Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Κυνήγησαν τον Καμμένο στην Κω -Δεν τον άφησαν να προσγειωθεί



Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους -Το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας έκανε στροφή για τη Λέρο - Δήμαρχος Κω στο protothema.gr: Δεν κατέβηκε στο νησί ο Καμμένος 

Σε αναβρασμό βρίσκεται από το πρωί το νησί της Κω, με  δεκάδες κατοίκους σε διάφορα σημεία του νησιού να έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα και την επίσκεψη του Πάνου Καμμένου.  

Από νωρίς το πρωί αποκλεισμένη είναι η πρόσβαση στην περιοχή που βρίσκεται το ακίνητο  «Νίκος Κανταρζής», το οποίο έχει προταθεί για hot spot στο νησί της Κω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου «Kostoday.gr», ενώ ο κ. Καμμένος αναμένετο να φτάσει στον κρατικό αερολιμένα «Ιπποκράτης», τελικά πέταξε για Κω με ελικόπτερο στρατού τύπου σινούκ. Πέρασε πάνω από την εν λόγω περιοχή και κατευθύνθηκε προς τη Λέρο, για να αποφύγει τους εξαγριωμένους κατοίκους. «Ο υπουργός από όσο γνωρίζω δεν προσγειώθηκε ποτέ στο νησί», δήλωσε στο protothema.gr o δήμαρχος Kω, Γιώργος Κυρίτσης.


Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, κάτοικοι βρίσκονται στην περιοχή, ενώ κλούβα της αστυνομίας και αυτοκίνητο του στρατού έχουν αποκλείσει τον δρόμο που οδηγεί στο ακίνητο. 

Επίσης, και στην περιοχή Λινοπότι, βρίσκονται συγκεντρωμένοι πολίτες της Κω, αφού είχαν πληροφορηθεί πως ο υπουργός θα περνούσε από εκεί, κάτι που τελικώς δεν έγινε, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να κατευθυνθούν προς το ακίνητο «Κανταρζή».

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν επεισόδια, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων για να τους απομακρύνουν. Η ατμόσφαιρα έγινε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αποπνικτική, γράφουν τα τοπικά μέσα. 


Κατά τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το πρωί διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε με ειδική πτήση με C130 στο νησί, προκειμένου να «προετοιμάσει» το έδαφος για την άφιξη του Υπουργού Άμυνας.

Το C130, έφτασε στο αεροδρόμιο της Κω στις 7.15 το πρωί και από κει, οι άνδρες των ΜΑΤ αναχώρησαν με στρατιωτικό λεωφορείο. 

«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Κω ''ΜΑΤατζήδες''. Μόλις η είδηση κυκλοφόρησε στο νησί ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Πολλοί είχαν καθησυχαστεί και νόμιζαν ότι δεν θα γίνει hot spot στο νησί και ξαφνικά βλέπουν 40 ''ΜΑΤατζήδες'' να φτάνουν και να μαθαίνουν ότι έρχεται και ο Καμμένος. Ε, τότε ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους. Το ελικόπτερο του Καμμένου απλώς πέταξε πάνω από το νησί, δεν κατάφερε να προσγειωθεί», ανέφερε στο protothema.gr o Μηνάς Χατζημιχαήλ, αντιπρόεδρος των ξενοδόχων στο νησί.  





Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου