Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Πάτρα 2030: 80+ έργα με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 3,7 δισ. ευρώ

 


Από την Κυβέρνηση υλοποιούνται,  έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, περισσότερα από 80 έργα για τα οποία ο συνολικός προϋπολογισμός ξεπερνά τα 3,8 δισ. ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τα δύο προηγούμενα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης. Πρόκειται -όπως υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή παρουσίαση του σχεδίου-  για ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο, μελετημένο, κοστολογημένο σχέδιο, για το πώς αντιλαμβανόμαστε το μέλλον της Πάτρας, της Αχαΐας και συνολικά της Δυτικής Ελλάδας. Άλλη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση επενδύει στα έργα και όχι στα λόγια. Το  πρόγραμμα έχει 5 στρατηγικούς στόχους, τους οποίους υπηρετούν 63 δρομολογημένα και άλλα 25 υπό σχεδιασμό έργα που συνθέτουν το όραμά μας μιας σύγχρονης πόλης.

Αφορούν παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν τη σχέση της περιοχής με τη θάλασσα και  το εμπορικό της λιμάνι, δημιουργώντας κρίσιμες οδικές και σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη Ελλάδα και τις ξένες αγορές. Μία απουσία που οδήγησε, τις προηγούμενες δεκαετίες, στο μεγάλο κύμα της αποβιομηχάνισης.

Είναι, επίσης, έργα που γεφυρώνουν τις δράσεις του τοπικού Πανεπιστημίου με την επιχειρηματικότητα του πρωτογενούς τομέα, τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες. Ενώ, ταυτόχρονα βελτιώνουν την  ποιότητα ζωής των κατοίκων με αναπλάσεις και επενδύσεις στην Υγεία, τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου