Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ακροαριστεροί και αριστεροί κακοποιοί βανδάλισαν τα τουρνικέ στο ΑΠΘ

 



Κινητοποιήσεις και εγκληματικές ενέργειες σε πανεπιστήμια από ακροαριστερούς και αριστερούς.

Οι εγκληματικές ενέργειες από αριστερές και ακροαριστερές οργανώσεις, γίνονται για να μην προστατέψει η πανεπιστημιακή αστυνομία τους φοιτητές και τους χώρους των πανεπιστημίων, αφήνοντας τα έρμαιο σε αντιεξουσιαστές, σε κακοποιούς και αλλοδαπούς.

Φθορές στα τουρνικέ που εγκαταστάθηκαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκάλεσε ομάδα ακροαριστερών και αριστερών κακοποιών, μετά το τέλος της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε εντός του campus νωρίτερα.




Οι ακροαριστεροί και αριστεροί κακοποιοί μπήκαν στον χώρο της Πρυτανείας και χρησιμοποιώντας πέτρες προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα τουρνικέ, όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει το protothema.gr.

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρνικέ τοποθετήθηκαν στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ στις αρχές του Αυγούστου, για να μπαίνουν στον χώρο αποκλειστικά και μόνο φοιτητές και πανεπιστημιακοί.



Metron Analysis καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Η έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, έδειξε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αναμφιβήτητα το κόμμα που επιλέγουν για κυβέρνηση πρώτο οι πολίτες.

Στο ερώτημα αν πρέπει να πάμε σε πρόωρες εκλογές ή όχι, το 58% λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει τη θητεία της και το 39% ότι πρέπει να στηθούν κάλπες, δείχνοντας ότι οι πολίτες χρειάζονται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να έχει ένα συντριπτικό προβάδισμα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, με ένα ποσοστό 33%, έναντι 16% του Αλέξη Τσίπρα και μόλις 6% του Νίκου Ανδρουλάκη που έχει αρχίσει να απαξιώνετσαι, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης (66%), φανερώνουν ότι δεν έχει συντελεστεί κάποια ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών και η κυβέρνηση θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο της και μετά τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν.

Ποιοτικά στοιχεία της έρευνας :






Εθισμένοι στο ψέμα στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο πρώην Διοικητής ΕΥΠ διαψεύδει Τζανακόπουλο για Πιτσιόρλα

 


Τους χάλασε το αφήγημα με τις νέες αποκαλύψεις για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Αμηχανία στην Κουμουνδούρου έχει προκαλέσει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Πιτσιόρλας, με τις αποκαλύψεις του για τον Αλέξη Τσίπρα, και την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ το 2016.

Στην Κουμουνδούρου έχουν επιστρατεύσει ότι ψέμα τους έρθει για να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες από την πραγματικότητα.

Ο κατά επάγγελμα ψεύτης Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στον ΣΚΑΪ για εντολή παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα ότι είχε δοθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για μια γνωστή υπόθεση της Ζακύνθου, στην οποία ο κ. Τσίπρας δεν παρενέβη όταν το έμαθε προκειμένου να μην κατηγορηθεί για παρεμβάσεις.

Ο κ. Δραβίλλας, ο τότε διοικητής της ΕΥΠ από το 2012 ως το 2015, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά ότι οι Πιτσιόρλας και Σαγιάς παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλο, δείχνοντας έτσι στους πολίτες για ακόμα μία φορά, πόσο άθλιο παρακράτος λειτουργούσε το 2015-2019, με ένα αδίστακτο Αλέξη Τσίπρα που δεν δίσταζε να παρακολουθεί τους δικούς του ανθρώπους, και πόσο εύκολα επιδίδονται στο ψέμα για να καλύψουν τις βρωμιές τους.

Αφού η συμμορία του Αλέξη Τσίπρα, παρακολουθούσε εύκολα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σκεφτείτε τι γινόταν με τους αντιπάλους του;;



ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές

 



Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες από ακροαριστερούς και αριστερούς που διαμαρτύρονται για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η μειοψηφία ακροαριστερών και αριστερών που είναι υπέρ της ανομίας και κάθε είδους κακοποιών που δρούν μέσα στα πανεπιστήμια, σήμερα στις 11:00, μπροστά από τη ΣΘΕ, 'εχπυν καλέσει σε συγκέντρωση κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα προστατεύει του φοιτητές, και για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, για να μπορούν αντιεξουσιαστές, κακοποιοί και αλλοδαποί να μπαίνουν εύκολα στους χώρους και να διαπράττουν ότι έγκλημα θέλουν..

«Μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αναφερόμενη στην «εγκαθίδρυση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Μια πρόταση για την οποία - όπως επισημαίνει η φοιτητική οργάνωση της ΝΔ - η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έχει αγωνιστεί σκληρά, και «εχθές πήρε σάρκα και οστά, σε δύο από τα μεγαλύτερα ΑΕΙ της χώρας, το ΕΚΠΑ και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο».

Η ΔΑΠ επισημαίνει ότι τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν στους φοιτητές «εκεί που ανήκουν» και κάνει λόγο για μια «τραγική μειοψηφία που αρνείται να αντιληφθεί τον όρο ασφάλεια».

«Για άλλη μία φορά σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξευρωπαϊσμού των Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων, γίναμε μάρτυρες της ματαιοδοξίας μιας τραγικής μειοψηφίας που αρνείται σκόπιμα να αντιληφθεί τον όρο «ασφάλεια». Είναι αυτή η μειοψηφία που μοχθεί για στέκια και μολότοφ, είναι η ίδια η Αριστερά που τα υπερασπίζεται ακόμα και όταν στη θέση τους χτίζονται βιβλιοθήκες. Αλλά το άσυλο ανομίας τους τελείωσε», επισημαίνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην ανακοίνωση της και προσθέτει: «Ακόμη λοιπόν και αν κάποιοι με τη σιωπή τους εθελοτυφλούν δίνοντας έτσι το «πράσινο» φως σε κάθε παραβατικό στοιχείο, για εμάς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ουδέποτε υπήρξαν διλήμματα και δεν θα σιωπήσουμε.

Μπροστά σε ασφαλή πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ίδιο και για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Η ασφάλεια των φοιτητών μέσα στον χώρο που σπουδάζουν ήταν, είναι και θα είναι ζήτημα δημοκρατίας. Και εμείς με αυτούς τους φοιτητές είμαστε. Με όλους όσους θέλουν να νιώθουν ασφαλείς. Με όλους όσους επιτέλους σήμερα νιώθουν ασφαλείς. Το δικαιούνται.

Σήμερα τα Πανεπιστήμια επιστρέφουν εκεί που ανήκουν. Στους πραγματικούς φοιτητές τους».



Η Λιζ Τρας νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας

 



Δύο μήνες μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον και εν μέσω κρίσης κόστους ζωής, ο διάδοχός του στην Ντάουνινγκ Στριτ είναι πλέον γνωστός: η Λιζ Τρας είναι η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Το πολιτικό ταξίδι της Λιζ Τρας ξεκίνησε από την αντιμοναρχική Αριστερά, για να καταλήξει τελικά σκληροπυρηνική δεξιά, υπέρμαχος του Brexit, που θεωρεί εαυτήν διάδοχο της «Σιδηράς Κυρίας» της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Έξι υπουργικά πόστα υπό τρεις πρωθυπουργούς -ανάμεσά τους και 11 μήνες στο Φόρεϊν Όφις- περιλαμβάνει η θητεία της στην κυβέρνηση.

Η Τράς έδωσε μάχες για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ προτού μεταπηδήσει στο αντίπαλο στρατόπεδο του Brexit, αποδεχόμενη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του Ιουνίου του 2016.

Οι ίδιοι τη χαρακτηρίζουν καιροσκόπο και απύθμενα φιλόδοξη.

Η Τρας είναι ένθερμη οπαδός του ΝΑΤΟ και της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας και δριμεία επικρίτής της Ρωσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν, έχοντας μεταξύ άλλων ηγηθεί των προσπαθειών για την επιβολή κυρώσεων σε Ρώσους ολιγάρχες, πολλοί εκ των οποίων είχαν αράξει στο Λονδίνο.

Στη Μόσχα αποτελεί κόκκινο πανί, ο Σεργκέι Λαβρόφ, υποστήριξε ότι η Τρας είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα της άγνοιας της Δύσης για τη γεωγραφία της σύγκρουσης στην Ουκρανία, όταν η διάδοχος του Τζόνσον φάνηκε σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση να αγνοεί κατά πόσον το Ροστόφ και το Βορονέζ ανήκουν στη Ρωσία ή στην Ουκρανία, με τους συνεργάτες της να κάνουν λόγο για προπαγάνδα του Κρεμλίνου εις βάρος της.

Οι Βρυξέλλες θεωρούν την Τρας οπορτουνίστρια που υιοθετεί αντιευρωπαϊκές θέσεις και πιθανώς θα ωθήσει σε ακόμη πιο επικίνδυνα ύδατα τις σχέσεις της χώρας της με την ΕΕ.

Η Τρας αρνήθηκε να απαντήσει κατά πόσον θεωρεί «φίλο ή εχθρό» τον Εμανουέλ Μακρόν, προκαλώντας την πληρωμένη απάντηση του Γάλλου προέδρου. 

Ούτε στην Ουάσιγκτον υπάρχει ιδιαίτερος ενθουσιασμός για την άφιξη της Τρας στην Ντάουνινγκ Στριτ, οι κινήσεις της οποίας αναφορικά με τη Βόρεια Ιρλανδία προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση Μπάιντεν.

Μετά το λύκειο η Τρας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία και Οικονομικά στην Οξφόρδη, όπως και άλλοι πολλοί πρωθυπουργοί πριν απ’ αυτήν. Διετέλεσε πρόεδρος των κεντροαριστερών Ελεύθερων Δημοκρατών στο φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο, και σε συνέδριο του ίδιου κόμματος το 1994 στο Μπράιτον τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της μοναρχίας. Η ίδια, βέβαια, κατέταξε εδώ και καιρό ως «νεανικό αμάρτημα» τις πολιτικές της θέσεις πριν από την ένταξή της στους Τόρηδες το 1996.

«Ο κόσμος ίσως γνωρίζει για μένα ότι είχα λίγο αμφίβολο παρελθόν… Όλοι μας κάνουμε λάθη (…). Κάποιοι είχαν στο σεξ, στα ναρκωτικά και στο ροκ εν ρολ, εγώ ήμουν στους Ελεύθερους Δημοκράτες. Λυπάμαι» δήλωσε στο BBC.



ΝΔ: Αποκαλύπτονται παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησης επί πρωθυπουργίας Τσίπρα

 



Ψέμα, απάτη, παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ, και τολμάει να κουνάει το δάχτυλο για τις παρακολουθήσεις.

«Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή, αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησής του επί των ημερών της πρωθυπουργίας του!» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Με αφορμή δημοσιεύματα για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα τονίζει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το συνηθίζουν, προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματά τους με νέα ψέματα».

Και σημειώνει ότι με βάση όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δραβίλλας, διοικητής της ΕΥΠ από το 2012 ως το 2015, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης Σαμαρά.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Με βάση όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Δραβίλλας, Διοικητής της ΕΥΠ απο το 2012 ως το 2015, έχει διαψεύσει κατηγορηματικά την παρακολούθηση Πιτσιόρλα και Σαγιά επί διακυβέρνησης Σαμαρά.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή, αποκαλύπτονται οι παρακολουθήσεις στελεχών της κυβέρνησής του, επί των ημερών της πρωθυπουργίας του! Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως το συνηθίζουν, προσπαθούν να καλύψουν τα ψέματά τους με νέα ψέματα».



Σκληρή απάντηση από ΕΕ στις προκλήσεις της Τουρκίας

 



Η Τσεχία τάχθηκε στο πλευρό της Ελλάδας, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις απειλές Ερντογάν, δηλώνοντας: «Η απαράδεκτη απειλή κατά των κρατών μελών της ΕΕ, όπως αυτή που εκφράστηκε για την Ελλάδα κατά την πρόσφατη δημόσια ομιλία του Προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά επιζήμια».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων Πίτερ Στάνο, καταδίκασε την κλιμάκωση της Τουρκίας σχολιάζοντας ότι «οι δηλώσεις αυτές είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας» και κάλεσε την Άγκυρα «να απέχει από την κλιμακούμενη ρητορική και αν δεσμευτεί σε σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο.

Ο κ. Στάνο κάλεσε την Άγκυρα να να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τα όποια ανοιχτά ζητήματα με την Ελλάδα να τα αντιμετωπίσει με ειρηνικό τρόπο και μέσω του διαλόγου, ενώ υπενθύμισε ότι «η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της Ε.Ε. και η κυριαρχία και η ακεραιότητα ενός κράτους- μέλους της Ένωσης πρέπει να γίνονται σεβαστές.



Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα 77-93

 



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απόλαυσε το ρεπό του, η Εθνική έκανε το καθήκον της. Επικράτησε με 93-77 της Μεγάλης Βρετανίας, ανέβηκε στο 3-0 και έχει πλέον δύο σαραντάλεπτα μπροστά της για να κλείσει την πρώτη φάση του EuroBasket 2022 απέναντι στην Ουκρανία και την Εσθονία, πριν ταξιδέψει την 9η Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο για τις νοκάουτ αναμετρήσεις.

MVP αυτή τη φορά ήταν ο καταπληκτικός Κώστας Σλούκας που σκόραρε κατά ριπάς (21 πόντοι, 3/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα), κυρίως από την περιφέρεια, με τον Κώστα Παπανικολάου να κάνει μία εξαιρετική all-around εμφάνιση και τους Καλάθη - Λούντζη να δίνουν επίσης σημαντικές βοήθειες μαζί με τον Γιώργο Παπαγιάννη που τελείωσε τις φάσεις πάνω από τη στεφάνη. Λίγα λάθη από την Εθνική, απέναντι πάντως σε έναν αντίπαλο πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων που πάλεψε, επέμεινε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο κι ας ήταν ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του κόσμου εκτός αγώνα.

Επόμενο εμπόδιο, αυτό της Ουκρανίας το απόγευμα της Τρίτης 6 Σεπτεμβρίου στις 18:00. Αυτό θα είναι το τέταρτο ματς της φάσης των ομίλων, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να αναμένεται να παίξει απέναντι στον Άλεξ Λεν και τον Κώστα Αντετοκούνμπο να βρίσκεται στον δρόμο της επιστροφής στη δράση μετά από τον τραυματισμό που υπέστη στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σερβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ροσό, Γιάκομπς, Γκιόργκι


ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-24, 43-46, 60-71, 77-93


ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ (Ρέινκινγκ): Μπίγκμπι-Γουίλιαμς 2, Κλαρκ 11 (3/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/3 βολές), Χέσον 13 (4/14 σουτ), Λοτιέ-Ογκουνλέγε, Μόκφορντ 3 (1), Νέλσον 17 (2/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ολασένι 8 (11 ριμπάουντ), Σόκο 12 (3/5 δίποντα, 6/9 βολές), Βαν Όστρουμ, Γουίτλ 9 (1), Γούιλαν 2


ΕΛΛΑΔΑ (Ιτούδης): Αγραβάνης 5 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Θανάσης Αντετοκούνμπο 5 (1), Καλάθης 9 (3/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντόρσεϊ 5 (1/3 τρίποντα), Λαρεντζάκης 7 (1), Λούντζης 10 (2 τρίποντα, 5 ασίστ), Παπαγιάννης 17 (8/11 δίποντα, 1/1 βολή, 6 ριμπάουντ), Παπανικολάου 10 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 μπλοκ σε 27:24), Παπαπέτρου 4, Σλούκας 21 (3/4 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ)



ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερές οργανώσεις κατά της ασφάλειας των φοιτητών υπέρ συντρόφων κακοποιών

 



Ένταση επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τις 20:00, στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης στου Ζωγράφου, με αφορμή την «πρεμιέρα» της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν εκτός αριστερών. και ακροαριστερών οργανώσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, καθώς και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.




Η ακροαριστερή νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και ανακοίνωση καλώντας ακροαριστερούς και αριστερούς φοιτητές, υπέρ της ανομίας και των συντρόφων κακοποιών που αλωνίζουν στα πανεπιστήμια και κατά της ασφάλειας των φοιτητών.





Μέλη ακροαριστερών και αριστερών φοιτητικών συλλόγων και παρατάξεων, που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, ξεκίνησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:00, αντιδρώντας στην παρουσία των 16 ανδρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, συνοδεία των ΜΑΤ. 



Κάποιοι εκ των ακροαριστερών και αριστερών συγκεντρωμένων επιχείρησαν να επιτεθούν στα μέλη της πανεπιστημιακής αστυνομίας με ρίψη αντικειμένων, με συνέπεια να παρέμβουν τα ΜΑΤ και να τους απωθήσουν, κάνοντας χρήση χημικών και κρότου-λάμψης.

Οι 16 αστυνομικοί που αποτελούν την πρώτη διμοιρία που ανέλαβε τα καθήκοντα της φορούν πρασινομπλε στολές με πράσινα καπέλα, φέρουν χειροπέδες και γκλοπ ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και δύο γυναίκες. Οι αστυνομικοί έκαναν την πρώτη τους περιπολία στην είσοδο της Ούλοφ Πάλμε.

Όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του ΕΚΠΑ, θα ξεκινήσουν οι περιπολίες με στόχο την προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία που υπάρχει παραβατικότητα.