Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Νέα Δημοκρατία: “Κυριακή κοντή γιορτή” για τις φιέστες και τα ψέματα του Υπουργού Προπαγάνδας, κ. Παππά



Η Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, με αφορμή την υπογραφή από τον Υπουργό ΨΠΤΕ, κ.Παππά της ανανέωσης της συναφθείσας σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας  Hellas Sat και τις σημερινές δηλώσεις του κατά την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Προπαγάνδας κ. Παππάς πορεύεται με φιέστες και ψέματα. Όσον αφορά στην ανανέωση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας  Hellas Sat υπενθυμίζουμε σε όσους επιλέγουν να ξεχνούν, ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά είχε εξασφαλίσει τη θεσμική έγκριση της μεταβίβασης του δορυφόρου από τον Ο.Τ.Ε. στην αγοράστρια εταιρεία Arabsat, διασφαλίζοντας πλήρως όλες τις παραμέτρους, που αφορούσαν στις διεθνείς πολιτικές και αμυντικές δεσμεύσεις της χώρας. Είχε διασφαλίσει την παραμονή στη χώρα του κέντρου ελέγχου του δορυφόρου και ειδικές πρόνοιες στην περίπτωση που το επιβάλλουν συνθήκες εθνικής ασφάλειας. Είχε κατοχυρώσει τις δορυφορικές συχνότητες στις 39 μοίρες ανατολικά, που αποτελούν εθνική περιουσία. Και είχε διασφαλίσει τις αντιπαροχές προς το Ελληνικό Δημόσιο από τον νέο διαχειριστή του δορυφόρου, εξασφαλίζοντας νέες επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Έτσι ο νέος επενδυτής είχε τη δυνατότητα έγκαιρα να προγραμματίσει τις επενδύσεις του, ώστε να είναι σε θέση να αντικαταστήσει τον παλαιό δορυφόρο με το νέο που εκτοξεύτηκε. 

Η Κυβέρνηση Τσίπρα σήμερα δια του κ. Παππά ολοκλήρωσε τη μοναδική εναπομείνασα εκκρεμότητα, που ήταν η επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης εκμετάλλευσης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν σχολίασε με μικροκομματικό πνεύμα την παρουσία του Υπουργού και των συν αυτώ στην εκτόξευση του Hellas Sat 3 στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας. Ως ελάχιστο όμως δείγμα πολιτικού πολιτισμού θα περιμέναμε από τον αρμόδιο Υπουργό να μνημονεύσει το έργο που παρέλαβε. Αντ’ αυτού, στη Βουλή σήμερα ο Υπουργός επέλεξε να διαστρεβλώσει, για ακόμη μια φορά, τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τον αριθμό των αδειών με την προσφιλή του μέθοδο της μονταζιέρας.

Στα ψέματά του απαντάμε με την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, εκπεφρασμένη με το από 31.10.2016 Δελτίο Τύπου, όπου περιγράφεται η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. 

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια και όσες φιέστες και αν στηθούν, ισχύει το “Κυριακή κοντή γιορτή”».


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου