Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Ξεκάθαρο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς ακροδεξιούς, δεξιούς και ψεκασμένους "πατριώτες" της φακής


 


Το μήνυμα του πρωθυπουργού σε οτιδήποτε ακροδεξιό, δεξιό και ψεκασμένο στην χώρα που το παίζει "πατριώτης" για ψήφους, νομίζοντας ότι με την συμπεριφορά του θα κάνει κακό στην κυβέρνηση αλλά κάνει κακό στην χώρα, είναι ξεκάθαρο.

Από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες :

«Αναρωτιέμαι πού ήταν όλοι αυτοί οι πατριώτες όταν εμείς προστατεύαμε τα σύνορα στον Έβρο, πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν εμείς επεκτείναμε τα χωρικά ύδατα στα 12 μίλια στο Ιόνιο; 

Πού ήταν όλοι αυτοί οι υπερπατριώτες όταν αγοράζαμε Rafale, Belharra, F-35; 

Έχω μιλήσει και στο παρελθόν για πατριώτες της φακής… 

Και εν πάση περιπτώσει, σήμερα είμαστε σε θέση να συζητούμε πολιτισμένα με την Τουρκία, αλλά και σε μία θέση πολύ πιο ισχυρή απ' ό,τι το 2019. Το ότι συζητάμε δεν σημαίνει ότι ξεπουλάμε, ότι συμφωνούμε ή ότι προδίδουμε κανέναν. Και η χώρα έχει πληρώσει πολύ ακριβά στην ιστορία της αυτή την ακραία ρητορική, που δεν υπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα και δεν κομίζει καμία ουσιαστική εναλλακτική στο τραπέζι. 

Στηρίζω απόλυτα τον ΥΠΕΞ σε αυτό, θα συνεχίσουμε να συζητάμε, έχω μιλήσει έξι φορές με τον Ερντογάν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. 

Έχουμε πολύ δρόμο για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Αυτό ως απάντηση σε όσους θεωρούν τον εαυτό τους περισσότερο πατριώτες απ' ό,τι εμείς. 

Υποψιάζομαι πως στην πρώτη πραγματική κρίση, θα ήταν οι πρώτοι που θα 'βαζαν την ουρά στα σκέλια».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου