Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018

Σχεδόν 350 διεθνή ΜΜΕ καταγγέλλουν τον «βρώμικο πόλεμο» του Τραμπ κατά του Τύπου



«Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος που φαίνεται να έχει μια σταθερή και συνεχή πολιτική υπονόμευσης και ποινικοποίησης της δουλειάς του Τύπου», αναφέρει σε άρθρο του, ο Guardian.

Σχεδόν 350 διεθνή δημοσιογραφικοί οργανισμοί, κάνουν λόγο, στα κύρια άρθρα τους για ελευθεροτυπία με αφορμή της επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Τύπου.

Η εφημερίδα Boston Globe ξεκίνησε μία εκστρατεία την περασμένη εβδομάδα, όπου παρότρυνε τα αμερικανικά ΜΜΕ να καταγγείλουν μαζικά τον «βρώμικο πόλεμο» του προέδρου κατά των Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #EnemyOfNone -απάντηση στον χαρακτηρισμό «εχθροί του λαού» που επιφυλάσσει συχνά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους.

Μέχρι το πρωί της τετάρτης, 343 εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία, ανάμεσά τους οι Νew York Times, οι Chicago Sun Times, η Philadelphia Inquirer και η Miami Herald.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ο πρώτος πρόεδρος που "επιτίθεται" στον Τύπο ή που αθσθάνεται ότι τα ΜΜΕ δεν είναι δίκαια με αυτόν. Ωστόσο είναι ο πρώτος πρόεδρος που φαίνεται να έχει μια σταθερή και συνεχή πολιτική υπονόμευσης και ποινικοποίησης της δουλειάς του Τύπου», αναφέρει σε άρθρο του, ο Guardian.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ενέτεινε τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις του στα ΜΜΕ. Σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του στην Πενσυλβάνια έδειξε προς το μέρος των δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση χαρακτηρίζοντάς τους «ψεύτικες, αηδιαστικές ειδήσεις».

Ο απερχόμενος Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για ανθρώπινα δικαιώματα Ζεϊντ Ραάντ αλ Χουσεϊν λέει ότι τα σχόλια του Τραμπ κατά του Τύπου «δεν απέχουν πολύ από την προτροπή στη βία», ενώ επισημαίνει:

«Τέτοιου είδους ρητορική θα μπορούσε εύκολα να βλάψει τους δημοσιογράφους οι οποίοι κάνουν τν δουλείά τους και πιθανόν να οδηγήσει και σε αυτο-λογοκρισία».


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου