Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

Εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς



Την παροχή voucher σε 155.000 παιδιά για να ενταχθούν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης καθώς και η υφυπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. 

Τα voucher θα δοθούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής 2019-2020». 

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η κυβέρνηση «στηρίζει τα νέα ζευγάρια και τον θεσμό της οικογένειας», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι φέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις για 155.000 παιδιά, δηλαδή για όλα τα παιδιά που εκπλήρωναν τα κριτήρια που είχαν τεθεί. «Πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία, για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Από την πλευρά του, ο κ. Βρούτσης χαρακτήρισε ευχάριστη τη σημερινή ημέρα για τα 155.000 παιδιά που θα πάρουν το voucher, ενώ έκανε λόγο για διαδικασία που έγινε με απόλυτα άρτιο τρόπο. 

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης, που στόχο έχει τη στήριξη της οικογένειας. «Με την οικογένεια και τη στήριξή της στη βάση του πυρήνα τής πολιτικής μας ξεκινάμε μία προσπάθεια, καθώς από του χρόνου θα έχουμε μία δομική αλλαγή στο σύστημα, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Αυτές είναι οι αρχές μας, οι πολιτικές μας, ξεκινάμε τώρα με ένα ευχάριστο γεγονός» σχολίασε ο υπουργός Εργασίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που 155.000 voucher δόθηκαν σε οικογένειες για την επόμενη σχολική χρονιά», επισήμανε κ. Μιχαηλίδου. «Φέτος, για πρώτη φορά, δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός και κάνουμε το καλύτερο, έτσι ώστε να διαχειριστούμε μία κατάσταση την οποία κληρονομήσαμε και να διασφαλίσουμε ότι αυτήν τη χρονιά θα μπουν, όσο περισσότερα παιδιά γίνεται, στους παιδικούς σταθμούς», πρόσθεσε, λέγοντας ότι το πρώτο βήμα έγινε με επιτυχία, ωστόσο υπάρχει ακόμη πολύ περισσότερη δουλειά. 




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου