Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Χωρίς ρεύμα η Ύδρα και ακόμα, δεν βρίσκουν τη βλάβη!



Από τις 05:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (26.08.2018), δηλαδή, περισσότερες από 24 ώρες πια, η Ύδρα παραμένει βυθισμένη στο σκοτάδι. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή η μονάδα αφαλάτωσης που υπάρχει στο νησί λειτουργεί με ρεύμα, μοιραία το νησί δεν έχει ούτε νερό!

Το μπλακ άουτ που βύθισε την Ύδρα στο σκοτάδι προκάλεσε απίστευτη ταλαιπωρία για κατοίκους, επαγγελματίες και τουρίστες. Υπήρξαν πληροφορίες ακόμη και για ένταση στο λιμάνι, όταν το βράδυ της Κυριακής εκατοντάδες άνθρωποι θέλησαν να φύγουν από το νησί.

Ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κουκουδάκης, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (27.08.2018), στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ έκανε γνωστό ότι από τις 03:00 τα ξημερώματα το νησί έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ύστερα από αίτημά του και εισήγηση της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου.

Όπως είναι λογικό, στο νησί υπάρχει αναστάτωση και ανησυχία. Εκτίμησε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ότι αν μέχρι το μεσημέρι λειτουργήσουν οι δυο γεννήτριες που έφτασαν στις 03:00 τα ξημερώματα με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, θα επανέλθει η κανονικότητα στο νησί. Οι γεννήτριες θα τεθούν σε λειτουργία κατά τις 10:00 το πρωί.

Ο δήμαρχος της Ύδρας διέψευσε (τόσο στον ΣΚΑΙ όσο και στον ΑΝΤ1) ότι υπήρξαν επεισόδια και αψιμαχίες στο λιμάνι του νησιού το βράδυ της Κυριακής και τόνισε ότι ο δήμος θα κινηθεί νομικά κατά του ΔΕΔΔΗΕ. «Διαψεύδω κατηγορηματικά τα περί αψιμαχιών στο λιμάνι. Ζητάω κατανόηση και συμπαράσταση. Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό με αψιμαχίες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, σε νέα ανακοίνωσή του τα ξημερώματα, το ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε ότι στην Ύδρα αποστέλλονται γεννήτριες προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η ηλεκτροδότηση του νησιού.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ σε συνέχεια της ενημέρωσης του κοινού σχετικά με την ολική διακοπή ηλεκτροδότησης στην Ύδρα, η οποία σημειώθηκε χθες Κυριακή 26 Ιουλίου 2018, διευκρινίζει ότι έχει προχωρήσει στην αποστολή Ηλεκτροπαραγωγών  Ζευγών (Η/Ζ), προκειμένου να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν ταχύτερα η ηλεκτροδότηση του νησιού και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της βλάβης τις πρωινές ώρες, με τη σύνδεση των Η/Ζ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητάει για μια ακόμη φορά συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία τους.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου