Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν οποιοδήποτε όπλο εκτοξευθεί προς το Ισραήλ, προειδοποιούν Αμερικανοί

 


Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να αναχαιτίσουν να αναχαιτίσουν οποιοδήποτε όπλο εκτοξευθεί προς το Ισραήλ, εάν είναι εφικτό, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CNN, σε ένδειξη του επιπέδου της συνεχιζόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών πριν από μια αναμενόμενη ιρανική επίθεση.

Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα έχουν αναχαιτίσει στο παρελθόν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από τους Χούτι στην Υεμένη προς το Ισραήλ. Οι αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και τη Συρία θα μπορούσαν επίσης να αναχαιτίσουν drones και ρουκέτες που στοχεύουν το βόρειο Ισραήλ, ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία εκτοξεύονται.

Ο στρατηγός Έρικ Κουρίλα, ο διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ, βρίσκεται στο Ισραήλ για συνάντηση με την ηγεσία ασφαλείας της χώρας. Την Παρασκευή, ο αρχηγός του επιτελείου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, υποστράτηγος Χέρτσι Χαλέβι, συναντήθηκε με τον Κουρίλα.

Υπήρξαν αρκετές συνομιλίες όπου Αμερικανοί αξιωματούχοι προέτρεψαν το Ισραήλ να μην κλιμακώσει την κατάσταση για αντίποινα κατά του Ιράν, σύμφωνα με έναν από τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η επίθεση στη Δαμασκό ήταν το τελευταίο περιστατικό που πυροδότησε φόβους για μια ευρύτερη περιφερειακή σύγκρουση που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του Ισραήλ στη Γάζα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, πραγματοποίησε μια σειρά από κλήσεις προς ξένους ομολόγους τους με στόχο να πιέσουν το Ιράν να μην επιτεθεί στο Ισραήλ.

Ο κορυφαίος αμερικανός διπλωμάτης μίλησε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, άλλα και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας, της Κίνας και της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Πηγή




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου