Δευτέρα 5 Ιουνίου 2023

Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργίου

 



Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών ο Γιώργος Γεωργίου. 

Ο γνωστός αθλητικός δημοσιογράφος και παρουσιαστής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών είχε προσβληθεί με καρκίνο και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στον Άγιο Σάββα. 

Ο Γεωργίου γεννήθηκε στα Πετράλωνα στις 26 Μαΐου 1952.

Δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας από το 1982, ως μέλος της ιδρυτικής ομάδας της αθλητικής εφημερίδας «Ο Φίλαθλος» του εκδότη Γιώργου Κουρή, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Καραγιαννίδη. Έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό μέσω της καθημερινής στήλης που διατηρούσε στον Φίλαθλο, καθώς και με την αρχικά ραδιοφωνική, μετέπειτα τηλεοπτική εκπομπή του «Το Καφενείο των Φιλάθλων».

Από το 2008 έως το 2021 πραγματοποιούσε καθημερινές ραδιοφωνικές εκπομπές στο ραδιοσταθμό Real FM 97.8.





Η πραγματικότητα σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας



Ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μάντζος επιβεβαίωσε το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας του κόμματός του και πρόσθεσε ένα ακόμη  fake news στον ιδιότυπο διαγωνισμό με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Εκπρόσωπος του οποίου κα Τσαπανίδου, επανέλαβε χθες τα περί έκτακτης φορολόγησης των επιχειρήσεων, «ρίχνοντας» στον αέρα αυθαίρετους αριθμούς, αγνοώντας για άλλη μια φορά την πραγματικότητα αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η υπερφορολόγηση στην ανάπτυξη και την απασχόληση καθώς θα οδηγούσε σε λουκέτα. Είχε προηγηθεί πανσπερμία δηλώσεων, για τον ΕΝΦΙΑ, τις γονικές παροχές, έκτακτους φόρους κλπ. Κάθε στέλεχος κι άλλη γραμμή που δείχνει την έλλειψη σοβαρού κι αξιόπιστου προγράμματος. Η πραγματικότητα, λοιπόν, σχετικά με τα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, είναι η εξής:

  1. Ο μηχανισμός φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που εφαρμόζεται στην Ευρώπη είναι το ελληνικό μοντέλο που πρώτα σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του τον Αύγουστο του ‘22 στην Ευρώπη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας και στη συνέχεια μετά από δύο μήνες, τον Οκτώβριο του 2022, υιοθετήθηκε ως ευρωπαϊκός μηχανισμός. Η Ευρώπη εφάρμοσε το Ελληνικό μοντέλο φορολόγησης υπερκερδών !!!! Και τα αποτελέσματα τα είδαν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους.
  2. Σε ό,τι αφορά τα διυλιστήρια μετά από πίεση και της Ελλάδος στο Συμβούλιο Ενέργειας της Ευρώπης τον χειμώνα του 2022 υιοθετήθηκε ευρωπαϊκός κανονισμός που έδινε τη δυνατότητα στα κράτη μέλη να φορολογήσουν με επιπλέον συντελεστή 33% τα υπερκέρδη των εταιρειών πετρελαϊκών προϊόντων.Εφαρμόσαμε από τους πρώτους, την κοινοτική οδηγία και βεβαιώσαμε πάνω από 600 εκατ. ευρώ στα διυλιστήρια, τα οποία επιστρέψαμε με το market pass στους καταναλωτές για να απορροφήσουν μέρος του πληθωρισμού σε καταναλωτικά προϊόντα.
  3. Συνολικά οι πόροι που εισπράχθηκαν και συνεχίζουν να εισπράττονται από τις ενεργειακές εταιρείες και τα διυλιστήρια για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων αθροίζουν σε 5,3 δισ. ευρώ.

Κι ενώ χθες στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Σκέρτσος αποδόμησε 10 fake news της αντιπολίτευσης, λίγες  ώρες μετά, ο κ. Μάντζος, αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα επιβεβαιώνοντας το μέγεθος της επικίνδυνης άγνοιας και της προχειρότητας που διακατέχει το ΠΑΣΟΚ. Ενημερώνουμε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ για κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει, ειδικά αν θέλει να παριστάνει τη «σοβαρή» αντιπολίτευση!

  • Στις 30/12/22 το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε 373,54 εκατ. ευρώ ως έκτακτη εισφορά 90% από την αύξηση του μικτού περιθωρίου κέρδους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, όπως αυτή υπολογίστηκε από τη Ρ.Α.Ε., στο πλαίσιο της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία το 2022. Για του λόγου το αληθές, το ποσό αυτό περιλαμβάνεται ως εισπραχθέν έσοδο για το 2022 στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας 2023-2026 που έχει καταθέσει η χώρα μας στην Ε.Ε., στη σελ. 20, γραμμή 12 υπό τον τίτλο «price cap mechanism and levy on electricity producers windfall profits» (επισυνάπτεται το σχετικό αρχείο). Λυπούμαστε πραγματικά που μετά τον διαγωνισμό νέων φόρων, το ΠΑΣΟΚ ανταγωνίζεται τον ΣΥΡΙΖΑ και στον διαγωνισμό fake news!
  • Όσο για την επιμονή του ΠΑΣΟΚ να τιμωρήσει του νέους και τις νέες Ελληνίδες με φορολόγηση των γονικών παροχών, επαναλαμβάνουμε ότι πρόκειται για ατελέσφορο μέτρο που φρενάρει την αναδιανομή πόρων και ευκαιριών προς τη νέα γενιά αντί να την διευκολύνει όπως νομίζουν στο ΠΑΣΟΚ. Καθώς μιλάμε για έναν φόρο που απέδιδε μόλις 26 εκατ. ευρώ ετησίως στο δημόσιο ταμείο ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσε ως σημαντικό αντικίνητρο στις μεταβιβάσεις ακινήτων και δωρεών σε χρήμα προς τους νέους στο ξεκίνημα της ζωής τους.


Η Ελλάδα σήμερα είναι μία καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019

 


Από τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες των Περιφερειακών Ενοτήτων Ρεθύμνης και Χανίων:

  • Δεν θέλω σε καμία περίπτωση αυτές τις τέσσερις εβδομάδες που έμειναν μέχρι τις εκλογές να αναλωθούμε πάλι σε μια τοξική συζήτηση αντιπαράθεσης με πολιτικούς μας αντιπάλους, τους οποίους ήδη ο ελληνικός λαός τους καταδίκασε.
  • Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, το αποτέλεσμα της κάλπης ήταν εκκωφαντικό. Για πρώτη φορά κόμμα σε εξουσία αύξησε τα ποσοστά του και τον απόλυτο αριθμό ψήφων. Άρα η εικόνα αυτή, μιας μαύρης Ελλάδος, όπως την παρουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ -ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το ΠΑΣΟΚ σε μεγάλο βαθμό- πολύ απλά δεν υπάρχει. Δεν είπαμε ότι η Ελλάδα μετατράπηκε σε παράδεισο, αλλά σίγουρα η Ελλάδα σήμερα είναι μία πολύ καλύτερη χώρα απ’ αυτήν που ήταν το 2019.
    • Το μεγάλο ζητούμενο αυτής της κάλπης είναι πώς θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία και πώς θα έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια μία σταθερή κυβέρνηση, η οποία θα μπορεί να υλοποιήσει όλα αυτά για τα οποία σας μίλησα.
    • Γι’ αυτό και η κάλπη αυτή είναι τόσο σημαντική. Διότι ξέρετε κι εσείς ότι μπορεί η αριθμητική του εκλογικού νόμου αυτή την φορά να αυξήσει τον πήχη της αυτοδυναμίας. Τι εννοώ; Ότι όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο πιο δύσκολη γίνεται η επίτευξη της αυτοδυναμίας.Εγώ, όμως, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι όχι απλά θα πιάσουμε το ποσοστό μας, αλλά θα το ξεπεράσουμε…
    • Οπότε να σας ζητήσω, φίλες και φίλοι, να μην υπάρχει καμία επανάπαυση σε αυτές τις εκλογές. Τίποτα δεν έχει κριθεί. Η κάλπη είναι άδεια πάλι. Δεν είναι πρώτος και δεύτερος γύρος εδώ. Δεν είναι ποδοσφαιρικό ματς, «κερδίσαμε 4 - 0 και κρατάμε το σκορ αυτό στο δεύτερο ματς». Εδώ ξεκινάμε από την αρχή.
  • Σήμερα αν ένα πράγμα είναι σαφές, είναι ότι υπάρχει ουσιαστικά μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης της χώρας.Μόνο η Νέα Δημοκρατία μιλάει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό για την ανάγκη της αυτοδυναμίας, για την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης με ορίζοντα τετραετίας.
    • Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απόλυτα κοστολογημένο και κατατεθειμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε εξηγήσει με απόλυτη σαφήνεια τι θέλουμε να κάνουμε και από που θα βρούμε τα λεφτά.
    • ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάθε μέρα λένε και κάτι διαφορετικό. Έχουν χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». Την μια μέρα μας λένε ότι θα ξανά αυξήσουν την φορολόγηση στις εισφορές. Τώρα έρχεται και το ΠΑΣΟΚ και μας λέει ότι θα αυξήσει τον ΕΝΦΙΑ, θα αυξήσει την φορολόγηση στα μερίσματα. Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό. Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα. Τι μας λένε; «Ενδιαφερόμαστε για το ποιος θα είναι πρώτος στην Αντιπολίτευση». Δεν ενδιαφέρει αυτό τους πολίτες. Οι πολίτες ψηφίζουν για Κυβέρνηση, όχι για Αντιπολίτευση.

 



Ζέτα Μακρυπούλια: «Το θράσος της δεν έχει όρια»


 

Η Ζέτα Μακρυπούλια εμφανίστηκε εκνευρισμένη στα social media επειδή έχασε την πτήση της με προορισμό την Σάμο καθώς όπως είπε άργησε να φτάσει στο check in κατά τρία λεπτά, γιατί πήγε στην τουαλέτα αδιαφορώντας για το ότι είχε αρχίσει η επιβίβαση.

Φυσικά και όταν αρχίζει η επιβίβαση δεν τελειώνει σε 3 λεπτά, αλλά αρχίζει μισή ώρα νωρίτερα, κάτι που όφειλε να γνωρίζει και να σεβαστεί η Μακρυπούλια και να μην πάει τουαλέτα με το πάσο της τελευταία στιγμή.

Οι δηλώσεις της έχουν γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα στο Twitter, με τους χρήστες να παίρνουν θέση και να ασκούν σκληρή κριτική στην ηθοποιό και παρουσιάστρια. 

Τα σχόλια στο Twitter επαινούν τη Sky Express που δεν καθυστέρησε την πτήση, κάτι που έκανε σωστά η αεροπορική εταιρία.

Η Sky Express τοποθετήθηκε και σωστά  «Kαθημερινά οι άνθρωποι μας εφαρμόζουν με συνέπεια και υπευθυνότητα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φροντίδας των επιβατών μας, τόσο στο έδαφος όσο και στην πτήση». Αυτή είναι η επίσημη απάντηση της αεροπορικής SKY express σε συνέχεια της ανάρτησης της Ζέτας Μακρυπούλια στα κοινωνικά δίκτυα.

Με βάση τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών ο επιβάτης «θα πρέπει να συμμορφώνεται με την απαίτηση να βρίσκεται στο σημείο ελέγχου των εισιτηρίων εντός του καθορισμένου χρόνου» εξ’ ού και δεν προκύπτουν κάποια δικαιώματα αν δεν μπορέσει να επιβιβαστεί. Επιπλέον και στις διαδικασίες ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου της Αθήνας, στην επίσημη ιστοσελίδα του Διεθνή Αερολιμένα αναφέρεται ότι «η καθυστερημένη άφιξη στην πύλη αναχώρησης μπορεί να οδηγήσει σε άρνηση επιβίβασης».




Γελάμε με την ξεφτίλα Μάτζου, πήγε σε λαϊκή και ρωτούσε κόσμο εάν παίρνουν μέρισμα

 


Τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού τους πάνε κόντρα στα ίσια.

Χρησιμοποιούν την ίδια γελοία αντιπολιτευτική τακτική, τον ίδιο λαϊκισμό με αποτέλεσμα να ξεφτιλίζονται καθημερινά.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος έκανε ανάρτηση στην οποία δηλώνει πως πήγε σε λαϊκή και ρωτούσε τους πολίτες αν παίρνουν μέρισμα και πόση είναι η αξία των ακινήτων που έχουν, με αποτέλεσμα να γελάει ο κόσμος μαζί του, γιατί απλά δεν έχει συναίσθηση της γελοιότητας του γράφει.

Η ανάρτηση του Δημήτρη Μάντζου που κινείται στην λογική ΣΥΡΙΖΑ που έχει απαξιώσει ο κόσμος, στην προσπάθεια να αλλάξει την εικόνα που έχει διαμορφωθεί αναφορικά με το πρόγραμμα του κόμματός του και τους φόρους που θέλουν να επιβάλλουν ξεφτιλίζεται, και ξεφτιλίζει και το κόμμα του.

«Μυστήρια πράγματα» αναφέρει και προσθέτει: «Περπατήσαμε πάνω κάτω τη λαϊκή αγορά στον Άγιο Σώστη, στον Νέο Κόσμο. Όσο και να ρωτήσουμε, όσο και να ψάξουμε, δεν βρήκαμε κανέναν να περιμένει μέρισμα 150.000€ ή να θέλει να δώσει γονική παροχή ακίνητης αξίας 2.000.000€ στο παιδί του. Μπορεί να σταθήκαμε άτυχοι. Μπορεί και όχι. Προχωράμε».

Δηλαδή τα νούμερα του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη γυρνάνε τις λαικές, πιάνουν τους πολίτες που πηγαίνουν και τους ρωτάνε για μέρισμα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Και θέλουν να γίνουν αξιωματική αντιπολίτευση; Γελάει ο κόσμος!!!!



Μαχητικά προκάλεσαν τον κρότο πάνω από την Ουάσιγκτον -Καταδίωκαν το Cessna


 

Μαχητικά αεροσκάφη απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν ένα μικρό Cessna, που παραβίασε τον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας των ΗΠΑ, Ουάσιγκτον και αργότερα συνετρίβη σε ορεινή περιοχή στη νοτιοδυτική Βιρτζίνια, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.

Τέσσερα άτομα επέβαιναν στο Cessna Citation, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, αλλά δεν βρέθηκαν επιζώντες στο μικρό αεροσκάφος, όπως είπε η αστυνομία.

Τα μαχητικά έσπασαν το φράγμα του ήχου και προκάλεσαν τον ισχυρό κρότο  που ακούστηκε στην Ουάσιγκτον, καθώς ανέπτυξαν ταχύτητα για να προλάβουν το Cessna, προκαλώντας προς στιγμή πανικό σε κάποιους κατοίκους, αλλά δεν ευθύνονται για την συντριβή του μικρού αεροσκάφους.

Το αεροπλάνο, που συνετρίβη, ήταν καταχωρημένο σε εταιρεία που έχει την έδρα της στη Φλόριντα, το αφεντικό της οποίας, ονόματι Τζον Ράμπελ, είπε στους New York Times ότι στο Cessna επέβαιναν η κόρη του, η δίχρονη εγγονή του, η νταντά της και ο πιλότος. Επέστρεφαν στο σπίτι τους στο East Hampton, στο Λονγκ Άιλαντ, αφού επισκέφτηκαν το σπίτι του στη Βόρεια Καρολίνα. Ο Ράμπελ είπε στην εφημερίδα ότι δεν είχε λάβει πολλές πληροφορίες από τις Αρχές, αλλά ήλπιζε ότι η οικογένειά του δεν υπέφερε και θεωρεί ότι το αεροπλάνο θα μπορούσε να είχε χάσει την πίεση.

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ προσπάθησαν να έλθουν σε επαφή με τον πιλότο, ο οποίος δεν απάντησε μέχρι τη συντριβή του Cessna κοντά στον Εθνικό Δρυμό Τζορτζ Ουάσιγκτον στη Βιρτζίνια, ανέφερε σε δήλωση η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (Norad).

«Τα αεροσκάφη της Norad είχαν άδεια να ταξιδεύουν με υπερηχητικές ταχύτητες και μια ηχητική έκρηξη μπορεί να ακούστηκε από κατοίκους της περιοχής», ανέφερε η δήλωση, προσθέτοντας ότι το αεροσκάφος Norad χρησιμοποίησε επίσης φωτοβολίδες σε μια προσπάθεια να τραβήξει την προσοχή του πιλότου.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Cessna απογειώθηκε από την Ελίζαμπεθταουν του Τενεσί την Κυριακή και κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο MacArthur του Λονγκ Άιλαντ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flight Aware, το αεροπλάνο φαινόταν να φτάνει στην περιοχή της Νέας Υόρκης και έκανε σχεδόν στροφή 180 μοιρών, πετώντας σε ευθεία διαδρομή πάνω από την Ουάσιγκτον με την πτήση να καταλήγει στη Βιρτζίνια. Η ηχητική έκρηξη προκάλεσε αναστάτωση σε πολλούς κατοίκους στην περιφέρεια της πρωτεύουσας, οι οποίοι ανέφεραν στο Twitter ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο που τάραξε το έδαφος και τους τοίχους. Αρκετοί κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν τον θόρυβο μέχρι τη βόρεια Βιρτζίνια και το Μέριλαντ.





Έχει ξεφύγει ο Δουδωνής του ΠΑΣΟΚ καβάλησε καλάμι, βρίζει, λαϊκίζει κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ

 


Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, απευθύνεται με έπαρση και με ύφος σε οποιοδήποτε αναδείξει την πολιτική ανεπάρκεια του.

Ο Άκης Σκέρτσος απευθυνόμενος στον βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Δουδωνή που έχει ξεφύγει, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για την φορολογική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ενώ με αιχμηρό τρόπο απευθύνεται προσωπικά τον Παναγιώτη Δουδωνή, λέγοντας πως  «αν και η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό τότε τι να πει η Κουμουνδούρου; Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει». 

«Αντί να μας υβρίζετε Παναγιώτη Δουδωνή για τη μείωση 50 φόρων -7 δις ευρώ στην τετραετία, x2 ανάπτυξη από ΕΕ, αύξηση μισθών 20%, ρεκόρ 20ετίας άμεσων ξένων επενδύσεων και εξαγωγών, μείωση ρεκόρ στην ΕΕ δημοσίου χρέους κατά 36 μονάδες και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα, πείτε μας γιατί το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ θέλει να επιδοτήσει κατανάλωση πλουσίων και τουριστών με οριζόντια περικοπή ΦΠΑ;Τα φορολογικά μέτρα πρέπει να είναι δίκαια και αποτελεσματικά. Μείωση ΦΠΑ ανοίγει τρύπα στα ταμεία 1,5 δις και μπαίνει στην τσέπη μεσαζόντων. Ακόμη κι αν έφτανε ένα μέρος της στο τελικό προϊόν θα ωφελούνταν περισσότερο οι έχοντες. Για ποια φορολογική δικαιοσύνη μιλάμε ακριβώς;», αναφέρει ο Άκης Σκέρτσος.




Και συνεχίζει, λέγοντας, «η Ελλάδα στο πρώτο τρίμηνο 2023 εμφανίζει τον 4ο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων μεταξύ 34 ευρωπαϊκών χωρών στο μισό του πληθωρισμού ΕΕ-Ευρωζώνης. Η Ισπανία που μηδένισε ΦΠΑ τρέχει με υψηλότερο πληθωρισμό. Με τη στοχευμένη στήριξη εργαζομενων, ανέργων, συνταξιούχων, των πραγματικά ευάλωτων, δείχνουμε ότι εμείς είμαστε η παράταξη που στηρίζει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Όχι μεσάζοντες ούτε πλούσιους. Περισσότερη υπευθυνότητα, αντί να πετάτε λεφτά που δεν έχετε από το παράθυρο». Και καταλήγει, «αν και η Οξφόρδη κάνει τέτοιο λαϊκισμό τότε τι να πει η Κουμουνδούρου; Λίγη αυτοσυγκράτηση δε βλάπτει».


Ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού, απάντησε στο ίδιο ύφος στον Άκη Σκέρτσο. Σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό αναφέρει «η μείωση των εμμέσων φόρων ευνοεί τους πλούσιους εις βάρος των φτωχών, υποστηρίζει ο κ Σκέρτσος. κ Σκέρτσο, είστε σίγουρα άριστος ή τουλάχιστον έχετε συζητήσει τις αυτοσχέδιες οικονομικές θεωρίες σας με οποιονδήποτε κανονικό οικονομολόγο; κ Σκέρτσο, αφού δεν είναι εύκαιρος κάποιος δικός σας να σας το εξηγήσουμε. Όταν διατηρείται υψηλός ένας έμμεσος φόρος, ο φτωχός δέχεται πολύ μεγαλύτερη επιβάρυνση του εισοδήματός του, διότι το μεγαλύτερο μέρος το ξοδεύει σε κατανάλωση ενώ ο πλούσιος ελάχιστο μέρος του ξοδεύει, καθώς το μεγαλύτερο πηγαίνει σε αποταμίευση ή σε άλλες τοποθετήσεις. Για αυτό ίσως το είχατε προβλέψει στο πρόγραμμά σας το 2019, αλλά φυσικά επιλέξατε να μην το κάνετε».