Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Πόσοι μαθητές , σπουδαστές και καθηγητές έχουν νοσήσει από covid-19

 



Από κορωνοϊό έχουν νοσήσει 704 μαθητές και 491 φοιτητές και σπουδαστές από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 25 Οκτωβρίου , σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα και κατανομή που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Επιπλέον έχουν ασθενήσει 293 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων . Ακόμη διαπιστώνεται ότι συνολικά κρούσματα κορωνοϊού έχουν παρουσιασθεί σε 1023 σχολικές μονάδες (εκ των οιποίων 47% στην Αττική) και σε 528 διάφορες άλλες εκπαιδευτικές μονάδες,

Το 46% αυτών των κρουσμάτων σε μαθητές σχολείων (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) έχουν εμφανισθεί στην Αττική και το 21% στην κεντρική Μακεδονία.

Ωστόσο εντυπωσιάζει ότι στην κεντρική Μακεδονία έχουν διαγνωσθεί με covid-19 τo 40,5% των φοιτητών και σπουδαστών όλης της χώρας που έχουν εντοπισθεί με τον φονικό ιό από όλη την χώρα.

Κι αυτό λόγω του υψηλού ποσοστού «συμμετοχής» της ηλικιακής ομάδας 18-24 ετών – που ανήκει κι η συντριπιτική πλειοψηφία των σπουδαστών – στην συμπρωτεύουσα και σε αλλους νομούς της Μακεδονίας στο σύνολο των ασθενών με κορωνοϊο.

Στην Θεσσαλονίκη το ποσοστό των νοσούντων ηλικίας 18-24 ετών είναι μάλιστα της τάξης του 33% του συνόλου . Κι όλα αυτό βεβαίως όταν ο αριθμός των φοιτητών που σπουδάζουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι περίπου το 60% των σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πολυτεχνείο. Κατι που αποτελεί βεβαίως ένα περαιτέρω δείγμα της επιδημιολογικής επιβάρυνσης στην Θεσσαλονίκη κι άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.


Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ

ΤΟ ΒΗΜΑ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου