Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Σκοτώνουν αμάχους, παιδιά και βρέφη οι Ρώσοι

 


Οι Ρώσοι χτύπησαν ακόμη και ιδιωτικό μαιευτήριο κοντά στο Κίεβο, όπως μεταφέρει το CNN.

Ο διευθυντής της κλινικής «Adonis», Βιτάλι Γίριν, μετέφερε την πληροφορία μέσω facebook, αναρτώντας και φωτογραφίες από τις καταστροφές. «Ένας πύραυλος χτύπησε τη μαιευτική κλινική. Έγιναν πολλές ζημιές, αλλά το κτίριο στέκεται. Όλοι έχουν απομακρυνθεί», έγραψε ο Γιρίν στη σελίδα του, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση να μην πάει κανείς στην κλινική. «Το πιο σημαντικό είναι να μην έρθετε τώρα για να πάρετε κανέναν από εδώ. Όλοι είναι σε ασφαλές μέρος».



Οι Ρώσοι έχουν εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση και στην πόλη Ζίτομιρ, στη βορειοδυτική Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει ο Guardian και η ουκρανική κρατική υπηρεσία έκτακτης ανάγκης, κατοικίες στο Ζίτομιρ χτυπήθηκαν από Ρώσους και έχουν τυλιχθεί στις φλόγες.

Με ανάρτησή του στο telegram, ο υφυπουργός Αντόν Γκεραστσένκο, έπειτα από επικοινωνία του με τον δήμαρχο του Ζίτομιρ, Σεργκέι Σουκχόμλιν, ανέφερε ότι οι Ρώσοι δεν χτύπησαν τη στρατιωτική βάση, αλλά σπίτια και ιδιωτικές περιουσίες, κάνοντας μάλιστα λόγο για τέσσερις νεκρούς μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

Ο δήμαρχος του Ζίτομιρ είπε ότι βομβαρδίστηκε συγκρότημα κατοικιών, κοντά στο νοσοκομείο «Παβλουσένκο» της πόλης.

Ο Ουκρανός υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο ανέφερε μέσω Facebook ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν παιδίατρο αναισθησιολόγο ανοίγοντας πυρ εναντίον του αυτοκινήτου της καθώς μετέφερε τραυματισμένο ανιψιό της σε νοσοκομείο από το χωριό Κουχάρι, στην περιφέρεια του Κιέβου.

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, αναφέρει πώς καταστράφηκαν «πολυκατοικίες, σχολεία, νηπιαγωγεία και άλλες υποδομές» και «δεκάδες κάτοικοι του Χάρκοβο, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου