Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Η Ελλάδα επενδύει στην προστασία του περιβάλλοντος, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο

 



H Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενεργειακής μετάβασης μακριά από τα ορυκτά καύσιμα. Το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός μέσω της συνέντευξής του στο βρετανικό ITV είναι ότι η Ελλάδα ήδη καλύπτει σχεδόν το 50% των αναγκών της σε ηλεκτρικό ρεύμα μέσω ανανεώσιμων πηγών με στόχο το 80% έως το 2030.

  • Αυτή η στρατηγική επιλογή δεν είναι σωστή μόνο με την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά αποτελεί μία σοφή γεωστρατηγική επιλογή απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Οι ανανεώσιμες πηγές είναι ένας φθηνότερος τρόπος να παράγουμε ενέργεια με βασικό σύμμαχο τον ήλιο και τον άνεμο.
  • Με τη σημαντική χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται πιο ομαλή η μετάβαση για τα νοικοκυριά, που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και η κυβέρνηση παρενέβη ώστε το σημαντικότερο μέρος του κόστους να απορροφηθεί από το κράτος.
  • Για τις περιοχές της Ελλάδας που εξακολουθούν να εξαρτώνται από τον λιγνίτη, η κυβέρνηση έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο προκειμένου να μεταβούν σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου