Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Πώς να ζητάς συγγνώμη: τα 6 στοιχεία μίας σωστής απολογίας



Σύμφωνα με την επιστήμη, υπάρχουν 6 στοιχεία τα οποία μπορούν να συνθέσουν μια αποτελεσματική απολογία. Τα δύο σημαντικότερα είναι να αναγνωρίζουμε το λάθος μας και να προσφερόμαστε να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Μελέτη η οποία πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Fisher College of Business του Ohio State University και του Eastern Kentucky University, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μία απολογία αποτελείται από 6 στοιχεία και όσα περισσότερα από αυτά συμπεριλάβει κανείς όταν λέει "συγγνώμη", τόσο πιο πιθανό είναι η μεταμέλειά του να γίνει αποδεκτή. Μάλιστα, δύο από αυτά είναι τα πιο σημαντικά.

Ο επικεφαλής της μελέτης και καθηγητής μάνατζμεντ και ανθρώπινων πόρων, Roy Lewicki, όπως σημειώνεται σε δελτίο τύπου του Ohio State University, δήλωσε σχετικά: “Μία απολογία κάνει πραγματικά δουλειά, αλλά θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροί όσα περισσότερα από τα έξι βασικά συστατικά της είναι δυνατόν”.

Τα 6 στοιχεία που κάνουν μια απολογία αποτελεσματική

Για να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο τεύχος Μαΐου του επιστημονικού περιοδικού Negotiation and Conflict Management Research, οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο έρευνες, στις οποίες εξέτασαν πώς αντιδρούσαν 755 ενήλικες σε μία απολογία.


Στην πρώτη έρευνα, συμμετείχαν 333 άτομα τα οποία κλήθηκαν να φανταστούν τους εαυτούς τους στη διαδικασία να προσλάβουν έναν νέο εργαζόμενο, ο οποίος είχε κάνει στην προηγούμενη δουλειά του ένα σοβαρό λάθος εις βάρος ενός πελάτη. Στο σενάριο, όταν οι συμμετέχοντες έφερναν αντιμέτωπο τον υποψήφιο με το λάθος του, αυτός ζητούσε συγγνώμη.

Οι συμμετέχοντες δεν άκουγαν τη συγγνώμη, αλλά πληροφορούνταν από τους ερευνητές ότι περιείχε ένα, τρία ή όλα τα συστατικά στοιχεία της απολογίας, από την παρακάτω λίστα: 


  1. Έκφραση λύπης
  2. Επεξήγηση του τι πήγε στραβά
  3. Αναγνώριση της ευθύνης
  4. Δήλωση μετάνοιας
  5. Προσφορά διόρθωσης
  6. Αίτημα για συγχώρεση


Στη δεύτερη έρευνα, συμμετείχαν 422 άτομα. Το σενάριο ήταν το ίδιο, αλλά στο τέλος, αντί απλώς να πληροφορηθούν ποια από τα στοιχεία περιείχε η απολογία, διάβαζαν μία συγγνώμη με βάση ένα από αυτά. Για παράδειγμα, στην περίπτωση αναγνώρισης της ευθύνης, οι συμμετέχοντες διάβαζαν: “Είχα λάθος σε ό,τι έκανα, και ανέλαβα την ευθύνη για τις πράξεις μου”.

Στο τέλος και των δύο ερευνών, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν από το 1 (καθόλου) έως το 5 (πολύ) πόσο αποτελεσματική, αξιόπιστη και επαρκής ήταν η δήλωση της συγγνώμης. Σύμφωνα με τον καθηγητή Lewicki τα αποτελέσματα των πειραμάτων δεν ήταν πανομοιότυπα, αλλά ήταν παρόμοια. 

Τα πιο σημαντικά στοιχεία μίας απολογίας

Διαπιστώθηκε ότι οι πιο αποτελεσματικές απολογίες ήταν αυτές που αποτελούνταν από όλα τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, ωστόσο οι ερευνητές σημειώνουν πως αυτά τα συστατικά δεν είναι ίσης "αξίας". “Τα ευρήματά μας έδειξαν ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι η αναγνώριση της ευθύνης. Πείτε ότι είναι δικό σας το φταίξιμο, ότι κάνατε ένα λάθος”, εξηγεί ο Lewicki.

Το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο είναι η προσφορά διόρθωσης του προβλήματος [το οποίο ενδεχομένως να προκλήθηκε από το λάθος μας], σύμφωνα με τους ερευνητές. “Μία ανησυχία σχετικά με τις απολογίες είναι ότι τα λόγια δεν έχουν σημασία. Λέγοντας ότι θα φτιάξετε αυτό που είναι λάθος, δεσμεύεστε να αναλάβετε δράση για να επανορθωθεί η ζημιά”.


Τα επόμενα τρία στοιχεία μίας απολογίας στην "κλίμακα σημαντικότητας" έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα και πρόκειται για: την έκφραση λύπης, την επεξήγηση του τι πήγε στραβά και τη δήλωση μετάνοιας. Το λιγότερο σημαντικό στοιχείο σε μία συγγνώμη είναι το αίτημα για συγχώρεση, σημειώνει η ερευνητική ομάδα. "Αυτό είναι το ένα που μπορείτε να παραβλέψετε".

Δύο σημαντικές λεπτομέρειες

Για το τέλος, ο Lewicki σημειώνει ότι πρέπει να έχουμε υπόψη μας πως οι συμμετέχοντες στη μελέτη του, διάβασαν μία γραπτή απολογία. Σε μία προφορική συγγνώμη υπάρχουν και άλλα πράγματα να προσέξει κανείς. “Πράγματα όπως η επαφή με τα μάτια και η ειλικρίνεια είναι επίσης σημαντικά σε μία πρόσωπο με πρόσωπο απολογία”, τονίζει ο καθηγητής.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί μία ακόμα λεπτομέρεια: Στα πλαίσια των δύο ανωτέρω ερευνών, οι μισοί συμμετέχοντες ενημερώθηκαν ότι το λάθος του υποψήφιου εργαζόμενοι οφειλόταν σε ανικανότητα (ήταν ακούσιο) και οι άλλοι μισοί ότι οφειλόταν σε ζήτημα ακεραιότητας (ήταν εκούσιο).


Η αξία των έξι στοιχείων της απολογίας ήταν η ίδια και στις δύο περιπτώσεις, ωστόσο, γενικότερα, παρατηρήθηκε ότι οι συμμετέχοντες ήταν λιγότερο πιθανό να δεχτούν την απολογία του υποψήφιου, όταν "γνώριζαν" ότι το λάθος του ήταν σκόπιμο.


Πηγή : pathfinder.gr



Χαράτσι σε όλα τα αυτοκίνητα από 1η Ιουνίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Αρχικά έπεσε ως ιδέα για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας.

Πλέον το δεδομένο είναι ένα, είτε μειωθούν, είτε όχι τα τέλη κυκλοφορίας το νέο χαράτσι θα μπει καιν θα πονέσει την τσέπη όλων όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο.

Με το νέο χαράτσι η κυβέρνηση περιμένει έσοδα άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο. Το νέο χαράτσι δεν είναι άλλο από την αύξηση του φόρου στα καύσιμα.

Έτσι από την πρώτη Ιουνίου αυξάνονται τρεις φόροι:

1. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης που θα σημάνει αύξηση της τάξης του 0,10-0,12 ευρώ δηλαδή οι τιμές θα διαμορφωθούν στο 1,10 με 1,15 ευρώ το λίτρο.

2. Ο Ειδικός φόρος στην τιμή της βενζίνης από 0,03 ως 0,05 ευρώ το λίτρο, κάτι που θα σημάνει αυτόματη αύξηση κοντά στο 1,43 με 1,45 ευρώ το λίτρο.

3. Ο ειδικός φόρος στο υγραέριο κίνησης που θα έχει σαν αποτέλεσμα μια αύξηση της τιμής 0,07-0,08 ευρώ.



Πηγή : newsit.gr



Η είδηση στο συνέδριο για την ΠΦΥ: Μέσα «χτύπαγαν» το ΚΕΕΛΠΝΟ, κι ακριβώς απ΄έξω η εταιρία Midwork έκανε γραμματειακή υποστήριξη




«Χτυπούν» αλύπητα το ΚΕΕΛΠΝΟ και στηρίζουν τις επιλογές Πολάκη (αφού δια στόματος του Αλέξη Τσίπρα ακούσαμε τουλάχιστον 3 φορές ότι θα το …εξυγιάνουν και ότι θα πάψει να τροφοδοτεί τα «κακά» ΜΜΕ). Αλλά δεν γνωρίζουν ότι αυτοί που έχουν τις γνώσεις και το «Know how» μπορούν να παίρνουν δουλειές κατευθείαν από το εξωτερικό και να βρίσκονται μπροστά τους εκεί που δεν το περιμένουν… Ο λόγος για την εταιρία Mindwork της κ. Λίνας Νικολοπούλου- Στουρνάρα που έχει στοχοποιηθεί για καμπάνιες του ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά είχε σήμερα την γραμματειακή υποστήριξη του συνεδρίου που διοργάνωνε το …υπουργείο Υγείας με την στήριξη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας! Η δουλειά είχε ανατεθεί βέβαια κατευθείαν από την ΠΟΥ!

Δεν ξέρουν ότι η Mindwork είναι η εταιρία της κ. Νικολοπούλου; Δεν ήξεραν ότι εκείνη είχε αναλάβει το έργο κατευθείαν από την ΠΟΥ; Ήξεραν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι; Την είδαν απλά έξω από την αίθουσα και εξεπλάγησαν; Ή μήπως συνεργάζονται μαζί της και οι ίδιοι και μας το κρύβουν; Πάντως τον πρωθυπουργό τον εξέθεσαν καθώς δεν υπήρχε άνθρωπος του χώρου που να μην σχολιάσει το γεγονός αυτό και να απορεί...

Όπως και να το κάνουμε, ήταν κάπως αστείο να ακούς τον πρωθυπουργό να μιλάει για το πολύ σοβαρό θέμα με τις μίζες του ΚΕΕΛΠΝΟ και την αδιαφάνεια που το χαρακτήριζε μέχρι των ημερών του κ. Πολάκη (!), και ακριβώς έξω από την αίθουσα να βρίσκεται η κ. Νικολοπούλου- Στουρνάρα με τους συνεργάτες της από την εταιρία Mindwork για να εξυπηρετήσουν τους σύνεδρους και τους δημοσιογράφους.

Υποτίθεται ότι η εταιρία αυτή είχε λάβει χιλιάδες ευρώ για ένα έργο ενημέρωσης του ΚΕΕΛΠΝΟ (καμπάνια) που δεν θα έπρεπε να είχε γίνει ευθύς εξ αρχής και υποτίθεται επίσης ότι ο μόνος λόγος - για την σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας- που πήρε αυτό το έργο η Mindwork, ήταν η διαπλοκή με τον  κ. Στουρνάρα. Πως εξηγείται όμως τώρα ότι η ίδια εταιρία και το ίδιο πρόσωπο έλαβε ένα έργο από την ΠΟΥ που δεν διαπλέκεται με τους ελληνικούς οργανισμούς και υπουργεία;

Το σίγουρο είναι ότι αν αυτή η αστοχία αυτή είχε γίνει στον ιδιωτικό τομέα και είχαμε τον εργοδότη μας να μιλάει από το βήμα για την διαπλοκή και από έξω να δραστηριοποιείται εταιρία που εκείνος έχει στοχοποιήσει, θα μας απέλυε! Αλλά αυτός είναι ιδιωτικός τομέας. Ούτε Δημόσιο. Ούτε κρατικοδίαιτοι. Ούτε κομματικοποιημένο σύστημα.


 Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Η θέση της Ένωσης Δικαστών και εισαγγελέων για το ασφαλιστικό

Φωτό : Η Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη Εφέτης


Με μια αιχμηρή ανακοίνωση υποδέχτηκε την ψήφιση του ασφαλιστικού η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό της για την πορεία της χώρας.

Η ανακοίνωση :

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, κατά τη συνεδρίασή του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, την 6-2-2016, μετά από ομόφωνη απόφαση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
    Το καθεστώς των μνημονίων, που έχει επιβληθεί στη Χώρα μας οδηγεί, πλέον, σε αδιέξοδο. Μετά από έξι χρόνια παρατεινόμενης οικονομικής κρίσης, που ανέδειξε συγχρόνως θεσμική και αξιακή κρίση και διασάλευσης των αρχών του Κράτους Δικαίου και του Κράτους Πρόνοιας, από τις οποίες διαπνέεται η δημοκρατική έννομη τάξη μας, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία, ως θεσμικός φορέας, έχει υποχρέωση να παρεμβαίνει όχι μόνον επί ζητημάτων, που άπτονται της απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και επί μείζονος και ευρύτερης δικαιοπολιτικής σημασίας θεμάτων, επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας. Ωστόσο, συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων (ασφαλιστικό – φορολογικό), που πλέον πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών.
Η λογιστική αντιμετώπιση όλων των κρίσιμων τομέων  της χώρας και ο προσανατολισμός μόνο στην κάλυψη δημοσιονομικών στόχων δεν αφήνει περιθώρια ανάπτυξης.
Η οικονομική διάσωση της χώρας δεν θα επέλθει με συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών (δικαίωμα στην υγεία, στην παιδεία κλπ.), δεν θα επέλθει με τη θέσπιση ενός ασφαλιστικού συστήματος εισπρακτικού και μόνο χαρακτήρα, όπως αυτό που προωθείται, ούτε με την υπερφορολόγηση των πολιτών, με τον εξαναγκασμό σε μετανάστευση των νέων επιστημόνων, με το μαρασμό της ελληνικής επαρχίας και του αγροτικού τομέα   και την φτωχοποίηση των πόλεων αλλά με τη σύνταξη ενός  μακροπρόθεσμου προγράμματος ανάπτυξης της χώρας, με τη καθιέρωση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, που θα προσφέρει ασφάλεια σε πολίτες και επενδυτές, με τη σύνταξη ενός ανθρωποκεντρικού ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος,  με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα, που θα πληρεί τις βασικές αρχές  της ισότητας, της αναλογικότητας εισφορών-παροχών και της αλληλεγγύης των γενεών, που πρέπει να διέπουν κάθε ασφαλιστικό σύστημα
Ειδικότερα ως προς το θεσμό της Δικαιοσύνης επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή έννομης προστασίας περιορίζεται συνεχώς, αφενός ως προς τις πλέον ευάλωτες κατηγορίες πολιτών με τη θέσπιση μέτρων εισπρακτικού  χαρακτήρα (υψηλά παράβολα, ένσημα κλπ.), με συνέπεια να αμφισβητείται εάν το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας υπηρετεί τις γενικές αρχές του Κράτους δικαίου διασφαλίζοντας όλα τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και αφετέρου με τη μη συμμόρφωση της Πολιτείας σε αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις.
Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης.
Η συνεχιζόμενη άσκηση πολιτικής, κατά τρόπο που επιφέρει την υποβάθμιση του δικηγορικού λειτουργήματος και έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων  πλήττει τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι δικηγόροι ως συλλειτουργοί στην απονομή αυτής συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του Κράτους Δικαίου και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.
Η Ελλάδα πρέπει να παύσει να αποτελεί το «οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης», όπως πολλές φορές μέχρι σήμερα έχουν επισημάνει μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί την άμεση απόσυρση διατάξεων που μειώνουν σε οποιονδήποτε βαθμό, είτε άμεσα είτε έμμεσα, τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις, επαυξάνοντας τις ασφαλιστικές εισφορές και είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των Δικηγορικών Συλλόγων και όλων των Κοινωνικών Ομάδων, που πλήττονται από το προσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Δικαίου.     
43r34r34r43r






Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ από το πρωί για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου κυκλώματος ναρκωτικών


Γιάννης Αθανασίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου πανευρωπαϊκού κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Οι έρευνες διεξάγονται σε 15 περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε ευρωπαϊκές πόλεις, ο εγκέφαλος του κυκλώματος, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, βρίσκεται πιθανότατα στην Αλβανία. 

Τα κέρδη του κυκλώματος υπολογίζονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ενώ διακινούσε όλων των ειδών ναρκωτικές ουσίες. 

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει κατασχέσει φορτηγά, ταχύπλοα και ΙΧ αυτοκίνητα, έχουν συλληφθεί 15 μέλη της, ενώ έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 678 κιλά χασίς.






Προκλητικός ο Κατρούγκαλος : Θα έτρεμε η γη αν το νομοσχέδιο ήταν «νόμος-λαιμητόμος»



«Θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή, αν το νομοσχέδιό μας ήταν 'νόμος-λαιμητόμος'» δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υπερασπιζόμενος το νέο Ασφαλιστικό και σχολιάζοντας τις αντιδράσεις.

«Είδαμε ότι υπήρχαν διαμαρτυρίες από τις οργανώσεις, είδαμε και πόσος κόσμος μαζεύτηκε. Η πραγματικότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό δίνει μεγαλύτερη προστασία, καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όσους έχουν μέσο εισόδημα καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους από 1.000 ευρώ και κάτω» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Εξαφανίζουμε τις αιτίες των ελλειμμάτων, ακριβώς επειδή το προηγούμενο διάστημα το σύστημα έδινε, έδινε, έδινε» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Αυτοί που έχουν πάνω από 30.000 - 40.000 εισόδημα πρέπει να πληρώσουν. Δεν υπάρχει φορολογούμενος που να παίρνει κάτω από 12.000 ευρώ εισόδημα και να πλήττεται».

Αναφορικά με τη διαμόρφωση της σύνταξης, εξήγησε ότι η σύνταξη θα υπολογίζεται βάσει του συνόλου του εργασιακού βίου, διευκρινίζοντας ότι «επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία στο σύστημα, έχουμε υπολογίσει από το 2002».

«Το ΕΚΑΣ συμφωνήθηκε να καταργηθεί με ψήφους όλων των κομμάτων και η αντικατάσταση έρχεται για τους τωρινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους μέσω του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» σημείωσε, διευκρινίζοντας ότι «όσων οι συντάξεις είναι μεγαλύτερες από τις μελλοντικές, κρατούν την προσωπική διαφορά, μέχρι να φτάσουν στο ίδιο επίπεδο όλες οι συντάξεις».

«Ο χαμηλοσυνταξιούχος που παίρνει ΕΚΑΣ θα δει τη σύνταξή του να ανεβαίνει με τα ποσοστά αναπλήρωσης» τόνισε και συμπλήρωσε: «Πετύχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα από τους προηγούμενους, γιατί αυτός ο νόμος γράφτηκε στα ελληνικά, δεν μας ήρθε απ' έξω».


ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Από σήμερα οι δωρεάν δερματολογικές εξετάσεις




Η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία (ΕΔΑΕ) δίνει έμφαση στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του μελανώματος και των μη μελανωματικών καρκίνων του δέρματος, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μελανώματος και την Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος.

«Από την ομορφιά μιας ελιάς... στον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος» έχει ως τίτλο η φετινή εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικού ελέγχου κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου. Συγκεκριμένα, από σήμερα 9 μέχρι και τις 13 Μαΐου, όσοι επιθυμούν μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 215 215 8523, από κάθε περιοχή της χώρας, και να μαθαίνουν σε ποιους δερματολόγους μπορούν να απευθυνθούν, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση του δέρματος για τυχόν ύποπτες βλάβες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κλείσουν εγκαίρως ραντεβού με το γιατρό. Οι εξετάσεις θα γίνονται από 9 -13 Μαΐου 2016 στα ιδιωτικά ιατρεία των συμμετεχόντων δερματολόγων και στα εξωτερικά ιατρεία των Δερματολογικών Τμημάτων Νοσοκομείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Χωρίς να ξέρουν τι κάνουν παραχωρούν τα Ολυμπιακά ακίνητα στο Υπ. Δικαιοσύνης



Μέσα στις δεκάδες τροπολογίες που πέρασαν νύχτα το διήμερο στην βουλή πέρασε και μία η οποία είναι ανεκδιήγητη, χωρίς καμία λογική από μερικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους οποίους μόνο ένας είναι βουλευτής της Β΄Αθηνών.

Αυτό σημαίνει ότι κανένας από αυτούς που υπέγραψαν δεν γνωρίζει την περιοχή, έτσι λοιπόν η κυβέρνηση με μια αιφνιδιαστική κίνηση και χωρίς καμιά συνεννόηση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προχώρησε στην παραχώρηση ενός κρίσιμου τμήματος της κτιριακής υποδομής της παραλιακής μας ζώνης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η αντίδραση του Δημάρχου Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβου ήταν άμεση καταγγέλοντας μέσα από το site του δήμου και στα ΜΜΕ τις ενέργειες των βουλευτών της κυβέρνησης :

Η παραχώρηση αυτή, είναι μια  ευθεία επίθεση στη μακροχρόνια  προσπάθεια για την ανάπλαση της παραλιακής μας ζώνης.

Υπονομεύει κάθε σχέδιο ανάπτυξης, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θέτει ένα μεγάλο εμπόδιο στην ανάπτυξη του λεκανοπεδίου.

Καλούμε άμεσα την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία και κάνουμε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκαλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Κυριακή 8 Μαΐου και ώρα 19:00΄, καλώντας όλους τους δημότες μας να δηλώσουν το παρόν, με εισήγηση του Δημάρχου για κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας  Δημήτρης Κάρναβος δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για μια κίνηση πραξικοπηματικού χαρακτήρα, που υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής και δυναμιτίζει τα σχέδια ανάπλασης της παραλίας και γενικότερα της ανάπτυξης του λεκανοπεδίου.
Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς  σε αγωνιστική συστράτευση.
Είμαστε όλοι μαζί απέναντι σε μια ενέργεια πέρα και έξω από κάθε λογική».


Τελεσίγραφο Ερντογάν προς την Ευρώπη



Δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία για να προχωρήσει η συμφωνία για τη βίζα, διαμηνύει ο Τούρκος πρόεδρος.

Η αλλαγή του τουρκικού συντάγματος και η μετάβαση σε ένα νέο προεδρικό σύστημα είναι άμεση ανάγκη και όχι ζήτημα προσωπικής ατζέντας, δήλωσε την Παρασκευή ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το προεδρικό σύστημα δεν είναι κάτι καινούργιο για την χώρα, είναι μέρος της παράδοσης της.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως το σημερινό κοινοβουλευτικό σύστημα παράγει συνεχώς κρίσεις. Διαβεβαίωσε, πάντως, πως δεν θα υπάρξει κενό διακυβέρνησης μετά την παραίτηση του Αχμέτ Νταβούτογλου και ότι δεν θα επηρεαστεί άμεσα η οικονομία.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν πρόκειται να αλλάξει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία απλά για να κλείσει η συμφωνία με την Ε.Ε. για την βίζα.

Η Ε.Ε. θέλει η Τουρκία να περιορίσει τον ορισμό για το τι συνιστά τρομοκρατία ώστε να ευθυγραμμιστεί με τα ευρωπαϊκά κριτήρια. Είναι μια από τις πέντε προϋποθέσεις που δεν έχει ακόμα εκπληρώσει η Τουρκία για να κερδίσει την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους Τούρκους πολίτες στην ζώνη Σένγκεν, όπως προβλέπει η συμφωνία με την Ε.Ε. για το μεταναστευτικό.

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν επέμεινε ότι η Τουρκία συνεχίζει να απειλείται από την τρομοκρατία, υποστηρίζοντας πως η αντιτρομοκρατική νομοθεσία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των Κούρδων μαχητών και των τζιχαντιστών του ISIS.

«Η Ε.Ε. λέει: θα αλλάξετε την αντιτρομοκρατική νομοθεσία για την βίζα. Συγχωρείστε με αλλά εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία μας και εσείς την δική σας» σημείωσε.

«Γιατί δεν αλλάζετε εσείς τον τρόπο που σκέφτεστε, από την στιγμή που αφήσατε τρομοκράτες να στήσουν σκηνές κοντά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είπε ο κ. Ερντογάν, αναφερόμενος στις σκηνές που έστησαν Κούρδοι ακτιβιστές κοντά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες το Μάρτιο.


Πηγή : antenna.gr


Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πρωθυπουργός-κουτσαβάκι ο Αλέξης Τσίπρας»



«Το ότι με ντροπολογία της νύχτας ξεπλένουν την υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη προφανώς ορίζεται ως "σύγκρουση με τη διαπλοκή"» αναρωτιέται η Ζωή Κωνσταντοπούλου  

Πυρά κατά... ριπάς έχει εξαπολύσει απόψε, από τον λογαριασμό της στο Twitter η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όσων λέει από του βήματος της Βουλής στην συζήτηση για το ασφαλιστικό.

Στο πρώτο και πιο αιχμηρό μήνυμά της, η κυρία Κωνσαντοπούλου γράφει: «Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρωθυπουργός-κουτσαβάκι στον ένδοξο δρόμο του προκατόχου του Α.Σαμαρά επιχαίρει για το ασφαλιστικό»

«Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλείται την εντολή του Γενάρη και την «εντολή» του Σεπτέμβρη. Για την εντολή του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου 2015, ούτε λέξη;» λέει σε ένα από τα μηνύματά της η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Ενώ σε άλλο μήνυμα αναφέρει: «Οι εκλογές του Σεπτέμβρη έγιναν με εξαπάτηση του λαού, κατάλυση του Συντάγματος κ σύμπραξη με τους δανειστές. Ποια "εντιμότητα";»

Στη συνέχεια η πρώην πρόεδρος της Βουλής σε άλλο tweet επισημαίνει: «Το ότι με ντροπολογία της νύχτας ξεπλένουν την υπόθεση του Γιώργου Σταθάκη προφανώς ορίζεται ως "σύγκρουση με τη διαπλοκή"»



Πηγή : protothema.gr


Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την ΕΛ.ΑΣ. και μετά καταδικάζει τις ενέργειες της




Μιλάμε για μεγάλο θέατρο αυτή η κυβέρνηση η οποία χρησιμοποιεί της ΕΛ.ΑΣ. για την καταστολή των διαδηλώσεων και μετά βγάζει ανακοινώσεις καταδικάζοντας της ενέργειες της κάνοντας τοςυ αγανακτισμένους.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις σημερινές (χθεσινές) ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση της αστυνομίας στην διαδήλωση της Κυριακής έξω από τη Βουλή. 

«Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», σημειώνει και προσθέτει πως «τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».


Μέσα στην ανακοίνωση δεν χωρούσε και μία γραμμή να καταδικάσουν τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών;;;;


Ντόρα : «Ήθελα να γίνω αρχαιολόγος όχι πολιτικός . Η ωραιότερη εποχή της ζωή μου ήταν όταν ήμουν υπουργός Πολιτισμού.»



Η Ντόρα έδωσε συνέντευξη για την εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» του «ΕΨΙΛΟΝ»

Τα μυστικά μακροζωίας του πατέρα της, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αποκάλυψε η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια συνέντευξη που κυριάρχησε ο άνθρωπος, η κόρη, η μητέρα, η γιαγιά, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν οι πολιτικές τοποθετήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Μάρω Κανελλάκη είπε: «Έχει πολύ γερό DNA. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος πρόσεξε πάρα πολύ την υγεία του. Έκανε πάντα εξετάσεις, ότι υπήρχε το πρόλαβε, δεν ήταν άνθρωπος που έλεγε ότι “δεν πάω στον γιατρό”, έκανε σε τακτά χρονικά διαστήματα εξετάσεις. Τρώει φοβερά υγιεινά. Θα φάει όσπρια, φρούτα, σαλάτες και πολύ μέλι το πρωί».

Όσον αφορά κάποιους που λένε ότι δεν είναι και τόσο… τυχερός, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Έχω πει πολλές φορές ότι εύχομαι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους να έχουν την “γκαντεμιά” του. Όλοι αυτοί που το λένε αυτό, βασικά νομίζω ότι μέσα τους λένε “τον κερατά…”. Είναι ένας πάρα πολύ τυχερός άνθρωπος, βρήκε μια γυναίκα στη ζωή του που τον λάτρεψε και μια οικογένεια που τον κοιτάζει σαν το κερί της λάμπας».

Η πολιτική

«Ήταν  ειδικές οι συνθήκες που μπήκα στην ενεργό πολιτική» σημείωσε και αποκάλυψε: «Ήθελα να γίνω αρχαιολόγος όχι πολιτικός . Η ωραιότερη εποχή της ζωή μου ήταν όταν ήμουν υπουργός  Πολιτισμού.»

Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι στεναχωρήθηκε όταν δεν εκλέχτηκε στην προεδρία του κόμματος και όταν δεν μπήκε στη Βουλή με το κόμμα «Δημοκρατική Συμμαχία» που είχε ιδρύσει μετά τη διαγραφή της από τη ΝΔ.

Μάλιστα με αφοπλιστική ειλικρίνεια και ως απλός άνθρωπος τόνισε: «Είχα σκεφτεί να εγκαταλείψω την πολιτική μετά τις εκλογές του 2012 και αν δεν γύριζα εγώ να δοθεί το μήνυμα της πανστρατιάς και του εύρους της παράταξης θα υπήρχε πρόβλημα. Θα ήταν πολύ εγωιστικό να εγκαταλείψω αλλά είχα χάσει και την μαμά μου, δεν είχα μπει και στην Βουλή, ήμουν χάλια» .

Εκτιμώντας τη σημερινή συγκυρία, δεν απέκλεισε την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες το καλοκαίρι.

Η κ. Μπακογιάννη ως ελληνίδα μητέρα ξεκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι όποιος πειράξει τα παιδιά της «θα τον φάω».

Μίλησε επίσης για ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα στο παρελθόν τα οποία την έθιξαν και την προσέβαλαν.

Αναφερόμενη τέλος, για τους λόγους που δεν άλλαξε το επώνυμό της, επισήμανε ότι «δεν άλλαξα το όνομα μου γιατί  όλοι με γνώριζαν ως Μπακογιάννη  και ήθελα να έχω το ίδιο όνομα με τα παιδιά μου»



Πηγή : koolnews.gr


Κυριάκος: Ψεύτης κατά συρροή ο Τσίπρας - Να φύγει το συντομότερο



Επέμεινε στην ανάγκη διεξαγωγής εκλογών «για να μπει τέλος στο διασυρμό της χώρας» - Κριτική και στους εταίρους που δέχονται ως δήθεν μεταρρύθμιση «ένα πακέτο μέτρων φοροεπιδρομής»

Το αίτημα για εκλογές ώστε «να αποκτήσει η  χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο», επανέλαβε με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο.

«Υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση, υπάρχει πραγματική ελπίδα», ήταν το θετικό μήνυμα που θέλησε να στείλει προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, μαζί με τη σφοδρή κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και προσωπικά στον πρωθυπουργό, καταλογίζοντας του «αναξιοπιστία» και χαρακτηρίζοντας «κατά συρροήν ψεύτη».  

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», είπε και παραπέμποντας  στη ρήση του Μαρκ Τουέιν σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές», συμπλήρωσε: «Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας δεν είχε την τιμή να σας γνωρίσει. Αλλιώς θα έλεγε: “Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας”».

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση σο γεγονός ότι «αυξάνει φόρους και εισφορές, οδηγώντας με βεβαιότητα σε αύξηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής». Και, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, τόνισε «τα μέτρα που εισηγείστε είναι η ταφόπλακα κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας». 

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα «είναι ο λογαριασμός της ανικανότητας και ιδεοληψίας» της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθώς «στο τέλος Δεκεμβρίου 2014, μετά από μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών δεν υπήρχε καμία ανάγκη μείωσης των κύριων συντάξεων, ούτε ποτέ είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα από την τρόικα».

Εννέα αρνητικές επιπτώσεις

Όπως είπε, «είχαμε καταφέρει η πρώτη αξιόπιστη αναλογιστική μελέτη, που διεξήχθη υπό την αιγίδα του Ecofin, να επιβεβαιώσει ότι το ασφαλιστικό μας σύστημα εκπλήρωνε τους όρους βιωσιμότητας μέχρι το έτος 2060».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε –«ενδεικτικά», όπως είπε- εννέα από τις αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου, ως εξής:

  1ον: Μειώνει δραστικά τις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής.
  2ον: Εξοντώνει τους ελεύθερους επαγγελματίες.
  3ον: Εμπαίζει τους αγρότες. Μόλις τον Φεβρουάριο ο κ. Τσίπρας τους υποσχέθηκε τα πάντα. 

Τώρα, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης. Ταυτόχρονα φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις.

  4ον: Μειώνει τις πραγματικές αποδοχές όλων των εργαζομένων μισθωτών.
  5ον: Κόβει το αφορολόγητο. Για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.
  6ον: Κοροϊδεύει τους χαμηλόμισθους, εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους.
  7ον: Φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο.
  8ον: Αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ.
  9ον: Αυξάνει τον φόρο στα μερίσματα. 

Αντιπαραβάλλοντας τις δικές του θέσεις, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται μείωση της φορολογίας, μείωση δαπανών, δίκαιη κατανομή των βαρών και σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον. Έτσι θα βγει από την κρίση, έτσι θα προσελκύσει επενδύσεις, έτσι θα μειωθεί η ανεργία, έτσι θα οδηγηθεί σε ανάπτυξη».

Το σχέδιο και οι ευθύνες των δανειστών

«Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έχουμε το σχέδιο να κάνουμε την Ελλάδα να δουλέψει ξανά. Να ανακτήσει τη χαμένη της αυτοπεποίθηση», συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι στο επίκεντρο του σχεδίου της ΝΔ είναι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων που «χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα, περιορισμό της γραφειοκρατίας, προβλέψιμους κανόνες ανταγωνισμού, απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης ειδικά ως προς τις χρήσεις γης».

Αλλά χρειάζεται και κάτι ακόμα, συμπλήρωσε: «Μια κυβέρνηση που να πιστεύει στη δύναμη της ελεύθερης οικονομίας να παράγει πλούτο. Που να καταλαβαίνει τη σημασία της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.  Που να λειτουργεί συντονισμένα ακολουθώντας ένα ξεκάθαρο σχέδιο. Που να μην έχει ο κάθε υπουργός τη δική του ατζέντα».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις ευθύνες που έχουν οι δανειστές μας, επισημαίνοντας ότι «παρακολουθούν τις μεταρρυθμίσεις να σέρνονται και αποδέχονται τελικά ένα πακέτο μέτρων φοροεπιδρομής, το οποίο και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι δεν φέρνει τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

«Ρήτρα αναξιοπιστίας»

 Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις για τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ, είπε μεταξύ άλλων: «Έχει τόσο πολύ υπερβεί κάθε όριο ψέματος και αναξιοπιστίας ο κ. Τσίπρας που μπορεί πλέον να φέρει στη Βουλή οτιδήποτε. Δεν έχει κανένα δισταγμό, κανένα φραγμό. Αρκεί να κρατηθεί στην εξουσία».  

«Αν κάτι πληρώνουμε πολύ ακριβά σήμερα είναι η δική σας προσωπική αναξιοπιστία», είπε απευθυνόμενος κατά πρόσωπο στον πρωθυπουργό. «Ρήτρα αναξιοπιστίας είναι το επιπλέον πακέτο των 3,6 δισ. ευρώ που μας ζητείται πιεστικά. Ρήτρα προσωπικής σας αναξιοπιστίας. Ρήτρα αναξιοπιστίας της κυβέρνησής σας. Γι' αυτό πρέπει να φύγετε το συντομότερο. Για να γλυτώσει η Ελλάδα από αχρείαστα μέτρα που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι».
 
Κλιμακώνοντας την επιθετική διάθεσή του, υπογράμμισε ακόμη: «Σύντομα δεν θα είστε όχι μόνο ο νεώτερος πρώην πρωθυπουργός που είχε η Ελλάδα, αλλά και ο πλέον απαξιωμένος. Αυτός που θα έχει ταυτιστεί όσο κανένας με τον κυνισμό, τα ψέματα, τον αυταρχισμό, την πολιτική εξαπάτηση».  
Επικαλέστηκε μάλιστα αποσπάσματα από την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το Eurogroup στην οποία διατυπώνονται εντελώς διαφορετικοί ισχυρισμοί από όσα δήλωσε ενώπιον της Βουλής ο κ. Τσίπρας τόσο για τις περικοπές στις συντάξεις μέσα από τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης όσο και για την υποτιθέμενη προστασία των λεγόμενων «κόκκινων» δανείων. «Η μεταρρύθμιση στις συντάξεις που συζητείται αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει με ριζοσπαστικό τρόπο τη βιωσιμότητα του συστήματος, προσφέροντας τους ίδιους κανόνες για όλους τους συνταξιούχους και μειώνοντας τα ποσοστά αναπλήρωσης», αναφέρεται στην επιστολή Τσακαλώτου. 

«Τι συμβαίνει, λοιπόν, κ. πρωθυπουργέ, από τα δυο; Θα μας το ξεκαθαρίσετε, παρακαλώ; Και μιας και αναφερθήκατε και στα "κόκκινα δάνεια" και στην προστασία την οποία παρέχετε στην πρώτη κατοικία, να θυμίσω και πάλι τι ακριβώς γράφει ο κ. Τσακαλώτος στην επιστολή στην οποία στέλνει στους ομολόγους του, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης: «Οι τελευταίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα του συνόλου της αγοράς» - προσέξτε, του συνόλου της αγοράς – «των μη εξυπηρετούμενων δανείων NPLs, εκτός από κάποια προσωρινή προστασία δανείων που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία».

Το κόστος των εκλογών και ο όλεθρος της παραμονής

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν άφησε εκτός και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο οποίος ανέλαβε να του απαντήσει αρχικά και στην τοποθέτησή του υποστήριξε ότι αναζήτησε στο google την έννοια της λέξης «αλήθεια» που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης. «Κύριε Αντιπρόεδρε, προφανώς σας είναι τόσο άγνωστη η έννοια της αλήθειας που αναγκαστήκατε να την αναζητήσετε στο google, για να δείτε τον πραγματικό ορισμό της. Διότι την αλήθεια δεν την υπηρετείτε μέσα από την πολιτική σας εδώ και χρόνια», είπε και με χιουμοριστική διάθεση συμπλήρωσε: «Ξέρετε έκανα google τον ΣΥΡΙΖΑ και μου προέκυψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Παράξενα πράγματα συμβαίνουν».  

Το πυρά του, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης τα εστίασε στον πρωθυπουργό. «Ο κ. Τσίπρας επενδύει στο διχασμό. Ενεργοποιεί τα πιο βασικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας. Τροφοδοτεί την οργή, γιατί δεν αντέχει τη δύναμη των επιχειρημάτων. Επαναφέρει με αλλά λόγια το δίλημμα: ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Ας τελειώνουμε, λοιπόν, με την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε.
 
«Θα ήμουν», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, «ασυγχώρητος αν απέναντι σε μια τόσο επικίνδυνη κυβέρνηση, δεν έκανα τα πάντα για να οδηγηθούμε στη μόνη λύση, στη μόνη διέξοδο: στις εκλογές, όπου ο λαός γνωρίζοντας την αλήθεια θα αποφασίσει για το μέλλον. Εκλογές για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας, ένα τέλος στην αδιάκοπη φτωχοποίηση χωρίς καμία προοπτική. Εκλογές για να αποκτήσει η  χώρα αξιόπιστη κυβέρνηση με δικό της σχέδιο. Να συζητά με τους δανειστές με όρους αμοιβαίου σεβασμού και αξιοπιστίας, να πορευτεί μαζί με την κοινωνία το δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας, αλλά με τη σιγουριά της επιτυχίας που θα αφορά όλους τους Έλληνες. Εκλογές για μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης.

Όχι για μια Ελλάδα failed state, εκτεθειμένη στις γεωπολιτικές θύελλες. Έχουν κόστος οι εκλογές; Έχουν. Αλλά είναι πολύ μικρότερο από τον όλεθρο της παραμονής σας».



Πηγή : protothema.gr


Με 153 «ναι» πέρασαν το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο



Ακούσαμε εχθές τον Αλέξη Τσίπρα πριν από την ψηφοφορία να επιδίδεται σε φαντασιώσεις και ψέματα και βλέποντας τις εκφράσεις του προσώπου του δυστυχώς έδειχνε ότι τα πιστεύει.

Το χειρότερο είναι ότι ο Τσίπρας νομίζει ότι όταν ζητάει η αντιπολίτευση εκλογές τις ζητάει για να εξυπηρετήσει φίλους της και όχι γιατί ο ίδιος και η κυβέρνηση του είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνοι για την χώρα.

Με τους 153 ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.


Κατά την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη κατόπιν αιτημάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 153 βουλευτές, κατά οι 143, ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).

Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός, οι Φ.Γεννηματά, Κ.Βλάσης και Ν.Μίχος γνωστοποίησαν με επιστολή την ψήφο τους. Αποχώρησε από τη Βουλή λόγω αδιαθεσίας και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο η Ντόρα Μπακογιάννη.

Στην κατ' άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που προβλέπει την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες, μέχρι την 1η Αυγούστου προκειμένου να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσιογράφοι «γαλάζιοι» βουλευτές θέλησαν να ψηφίσουν «ναι» στο συγκεκριμένο άρθρο, ωστόσο, δέχθηκαν την κομματική γραμμή.