Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Με ΜΑΤ και χωρίς όριο οφειλής ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί



Χωρίς κατώτατο όριο για το ύψος της οφειλής άνοιξε χθες η διαδικασία των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Η ελεύθερη διενέργεια πλειστηριασμών, σε ό,τι αφορά το όριο της οφειλής που έως τον Ιούλιο ήταν 300.000 ευρώ, εγκαινιάστηκε χθες με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 90% των ειρηνοδικείων της Αττικής.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του προεδρείου του συμβολαιογραφικού συλλόγου με εκπροσώπους του αρχηγείου της Αστυνομίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά την οποία ζητήθηκε η προστασία των συμβολαιογράφων από προπηλακισμούς κατά τη διαδικασία της διενέργειας των πλειστηριασμών. Αν και στοιχεία για τον ακριβή αριθμό των πλειστηριασμών που έγιναν δεν υπάρχουν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της συντονιστικής επιτροπής των συμβολαιογραφικών συλλόγων Γιώργο Ρούσκα, από τους προγραμματισμένους πραγματοποιήθηκε τελικώς σημαντικός αριθμός. Οπως διαβεβαιώνει ο κ. Ρούσκας, οι πλειστηριασμοί που έγιναν δεν αφορούσαν πρώτη κατοικία παρά την απελευθέρωση του ορίου.

Να σημειωθεί ότι για χθες στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών είχαν αναγγελθεί 215 πλειστηριασμοί, ενώ συνολικά οι πλειστηριασμοί για τους οποίους έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής ανέρχονται ήδη σε 3.770. Διευκρινίζεται, ωστόσο, ότι η αναγγελία τους δεν σημαίνει ότι όλοι οι πλειστηριασμοί αυτοί διενεργούνται. Η απελευθέρωση του ορίου της οφειλής πάνω από το οποίο μπορούν να διενεργούνται πλέον πλειστηριασμοί, αλλά και η ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σηματοδοτούν την αλλαγή στάσης στο θέμα και από την πλευρά της πολιτείας, λίγο πριν και από την ενεργοποίηση του συστήματος των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Ρούσκα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα είναι έτοιμη τουλάχιστον από τεχνικής άποψης. Η πλατφόρμα αναμένεται να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους των θεσμών το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να λάβει και την τελική έγκριση, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει και η σχετική εκπαίδευση των συμβολαιογράφων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς δεν αναμένεται πάντως πριν από τα τέλη του χρόνου και θα αφορά αυτούς που έχουν ήδη λάβει ημερομηνία διεξαγωγής. Αυτό προβλέπει ο νόμος για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με βάση τον οποίο όσοι επισπεύδοντες επιθυμούν μπορούν να μεταπέσουν από το «αναλογικό» στο ηλεκτρονικό σύστημα σε δύο μήνες από την έκδοση καινούργιου προγράμματος, ενώ για τους νέους πλειστηριασμούς ο αντίστοιχος χρόνος είναι το εξάμηνο.



ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ
Καθημερινή


Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με Emmanuel Macron



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Emmanuel Macron. 

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron.

Μιλήσαμε αναλυτικά για όλα τα κρίσιμα θέματα, που αφορούν τη χώρα μας και την Ευρώπη, αλλά και για την ανάγκη εμβάθυνσης της Ευρωζώνης.

Ο Emmanuel Macron ήρθε στη χώρα μας για να στηρίξει την Ελλάδα. Και  μάλιστα στην αρχή της θητείας του. Κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό.  

Αντιμετωπίζουμε πάντα θετικά και δημιουργικά τις πρωτοβουλίες που στηρίζουν την Ελλάδα. 

Χωρίς υπονόμευση, ιδεοληψία, μικροπολιτικές κριτικές. 

Είμαστε η παράταξη που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας.

Η γραμμή μας είναι καθαρή: Πιστεύουμε στις μεγάλες αλλαγές που δημιουργούν νέες ευκαιρίες και περισσότερες δουλειές για όλους.  

Διεκδικούμε για την πατρίδα μας ρόλο ισότιμου εταίρου και όχι επαίτη στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Υποστηρίζουμε διαχρονικά, ενεργά, έμπρακτα τις ελληνο-γαλλικές σχέσεις. Και το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον. 

Η Γαλλία είναι μια χώρα που μπορεί να συμβάλλει με σημαντικό τρόπο στην επιστροφή της Ελλάδας σε μια σταθερή και ισχυρή  ανάπτυξη, κάτι που αποτελεί βασικό, κεντρικό στόχο της πολιτικής μας.

Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα».




Ισχυρός σεισμός 8,4 κτύπησε το Μεξικό




Σεισμική δόνηση μεγέθους 8,4 βαθμών συντάραξε στις 07.49 το πρωί της Παρασκευής τη νότια ακτή του Μεξικού. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ καταγράφηκε τσουνάμι με το μέγιστο ύψος των κυμάτων να φτάνει το 0,7 του μέτρου.







ΑΠΘ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας ζητεί το Ιδρυμα για τα ναρκωτικά



Tέλος το συντομότερο δυνατόν στο φαινόμενο της διακίνησης ναρκωτικών στο ΑΠΘ ζητούν η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή τους, με οποία ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Σύγκλητος και το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΑΠΘ συζήτησαν στις 31 Αυγούστου το θέμα των περιστατικών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών σε υπαίθριους χώρους της πανεπιστημιούπολης ΑΠΘ, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νέου νόμου (4485/2017).

Τα δύο σώματα αναφέρουν πως έχει επιβεβαιωθεί αυτό που ανέφεραν και σε προηγούμενες αποφάσεις τους,  ότι δηλαδή το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και έτσι αποφάσισαν ομόφωνα να απευθύνουν έγγραφη πρόσκληση προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, με την οποία ζητούν την συνεχή παρέμβαση και διενέργεια ελέγχων των αρμόδιων οργάνων της αστυνομίας εντός της πανεπιστημιούπολης, αποκλειστικά και μόνο για την αντιμετώπιση του προβλήματος διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών ουσιών.




Σε έξαρση η ιλαρά στην χώρα μας και τα Βαλκάνια! Καμπανάκι κινδύνου στα ελληνικά σχολεία



Συναγερμός έχει σημάνει και στη χώρα μας για την επανεμφάνιση της ιλαράς που είναι σε έξαρση σε όλα τα Βαλκάνια.

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι ειδικοί ανησυχούν μήπως η ιλαρά, που βρίσκεται σε έξαρση, εξαπλωθεί και στα ελληνικά σχολεία. 

Η ασθένεια είναι σε έξαρση στη Ρουμανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, ενώ στη χώρα μας, μέσα σε 4 μήνες, καταγράφηκαν 100 κρούσματα.

Τα παιδιά που δεν έχουν εμβολιαστεί κινδυνεύουν περισσότερο και οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αποφάσισαν πως ο μόνος τρόπος προφύλαξης είναι οι δυο δόσεις του εμβολίου στα παιδιά, αλλά και στους ενήλικες. 


Νέα Δημοκρατία : Όταν μιλούν οι αριθμοί, είναι προτιμότερο η Κυβέρνηση να σιωπά



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας,  για τους ισχυρισμούς του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, σ’ ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όταν μιλούν οι αριθμοί, είναι προτιμότερο η Κυβέρνηση να σιωπά και να εργάζεται μήπως και καταφέρει να αντιστρέψει την κατάσταση.

Διότι απαιτεί πολύ θράσος, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να εκδίδει απάντηση στην τεκμηριωμένη κριτική της Νέας Δημοκρατίας για την πορεία διαχείρισης του ΕΣΠΑ, όταν - για τους χειρισμούς τους - βράζει ολόκληρη η αγορά και αγανακτούν χιλιάδες πολίτες.

Κατανοούμε πως, όταν είναι τόσο καταλυτική η πραγματικότητα, το εύκολο είναι να καταφεύγει κανείς σε χιλιοειπωμένες γενικότητες. Από ουσία όμως, μηδέν, διότι οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια. Πιο συγκεκριμένα:

α) Δεν διαψεύδουν την απόκλιση 29,7% από το στόχο του 2016, που είχε θέσει στην Εισηγητική Έκθεση του Προϋπολογισμού η ίδια η Κυβέρνηση.

β) Η “πρώτη θέση” της απορρόφησης την οποία επικαλούνται, οφείλεται στα έργα της περιόδου 2007 - 2013, τα οποία δεν κατάφεραν να απορροφήσουν και τα μετέφεραν στη νέα περίοδο. Αυτό δεν αποτελεί στοιχείο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά παραδοχή της ίδιας της Κυβέρνησης σε επίσημα κείμενα. Το 47% της απορρόφησης, λοιπόν, αφορά έργα της προηγούμενης περιόδου.

Όσο για το πακέτο Γιούνκερ, μάλλον δεν άκουσαν τις δηλώσεις Φλαμπουράρη.

Επίσης, οι συμφωνίες με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ως προς τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων, ναι μεν αφορούν πιστωτικές γραμμές προς τις τράπεζες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δόθηκαν και τα ποσά στις επιχειρήσεις. Αν έχουν διαφορετική άποψη, ας καταθέσουν πίνακα με σχετικές χορηγήσεις.

Επιπλέον, με δική τους ευθύνη τα ποσά από τα χρηματοδοτικά εργαλεία 2007 - 2013 - πλην επιχορηγήσεων από τα ταμεία - τελικώς ανήλθαν μετά από μεταφορές δαπανών σε 800.000.000 ευρώ έναντι 1,6 δις. δεσμεύσεων. Θα ήταν σκόπιμο και άκρως ενδιαφέρον συνεπώς, η Κυβέρνηση να δώσει στοιχεία για το πόσα δάνεια μέχρι σήμερα έχουν προσφέρει σε επιχειρήσεις τα νέα επενδυτικά ταμεία που δημιούργησε.

γ) Καμιά αναγνώριση πως ούτε ένα νέο μεγάλο έργο δεν έχει ξεκινήσει στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 -2020.

δ) Δε διαβάσαμε επίσης, καμία αναφορά στα προγράμματα επιχειρηματικότητας. Τι να πουν όταν χιλιάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην ιδεοληψία και την ανικανότητά τους. Το γεγονός, όμως, πως από τις 24 δράσεις που είχε προγραμματίσει η ίδια η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για το πρώτο εξάμηνο του 2017, έχουν προκηρυχθεί μόλις οι 5, εκ των οποίων μάλιστα οι 4 εκπρόθεσμα, δε μπορεί να κρυφτεί.

Το πιο δυσάρεστο, όμως, είναι πως αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν επιθυμεί την αποτυχία της χώρας στη διαχείριση του ΕΣΠΑ. Θέλουμε να πετύχει η διαχείριση και να συνεισφέρει στην επιστροφή στην ανάπτυξη, γιατί εμείς πιστεύουμε πραγματικά στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων βιώσιμων θέσεων εργασίας. Δυστυχώς, όμως, εμπόδιο στην κατεύθυνση αυτή, είναι η - δεδομένη πια - ανικανότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει, έστω και τις τυπικές, υποχρεώσεις.

Αντί, λοιπόν, να απαντούν με μισόλογα, καλύτερα μερικές φορές να σιωπούν και να δουλεύουν».


Liberation: Από "γουρούνια"... θύματα οι Έλληνες



Ως θύματα θεωρούνται σήμερα οι Έλληνες σημειώνει η εφημερίδα Liberation που με αφορμή τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sierra, σύμφωνα με την οποία η διάσωση της Ελλάδας είναι ένα σκάνδαλο της Δημοκρατίας, κάνει λόγο για αλλαγή της στάσης των Ευρωπαίων με αφορμή την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Emannuel Macron.

"Διότι όταν αποφασίζουμε με τέτοιο τρόπο για την πορεία μίας χώρας, επιβάλλοντας αποφάσεις για περικοπές συντάξεων[...] αγγίζουμε τις θεμελιώσεις επιλογές της χώρας [...] σημείωσε ο Μοσκοβισί, όπως υπενθυμίζει η Liberation.

Η εφημερίδα αναφέρει πως πρόκειται για σοβαρή αποκάλυψη που προέρχεται από έναν αξιωματούχο που τον Ιούνιο του 2013, την παραμονή μίας κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης στην Ελλάδα, προειδοποιούσε τους Έλληνες ψηφοφόρους για τους κινδύνους της ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, το αριστερό κόμμα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, δεν τήρησε όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, υπό την πίεση των δανειστών της Ελλάδας. Έκτοτε, οι μεταρρυθμίσεις αποφασίζονται στις Βρυξέλλες προτού ενταχθούν για ψήφιση στην Βουλή.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει πως τον Μάρτιο του 2010 ο Μοσκοβισί έκανε λόγο για μία "αμελή-χαλαρή χώρα”. Ωστόσο, πλέον, οι Έλληνες δεν ανήκουν στα PIGS, αλλά είναι αξιοσημείωτοι για τις θυσίες που έχουν κάνει. 

Κατά την εφημερίδα, η αλλαγή του κλίματος σχετίζεται με τις αποκαλύψεις της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, σχετικά με τα κέρδη του Βερολίνου από το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, τα οποία τοποθετούνται σε 1,34 δισ. ευρώ. Τα δάνεια από το Πάρισι προς την Ελλάδα τής απέφεραν κέρδη 729 εκατ. ευρώ το διάστημα 2010-2014 σημειώνει η γαλλική εφημερίδα.


Πηγή : capital.gr


Επιβεβαιώνει τα στοιχεία η Eurostat: Στο 0,5% η ανάπτυξη το β' τρίμηνο του 2017



Το ίδιο διάστημα, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην ΕΕ κατά 0,7%

Ανάπτυξη 0,5% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το προηγούμενο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Την Περασμένη Παρασκευή αντίστοιχα στοιχεία είχε δώσει στην δημοσιότητα και η ΕΛΣΤΑΤ, όπου επίσης η ανάπτυξη κατά το β' τρίμηνο του 2017 ήταν στο 0,5% σε σχέση με το α' τρίμηνο του έτους, ενώ σε ετήσια βάση η αύξηση καταγράφεται στο 0,8%, δηλαδή σε σύγκριση με το Β' τρίμηνο του 2016.

Τα στοιχεία αυτά ουσιαστικά σηματοδοτούν μια «ανώμαλη προσγείωση» στην πραγματικότητα για την κυβέρνηση, καθώς οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης φαίνεται πως κοστίζουν τελικά πολύ, ενώ πλέον οι ελπίδες για την συνολική ανάπτυξη του έτους στρέφονται στο γ' τρίμηνο και στην μεγάλη βοήθεια από τον τουρισμό.

Το β' τρίμηνο του 2017, το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% και στην ΕΕ κατά 0,7%.

Τα κράτη μέλη που κατέγραψαν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης είναι η Τσεχία (2,5%), η Σουηδία (17%), η Ρουμανία (1,6%) και η Ολλανδία (1,5%). Αντίθετα, τη χαμηλότερη αύξηση του ΑΕΠ κατέγραψαν η Πορτογαλία και η Μ. Βρετανία (0,3%).


Πηγή : protothema.gr


Υπόθεση Noor 1: Καταγγελία για σκευωρία σε βάρος του Μαρινάκη



Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Noor 1, σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Νέα στοιχεία για την υπόθεση του Noor 1, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα parapolitika.gr, κατατέθηκε ηχητικό ντοκουμέντο στον Προϊστάμενο Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο από τον δικηγόρο του επικεφαλής του ομίλου Παραπολιτικά Γιάννη Κουρτάκη Αλέξη Κούγια. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, το ηχητικό φέρεται να αποδεικνύει σκευωρία εναντίον του κ. Μαρινάκη από την ομάδα των «Πατέρα, Μελισσανίδη, Καμμένου». Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, στο ντοκουμέντο που κατατέθηκε στον Προϊστάμενο Εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο σημαντικότατο πρόσωπο της επιχειρηματικής σκηνής και άμεσα προσκείμενο στους επιχειρηματίες Πατέρα, Μελισσανίδη και στον πολιτικό Καμμένο ομιλεί και αποκαλύπτει το τι ακριβώς έχει σχεδιαστεί εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια στην σκευωρία έχουν αναμειχθεί και «πολύ σκοτεινοί τύποι οι οποίοι είτε αποτελούν μέλη του κρατικού ή παρακρατικού μηχανισμού.

Αλέξης Κούγιας: Έτσι στήθηκε η σκευωρία κατά Μαρινάκη

Ο δικηγόρος του Γιάννη Κουρτάκη, Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την κατάθεση του νέου ντοκουμέντου-φωτιά έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Ζητήσαμε από τον κ. Μπρακουμάτσο να καταθέσει συμπληρωματικά ο επικεφαλής του Ομίλου Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης και σήμερα τα πρόσθετα στοιχεία τα οποία καταθέτουμε έχουν ως επικεφαλίδα ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο. Στα χέρια του κ. Κουρτάκη βρίσκεται ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο σημαντικότατο πρόσωπο της επιχειρηματικής σκηνής και άμεσα προσκείμενο στους επιχειρηματίες Νίκο Πατέρα, Δημήτρη Μελισσανίδη και στον πολιτικό Καμμένο ομιλεί και αποκαλύπτει το τι ακριβώς έχει σχεδιαστεί εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη από την ημέρα που - αυτό είναι συγκλονιστικό- έγινε μία έρευνα στην ναυαρχίδα των θαλαμηγών του στο VERA.

Κατόπιν καταγγελίας για ύπαρξη στο VERA ράβδων χρυσού και ναρκωτικών την έρευνα διετάχθησαν να κάνουν λόγω της σοβαρότητός της, δύο κλιμάκια, ένα του λιμενικού με επικεφαλής τον κ. Χριστοφορίδη κι ένα του ΣΔΟΕ, με επικεφαλής την προϊσταμένη κ. Πόγκα. Οι επικεφαλής της έρευνας μετά από λίγες μέρες βρέθηκαν, στο κατάστημα του Στηβ Κακέτση και συνάντησαν τον κ. Μελισσανίδη και από εκεί τον Πατέρα, όπως προκύπτει από το ηχητικό ντοκουμέντο. Από εκείνη την στιγμή και μετά, με επικεφαλής τον Νίκο Πατέρα και πρόσωπα τα οποία έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την δημοσιότητα για την εμπλοκή τους σε άλλες υποθέσεις, ο Χριστοφορίδης βρέθηκε από ένας προστατευόμενος από τον νόμο Κατσέλη, ως κάτοχος ενός πολυτελέστατου τζιπ, το οποίο μισθώθηκε από πρόσωπο, το οποίο είναι αδελφικός φίλος του Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος είναι στέλεχος στις επιχειρήσεις Μελισσανίδη και στην ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επίσης ο Χριστοφορίδης συμμετείχε στην βάφτιση που έγινε για το παιδί του Νίκου Πατέρα. Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο εστιατόριο NOBU, μέσα στον Αστέρα Βουλιαγμένης παρουσία κι άλλων σημαντικών, μεταξύ των οποίων ανθρώπων που έχουν συμμετάσχει σ’ αυτή την σκευωρία εις βάρος του Μαρινάκη, μεταξύ των οποίων Μελισσανίδης. Να σας πω ότι η βάφτιση του παιδιού Πατέρα, στην οποία ήταν παρών ο Χριστοφορίδης, νονά ήταν η κόρη ενός επίορκου αξιωματικού της ελληνικής αστυνομίας, ο οποίος ήταν υφιστάμενος την εποχή που ο Γιάννης Ραχωβίτσας, ο νυν εκπρόσωπος της DEA, ήταν στην δίωξη ναρκωτικών Αθηνών και λέγεται, Σπύρος Παπαχρήστου, ο οποίος απετάχθη από την ελληνική αστυνομία και τα στοιχεία τα οποία σήμερα προσκομίζει ο κ. Κουρτάκης αποδεικνύεται ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα μια ομάδα ανθρώπων την οποία συγκεντρώνει καθημερινά στο γραφείο του ο κ. Πατέρας, και είναι ο Δημοσιογράφος Τριανταφυλλόπουλος για τον οποίο υπάρχει ντοκουμέντο ότι πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε το γραφείο του και μετά ανήρτησε στην ιστοσελίδα που ελέγχει την Ζούγκλα, μια κομβική δικαιολογία. Ο Δημοσιογράφος Θωμαίδης ο οποίος επί χρόνια τώρα έχει αναλάβει μια εκστρατεία εις βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και ο Χριστοφορίδης, αλλά και δυστυχώς η κ. εισαγγελέας, η οποία δυστυχώς αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος σε αυτήν την συκοφαντική εκστρατεία.

Καταλαβαίνετε ότι όλη αυτή η ιστορία σήμερα μπροστά σ’ αυτή την μεγαλύτερη αποκάλυψη που έχει γίνει στην ιστορία αυτή και κανείς πλέον δεν δικαιούται να σιωπά.

Μεταξύ των στοιχείων αποκαλύπτεται και κοινή συνύπαρξη των κ. Μελισσανίδη, Πατέρα και Καμμένου, όπως αποκαλύπτει ο συγκεκριμένος μάρτυρας στο ηχητικό ντοκουμέντο. Καταλαβαίνετε πια, όλη αυτή η σκευωρία έχει πλέον αποκαλυφθεί και από εκεί και πέρα νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Να σας πω δε, ότι φαίνεται πως στην υπόθεση αυτή, έχουν αναμειχθεί και πολύ σκοτεινοί τύποι οι οποίοι είτε αποτελούν μέλη του κρατικού μηχανισμού είτε πρακρατικού μηχανισμού γιατί φαίνεται να παρακολουθούμε πολύ στενά κι εγώ, να έχουν υποκλαπεί δικές μου συνομιλίες, για τις οποίες επιφυλάσσομαι γιατί πραγματικά μεταξύ αυτών των ηχητικών ντοκουμέντων περιλαμβάνεται και μια συνομιλία μου με αυτό το συγκεκριμένο πρόσωπο ο οποίος αποκαλύπτει όλη αυτή την σκευωρία. Και καταλαβαίνετε υπάρχει και θέμα προσωπικής μου ασφαλείας».


Πηγή: parapolitika.gr 


Ο Νίκος Γκάλης εκεί που του αξίζει στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ



Σε εκδήλωση που θα γίνει σήμερα Παρασκευή το βράδυ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης ο Νίκος Γκάλης θα βρεθεί στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.



«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την Ελλάδα», είπε σε δήλωση του ο Νίκος Γκάλης.

Ο Νίκος Γκάλης θα  γίνει ο πρώτος Έλληνας στο Naismith Hall of Fame και από σήμερα θα φοράει το περίφημο δαχτυλίδι που φοράνε λίγοι.







Οι selfies πιλότου που έχουν διχάσει το διαδίκτυο!



Ο πιλότος Ganso κατάφερε να «τρελάνει» το διαδίκτυο μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, ανεβάζοντας τις πιο ριψοκίνδυνες που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας!

Στον λογαριασμό του στο Instagram (Pilotganso), υπάρχουν selfies όπου τον βλέπουμε να βγάζει το κεφάλι του έξω από το παράθυρο του πιλοτηρίου και να φωτογραφίζεται πάνω από το Ντουμπάι και τη Νέα Υόρκη.

Φυσικά, όλες οι φωτογραφίες αυτού του πιλότου είναι επεξεργασμένες με Photoshop, όμως υπήρξαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου που «μπερδεύτηκαν» με αποτέλεσμα να σχολιάζουν κάτω από αυτές το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που έκανε.



Το ότι οι φωτογραφίες αυτές είναι προϊόν photoshop επιβεβαιώνει και η παρακάτω φωτογραφία με την αντανάκλαση στα γυαλιά του Βρετανού που δείχνει διαφορετικό περιβάλλον από αυτό της selfie...




Πηγή : newmoney.gr


Απίστευτο: Τούρκοι ήρθαν με τζετ σκι στη Χίο για να ληστέψουν τράπεζες


Η σύλληψη δύο Τούρκων για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα οδήγησε στην αποκάλυψη ενός οργανωμένου σχεδίου ληστείας τραπεζών το επόμενο διάστημα με τους άνδρες του Λιμενικού στη Χίου να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή υπόθεση.

Οι δύο Τούρκοι εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης από άνδρες του Λιμενικού και συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα. Οι δύο άνδρες είχαν διασχίσει τη στενή θαλάσσια γραμμή που χωρίζει τα τουρκικά παράλια με το ελληνικό νησί χρησιμοποιώντας τζετ σκι, το οποίο είχαν παρατήσει σε διπλανή παραλία.

Τα δύο αδέλφια από την Τουρκία ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν βλάβη στο τζετ σκι και αναγκάστηκαν να βγουν στην παραλία του ελληνικού νησιού, προκειμένου να αναζητήσουν βοήθεια. Το τζετ σκι εντοπίστηκε και μετά από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί την παραμικρή βλάβη.

Οι δύο Τούρκοι οδηγήθηκαν για ανάκριση στην αρμόδια υπηρεσία. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, προέκυψε ότι σχεδίαζαν να προβούν σε σειρά ληστειών σε τράπεζες του νησιού. Αμέσως σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους και οδηγήθηκαν στο εισαγγελέα στο πλαίσιο του αυτωφόρου.



Πηγή : eleftherostypos.gr


Μακρόν προς Τσίπρα: Επανέρχεται η ανάπτυξη, τηρήστε τις δεσμεύσεις σας



Το μήνυμα ότι η Γαλλία θα στηρίξει την προσπάθεια της Ελλάδας, η οποία, όπως ανέφερε «επανέρχεται στην ανάπτυξη, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» έστειλε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα, ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη η Αθήνα να παραμείνει συνεπής στις δεσμεύσεις της μέχρι και το καλοκαίρι του 2018, αλλά και οι θεσμοί να τηρήσουν τις δικές τους, αναφερόμενος ειδικότερα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους μετά το τέλος του προγράμματος.

Ο ρόλος του ΔΝΤ

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ στη νέα «αρχιτεκτονική της Ε.Ε.», ο κ. Μακρόν εξέφρασε την άποψη ότι το Ταμείο θα πρέπει διαπραγματευτεί με καλή πίστη και χωρίς νέους όρους. «Το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικός οργανισμός, υποστηρίζω τον ρόλο του όμως δεν είναι ρόλος του να παρεμβαίνει σε ευρωπαϊκά θέματα», πρόσθεσε.

Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε «όλες τις προσπάθειες της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα τη δική σας δράση για τις μεταρρυθμίσεις και το κλείσιμο των δύο αξιολογήσεων», επισημαίνοντας ακόμη ότι αν και αδύναμα ακόμη «υπάρχουν θετικά στοιχεία».

Νέα ατζέντα για την Ευρώπη

«Τις επόμενες εβδομάδες θα σημειώσουμε σημαντικά βήματα για τη νέα ατζέντα για την Ευρώπη», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι ελπίζει «η Ευρώπη να παραμείνει ανοιχτή στις ξένες επενδύσεις». «Είμαι εδώ γιατί θέλω να μιλήσω και για το μέλλον. Η Ευρώπη βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός, όσον αφορά το θέμα του ΔΝΤ, ανέφερε:

«Το ΔΝΤ συμμετέχει εδώ και εφτά χρόνια στα ελληνικά προγράμματα και αναμένουμε για τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή όχι. Στο θέμα του χρέους είμαστε στην ίδια πλευρά. Βεβαίως υπάρχουν και διαφορές όπως στις εκτιμήσεις. Η συμβολή του Ταμείου συνολικά σε ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να αποτιμηθεί και να βγάλουμε οριστικά συμπεράσματα. Ο αντίκτυπος δεν ήταν πάντα θετικός».

