Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

GREEK MAFIA ΚΑΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ Α.Ε: Αποκαλυπτικοί διάλογοι, με εκβιασμούς, εμπρησμούς, οπαδικές συμπλοκές και ξυλοδαρμούς


 

Τέσσερις δολοφονίες αρχηγικών μελών της GREEK MAFIA ανέδειξαν τους δύο αντίπαλους «πόλους» του οργανωμένου εγκλήματος.

Οι δύο νέοι «αρχηγοί», που προέκυψαν από την αιματηρή αλληλουχία και το πρόσφατο ξεκαθάρισμα, «ενεργοποίησαν» τη δυναμικότερη παρουσία χούλιγκαν στις παράνομες δραστηριότητές τους. «Βέβαια, είναι πιο καλά. Γιατί είμαστε πιο οργανωμένοι», λέει χαρακτηριστικά σε τηλεφωνική του συνομιλία 39χρονο μέλος της σκληρής εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών, αναφερόμενος στο νέο «καθεστώς», λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του «Ζαμπόν» στον Νέο Κόσμο.

Οι επικοινωνίες των κατηγορούμενων μελών της συμμορίας φέρεται να αποκαλύπτουν το… «οργανόγραμμα» των νέων εγκληματικών ομάδων. «Πρωταγωνιστές» στην νέα «οργανωμένη» τάξη πραγμάτων είναι τέσσερις σεσημασμένοι χούλιγκαν-υπαρχηγοί, που είχαν αναλάβει όλη τη «βρόμικη» δουλειά. Εκτός από τους εκβιασμούς, τους εμπρησμούς και τους ξυλοδαρμούς, οι χούλιγκαν, που είχαν ενταχθεί στις αντίπαλες ομάδες της GREEK MAFIA, είχαν επιδοθεί ακόμα και σε οπαδικές συμπλοκές, με φόντο την επικυριαρχία, φτάνοντας μάλιστα κοντά στο δολοφονικό βήμα.

Την πορεία των ανακατατάξεων έχει αποτυπώσει καταγεγραμμένη συνομιλία του 39χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του, με τη «Λένα», έγκλειστη στις φυλακές γυναικών στον Ελαιώνα Θηβών, στις 22 Μαρτίου:


39χρονος: Είχαμε κάτι ανακατατάξεις. Εντάξει, τα φτιάξαμε όλα.


Λένα: Ανακατατάξεις; Δηλαδή;


39χρονος: Ε, πέθανε και καλά το μεγάλο μας αφεντικό. Δεν άκουσες τη δολοφονία;


Λένα: Οχι, ρε, από πού και ως πού μεγάλο σας αφεντικό;


39χρονος: Ε, αυτός ήτανε, ο Βαγγέλης ήταν το μεγάλο αφεντικό.


Λένα: Ο «Ζαμπόν» ήταν το μεγάλο σας αφεντικό;


39χρονος: Ναι.


Λένα: Καλά, εντάξει. Στη ζωή όλα δανεικά είναι, το ξέρεις. Μάλλον αυτόν δεν ήθελε ο Θεούλης να του δώσει άλλη ευκαιρία.


39χρονος: Τώρα έχει αναλάβει ο κουμπάρος του. Είμαστε πολύ καλύτερα.


Λένα: Εγώ το ήξερα ότι θα γίνει αυτό, να σου πω την αλήθεια.


39χρονος: Ολα έχουν μια ημερομηνία. Βέβαια.


Λένα: Δηλαδή ο Βαγγέλης είχε να κάνει με το μαγαζί; Οχι…


39χρονος: Την προστασία του μαγαζιού στη νύχτα αυτός την είχε, ρε.


Λένα: Ε, όχι όλα, ο «Θαμνάκιας» τι κάνει;


39χρονος: Αλλο αυτός. Αυτοί είναι άλλοι.


Λένα: Χαρτομάντιλα πουλάει;


39χρονος: Είναι άλλη πλευρά αυτοί. Υπήρχε μια ειρήνη όσο ήταν αυτός ζωντανός.


Λένα: (γέλια) Το πιστεύεις, ε; Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να του αναλύσεις αυτή τη θεωρία σου.


39χρονος: Θα σ’ τα αναλύσω από κοντά.


Λένα: Δηλαδή από τότε το χάος;


39χρονος: Χμ, ε, τώρα έχει αναλάβει ο «Πανάγος».


Λένα: Ε, ναι.


39χρονος: Εμείς με αυτόν είμαστε, βέβαια είναι πιο καλά. Γιατί είμαστε πιο οργανωμένοι.


Λένα: Με τον «Πανάγο»;


39χρονος: Ναι και πάμε καλύτερα. Υπήρχαν ανοχές με τον άλλον, κατάλαβες; Ενώ με αυτόν εδώ δεν υπάρχουν ανοχές.


«Πάω να βάλω φόκο…»


«…Σήμερα έχω δουλειά, θα πάω να βάλω φόκο κάπου…», αναφέρει σε τηλεφωνική του συνομιλία 26χρονος κατηγορούμενος, λίγες ώρες πριν προχωρήσει στον έναν από τους συνολικά πέντε ταυτοποιημένους εμπρησμούς της εγκληματικής οργάνωσης σε καντίνα στα Ανω Λιόσια, τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου. «Α, εγώ το έκανα και κοιμήθηκα και ήσυχος, ξες τι καλά κοιμήθηκα; Βέβαια είχα λίγο υπερένταση γιατί έλεγα πήραμε πεντακοσάρι, αλλά…», ανέφερε αστειευόμενος λίγες ώρες μετά τον εμπρησμό ο κατηγορούμενος, σε τηλεφώνημα με φιλικό του πρόσωπο, το οποίο ανέφερε ότι δεν θα έκανε τέτοια ενέργεια για τόσο λίγα χρήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες είχαν λάβει 2.000 ευρώ ως αμοιβή και το μερίδιο του 26χρονου ήταν 500. Στη συνέχεια της συνομιλίας ο 26χρονος, με ειρωνικό ύφος, αναφέρει δήθεν ότι θα μεταβεί στους ιδιοκτήτες για να τους συμπαρασταθεί και να τους υπενθυμίσει ότι τους είχε συμβουλέψει  να πληρώσουν κάποιον για προστασία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι πάθατε, ρε μ…ς; Τι πάθατε, ρε; Και σας είπα, πληρώνετε κάποιον να έρχεται να τα παίρνει από δω. Τώρα σας κάνανε αντίποινα. Και δεν μπορώ και να… πώς να ‘ρθω να φάω, εκεί τους λέω εγώ δεν νιώθω ασφαλής…».


Σε άλλη επικοινωνία του με το ίδιο φιλικό πρόσωπο περιγράφει ότι πρόσφατα ένας ιδιοκτήτης δεν κατέβαλε χρήματα για «προστασία» και κάηκε το κατάστημά του.


26χρονος: Πάω στον Στάθη, του λέω, το μαγαζί  θέλει… θέλει οπωσδήποτε προστασία. Θα γίνει σκηνικό εδώ, βγάλε ένα πενηντάρικο. Ενας δεν έβγαλε. Ενας δεν είχε βγάλει, του το ‘πα , του λέω ένας δεν έβγαλε πρόσφατα και…


Φιλικό πρόσωπο: Και κάηκε;


26χρονος: Χα, χα, χα. Γ…ε τα, Στέλιο.


«Θα ‘ναι πολύ hot σήμερα…»


«Πρέπει να πάμε Μαραθώνα, Λούτσα. Θα ‘ναι πολύ hot σήμερα… Θα ‘ναι πολύ hot καλοκαίρι στη Λούτσα φέτος. Αφού κοίτα, πρώτη του μήνα και έχουμε είκοσι, τριάντα οχτώ βαθμούς, φαντάσου στις τρεις τι θα γίνει ή στις τέσσερις…», αναφέρει ειρωνικά ο 26χρονος κατηγορούμενος μιλώντας με τη φίλη του, περίπου 14 ώρες πριν τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε κατάστημα εστίασης στη Λούτσα. Το χτύπημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της 4ης Ιουνίου και από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κατάστημα. Ο μηχανισμός αποτελούνταν από μπετόνι με εύφλεκτο υλικό και γκαζάκι, ενώ η ενεργοποίησή του πραγματοποιήθηκε με χρήση γυμνής φλόγας.


Περίπου 5 ώρες πριν απ’ την έκρηξη, θέλοντας να καλύψει τα ίχνη του, ο 26χρονος έχει τηλεφωνήσει ξανά στη φίλη του, στην οποία θέλει να αφήσει το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου το στίγμα του να είναι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του εμπρησμού. «…Να βρισκόμασταν, να ερχόμουνα και εγώ μαζί… κατά της δύο, αλλά δύο η ώρα γιατί τρεις πρέπει να ‘μαι εκεί. Θα το αφήσω (το τηλέφωνο) εκεί στο γραμματοκιβώτιο. Και απλά αυτό θέλω, να ‘ναι και με το δικό σου μαζί».


Δυτικοί vs Γκύζη ο «Τρίδυμος» και η προστασία στους τράπερ


«Ο Τρίδυμος από τότε που βγήκε από τη φυλακή μανουριάζει με τους άλλους Παναθηναϊκούς για τον κεντρικό. Αυτός κανόνισε τις χειροβομβίδες στου Γκύζη», αναφέρει σε τηλεφώνημά του στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών στις 3 Οκτωβρίου άγνωστος άνδρας. Το τηλεφώνημα αναφέρεται στη ρίψη χειροβομβίδας που δεν εξερράγη στον σύνδεσμο του Παναθηναϊκού, αλλά και σε έκρηξη που προκλήθηκε και πάλι από χειροβομβίδα έξω από πολυκατοικία στην Κυψέλη, όπου διαμένουν δύο οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟ. Η έρευνα για αυτές τις δύο ενέργειες οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης.


Με το ψευδώνυμο «Τρίδυμος» γίνεται αναφορά σε σεσημασμένο οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού, το όνομα του οποίου βρισκόταν στη δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος άλλου χούλιγκαν που είχε σημειωθεί στη Λ. Αλεξάνδρας τον Σεπτέμβριο του 2021. Τότε, πίσω από τα κίνητρα κρύβονταν εσωτερικά-οπαδικά ζητήματα των οργανωμένων οπαδών, όμως πλέον οι αιματηρές συμπλοκές λαμβάνουν άλλες διαστάσεις. Η πιο πρόσφατη από αυτές, που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού, φέρεται να είχε να κάνει με αντιπαλότητες που προέκυψαν από την εμπλοκή των χούλιγκαν στους δύο αντίπαλους πόλους της GREEK MAFIA. «Δυτικοί εναντίον Γκύζη», αναφέρουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές, περιγράφοντας τις δύο εμπλεκόμενες ομάδες οπαδών, στις τάξεις των οποίων υπάρχουν ενεργά μέλη αντίπαλων εγκληματικών ομάδων. Τέσσερις από τους εμπλεκόμενους στα επεισόδια της Λεωφόρου έχουν περίοπτη θέση στη δικογραφία της ομάδας εκβιαστών, ως υπαρχηγοί.


Σωματοφύλακες


Σε τηλεφώνημά του τον περασμένο Μάιο, ο 26χρονος επικαλέστηκε άτομο που ήταν στο πλευρό του Αλέξη Γρηγορόπουλου τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του, προκειμένου να εντυπωσιάσει την κοπέλα που φαίνεται να της κέντριζε το ενδιαφέρον ο αντιεξουσιαστικός χώρος και το περιβάλλον των Εξαρχείων. Οπως ανέφερε, μία μέρα πριν, το συγκεκριμένο πρόσωπο του είχε προτείνει να αναλάμβαναν την «προστασία» των τραγουδιστών «ραπ», όπως ήδη έκαναν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις συνόδευαν ως σωματοφύλακες γνωστούς τράπερ σε εμφανίσεις τους (Τρανός, Fly LO, Rack). Οταν η φίλη του 26χρονου τον ειρωνεύτηκε, θεωρώντας ότι ήταν αδύναμος, εκείνος διαφώνησε, λέγοντας ότι στη «νύχτα» είχε φήμη, όμως λόγω της δεδομένης ιδεολογικής του θέσης δεν θα μπορούσε να συνεργαστεί με «μπράβους», τους οποίους προσομοίαζε με αστυνομικούς.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου