Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Εξεταστική: Αυλαία στο «θέατρο σκιών» του ΣΥΡΙΖΑ

 


Τίτλοι τέλους της οπερέτας… που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ με την Εξεταστική Επιτροπή «για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμού των θεσμών και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος», θέλοντας να δημιουργήσει σκιές και επικοινωνιακά σκάνδαλα με τις καμπάνιες ενημέρωσης για την πανδημία και τις δημοσκοπικές εταιρίες.

Το τεκμηριωμένο πόρισμα των βουλευτών της Ν.Δ. εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με 15 ψήφους υπέρ, έναντι 12 ψήφων κατά από το «μπλοκ» που συνέπτυξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος ψήφισε «παρών».

Το πόρισμα της Επιτροπής, με επισυναπτόμενες τις πορισματικές γνώμες που διατύπωσαν από τη δική τους πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατατέθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και πλέον για τη συζήτησή του στην Ολομέλεια θα πρέπει να υπάρξει πρωτοβουλία με αίτημα που θα καταθέσουν και θα υπογράφεται από τουλάχιστον 60 βουλευτές. Μια πρωτοβουλία που για να υπάρξει απαιτεί την πρωταγωνιστική συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου προσώρας να σκέπτεται ποιος θα είναι ο κατάλληλος ακριβώς ο χρόνος που θα καταθέσει το αίτημα.

Η εισηγήτρια της Ν.Δ. Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, κατά την καταληκτική συζήτηση της Εξεταστικής Επιτροπής, κατέδειξε σημείο προς σημείο μέσα από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα έγγραφα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα στα οποία κατέφυγε ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συγκροτήσει τη συγκεκριμένη Εξεταστική Επιτροπή ως μία κίνηση αντιπερισπασμού, για να καλύψει την κραυγαλέα ανεπάρκειά του σε θέσεις και προτάσεις απέναντι σε κεφαλαιώδους σημασίας ζητήματα για την κοινωνία.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σκηνοθεσία ενός «θεάτρου σκιών», λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει εξειδικευθεί πλέον στο να διχάζει και να αναστατώνει την ελληνική κοινωνία, πατώντας ανερυθρίαστα επί πτωμάτων, προκειμένου να κερδίσει έστω και μία μονάδα δημοσκοπικά και να συσπειρώσει όσους φανατικούς οπαδούς τού έχουν πλέον απομείνει να τον στηρίζουν». Πίσω από τη «μάσκα της δήθεν αγωνίας του για την εξέλιξη της πανδημίας», είπε η «γαλάζια» βουλευτής, «κρύβεται ο απόλυτος κυνισμός της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της καιροσκοπικής και αδίστακτης ψηφοθηρίας, «υφαίνοντας σκάνδαλα για να σπιλώσει πολιτικά και ηθικά τους αντιπάλους. Μια επιχείρηση που όμως κατέπεσε παταγωδώς»!

Ενδεικτικά, πάντως, είναι τα ίδια τα στατιστικά στοιχεία που ακυρώνουν το αφήγημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι η πλειοψηφία επιχείρησε να «περικόψει» τις εργασίες της Επιτροπής. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της Γιάννης Κεφαλογιάννης, από τις 23 Νοεμβρίου 2021 που συστάθηκε η Επιτροπή μέχρι και σήμερα διεξήχθησαν δώδεκα συνεδριάσεις, που διήρκεσαν περίπου 47 ώρες, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ώρες της σημερινής τελευταίας συνεδρίασης. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων αριθμούν περίπου τις 2.500 σελίδες. Η Επιτροπή εξέτασε διά ζώσης 14 μάρτυρες, ενώ επιπλέον τρεις μάρτυρες λόγω της μόνιμης κατοικίας τους στο εξωτερικό και των περιοριστικών συνθηκών μετακίνησης απάντησαν εγγράφως στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής. Τα εισερχόμενα έγγραφα που ζητήθηκαν από την Επιτροπή ή κατατέθηκαν από τους μάρτυρες κατά την εξέτασή τους και θα συμπεριληφθούν στο εισαγωγικό μέρος του πορίσματος αριθμούν 9.759 σελίδες, χωρίς σε αυτά να λογίζονται τα ηλεκτρονικά αρχεία με ηχητικό ή οπτικό υλικό.

Η πρώτη Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που συστήθηκε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης -μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και της δυνατότητας που έδωσε με πρόταση που υποστήριξε η Ν.Δ., εάν και ήταν το κυβερνών κόμμα- δυστυχώς περνάει στην κοινοβουλευτική Ιστορία ως μια επικοινωνιακή φούσκα του ΣΥΡΙΖΑ και ευτελισμού των θεσμών.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΕΡΓΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου