Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Γερμανία: Αυτοκτόνησε στο κελί του ο Σύρος που «σχεδίαζε επίθεση στο Βερολίνο»


Σύρος μετανάστης ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση σε κέντρο της Λειψίας λόγω υποψίας ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιο του Βερολίνου αυτοκτόνησε, ανακοίνωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε επίθεση παρόμοια με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 130 άτομα, και του Βελγίου τον Μάρτιο φέτος, με 32 νεκρούς.

«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού σοβαρής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», ανακοίνωσε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες σε συνέντευξη Τύπου στην Δρέσδη σήμερα Πέμπτη στις 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

«Βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση, αλλά κρεμάστηκε...»

Νωρίτερα, ο γερμανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Spiegel Online ανέφερε ότι ο Αλμπάκρ βρισκόταν υπό 24ωρη παρακολούθηση λόγω του αυξημένου κινδύνου αυτοκτονίας ή απεργίας πείνας. Δεν είναι γνωστό ακόμα πώς αυτοκτόνησε, αλλά το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA μετέδωσε ότι κρεμάστηκε στο κελί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία. 

Ο τρόπος σύλληψής του έχει εγείρει ερωτήματα για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει το Σάββατο, με αποτέλεσμα να εξαπολύσει διήμερο ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.



Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου