Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ποιός ήθελε να σαμποτάρει το Ελληνικό FBI εν τη γενέσει του δημοσιοποιώντας ονόματα στελεχών;

 


Η  διαρροή 554 ονομάτων «μυστικών» αστυνομικών του «Ελληνικού FBI», ήταν δώρο απο κάποιον στο οργανωμένο έγκλημα για να ξέρει και να προστατεύεται, και παράλληλα να βάλει σε κίνδυνο ζωής αστυνομικούς και στελέχη της νέας υπηρεσίας.

Η διακίνηση υπηρεσιακών εγγράφων σε αστυνομικές υπηρεσίες, αφήνει επικίνδυνα εκτεθειμένο μεγάλο αριθμό αστυνομικών, και η κίνηση αυτού που το έκανε ήταν σαμποτάζ πρός όφελος των κακοποιών. 

Η λίστα όπως ήταν φυσικό «εν ριπή οφθαλμού» έκανε τον γύρο του Διαδικτύου σε ομαδικές συνομιλίες αστυνομικών. Από τις διαδικτυακές ομάδες έφθασε να δημοσιοποιηθεί σε ενημερωτική ιστοσελίδα, και να την αναπαράγουν ενημερωτικά site.

Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι από τώρα να έχει ο κάθε σκληρός κακοποιός, και μαφιόζος στη διάθεσή του τα στοιχεία του διώκτη του. Το συγκεκριμένο υπηρεσιακό έγγραφο, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, είχε την ένδειξη «εμπιστευτικό», με αποδέκτες αρκετές αστυνομικές υπηρεσίες. Εγγραφα με αυτήν την ένδειξη μπορούν να ανοίξουν μόνο οι διοικητές αυτών των υπηρεσιών και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί με την ανάλογη διαβάθμιση.

Αυτός που το έκανε ήθελε να προστατεύσει την GREEK MAFIA και να την ειδοποιήσει για το τι έρχεται;

Το Ελληνικό FBI θα ελέγχει κάθε παράνομη δραστηριότητα που προέρχεται από την GREEK MAFIA, όπως συμβόλαια θανάτου, λαθρεμπόριο καυσίμων και τσιγάρων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, και κάθε είδους βαριάς εγκληματικότητας.

Την έρευνα αυτής της σοβαρής υπόθεσης έχει αναλάβει το εσωτερικών Υποθέσεων που θα εντοπίσει εκείνον, οι εκείνους που διέρρευσαν τη λίστα, μέσω ηλεκτρονικών ιχνών, ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και επικοινωνιών, ώστε να σαμποτάρουν την υπηρεσία πρός όφελος του εγκλήματος. 

Ο κύκλος των αποδεκτών που άνοιξαν το υπηρεσιακό έγγραφο στο POLICE online είναι αρκετά μεγάλος, ωστόσο αφήνουν ίχνη του «ανοίγματος». Από εκεί και πέρα οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θα επικεντρωθούν στα ίχνη εκείνων που φαίνεται να απέστειλαν τη λίστα σε συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, προκειμένου «οπισθοδρομώντας» να φθάσουν στο αρχικό άτομο ή άτομα της διαρροής.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που έχει παρέμβει ενδέχεται να διατάξει προκαταρκτική έρευνα, ζητώντας συγκεκριμένα πράγματα, όπως τη λήψη καταθέσεων από τους αποδέκτες της λίστας των 554 αστυνομικών, άρση απορρήτου των επικοινωνιών. Αρμόδιες αστυνομικές πηγές δεν αποκλείουν εκείνος ή εκείνοι που διέρρευσαν τη λίστα να είναι «θιγμένοι»-«δυσαρεστημένοι»-«διωγμένοι» από τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας, η ακόμα και να έχουν σχέση με το οργανωμένο έγκλημα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου