Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Έρευνα-σοκ: Πάνω από τα μισά ελληνόπουλα έχουν πέσει θύματα εκφοβισμού στο σχολείο



Η ανάπτυξη μιας πιστοποίησης που θα εφαρμόζεται σε σχολεία σε όλη την Ευρώπη και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα μιας συντονισμένης προσπάθειας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού βρέθηκε στο επίκεντρο του 5ου Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού που πραγματοποιήθηκε σήμερα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1 στα 3 παιδιά πέφτει θύμα εκφοβισμού εντός σχολικού περιβάλλοντος, και στην Ελλάδα 1 στους 3 μαθητές δέχεται σωματικό εκφοβισμό, ενώ λεκτικό εκφοβισμό δέχονται περισσότεροι από τους μισούς μαθητές.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, επισήμανε: «Τα παιδιά πλέον ενημερώνονται και παρακολουθούν προγράμματα πρόληψης κι ευαισθητοποίησης να γνωρίζουν που θα απευθυνθούν για βοήθεια. Ύστερα από έρευνες που έχουν γίνει τα παιδιά πλέον ζητούν να έχουν επαφή με τους εκπαιδευτικούς και προτιμούν να απευθύνονται σε αυτούς. Κι αυτό μας λέει πολλά, μας λέει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τη σχολική κοινότητα και τους καθηγητές αρωγούς και να μην παρεμβαίνουν τρίτα άτομα. Το bullying έχει αναγνωριστεί πλέον ως πρόβλημα δημόσιας υγείας. Μόνο με μία συστηματική κι οργανωμένη δράση μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου