Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Τα fake news προκαλούν εντυπωσιασμό, και τρομοκρατούν τους πολίτες



Οι ψεύτικες ειδήσεις που προκαλούν εντυπωσιασμό, συχνά χρησιμοποιούνται για τη παραγωγή κλικ σε μια ιστοσελίδα για τη βελτίωση των εσόδων από διαφημίσεις!

Καλό θα είναι να ελέγχεται από ποια πηγή προέρχεται και τα άρθρα που δημοσιεύει αυτή η πηγή, την αξιοπιστία των άρθρων και τυχών αρνητικές κριτικές.

Πολλές ιστοσελίδες ανεβάζουν ελκυστικούς τρομογλάνους τίτλους για να γίνουν περισσότερα κλικ και για να έχουν μεγαλύτερες μετρήσεις και έσοδα.

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει οδηγήσει σε παραπληροφόρηση, η οποία έχει σκοπό να τρομοκρατήσει τους πολίτες ακόμα και για τα δάνεια τους σε τράπεζες, με δήθεν κατασχέσεις κτλπ.

Ιστοσελίδες σκοπίμως διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για το κέρδος. Ο λόγος θα μπορούσε να είναι η προώθηση κακής ποιότητας προϊόντων ή η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στις ιστοσελίδες τους, για να αυξήσουν τα έσοδα από διαφημίσεις.

Σύμφωνα με μια έκθεση της ειδικής ομάδας από την ΕΕ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης, κάποιοι ψευδείς ισχυρισμοί προέρχονται από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης, ο στόχος είναι πολιτικός: να υπονομευθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ή να προωθηθούν πολιτικές αλλαγές.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι που διαδίδουν την παραπληροφόρηση το κάνουν, επειδή πιστεύουν ότι δε θα προκληθεί κάποια βλάβη, αλλά οι αντιδράσεις αναγνωστών που καταγράφονται τους διαψεύδουν!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου