Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Ότι δεν έγινε με Πολάκη έγινε με άλλους βουλευτές : Αρση ασυλίας για Ανδρέα Πάτση και Σουλτάνα Ελευθεριάδου

 


Πριν από λίγο καιρό δόθηκε η ευκαιρία στους βουλευτές της Ν.Δ. και άλλων κομμάτων να δώσουν πακέτο τον Παύλο Πολάκη στην δικαιοσύνη για να τιμωρηθεί όπως του πρέπει μήπως και βάλει μυαλό.

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι οι βουλευτές θα δώσουν ένα μάθημα στον προκλητικό τραμπούκο και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη μερίδα των βουλευτών της Νέας Δημοκράτιας τον έσωσαν από τον πέλεκυ της δικαιοσύνης, αφήνοντας άφωνους στελέχη της Ν.Δ. και κοινή γνώμη.

Αυτό όμως δεν έγινε για άλλους βουλευτές!!

Η ψηφοφορία έγινε ηλεκτρονικά και με τη χρήση της λεγόμενης επιστολικής ψήφου (από απόσταση), ενώ δεν είχε τις προκλητικές εκπλήξεις του πρόσφατου παρελθόντος. Ωστόσο και οι δύο υποθέσεις αφορούσαν σε προσωπικές διενέξεις με την εισήγηση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής δεοντολογίας να είναι ομόφωνα υπέρ των άρσεων.

Συγκεκριμένα υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Πάτση, ψήφισαν 236 βουλευτές (δεν υπήρχε κατά ούτε παρών). Αντίστοιχα για την κυρία Ελευθεριάδου του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της άρσης ψήφισαν 231 βουλευτές σε σύνολο 232 (υπήρχε ένα κατά).

Σημειώνεται πως ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του. Πρόκειται για ένα προσωπικό θέμα από το 2013.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου