Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Στήν 13η θέση στην Ευρώπη η Ελλάδα για τους πλήρως εμβολιασμένους

 


Σύμφωνα με τα στοιχεία του ECDC το Βέλγιο είναι πρώτο μεταξύ των 27 της ΕΕ έχοντας 80,6%.

Στη δεύτερη δόση μάλιστα το ποσοστό φτάνει στο 46,2%.



Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα όσον αφορά την 1η δόση βρίσκεται με 56,1% στην 12η θέση και όσον αφορά τη 2η δόση με 44,7% στη 13 θέση.

Τα παραπάνω ποσοστά αποδεικνύουν πως τα πηγαίνουμε καλά.

Το πρόβλημα είναι οι ηλικιωμένοι, το ποσοστό των 80 και άνω ετών που έχουν κάνει έστω την 1η δόση δεν έχει ξεπεράσει καν το 70%, συγκεκριμένα 69,8%, την ώρα που παραδείγματος χάριν στην Μάλτα έχει φτάσει στο 100%.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά και στο ηλικιακό γκρουπ 50-59 ετών, καθώς ούτε και εκεί το ποσοστό είναι χαμηλό σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Συγκεκριμένα οι 50αρηδες στη χώρα μας που έχουν κάνει έστω την 1η δόση αγγίζουν το 63,8%.

Την ίδια ώρα μάλιστα οι ηλικίες 25-49 έχουν ποσοστό πάνω από 40% παρόλο που η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό άνοιξε αρκετά πιο μετά από αυτή των πενηντάρηδων.

Τα χαμηλά ποσοστά παραμένουν… χαμηλά εξαιτίας των δύσπιστων ανθρώπων που δεν επιθυμούν συνειδητά να εμβολιαστούν, καθώς αν το ήθελαν θα το είχαν πράξει προ πολλού με το εμβόλιο της αρεσκείας του.

Ωστόσο το γεγονός πως η χώρα μας έχει μία καλή θέση όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες την φέρνει πιο κοντά στη δημιουργία του πολυπόθητου τείχους ανοσίας, το οποίο θα μας προστατέψεις και από τις μεταλλάξεις και είναι το 70%.

Συγκεκριμένα η χώρα μας βρίσκεται στο 44,7% όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους, το οποίο την κατατάσσει περίπου στη μέση (στην 13η θέση δηλαδή) της ΕΕ.

Το 70% είναι αυτό που θα δημιουργήσει τοίχος ασφαλείας, ένα νούμερο το οποίο σύμφωνα και με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είναι επιτεύξιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου