Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Τσίπρας και Καμμένος ετοιμάζουν «πόλεμο λάσπης» με «δόγμα Πολάκη» μέχρι τις εκλογές



Σύμφωνα με εκτενέστερο ρεπορτάζ του έντυπου Ελεύθερου τύπου της Κυριακής, οι Τσίπρας Καμμένος βάζουν μπροστά μήπως επιβιώσουν το σχέδιο «ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ» ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ

Η στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή, όπως όλα δείχνουν, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου, που στόχο έχει τη σκανδαλολογία, την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής αλλά και το διεμβολισμό της Κεντροαριστεράς, γι’ αυτό και στο στόχαστρο, για πρώτη φορά, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, μπαίνει και το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, απείλησε το ΚΙΝΑΛ με… έξωση από το πολιτικό στερέωμα. Παράλληλα, η αναφορά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ότι η Δικαιοσύνη ερευνά την περίοδο Σημίτη και «θα δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» ερμηνεύτηκε από πολλούς ως προάγγελος νέων διώξεων. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος από το βήμα της Βουλής είχε προαναγγείλει τον περασμένο Ιούλιο ακόμη και προφυλακίσεις στελεχών της Ν.Δ., λέγοντας πως, όταν έρθει για ψήφιση η συμφωνία των Πρεσπών, κάποιοι δεν θα μπορούν να πάρουν άδεια από τις φυλακές για να ψηφίσουν.

Ακολούθησε ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ευθέως ότι, αν δεν μπουν κάποιοι στη φυλακή, το κόμμα δεν μπορεί να πάρει την εξουσία. Εμπειροι αναλυτές του κυβερνητικού παρασκηνίου εκτιμούν πως το «δόγμα Πολάκη», με εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης, θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για τη στρατηγική του Μαξίμου στο δρόμο προς τις κάλπες.

Της αποκάλυψης ότι οι δικαστικές Αρχές ζήτησαν το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη είχαν προηγηθεί δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, που εδώ και αρκετές ημέρες στοχοποιούσαν τον πρώην πρωθυπουργό για τη «σιωπή» του, μετά την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου. Κατά συνέπεια, η δικαστική εξέλιξη για τον πρώην πρωθυπουργό και στελέχη των κυβερνήσεών του για πολλούς στο ΠΑΣΟΚ ήταν αναμενόμενη.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου