Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

«Ανταρσία» από 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν κατάργηση διάταξης του μνημονίου που ψήφισαν



Πρόκειται για τη ρύθμιση που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία - Η Τασία Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει «παρών»

Την κατάργηση της ρύθμισης που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία και που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από μια εβδομάδα ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ψηφίζεται σήμερα.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές με την πρότασή τους ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 56 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη ώστε τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, να κρίνονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.

Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη διάταξη είχε δηλώσει «παρών» η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν την επαναφορά της εν λόγω αρμοδιότητας στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα, δηλαδή, στα υπηρεσιακά συμβούλια, υποστηρίζοντας στην αιτιολογική έκθεση ότι: «τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων». 

Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ,  Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.

Το κείμενο της τροπολογίας

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ

στο σχέδιο νόμου  του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»

ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης


Α. Αιτιολογική Έκθεση

Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.

Β. Τροπολογία-Προσθήκη

Στο παραπάνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο, ως ακολούθως:
Άρθρο...

Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74).


Αθήνα 25 Μαΐου 2017

Οι προτείνοντες Βουλευτές

Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Ακριώτης Γιώργος

Αναγνωστοπούλου Σία

Αυλωνίτου Ελένη

Βαγενά Άννα

Βάκη Φωτεινή

Γεννιά Γεωργία

Γεωργοπούλου - Σαλτάρη Έφη

Δουζίνας Κω/νος

Δριτσέλη Παναγιώτα

Εμμανουηλίδης Δημήτρης

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θηβαίος Νίκος

Καρά Γιουσούφ Αϊχάν

Κατσαβριά Χρυσούλα

Κουράκης Τάσος

Κωνσταντινέας Πέτρος

Λιβανίου Ζωή

Μιχελής Θανάσης

Μουμουλίδης Θέμης

Πάντζας Γιώργος

Παπαδόπουλος Χριστόφορος

Ριζούλης Ανδρέας

Σεβαστάκης Δημήτρης

Σκουρολιάκος Πάνος

Στέφος Γιάννης

Τζούφη Μερόπη

Φίλης Νίκος




Xρήστος Μπόκας
Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου