Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Μπαλτάκος: Με τον Μητσοτάκη, η ΝΔ έγινε… Ποτάμι. Δημιουργούμε δεξιό κόμμα



Σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Τάκης Μπαλτάκος, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο γνωστός νομικός και επί πολλές δεκαετίες στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, επιβεβαίωσε ότι πρωταγωνιστεί στιε διεργασίες για τη δημιουργία νέου κόμματος, στον χώρο της Δεξιάς, και επεσήμανε με νόημα ότι, μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της, η Νέα Δημοκρατία ασπάζεται τις ιδέες του Ποταμιού, δηλαδή… το μηδέν.

Ο Τάκης Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να αξιοποιηθούν στο καινούριο εγχείρημα εν ενεργεία βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να μην κατηγορηθούν για αποστασία, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά στους Γιώργο Καρατζαφέρη και Φαήλο Κρανιδιώτη, ως προσωπικότητες που θα διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο.

Σύμφωνα με τον Τάκη Μπαλτάκο, το νέο κόμμα θα είναι “καθαρά Δεξιό, και όχι Κεντροδεξιό”, σε ρόλο αντίστοιχο κομμάτων στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ δεν απέκλεισε να λειτουργήσει στο μέλλον ως κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας, σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τάκης Μπαλτάκος δεν απέκλεισε το σενάριο της δραχμής για το μέλλον της Ελλάδας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο κάτι τέτοιο δεν θα το αποφασίσουν οι Έλληνες πολιτικοί, αλλά θα μας σπρώξουν σε μια τέτοια εξέλιξη οι Γερμανοί.


Πηγή : ysterografa.gr


Χειροπέδες σε 16χρονο που αφαίρεσε την ελληνική σημαία από το μνημείο της Ελευθερίας στην Πάτρα



Στην αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από το μνημείο της Ελευθερίας, που βρίσκεται στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στην Πάτρα, φέρεται ότι προχώρησε τα ξημερώματα ένας 16χρονος, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς.   

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος πήγε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και αφαίρεσε την ελληνική σημαία που βρισκόταν παραπλεύρως του μνημείου. Ταυτόχρονα, απομάκρυνε στεφάνια που είχαν κατατεθεί χθες στο μνημείο, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο.   

Όταν έγινε αντιληπτή η αφαίρεση της σημαίας, αστυνομικοί ξεκίνησαν τις έρευνες και εντόπισαν τον 16χρονο στο κέντρο της Πάτρας, όπου τον συνέλαβαν. Σε βάρος του ανήλικου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του ελληνικού κράτους και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, με εντολή του εισαγγελέα.  



Πηγή : pronews.gr


Περίεργη υπόθεση διαπλοκής με ανακριτή και επιχειρηματία;


Γιάννης Αθανασίου

Μία περίεργη υπόθεση εξελίσσετε στα δικαστήρια της σχολής Ευελπίδων μεταξύ ανακριτή, θύματος και κατηγορούμενου επιχειρηματία γρήγορου φαγητού.

Η υπόθεση ομολογημένη για ευθύνες του επιχειρηματία και των στελεχών του και όχι απλές ευθύνες αλλά αποδεδειγμένη απάτη και υπεξαίρεση η οποία οδήγησε σε παράνομο πλουτισμό.

Η αποδείξεις οδηγούσαν μέσα από την ανάκριση σε αναμφισβήτητη εμπλοκή του επιχειρηματία και δύο στελεχών του με έγγραφες ομολογίες συνεργού τους και αστυνομικών σε υπόθεση υπεξαίρεσης και απάτης σε βάρος συνεργάτη τους που τον ζημίωσε με 250.000€ και πάνω.

Μάλιστα στην δικογραφία υπήρχαν φωτογραφίες με κούτες οι οποίες περιείχαν τα κλεμμένα έγγραφα που ζημίωσαν το θύμα με πάνω από 250.000 ευρώ τα οποία υπέδειξε ο ανακριτής σε συνεργό του επιχειρηματία και τις αναγνώρισε ως το μέσο που έγινε η κλοπή. 

Το ανησυχητικό είναι ότι ο ανακριτής, χωρίς να κοιτάζει στα μάτια τον δικηγόρο του θύματος και το ίδιο το θύμα και μετά από τα αλλεπάλληλα σημειώματα  του θύματος για να ξεκινήσει επιτέλους η ανάκριση η οποία είχε βαλτώσει από το 2009 που βρισκόταν στο ανακριτικό γραφείο, τους κάλεσε να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης και τους είπε ότι ναι μεν έχουν δίκιο ότι ο επιχειρηματίας και τα στελέχη του, τον έκλεψαν όπως ομολόγησε ο άλλωστε ο συνεργός του και κατέθεσε και η αστυνομία αλλά είναι πλημμέλημα η υπεξαγωγή εγγράφων!! 

Σε σχολιασμό του θύματος με την απλή νομική λογική ότι η αποδεδειγμένη απάτη οδήγησε στην υπεξαίρεση εγγράφων και το αποτέλεσμα ήταν η ζημία πάνω από 250.000€ η οποία οδήγησε σε παράνομο περιουσιακό όφελος από την πλευρά του επιχειρηματία ο ανακριτής έκανε και καλά  ότι δεν ακούει και προσπάθησε να πετάξει την δικογραφία στην κρίση του κύριου εισαγγελέα για να εξυπηρετήσει ίσως τον επιχειρηματία; 

Ομολογία ότι τα έγγραφα εταιρίας έχουν κλαπεί από τον επιχειρηματία και τους ανθρώπους του η οποία οδήγησε σε κακούργημα που ζημίωσε το θύμα πάνω από 250.000€ και δεν τρέχει τίποτα για την δικαιοσύνη;

Ο Ανακριτής ψυχρός μόλις άκουσε το θύμα να του αναφέρει δικαιολογημένα ότι θα του κάνει αγωγή κακοδικίας έτσι και προσπαθήσει να καλύψει την αποδεδειγμένη απάτη και υπεξαίρεση πράξη του επιχειρηματία σε βαθμό κακουργήματος, είπε απλά προσυπογράφω την αγωγή σας!!!! 

Αυτό δείχνει ότι θα με καλύψουν οι συνάδελφοι; 

Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνει εγώ βγάζω την υποχρέωση; 

Έτσι το είδα έτσι το κρίνω και κόψε τον λαιμό σου;

Πολλά ερωτηματικά που ζητούν απάντηση!!

Θα δείξει στην συνέχεια.

Το θύμα έχει αναθέσει την υπόθεση σε σοβαρούς ποινικολόγους και περιμένει να δει την κρίση του εισαγγελέα μήπως και ακολουθήσει το δεν είδα τίποτα δεν άκουσα τίποτα του ανακριτή που θεωρείται απίθανο να εκτεθεί για κάτι τόσο αληθοφανές και ομολογημένο, ώστε να προβεί το θύμα σε ανάκληση της απόφασης σε ανώτερο δικαστήριο αναφέροντας τα στοιχεία που έχει στην διάθεση του!!

Η διαπλοκή σε όλο της το μεγαλείο εκτός και εάν υπάρχει θέμα ικανότητας αντίληψης ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.




Οι τελευταίες δραματικές στιγμές μέσα στο Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία -Οι κραυγές και οι κινήσεις των πιλότων


Τις τελευταίες λέξεις των πιλότων της flydubai, στο αεροσκάφος που συνετρίβη στη Ρωσία προκαλώντας τον θάνατο 62 ανθρώπων, μετέδωσε σε ρεπορτάζ της η ρωσική κρατική τηλεόραση.

Το Rossiya-1 ανέφερε ότι είχε το υλικό των τελευταίων δραματικών λεπτών μέσα στο Boeing 737, πριν από τη συντριβή του στο Ροστόφ, το οποίο εξασφάλισε από πηγή στην επιτροπή ερευνών, με πρόσβαση στους καταγραφείς της πτήσης. Υπενθυμίζεται ότι ο ένας εκ των πιλότων ήταν ο Κύπριος Αριστος Σωκράτους.

Το προηγούμενο Σάββατο το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι, συνετρίβη, μετά από τη δεύτερη προσπάθεια για προσγείωση εν μέσω βροχής και ισχυρών ανέμων.

Το υλικό, σύμφωνα με το AFP υποδεικνύει ότι ο κυβερνήτης έχασε τον έλεγχο του αεροσκάφους, αμέσως μόλις απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο.

«Μην ανησυχείς», ακούγεται να λέει επανειλημμένα ο πιλότος, πριν ακουστεί λίγα δευτερόλεπτα αργότερα να λέει «Μην το κάνεις αυτό!». Η τελευταία φράση του που έχει καταγραφεί είναι «Σήκωσέ το».

Στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα της βουτιάς του αεροσκάφους, το μόνο που ακούγεται είναι «απάνθρωπες κραυγές», σύμφωνα με την πηγή του ρωσικού καναλιού. Το Rossiya-1 ανέφερε- επικαλούμενο εμπειρογνώμονες, τονίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν πρόκειται για την επίσημη εκδοχή των αιτιών της τραγωδίας- ότι ο πιλότος κατά λάθος ενεργοποίησε ένα σταθεροποιητικό πτερύγιο στην ουρά, καθώς προσπάθησε να επαναφέρει το αεροπλάνο ξανά σε οριζόντια θέση.

Με το πτερύγιο αυτό ενεργοποιημένο «το αεροσκάφος ουσιαστικά δεν αντιδρά στον πίνακα ελέγχου του πιλότου», ανέφερε το ρωσικό κανάλι. «Οι πιλότοι ξεκάθαρα δεν κατάλαβαν ότι έφταιγε το πτερύγιο για την απότομη βουτιά», επισήμανε ακόμη το ίδιο ρεπορτάζ.

Σύμφωνα με τις ίδιες υποθέσεις, ο πιλότος θα μπορούσε να έχει πατήσει κατά λάθος το κουμπί του ενεργοποιεί το πτερύγιο, εξαιτίας της χρόνιας κόπωσης. Μία άλλη εξήγηση θα μπορούσε να είναι μία «άνευ προηγουμένου βλάβη στα αυτόματα συστήματα του αεροσκάφους», ανέφερε το κανάλι.

Επίσημα, οι ερευνητές εξετάζουν τρία αίτια για την αεροπορική τραγωδία: τις κακές καιρικές συνθήκες, το ανθρώπινο λάθος και κάποια τεχνική βλάβη.


Πηγή:  iefimerida.gr


Διαβητικοί τύπου Ι : Κορυφαίοι σήμερα υπουργοί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητούσαν να συμπεριληφθούν στην λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις τι έγινε;



Κώστας Βουκελάτος

Ξεκινάω με την επερώτηση και την ανησυχία που είχε το 2013  ο τωρινός υπουργός υγείας  Ξάνθος Αντρέας μαζί με τους συναδέλφους του, Χρήστο Μαντά, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Μητρόπουλος, Τζένη Βαμβακά, Στρατούλης Δημήτρης, Μπάρκας Κώστας, Σταθάς Γιάννης, Ζαχαρίας Κώστας, Ζερδέλης Γιάννης, Κατριβάνου Βασιλική, Μιχαλάκης Νίκος και η ανησυχία αφορούσε τον πίνακα των 42 τότε μη αναστρέψιμων παθήσεων και γιατί δεν έχουν συμπεριληφθεί οι διαβητικοί τύπου Ι. Τίτλος επερώτησης : Παραλείψεις στον Πίνακα Παθήσεων για τις οποίες η διάρκεια Αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επʼ αόριστον.

Θυμάμαι τον βουλευτή των ΑΝΕΛ κύριο Τέρενς Κουίκ να φωνάζει για τα άτομα με διαβήτη τύπου Ι και να ζητάει να συμπεριληφθούν στην λίστα με τις 42 που έγιναν 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις ώστε να μην ταλαιπωρούνται κάθε τριετία για να αποδείξουν ότι η πάθηση τους είναι μη αναστρέψιμη. 

Κατηγορούσε μάλιστα τον προηγούμενο υπουργό της Νέας Δημοκρατίας κύριο Βρούτση χαρακτηρίζοντας  «Απάνθρωπη την λίστα Βρούτση–Στόχος η μη συνταξιοδότηση διαβητικών»

Ο κορυφαίος πλέον υπουργός των ΑΝΕΛ κύριος Κουίκ, ο οποίος είχε κάνει και επερώτηση για αυτό θέμα τον Μάρτιο του 2014 δεν έχει κάνει τίποτα για να μπουν στην λίστα οι διαβητικοί τύπου Ι.

Όλγα Γεροβασίλη επίσης σήμερα κορυφαία υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, 12/12/2014 είχε καταθέσει επερώτηση μαζί με τους συναδέλφους της  βουλευτές , Δριτσέλη Παναγιώτα, Κουρουμπλή Παναγιώτη υπουργό εσωτερικών σήμερα, Στρατούλη Δημήτρη και Καραγιαννίδη Χρήστο για το ίδιο θέμα κατηγορώντας τους προηγούμενους για απαράδεκτους.

Η ΕΣΑΜΕΑ τυπική και σωστή μετά τις υποσχέσεις που είχε πάρει από τους τωρινούς κυβερνόντες έστειλε υπόμνημα 26/2/2015, στις νέες ηγεσίες των υπουργείων για το θέμα της λίστας και των ΚΕΠΑ.

Έχει περάσει ένας ενάμιση χρόνος από την νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ με τις ωραίες επερωτήσεις τους από το 2013 και στο διάστημα αυτό έχουν δοθεί δεκάδες υποσχέσεις στην ΕΣΑΜΕΑ, στην ΕΛΟΔΙ και σε άλλες οργανώσεις,  αλλά αποτέλεσμα κανένα και η λίστα με τις 43 παθήσεις δεν έχει συμπεριλάβει ακόμα τους διαβητικούς τύπου Ι, δηλαδή μια μη αναστρέψιμη πάθηση που δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο παρά μόνο να επιδεινωθεί με αναμενόμενες επιπλοκές κάποιοι δεν τους θέλουν μέσα στην λίστα και τα ερωτηματικά είναι πολλά.

Έτσι λοιπόν κάθε 3 χρόνια θα πρέπει ο παθών να κάνει ξανά την διαδικασία  και να ταλαιπωρείται ώστε να συνεχίσει να παίρνει το πενιχρό επίδομα που δίνει το κράτος.

Μόνο στην Ελλάδα χρειάζεται πιστοποίηση κάθε τρία χρόνια ότι ο «Γάιδαρος δεν πετάει»

Τελικά τι θα γίνει; 
Υπάρχει απάντηση; 
Μόνο στα σοβαρά κράτη με σοβαρές κυβερνήσεις θα μπορούσε να σταθούν αυτά τα ερώτημα δυστυχώς.

Σε αναμονή το ψάχνουμε το θέμα και γιατί καθυστερεί.



Δέν ξεχνάμε! Μια ώρα μπροστά τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής



Μία ώρα ύπνου θα χάσουμε με την εφαρμογή της θερινής ώρας από τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Μαρτίου.

Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να πάνε μια ώρα μπροστά, στις 3:00 θα πρέπει να δείχνουν 4:00.


Συνελήφθη 69χρονος με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων

Πηγή foto : EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 69χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων και οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στο σπίτι του 69χρονου και από την έρευνα στα ψηφιακά μέσα του, διαπιστώθηκε η εγκατάσταση φυλλομετρητή, με ενσωματωμένες βασικές λειτουργίες δικτύου, που δίνει τη δυνατότητα ανωνυμίας, μέσω του οποίου γινόταν η πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Παράλληλα, βρέθηκε πλήθος υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, στο οποίο η πρόσβαση ήταν δυνατή μόνο με πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης και χρήση ειδικού προγράμματος αποκρυπτογράφησης αρχείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός και ένας σταθερός ηλεκτρονικός υπολογιστής, που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέδωσε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και έπειτα από ψηφιακή- διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, ταυτοποιήθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη του 69χρονου.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο 69χρονος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία σε συνεργασία με Αρχές άλλων χωρών, συμμετείχε σε διεθνή επιχείρηση με την κωδική ονομασία «RHODES», για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πραγματοποίησαν στοχευμένες πολύμηνες διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν σε server στο εξωτερικό ιστοσελίδα η οποία χρησιμοποιείτο αποκλειστικά για τον διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, με τη χρήση ειδικού προγράμματος εξασφάλισης ανωνυμίας. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων της υπόθεσης, προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη και εντός της Ελλάδας.



Πηγή: cnn.gr


Η αύξηση του φόρου εισοδήματος τελειωτικό χτύπημα στη μεσαία τάξη

ASSOCIATED PRESS


Η πρόταση της κυβέρνησης για την αύξηση των συντελεστών του φόρου εισοδήματος και της έκτακτης εισφοράς θα επιφέρει σημαντική μείωση στο διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων, που δηλώνουν μηνιαίο εισόδημα από €700 και πάνω. Έρχεται να προστεθεί στη γνωστή και καταστροφική πολιτική της υπερφορολόγησης που ακολουθείται συστηματικά τα τελευταία 6 έτη: αύξηση ΦΠΑ, τετραπλασιασμός ΕΦΚ πετρελαίου, φόροι οινοπνευματωδών ποτών και καπνού, αύξηση τελών κυκλοφορίας, επταπλασιασμός του φόρου ακίνητης περιουσίας κ.α.

Η πρόταση του οικονομικού επιτελείου προς τους δανειστές προβλέπει συντελεστή 22,5% για ετήσιο μικτό εισόδημα έως €25.000, 32% για εισόδημα από €25.000 έως €42.000, 42% για εισόδημα από €42.000 έως €60.000 και 50% για το υπερβάλλον εισόδημα. Αντίστοιχα η έκτακτη εισφορά παραμένει 0,7% για μικτό εισόδημα από €12.000 έως €20.000, ενώ αυξάνεται σε 3% έως τις €30.000, σε 5% έως τις €50.000, σε 6% έως τις €100.000, σε 8% έως τις €500.000 και σε 10% από εκεί και πάνω. Η έκτακτη εισφορά δεν είναι κλιμακωτή όπως ο φόρος εισοδήματος, αλλά επιβάλλεται ο ανώτερος συντελεστής από το πρώτο ευρώ!

Στον παρακάτω πίνακα παρατηρούμε την επερχόμενη μεγάλη αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, ιδιαίτερα στα μεσαία εισοδήματα που λαμβάνουν από €1.000 μέχρι €2.000 κάθε μήνα.


Μάλιστα, αν τη συγκρίνουμε με το 2009 θα δούμε ότι τα φορολογικά βάρη έχουν σχεδόν διπλασιαστεί για τους πολίτες:


Μαζί με φόρους και ασφαλιστικές εισφορές το μισθολογικό κόστος των επιχειρήσεων θα είναι διπλάσιο από τον καθαρό μισθό που αναλογεί σε κάθε εργαζόμενο. Θα πληρώνουν δηλαδή έναν εργαζόμενο για δύο! Αυτό φυσικά οδηγεί σε αύξηση της μαύρης εργασίας.

Αντί να μειωθούν οι κρατικές σπατάλες, να αναδιοργανωθεί η δημόσια διοίκηση, να εφαρμοστούν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να δοθεί όλο το βάρος στην ανάπτυξη, επιλέγεται η συνεχής αύξηση φόρων.

Το αποτέλεσμα όμως αυτής της φοροκαταιγίδας (€35 δισ. συνολικά μέτρα από το 2010) είναι αποκαρδιωτικό:

Τα φορολογικά έσοδα έχουν μειωθεί κατά €4,2 δισ. έναντι του 2009 (41 έναντι 45)
Η χώρα έχει απολέσει το 25% του εισοδήματός της
Το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών έχει συρρικνωθεί κατά 30%, ενώ έχει μειωθεί δραματικά η αγοραστική τους δύναμη (σε επίπεδα 25% κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ)
Η υψηλή φορολόγηση αποτελεί βασικό αποτρεπτικό στοιχείο για νέες επενδύσεις. 
Η φοροδιαφυγή οργιάζει εις βάρος των συνεπών φορολογουμένων

Η έκτασή της παραοικονομίας φαίνεται από το γεγονός ότι το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών ανέρχεται συνολικά σε €153 δισ. και στην εφορία δηλώνονται μόλις €74 δισ.! Π.χ. τα 2/3 των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει ετήσιο εισόδημα έως €5.000, το ίδιο και το 85% των αγροτών! Η εξάπλωση της φοροδιαφυγής είναι και το στοιχείο που οδηγεί σε συρρίκνωση της περίφημης φορολογικής βάσης και κάνει την φορολογική πολιτική κοινωνικά άδικη, αφού τα βάρη πέφτουν εξ ολοκλήρου σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό συνεπών φορολογουμένων.

Το παρακάτω γράφημα δείχνει ότι μόλις το 11% των φορολογουμένων (800 χιλιάδες) αποδίδει το 65% του συνολικού φόρου (€5,6 δισ.)! Πρόκειται για όσους δηλώνουν εισόδημα από €1.240 μηνιαίως και άνω. Αυτό δείχνει αφενός τη μείωση των εισοδημάτων στα χρόνια της κρίσης: 6 στους 10 μισθωτούς και συνταξιούχους λαμβάνουν πλέον έως €1.000. Αφετέρου όμως αποκαλύπτει και το μέγεθος της φοροδιαφυγής.


Συνολικά εισπράχθηκαν το 2015 €8,8 δισ. για φόρο και έκτακτη εισφορά. Το 11,9% δηλαδή του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος (€74 δισ.). Το ποσό αυτό αναλογεί σε €1.192 μέσο ετήσιο φόρο ανά φορολογούμενο. Δεν κατανέμεται όμως ισοβαρώς, καθώς στην πράξη το 11% πληρώνει πολλαπλάσιο φόρο έναντι των υπολοίπων, όπως φαίνεται παρακάτω.


Για να πετύχουμε όμως αύξηση εσόδων και κοινωνική δικαιοσύνη θα πρέπει να διευρυνθεί η φορολογική βάση. Υπάρχουν οι εξής 3 εναλλακτικοί τρόποι:

1. Πάταξη της φοροδιαφυγής, η οποία στοιχίζει στο κράτος €10 δισ. έσοδα ετησίως. Λύσεις υπάρχουν:
Νομοθεσία και κίνητρα υπέρ της χρήσης πλαστικού χρήματος
Έκδοση ηλεκτρονικών τιμολογίων 
Σύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxis 
Λοταρία αποδείξεων 
Έκπτωση φόρου 100% για κάθε απόδειξη από ελεύθερους επαγγελματίες και άλλους επιρρεπείς προς τη φοροδιαφυγή επαγγελματικούς κλάδους, 
Καλλιέργεια φορολογικής ηθικής και συνείδησης
2. Μικρή μείωση του αφορολόγητου ορίου με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Φιλοσοφία που ακολουθείται από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες
3. Όλες οι δαπάνες να αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα και η διαφορά εσόδων - εξόδων να φορολογείται με οριζόντιο φόρο 10% έως 12%. Σύστημα που έχει υιοθετηθεί στις ΗΠΑ. Το κίνητρο για καταγραφή όλων των εξόδων θα μειώσει την παραοικονομία, αυξάνοντας έτσι τα έσοδα από ΦΠΑ, καθώς και τα συνολικό δηλωθέν εισόδημα.



Δημήτριος Γκιόκας 
Οικονομικός Αναλυτής
Πηγή  : huffingtonpost.gr


Διατροφή: Οι Top-10 τροφές για να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας



Η υψηλή χοληστερόλη (LDL), η οποία είναι γνωστή και ως “κακή χοληστερόλη”, είναι μία από τις πιο βασικές αιτίες της αθηροσκλήρωσης, δηλαδή της συσσώρευσης σκληρής πλάκας στις αρτηρίες σας, η οποία οδηγεί σε στένωσή τους, εμποδίζει την ομαλή ροή του αίματος και καταλήγει συνήθως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου ή άλλη σοβαρή καρδιακή νόσο ή εγκεφαλικό επεισόδιο.

Γι' αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε την διατροφή εκείνη, που θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε τις αρτηρίες σας και να προστατευθείτε από καρδιακές επιπλοκές.

Δείτε τι περιέχει αυτή η διατροφή:

Δημητριακά ολικής αλέσεως: Η American Heart Association συνιστά την κατανάλωση τουλάχιστον έξι μερίδων δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα. Το πλιγούρι βρώμης, το πίτουρο βρώμης, το κριθάρι και το πίτουρο ρυζιού είναι δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν μεγάλες ποσότητες διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες δεσμέυουν την περιττή χοληστερόλη στον οργανισμό σας και του επιτρέπει να την αποβάλλει από το σώμα σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως θα σας δώσουν επίσης μαγνήσιο, το οποίο διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, διατηρώντας την πίεση του αίματος σας σε υγιή επίπεδα.

Φρούτα: Βάλτε μερικά φρούτα στην διατροφή σας, επειδή επίσης περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Προσθέστε 4-5 μερίδες ημερησίως από μήλα, αχλάδια, μπανάνες, δαμάσκηνα ή πορτοκάλια στην διατροφή σας για να μειώσετε ακόμα περισσότερο την LDL χοληστερόλη στο αίμα σας. Αυτά τα φρούτα παρέχουν επίσης αρκετό κάλιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις του διαιτητικού νατρίου στην αρτηριακή πίεση.

Λαχανικά: Τα λαχανικά περιέχουν ενώσεις που ονομάζεται φυτικές στερόλες, οι οποίες λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο με τις διαλυτές φυτικές ίνες. Επιλέξτε 3-5 ημερήσιες μερίδες στην καθημερινή σας διατροφή από έντονα χρωματισμένα λαχανικά (γλυκοπατάτες, μπρόκολο, καρότα κλπ). Τα λαχανικά περιέχουν κάλιο, αντισταθμίζει την αρνητική δράση του αλατιού στην υπέρταση. Επίσης, τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο, παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι σημαντικό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.

Όσπρια: Σημαντικές ποσότητες διαλυτών ινών θα βρείτε επίσης στα όσπρια. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε 3-4 μερίδες όσπρια την εβδομάδα. Συμπεριλάβετε φακές, φασόλια και ρεβίθια στη διατροφή σας για να μειώσετε την LDL χοληστερόλη.

Ψάρια: Τα λιπαρά ψάρια περιέχουν Ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής στις αρτηρίες σας. Η φλεγμονή είναι ένας από τους βασικούς αιτιολογικούς παράγοντες σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προγραμματίστε τουλάχιστον 2 μερίδες από λιπαρά ψάρια (σολομός, ιππόγλωσσα, σκουμπρί, τόνος, πέστροφα κλπ) στην εβδομαδιαία διατροφή σας.

Άπαχο κρέας: Χρειάζεστε 85-170 γραμμάρια πρωτεΐνης κάθε μέρα. Αποφύγετε το τηγάνισμα του κρέατος ή το υπερβολικό “καψάλισμά” του στα κάρβουνα. Περιορίστε όσο μπορείτε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, επειδή είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στον σχηματισμό πλάκας στις αρτηρίες σας.

Χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά (ή και και χωρίς λιπαρά) γαλακτοκομικά προϊόντα: Επιλέξτε τέτοιου τύπου γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή περιέχουν ελάχιστα κορεσμένα λίπη. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα παρέχουν επίσης ασβέστιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος και συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του μυικού συστήματος. Δεν χρειάζεστε πάνω από 2-3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων την ημέρα.

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί περιέχουν Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν στον καθαρισμό των αρτηριών, ενώ περιέχουν και αρκετό μαγνήσιο. Χρειάζεστε μόνο μια χούφτα την ημέρα, επειδή οι ξηροί καρποί είναι ταυτόχρονα πολύ πλούσια σε θερμίδες.

Έλαια: Τα καλά έλαια περιέχουν επίσης Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθούν την πρόληψη του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες. Τα υγιή έλαια περιλαμβάνουν το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και το έλαιο από canola. Το ελαιόλαδο ενισχύει επίσης τα επίπεδα της HDL (καλής χοληστερόλης), η οποία βοηθά στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στις αρτηρίες σας. Προτιμήστε αυτού του τύπου τα έλαια αντί για βούτυρο στο μαγείρεμα για να πάρετε τις απαραίτητες 2-3 μερίδες που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Ροφήματα: Το νερό είναι πολύ βασικό και πρέπει κάθε μέρα να πίνετε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια. Αποφύγετε, ωστόσο, χυμούς και επεξεργασμένα ποτά που περιέχουν πολύ ζάχαρη. Το μαύρο τσάι και το κόκκινο κρασί περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών, δηλαδή φυτοχημικών συστατικών που προστατεύουν τις αρτηρίες σας.



Πηγή : livestrong.com, iatropedia.gr


Χρυσός ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο της Ντόχα



Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε για ακόμα μία φορά ο Λευτέρης Πετρούνιας, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής που διεξάγεται 
στη Ντόχα.

Ο Ελληνας πρωταθλητής ξεκίνησε την χρονιά ιδανικά, παρουσίασε το ίδιο πρόγραμμα που του χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο της Γλασκόβης (συντελεστής δυσκολίας 6,80) και με 15.875 βαθμούς, και κατέκτησε την κορυφή.

Ο Ελληνας πρωταθλητής άφησε πίσω του τους Αρμένιους Βαχάγκν Νταβτιάν (15,800 β.) και Αρτούρ Τοβμασιάν (15,775 β.)


Πηγή : iefimerida.gr


Πόσο παίρνουν οι πιλότοι μας και πόσο οι... Καρανίκες




Με πόσα χρήματα αμείβονται οι περίπου 1.400 ιπτάμενοι της Πολεμικής Αεροπορίας και ποιος είναι ο μισθός των περίπου 2.000 μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων στα υπουργεία

Εικοστή πέμπτη Μαρτίου. Ημέρα εθνικής εορτής. Πολλοί αναγνώστες με μηνύματα ή με τα τηλεφωνήματά τους σχολιάζουν τις μισθολογικές «συγκλίσεις» μεταξύ των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο συγκριτικά με τις αποδοχές των κομματικών συμβούλων ή των μετακλητών υπαλλήλων στα υπουργεία, οι οποίοι έχουν ένα πολύ πιο χαλαρό καθεστώς εργασίας. 

Πόσα χρήματα εισπράττει αλήθεια ένας ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας; Ο ανθυποσμηναγός έχει μισθό περίπου 1.100 ευρώ το μήνα. Επιπλέον κάθε εξάμηνο εισπράττει πτητικό επίδομα από 4.000-7.000 ευρώ αναλόγως των ωρών πτήσεων οι οποίες μηνιαίως δεν είναι ποτέ λιγότερες από 30. Μέσες-άκρες δηλαδή ο μηνιαίος μισθός του δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ.

Ο βασικός μισθός ενός ιπτάμενου με 14 χρόνια υπηρεσίας ανέρχεται περίπου στα 1.350 ευρώ, ποσό στο οποίο αθροίζεται το πτητικό επίδομα, αναλόγως των ωρών πτήσεων. 

Συνολικά, οι ιπτάμενοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας δεν ξεπερνούν τα 1.400 άτομα. Οι πιλότοι στις πολεμικές μοίρες, όσοι δηλαδή είναι... full επιχειρησιακοί, είναι περίπου 500.Τα ωράρια και οι υπηρεσίες τους είναι... τρελές με βάση τα δεδομένα ενός κρατικού υπαλλήλου αφού μπορεί να βρίσκονται σε readiness στη μοίρα όλο το 24ωρο.

Και τώρα οι αποδοχές των 2.000 μετακλητών υπαλλήλων

Το παράξενο είναι ότι τα ίδια χρήματα -αν όχι περισσότερα- με αυτά που λαμβάνει ως αμοιβή ένας ιπτάμενος αξιωματικός, εισπράττει από τα κρατικά ταμεία ένας μετακλητός υπάλληλος ή ένας ειδικός σύμβουλος που στις πλείστες όσες περιπτώσεις είχε σαν μεγαλύτερο προσόν την προϋπηρεσία στα κομματικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί συνεργάτες των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

- Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.918 ευρώ, ΤΕ 1.807 ευρώ).

- Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.800 ευρώ, ΤΕ 1.697 ευρώ).

- Οι κάτοχοι πτυχίου ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στο Μ.Κ. 11 της κατηγορίας τους (ΠΕ 1.682 ευρώ, ΤΕ 1.587 ευρώ). 

- Οι λοιποί κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας στην οποία ανήκουν (ΔΕ 1.578 ευρώ).


Οι διευθυντές των Πολιτικών Γραφείων των μελών της Κυβέρνησης και των Υφυπουργών κατατάσσονται στο καταληκτικό (στο υψηλότερο) μισθολογικό κλιμάκιο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), δηλαδή στο Μ.Κ. 19, στο οποίο αντιστοιχεί βασικός μισθός 2.154 ευρώ.

Για να φθάσει ένας απλός υπάλληλος σ’ αυτό το μισθολογικό κλιμάκιο χρειάζεται να έχει προϋπηρεσία 38 ετών!

2. Οι ειδικοί σύμβουλοι των Γενικών Γραμματειών του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού, των λοιπών μελών της Κυβέρνησης, των Υφυπουργών, των γενικών, αναπληρωτών γενικών και ειδικών γραμματέων Υπουργείων, καθώς και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, κατατάσσονται ως εξής:

- Οι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών ή οι απόφοιτοι της ΕΣΔΔΑ κατατάσσονται στο Μ.Κ. 17 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 34 έτη υπηρεσίας από τους… κοινούς θνητούς! Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 2.036 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.917 ευρώ.

- Οι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών κατατάσσονται στο Μ.Κ. 15 της κατηγορίας τους, που απαιτεί 30 χρόνια προϋπηρεσίας από τους… κοινούς θνητούς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΠΕ δικαιούνται αυτομάτως βασικό μισθό 1.918 ευρώ, ενώ όσοι υπάγονται στην κατηγορία ΤΕ δικαιούνται βασικό μισθό 1.807 ευρώ.

- Οι λοιποί ειδικοί σύμβουλοι κατατάσσονται στο Μ.Κ. 13 της κατηγορίας τους, όπου για να φθάσει ένας απλός υπάλληλος χρειάζεται 26 χρόνια προϋπηρεσίας και όπου αντιστοιχεί βασικός μισθός 1.800 ευρώ για τους ΠΕ και 1.697 ευρώ για τους ΤΕ.

Επίσης, οι μηνιαίες αποδοχές των προϊσταμένων των ειδικών γραφείων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού είναι ίσες με αυτές των υπαλλήλων Ειδικών Θέσεων 1ου βαθμού. Δηλαδή, ο βασικός μισθός τους ορίζεται στο ποσό των 1.960 ευρώ μηνιαίως, ενώ παράλληλα δικαιούνται και επίδομα θέσης ευθύνης 600 ευρώ!  Το σύνολο των μηνιαίων αποδοχών τους φθάνει δηλαδή στο ποσό των 2.460 ευρώ! 
 
Εκτός από τους περίπου 2.000 μετακλητούς υπαλλήλους, η κυβέρνηση διορίζει «εν λευκώ» με τα ίδια κριτήρια και τουλάχιστον 2.900 μέλη και προέδρους διοικητικών συμβουλίων στα νομικά πρόσωπα και οργανισμούς του δημοσίου (στο apografi.gov.gr καταγράφονται ήδη 2.889 μέλη ΔΣ σε ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ).

Συνολικά, τα 4.900 στελέχη (μετακλητοί και πρόεδροι συμβουλίων κλπ) μπαίνουν «σφήνα» ανάμεσα στο Δημόσιο και στην πολιτική εξουσία, υπολογίζεται ότι απολαμβάνουν περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ το μήνα ή σχεδόν 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο Συγκεκριμένα οι 2.000 μετακλητοί με μέσο μισθό κοντά στα 1.700 ευρώ (από 1.500-2.000 ευρώ μηνιαίως για τους δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής ή πανεπιστημιακής εκπαίδευσης) κοστίζουν στο δημόσιο 40 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Το ποσό αγγίζει τα 50 εκατομμύρια αν προστεθούν και οι άλλες αμοιβές (επιδόματα θέσης, οικογενειακά επιδόματα, μισθός για τυχόν παράλληλη απασχόληση στο δημόσιο κλπ) που κατά περίπτωση λαμβάνουν αυτοί, χωρίς να υπολογίζονται καν οι συνεργάτες τους οποίους επιλέγουν όσοι υπουργοί είναι και βουλευτές.

Οι αμοιβές των άλλων 3.000 προέδρων και μελών ΔΣ των κρατικών φορέων, δεν εξαρτώνται από το μισθολόγιο αλλά καθορίζονται με αποφάσεις των συναρμοδίων υπουργών. Αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, οι αμοιβές τους (κατ’αποκοπήν, ανά συνεδρίαση κλπ) με συντηρητικές εκτιμήσεις υπολογίζονται στα 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο κάθε μήνα. Προκύπτει δηλαδή δαπάνη της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ περίπου. Συνολικά, η δαπάνη για διορισμένους ως μετακλητοί ή μέλη σε κρατικούς φορείς  υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ, όσο και η περικοπή που δέχτηκε να κάνει η κυβέρνηση στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης (105 εκατ. ευρώ για το 2015-2016). Και όλα αυτά, όταν στο ελληνικό δημόσιο υπηρετούν πάνω από 30.000 υπάλληλοι που διαθέτουν ήδη διδακτορικό ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι στο παρελθόν συνέβαινε κάτι διαφορετικό με τους ανθρώπους που θεωρούνται πολιτικά ρουσφέτια μιας κυβέρνησης. Στην σημερινή κατάσταση ωστόσο, είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργο ο κάθε μετακλητός υπάλληλος που πίνει... φραπέ στο γραφείο του και ο κομματικός στρατός συνολικά, αφ' ενός να υπερβαίνει αριθμητικά τον πραγματικά αξιόμαχο στρατό που καθημερινώς φυλάττει Θερμοπύλες και αφετέρου να αμείβεται με τα ίδια -αν όχι με περισσότερα- χρήματα με αυτά που αποζημιώνεται ένας ιπτάμενος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας.


Πηγή : protothema.gr


Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 99-84



Ο Ολυμπιακός κάνοντας το καλύτερό του φετινό παιχνίδι, νίκησε τη Ρεάλ (99-84), κάλυψε τη διαφορά με την οποία είχε ηττηθεί στη Μαδρίτη και με 2/2 νίκες στη συνέχεια θα βρεθεί στα playoffs. 

Ο Ολυμπιακός διέσυρε τη Ρεάλ και στα 40 λεπτά του αγώνα, επικράτησε με 99-84 και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα playoffs. Οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την κορυφαία φετινή τους εμφάνιση και κατάφεραν να καλύψουν και τη διαφορά των 12 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στην Ισπανία.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς ιδανικά και προηγήθηκε με 14-4 (5’) χάρη στην καταπληκτική του άμυνα και σε καλάθια που προήλθαν μέσα από ομαδική δουλειά. Οι Μαδριλένοι με τον Γιουλ να σκοράρει μείωσαν σε 19-17 πριν πιάσει δουλειά ο Σπανούλης (23-17).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός συνέχισε με το πόδι στο γκάζι. Η είσοδος των Ουόρικ και Χάκετ κράτησε το ρυθμό στο ίδιο επίπεδο, οι επιθετικές επιλογές ήταν τέλειες με την άμυνα των Μαδριλένων να σμπαραλιάζεται με κάθε τρόπο. Όταν δε ξαναμπήκε στην εξίσωση του σκορ και ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» η διαφορά πήγε στο +20 στο ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος και δεν είχε διάθεση για αστεία. Με απόλυτη συγκέντρωση σε αντίθεση με τους εκνευρισμένους φιλοξενούμενους που διαμαρτύρονταν σε κάθε φάση, οι Πειραιώτες έφτασαν τη διαφορά στο +23 (64-41) με όποιον παίκτη να βρίσκεται στο παρκέ να φροντίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Οι Μαδριλένοι με συνεχόμενα τρίποντα από Νοτσιόνι και Γιουλ μείωσαν γρήγορα (73-58, 32’), όμως ο Ολυμπιακός απέτρεψε να συμβεί σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό. Στο τελευταίο πεντάλεπτο παίκτες και προπονητές ασχολούνταν με τη διαφορά του αγώνα στον πρώτο γύρο (12 πόντοι) με τους Πειραιώτες να καταφέρνουν να την καλύπτουν δείχνοντας ψυχραιμία από τη γραμμή των βολών.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος και εκπληκτικός στις δύο πλευρές του παρκέ.

Στα στατιστικά ήταν ανώτερος στα τρίποντα (47%-38%), πήρε 14 περισσότερα ριμπάουντ (44-30) και έδωσε 2 περισσότερες ασίστ (17-15). Το σύστημα αξιολόγησης έληξε με 107-82.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο ένας ήταν καλύτερος από τον άλλον. Λίγο πιο πολύ όμως ο Βαγγέλης Μάντζαρης με 19 πόντους (6/6τρ., 1/2β.), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ και 2 λάθη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Βασίλης Σπανούλης 18 πόντους, 6 ασίστ και 2 λάθη.

ΟΛΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ρούντι Φερνάντεζ το μόνο που έκανε ήταν να ειρωνεύεται τους φίλους του Ολυμπιακού όσο καθόταν στον πάγκο. Ο Ισπανός σε 9:50 είχε 0/1 τρίποντο, ένα ριμπάουντ κι ένα λάθος.

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Στο 33’ με το σκορ στο 75-60 ο Σέρχιο Ροντρίγκες αστόχησε σε τρίποντο και στην άλλη πλευρά ευστόχησε ο Ντάριους Όντομ. Αντί να γίνει το 75-63, έγινε το 78-60 και κάπου εκεί… έληξε το ματς.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την απόδοσή του σε άμυνα κι επίθεση και την απίστευτη συγκέντρωση που έδειξε.

Η Ρεάλ τα 8/16 τρίποντα στο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Οι Πειραιώτες όλα όσα συνέβησαν και σκέφτονται τον Άρη και μετά τη Χίμκι.

Οι Μαδριλένοι τα πολλά νεύρα που είχαν λόγω της τραγικής τους απόδοσης και φυσικά την αστεία άμυνα που έπαιξαν.  

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 51-31, 73-54, 99-84   

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ 3, Χάντερ 5, Παπαπέτρου 7, Σπανούλης 18 (2/6τρίπ.), Στρόμπερι 5, Μιλουτίνοφ 4, Πρίντεζης 17 (8ριμπ.), Μάντζαρης 19 (6/6τρίπ.), Ουόρικ 8, Χάκετ 5, Παπανικολάου 8

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 17, Φερνάντεθ, Νοτσιόνι 9, Ματσιούλις 6, Ρέγιες 6, Ροντρίγκεθ 11, Αγιόν 7, Κάρολ 11, Λίμα, Γιουλ 17 (3/6τρίπ.), Τόμπκινς, Τέιλορ



Πηγή :  gazzetta.gr 



Βρυξέλλες: Συλλήψεις και πυροβολισμοί



Πυροβόλησαν και συνέλαβαν έναν ύποπτο - Πληροφορίες ότι ο άνδρας μετέφερε εκρηκτικά σε σακίδιο - Τουλάχιστον 50 αστυνομικοί συμμετείχαν στην επιχείρηση στην περιοχή Σκάρμπεκ

Νέα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σημειώθηκε στις Βρυξέλλες, με την σύλληψη ενός υπόπτου στην περιοχή Σκάρμπεκ όπου διατηρούσε διαμέρισμα ο βομβιστής του αεροδρομίου Ζάβεντεμ, Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι.

Η κινητοποίηση των βελγικών αστυνομικών δυνάμεων ήταν δυναμική, με δεκάδες ανδρών να έχουν αποκλείσει περιοχή κοντά στην πλατεία Meiser, δίνοντας εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα παράθυρα.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον δύο εκρήξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ενώ ένας ύποπτος «εξουδετερώθηκε» και συνελήφθη.

Λίγη ώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης το βελγικό δίκτυο lacapitale.be ανήρτησε βίντεο από την ώρα της σύλληψης του υπόπτου με τους άνδρες της αστυνομίας να τον σέρνουν από τα χέρια, διευκρινίζοντας πως έχει τραυματιστεί στο πόδι από αστυνομικά πυρά.






Σύμφωνα με βελγικά δίκτυα ο ύποπτος που συνελήφθη λέγεται Μοχάμεντ Αμπρίνι και εικάζεται πως ήταν εκείνος που μετέφερε με το όχημά του τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως ανέφερε ο Βέλγος ομοσπονδιακός εισαγγελέας κατά την επιχείρηση των βελγικών αρχών συνελήφθησαν πέραν του Αμπρίνι και άλλοι δύο ύποπτοι, οι οποίοι σχετίζονται με το δίκτυο που εξαρθρώθηκε στην περιοχή Argenteuil της Γαλλίας. 

Εντούτοις, υπάρχουν αναφορές, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται, που επισημαίνουν ότι ο συλληφθείς δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία κι πως βρισκόταν στη στάση του λεωφορείου με την επτάχρονη κόρη του, η οποία ξέσπασε σε κλάματα όταν είδε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τον πατέρα της. Μάλιστα, λέγεται πως ο άνδρας δεν υπάκουσε στις εντολές των ανδρών των ειδικών δυνάμεων να αφαιρέσει το πανωφόρι του, καθώς δεν γνώριζε τη γλώσσα. 

Ο δήμαρχος της πόλης Σκάρμπεκ, Μπερνάρ Κλερφαί, επιβεβαίωσε τη σύλληψη του υπόπτου, προσθέτοντας ότι έφερε τσάντα στην οποία βρέθηκαν εκρηκτικά, ενώ πρόσθεσε πως σημειώθηκαν μικρές εκρήξεις που συνδέονται με το έργο των ειδικών πυροτεχνουργών. 


Την ίδια στιγμή, ο εισαγγελέας επιβεβαίωσε πως ο δεύτερος καμικάζι αυτοκτονίας του αεροδρομίου Ζάβεντεμ είναι ο Ναζίμ Λαχράουι, του οποίου ίχνη DNA βρέθηκαν στο θέατρο Μπατακλάν, όπου εισέβαλαν οι τζιχαντιστές. 

Νωρίτερα, κάτοικος της περιοχής ανήρτησε φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό με ρομπότ που χρησιμοποιείται για την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών να πλησιάζει στάση λεωφορείου.

Την ίδια στιγμή, φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο από δεύτερο κάτοικο της περιοχής αποτύπωνε το ρομπότ να βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στο έδαφος σε στάση λεωφορείου. 

Η βελγική αστυνομία είχε ζητήσει από τον άνδρα να αφαιρέσει το πανωφόρι του και να ανοίξει το σακίδιό του, ωστόσο εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα οι άνδρες των τοπικών αρχών να πυροβολήσουν, τραυματίζοντάς τον ελαφρά.








Με πληροφορίες από το Πρώτο Θέμα


Χάρτης του αεροδρομίου των Βρυξελλών είχε βρεθεί στο Παγκράτι



Σχεδιαγράμματα και χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, τα οποία είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές στο Παγκράτι.

Σχεδιαγράμματα και χάρτης του αεροδρομίου Ζάβεντεμ των Βρυξελλών είχαν βρεθεί σε υπολογιστές και usb, τα οποία είχαν εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές σε διαμέρισμα της οδού Αστερόπης στο Παγκράτι. Εκεί έμενε ο οργανωτής των επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντέλ Χαμίντ Αμπααούντ, τον Ιανουάριο του 2015, δέκα μήνες πριν το αιματοκύλισμα.

Όλα τα ευρήματα μαζί με εκείνα που είχαν βρεθεί σε άλλο διαμέρισμα της οδού Χωματιανού στα Σεπόλια, είχαν σταλεί στις βελγικές αρχές, οι οποίες είχαν ταυτοποιήσει το DNA, του τζιχαντιστή, που είχε εξαφανιστεί από τη χώρα μας με δική τους ευθύνη.

H προβληματική στάση των βελγικών αρχών ξεκινά στις 2 Ιανουαρίου 2015 όταν ζητούν από τις ελληνικές, την έρευνα προσώπου με το όνομα Ομάρ, που φέρεται μέσω τηλεφώνου να συντόνιζε πυρήνα τζιχαντιστών στο Βερβιέ του Βελγίου, ενώ γνώριζαν ότι αυτός ήταν ο Αμπααούντ. Το κινητό τηλέφωνο εξέπεμπε από το Παγκράτι και αποφασίζεται κοινή επιχείρηση για τη σύλληψή του. Οι Βέλγοι άλλαξαν γνώμη, στις 15 Ιανουαρίου επιχείρησαν στο Βερβιέ, και φυσικά ο Αμπααούντ εξαφανίστηκε.

Στις 17 Ιανουαρίου 2015 οι Έλληνες αστυνομικοί φθάνουν στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι, όπου προσάγουν τον 33χρονο Αλγερινό Ομάρ Νταμάς, ο οποίος κατέχει την ύποπτη τηλεφωνική σύνδεση, και έναν ακόμη άνδρα με συριακό διαβατήριο. Εντοπίζουν εκεί κάποιους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Στις 19 Ιανουαρίου κάνουν άλλη έρευνα σε σπίτι της οδού Χωματιανού 17 στα Σεπόλια, το οποίο είχε «καθαριστεί» και βρήκαν σε αυτό κάποια… γαλλικά διπλώματα οδήγησης.

Οι ελληνικές αρχές στέλνουν επείγον σήμα στις βελγικές με τις φωτογραφίες, τα αποτυπώματα και το DNA των προσαχθέντων του Παγκρατίου, με την επισήμανση ότι μπορούν να κρατηθούν μόνο για 24 ώρες, σύμφωνα με το δικονομικό μας σύστημα. Λίγες ώρες αργότερα οι βέλγοι απαντούν εγγράφως ότι δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος τους και μπορούν να αφεθούν ελεύθεροι. Οι Έλληνες αστυνομικοί αφήνουν τον «Σύρο» και… ελεγχόμενα τον Νταμάς. Οι Βέλγοι επανέρχονται και ζητούν την κράτηση του 33χρονου Αλγερινού, καθώς εξέδωσαν ένταλμα σύλληψής του και υπέβαλλαν αίτημα έκδοσής, το οποίο και έγινε δεκτό.

Δέκα ημέρες μετά οι Βέλγοι επανέρχονται και πληροφορούν ότι ο συνεργός του Νταμάς, που μέχρι τότε τον θεωρούσαν Σύρο υπήκοο, ήταν Γάλλος και σεσημασμένος ως στρατολογητής τζιχαντιστών στην Ευρώπη. Φυσικά είχε εξαφανιστεί και εκδίδεται διεθνές ένταλμα σύλληψής του.

Υπάρχουν πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται προς το παρόν, πως ο Γάλλος που εξαφανίστηκε από την Ελλάδα, είναι ο Ρεντά Κρικέ, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης στο προάστιο Αρζεντέιγ, βόρεια του Παρισιού. Κρικέ και Αμπααούντ είχαν καταδικαστεί ερήμην στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 για στρατολόγηση τζιχαντιστών από το Βέλγιο, ο πρώτος σε 10 χρόνια φυλάκισης και ο δεύτερος σε 20. Ο Κρικέ φέρεται από τους Γάλλους να σχεδίαζε νέα επίθεση στη χώρα τους, η οποία βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο και αποτράπηκε.


Πηγή : thetoc.gr