Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

Το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ



Ο πρωθυπουργός αναχωρεί σήμερα, Κυριακή για με πρώτο σταθμό το Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριντα, όπου υπάρχει σημαντική παρουσία ομογενών από τα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη μέσα σε έναν αιώνα Έλληνα πρωθυπουργού, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο που επισκέφθηκε στις 30 Ιανουαρίου 1922 την εκεί ελληνική παροικία στην Φλόριντα, τα μέλη της οποίας ήταν κυρίως σφουγγαράδες.

Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης, Χρυσόστομο Αλαχούζο και το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γκας Μπιλιράκης και θα παραστεί σε εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ με την Παγκρητική Ένωση Αμερικής.

Ανήμερα των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την τελετή Αγιασμού των Υδάτων, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου.

Την Τρίτη το πρωί ο πρωθυπουργός θα είναι στην Ουάσινγκτον και θα ακολουθήσει όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ και με την ηγεσία του Atlantic Council, της αμερικανικής δεξαμενής σκέψης για θέματα διεθνών σχέσεων.

Στις 10:15 τοπική ώρα (17:15 ώρα Ελλάδας), ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ με τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου, Ντέιμον Γουίλσον.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί επίσης σε δείπνο που οργανώνουν οι κκ Πένς και Πομπέο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού, με προσκεκλημένους περίπου 300 σημαντικούς παράγοντες των ΗΠΑ, από τους τομείς της πολιτικής, της οικονομίας και της επιστήμης.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου