Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

4 χρόνια από το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο Μάτι

 



Τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 23 Ιουλίου, από το έγκλημα με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Αλέξη Τσίπρα!! Από την τραγωδία στο Μάτι, με τους συγγενείς των 103 νεκρών, αλλά και των εκατοντάδων άλλων τραυματιών, να ζητούν την απονομή Δικαιοσύνης.

Όπως τονίζουν στο κάλεσμά τους για τις εκδηλώσεις μνήμης τις οποίες διοργανώνουν σήμερα Σάββατο, «δυνητικά, όλοι είμαστε υποψήφια θύματα μιας καταστροφής, εφόσον οι μηχανισμοί του κράτους δεν μας προστατεύουν, όπως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σήμερα θα ψαλούν επιμνημόσυνες δεήσεις μετά το πέρας της Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μάτι, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Νέο Βουτζά, και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Αγίου Θωμά & Αγίου Πορφυρίου, στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 18:30 του Σαββάτου στο Μνημείο των Θυμάτων, που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλο, ενώ θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή κατά κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Γιώργος Στρατάκης με το βιολί του.

Από το Μνημείο των Θυμάτων οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης θα περπατήσουν στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο, στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Στις εκδηλώσεις καλούν εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα ισχύσουν από 19:00 ως τις 22:00 του Σαββάτου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, η Λεωφόρος Ποσειδώνος και η οδός Κύπρου θα παραμείνουν κλειστές, από την διασταύρωσή τους με την οδό Νικηταρά, μέχρι και την οδό Ίριδος. Τα αυτοκίνητα θα μπορούν να σταθμεύσουν στους δρόμους από τη Λεωφόρο Μαραθώνος έως την οδό Κύπρου και στο «ΝΑΤ», όπως φαίνεται στο ακόλουθο διάγραμμα.



Λάθη έγιναν από την αστυνομία, και το συντονιστικό της πυροσβεστικής που κλήθηκε να διαχειριστεί τη μαζική φυγή εκατοντάδων ανθρώπων που δεν είχαν εύκολη οδό διαφυγής. Αντιφατικές οδηγίες -μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα και τον πανικό της στιγμής- έστειλαν οδηγούς στην φωτιά, αντί μακριά της. Υπήρχε όμως σχέδιο εκκένωσης με επιλεγμένες οδούς διαφυγής ανάλογα και με τις συνθήκες που ίσως θα επικρατούσαν, αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβγαινε και έλεγε ψέματα, ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ενώ ήξεραν ότι υπάρχουν νεκροί.

Πριν από τα μεσάνυχτα υπήρχε ήδη ξεκάθαρη εικόνα ότι υπήρχαν δύο νεκροί για να ανακοινωθεί λίγο αργότερα ότι είναι τουλάχιστον 20 - και μετά να φτάσουν τους 50 και μετά να ανέβουν και άλλο.



Αυτό το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Αλέξη Τσίπρα, θα μείνει για πολλά χρόνια στην μνήμη όλων μας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου