Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Συνελήφθη ο δράστης της δολοφονίας του Αφγανού




22 Δεκεμβρίου 2018 στην οδό Σοφοκλέους 47 στην Ομόνοια, συντελέστηκε δολοφονία σε βάρος υπηκόου Αφγανιστάν.

Ο δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 24χρονος αλλοδαπός ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Ανθρωποκτονία με πρόθεση», για παράβαση του Νόμου «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», καθώς και για παράβαση του Νόμου «Περί όπλων».

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ερευνών για την ανακάλυψη και σύλληψη του δράστη, προσήχθησαν πλήθος μαρτύρων, κατά κύριο λόγο αλλοδαπών που συχνάζουν στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας και εξετάστηκαν, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

Όπως διακριβώθηκε, ο δράστης και το θύμα είχαν διαπληκτιστεί έντονα πριν τη δολοφονία, όμως με την παρέμβαση τρίτων το συμβάν έληξε, με αποτέλεσμα ο δράστης να αποχωρήσει προσωρινά με μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, όπου συνεπιβάτης ήταν μια γυναίκα, αγνώστων στοιχείων ταυτότητας. Λίγα λεπτά αργότερα, επέστρεψε πεζός μαζί με την ίδια γυναίκα, κρατώντας στο δεξί του χέρι ένα μαχαίρι και αναζητούσε το θύμα. Μόλις το θύμα τον αντιλήφθηκε προσπάθησε να ξεφύγει, ωστόσο ο δράστης τον πρόλαβε και με το μαχαίρι τον έπληξε τρεις (3) φορές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Από την συνδυαστική αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού, προέκυψαν τα πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του. Αμέσως και προ του κινδύνου να διαφύγει στο εξωτερικό, σχηματίστηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα η οποία ενήργησε επισταμένες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, με αποτέλεσμα μεσημβρινές ώρες της 23-12-2018 και στα όρια του αυτοφώρου, να εντοπιστεί και να συλληφθεί στην περιοχή της Καλλιθέας.

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου