμής αρνείται να συνεργαστεί στο ζήτημα των απελάσεων και επιστροφών.

 Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται, σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα μετά την εφαρμογή της απόφασης αυτής, οι μετανάστες που φτάνουν στην χώρα μας και θα «εγκλωβίζονται» μιας και δεν θα μπορούν να μεταβούν ως πρόσφυγες στην υπόλοιπη Ευρώπη και εν συνεχεία θα απελαύνονται, θα ειδοποιούν τους συμπατριώτες τους πως η Ελλάδα δεν αποτελεί διάδρομο προς την Ευρώπη, μειώνοντας έτσι ραγδαία τον αριθμό όσων επιχειρούν μέσω της χώρας μας να φτάσουν στην Γερμανία, την Γαλλία και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.




Γελάει ο κόσμος με το αυτοκίνητο του Φλαμπουράρη του το πήρε ο Δήμος Αθηναίων

 



Στο πάρκινγκ του Δήμου Αθηναίων είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Φλαμπουράρη, και κανένας από τους αστυνομικούς φρουρούς του δεν πήρε χαμπάρι.

Το αυτοκίνητο ήταν πάρα πολύ καιρό σταθμευμένο έξω από το σπίτι του και εγκαταλελειμμένο (του 1993), με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει κολλήσει χαρτάκι ότι θα το απομακρύνει.

Οι αστυνομικοί φρουροί του Φλαμπουράρη διαπίστωσαν χθες ότι το αυτοκίνητο έλειπε από τη θέση του και αμέσως δήλωσαν κλοπή. Κινητοποιήθηκαν όπως ήταν φυσικό οι αρχές για να διαπιστώσουν ότι το αυτοκίνητο το είχε πάρει τελικά ο Δήμος και ότι μάλιστα εδώ και καιρό είχε ειδοποιήσει.

Το θέμα είναι ότι 8 αστυνομικούς έχει στην διάθεση του ο Φλαμπουράρης, κανένας δεν πήρε χαμπάρι; Ωραία φύλαξη του κάνουν!!!

Άκου 8!!!! Ποιος είναι ο Φλαμπουράρης ρε φίλε;;;;




Νεαρή γυναίκα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από Πακιστανούς, οι δράστες το μετέδιδαν live

 


Η 26χρονη γυναίκα είχε πάει για μπάνιο με τον σύζυγό της στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί. 

Για λίγη ώρα έμεινε μόνη της και έξι αλήτες λαθρομετανάστες Πακιστανοί άρχισαν να την παρενοχλούν σεξουαλικά

Το νεαρό ζευγάρι βρισκόταν στο πάρκινγκ και ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για την επιστροφή, μία ομάδα έξι Πακιστανών λαθρομεταναστών πλησίασε την 26χρονη, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός πως από το σημείο απουσίαζε για λίγο ο σύζυγός της.

Αδιαφορώντας πως στο σημείο υπήρχε αρκετός κόσμος, την περικύκλωσαν και άρχισαν να την βιντεοσκοπούν με τα κινητά τους τηλέφωνα. 

Ο ένας από τους Πακιστανούς έσκισε τη μπλούζα της 26χρονης. Πανικόβλητη η 26χρονη άρχισε να καλεί σε βοήθεια, όμως οι δράστες παρέμεναν για αρκετή ώρα στο σημείο, παρενοχλώντας και να την βιντεοσκοπώντας την τρομοκρατημένη γυναίκα.

Στην παραλία έφτασαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκινώντας αναζητήσεις και κατάφεραν τελικά να συλλάβουν τους δύο από τους έξι Πακιστανούς  και να τους οδηγήσουν στο τοπικό Τμήμα Ασφαλείας.

Ό ένας από τους κακοποιούς Πακιστανούς δεν διέθετε ούτε χαρτιά παραμονής στην χώρα και βρισκόταν παράνομα.

Η 26χρονη αναγνώρισε πως οι δυο ήταν μέλη της ομάδας των έξι ατόμων που την παρενόχλησαν σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να συλληφθούν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία μεταξύ άλλων για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ οι Αρχές αναζητούν και τους υπόλοιπους τέσσερις δράστες του περιστατικού.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα στα κινητά τους τηλέφωνα, οι Πακιστανοί δράστες μετέδιδαν live σε άγνωστη ιστοσελίδα τις ανώμαλες πράξεις τους.



Εκλεψαν ένα παλιό αυτοκίνητο του Αλέκου Φλαμπουράρη έξω από το σπίτι του στα Εξάρχεια

 


Ένα παλιό αυτοκίνητο που ήταν σε ακινησία στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια, έκλεψαν άγνωστοι

Από την Αστυνομία, η κλοπή έγινε αντιληπτή στις 12 το μεσημέρι από άνδρα της φρουράς του πρώην υπουργού, ο οποίος τον ειδοποίησε και στη συνέχεια ενημερώθηκε για την κλοπή το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

Η κλοπή εκτιμάται ότι έγινε στο διάστημα μεταξύ 22:35 χτες το βράδυ και 12 το μεσημέρι σήμερα. Όπως ανέφεραν οι φρουροί του κ. Φλαμπουράρη, πρόκειται για ένα παλιό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο πολύ καιρό στο σημείο από το οποίο εκλάπη.

Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα από την Ασφάλεια για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου και των δραστών. 




Συνελήφθη 21χρονος σάτυρος που παρενοχλούσε 14χρονες


 

Ένας 21χρονος επιδειξίας ο οποίος σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., έβαζε στο στόχαστρο ανήλικα κορίτσια, μαθήτριες Γυμνάσιου και Λυκείου στην περιοχή της Βούλας, τις οποίες είτε τις ακολουθούσε και επιτίθονταν μόλις έβρισκε ευκαιρία, είτε κρυβόταν σε σκοτεινά σημεία προκειμένου να αιφνιδιάσει τα θύματα του.

Την περασμένη Παρασκευή ήρθε η ώρα του και η αστυνομία έδωσε τέλος στην δράση του. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανάρτηση του αστυνομικού της Άμεσης Δράσης Χρήστου Μπαλάσκα, το Α 4-3/Α περιπολικό της Άμεσης Δράσης έλαβε σήμα από το κέντρο ότι στην περιοχή της Βούλας στον Αγ. Νεκτάριο νεαρός επιδειξίας παρενοχλεί ανήλικα κορίτσια.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο όπου συνέλαβαν τον ανώμαλο δράστη ο οποίος είναι 21 ετών Έλληνας. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες ο 21χρονος είχε πλησιάσει δύο ανήλικες 14 ετών και αυνανιζόταν μπροστά τους μέρα μεσημέρι! 

O 21χρονος είναι σεσημασμένος και για κλοπές και ληστείες.



Προνόμια σε εμβολιασμένους


 

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι η παραχώρηση προνομίων στους εμβολιασμένους θα αποτελέσει ένα σαφές κίνητρο και θα συμβάλει στο να καμφθούν οι αντιστάσεις όσων έχουν δεύτερες σκέψεις ή επηρεάζονται από θεωρίες συνωμοσίας.

Όπως τόνισε ο υπουργός,  εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως τα εξής:

μεγαλύτερη κίνηση ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας,

δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ζήτημα συζητείται τον τελευταίο μήνα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι περί τα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.



Αλβανοί οι δράστες στα Γλυκά νερά


 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δράστες της στυγερής δολοφονίας φέρονται να είναι αλβανικής καταγωγής.

Με βάση τα όσα έχει καταθέσει ο σύζυγος της Καρολάιν στις Αρχές, άκουσε τους δολοφόνους της να μιλούν σε ξένη γλώσσα.

Έπειτα από προσπάθειες και του ιδίου αλλά και των Αρχών, ο 32χρονος πιλότος κατάφερε να πιστοποιήσει ότι πρόκειται για αλβανικά. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε η Καρολάιν, ενώ βρισκόταν δίπλα στο βρέφος της, έχει βρεθεί, ακόμη, αποτύπωμα παπουτσιού που ανήκει σε έναν από τους δράστες και εξετάζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Παρόμοια ληστεία με τα Γλυκά νερά είχε σημειωθεί πριν από τρία χρόνια στο Αλεποχώρι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Οι δράστες τότε είχαν ακινητοποιήσει ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Ο άνδρας ήταν ο εκπαιδευτής του συζύγου της Καρολάιν. Οι δράστες ήταν τόσο βίαιοι που ενώ είχαν πάρει τα χρήματα βασάνισαν το ζευγάρι ζητώντας επίμονα κι άλλα λεφτά και κοσμήματα.



Τους σκότωσε με μια σφαίρα στο κεφάλι στην Κέρκυρα

 


Σχεδόν εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κέρκυρας, Ιωάννη Αϊβατίδη, δέχθηκαν τους θανάσιμους πυροβολισμούς τα δύο θύματα, του 67χρονου δράστη, που έβαλε τέλος στη ζωή του με την ίδια καραμπίνα, αμέσως μετά το διπλό φονικό στην Κέρκυρα.

«Πρόκειται για ένα συμβάν διπλής ανθρωποκτονίας. Χρησιμοποιήθηκε πυροβόλο όπλο, κυνηγετικού τύπου και στη συνέχεια, όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία, ο δράστης αυτοκτόνησε. Όλα τα τραύματα είναι εξ επαφής, σχεδόν βραχυτάτης αποστάσεως, όσον αφορά τα θύματα. Προηγήθηκε η διπλή ανθρωποκτονία και ακολούθησε η αυτοχειρία. Τα θύματα της ανθρωποκτονίας φέρνουν τραύματα στο κεφάλι και ο δράστης, εξ επαφής τραύμα στο θώρακα» δήλωσε ο ιατροδικαστής Κέρκυρας Ιωάννης Αϊβατίδης.

«Τα θύματα βρέθηκαν σε απόσταση 15 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ με βάση τα στοιχεία και την ιατροδικαστική, πρώτη, προσέγγιση φέρεται ότι υπήρχε δόλος και πρόθεση να γραφτεί αυτή η τραγωδία» δήλωσε ο κ. Αϊβατίδης.

Αιτία του διπλού φονικού, ήταν η επικείμενη έξωση του από το θύμα, την 61χρονη σπιτονοικοκυρά του, καθηγήτρια και για πολλά χρόνια φίλη του, καθώς και η επιμονή του 63χρονου, ιδιοκτήτη ενός εκ των διαμερισμάτων της κατοικίας, να εξωθεί ο 67χρονος δράστης και να νοικιαστεί ή να πουληθεί το μικρό διαμέρισμα που διέμενε και του είχε, όπως φέρεται, παραχωρηθεί από την 61χρονη, με αντάλλαγμα τις εργασίες και τη συντήρηση που έκανε στο κτίριο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο 67χρονος δράστης φέρεται να είχε διαπληκτισθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα και με τα δύο θύματα. Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα γύρω στις 11:30 το πρωί αρχικά στην αυλή της μικρής οικοδομής, όταν ο 67χρονος μετά από έντονο διαπληκτισμό με τα θύματα, φέρεται να πήρε την κοντόκανη καραμπίνα του και να τους τραυμάτισε θανάσιμα, ενώ μετά το φονικό μπήκε στο σπίτι του, έκλεισε τα παραθυρόφυλλα και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Οι έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, συνεχίζονται από την Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.