Ο κ. Τσίπρας συνέδεσε το τέλος της ελληνικής κρίσης με μία νέα σελίδα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως «είμαστε κοντά στην έξοδο από την κρίση και το 2017 θα έχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης».

«Το οριστικό τέλος της ελληνικής κρίσης θα σημάνει το πέρασμα της Ευρώπης σε νέα εποχή με περισσότερη αισιοδοξία. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε στενά στον τομέα των επενδύσεων. Κρίσιμος τομέας για την ενίσχυση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας. Καλωσορίζω το γεγονός ότι ήρθαν μαζί με τον Πρόεδρο Μακρόν μεγάλος αριθμός στελεχών γαλλικών εταιρειών, να χαιρετίσω τη συμφωνία για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης όπως και την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ελληνικών και γαλλικών clusters. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία σε κλάδους όπως η Άμυνα, η μεταφορές, η ενέργεια, οι νέες τεχνολογίες», πρόσθεσε. Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε όπως είπε ο πρωθυπουργός στον ρόλο της Ευρώπης και στις ευρύτερες εξελίξεις.

Προσφυγικό, Τουρκία, Κυπριακό

«Συζητήσαμε τις περιφερειακές εξελίξεις και την ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Ε.Ε., καθώς και για την προσφυγική κρίση και την Τουρκία. Είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα στα μηνύματα που στέλνει η Ε.Ε. στην Τουρκία αλλά την ίδια στιγμή ότι έχει σημασία η διατήρηση των βασικών στοιχείων των σχέσεων και η προσπάθεια διαμόρφωσης θετικής ατζέντας. Η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας έχει ιδιαίτερη αξία και για την Ευρώπη, για τον τουρκικό λαό, αλλά και για την προώθηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας. Για το ζήτημα του Κυπριακού δε, επισήμανε «την σταθερή προσήλωση για βιώσιμη λύση».


Πηγή : kathimerini.gr


Οι δανειστές «ξήλωσαν» νομοσχέδιο: Δεν είχαν την έγκριση της Τρόικας, λέει η αντιπολίτευση


Κουρέλι το σχέδιο νόμου Αχτσιόγλου για τα εργασιακά - Αποσύρθηκε και το άρθρο για τη διαβούλευση, που η κυβέρνηση διαφήμιζε...- Αποσύραμε άρθρα λόγω... απροσδιοριστίας, λέει η Αχτσιόγλου - «Είστε ψεύτες» της απαντούν Βρούτσης και Λοβέρδος

Εν μέσω σφοδρών πυρών και βαρύτατων χαρακτηρισμών κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας από την αντιπολίτευση ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν θετικά μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Καταψήφισαν ΝΔ και ΧΑ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Ποτάμι δήλωσαν "παρών".

Νωρίτερα, οι εκπρόσωποι της ΝΔ και της ΔΗΣΥ υποστήριξαν πως η κυβέρνηση επιχειρεί για μια ακόμα φορά να εξαπατήσει την εθνική αντιπροσωπεία και τους εργαζόμενους, διαφημίζοντας «ευεργετικές» διατάξεις, τις οποίες, όμως, αποσύρει λίγο πριν από την ψήφισή τους στην Βουλή, καθώς δεν είχαν λάβει το «πράσινο φως» της τρόικας.

«Είστε ψεύτες. Μας διαβεβαιώνατε ότι έχετε πάρει την έγκριση της τρόικας, αλλά τώρα αποσύρετε τις εμβληματικές σας διατάξεις» σχολίασε ο κ. Γιάννης Βρούτσης από την ΝΔ, ενώ και ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε για «εσμό ψευτών».

Υπενθυμίζεται πως χθες η κυρία Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι δανειστές έχουν εκφράσει ενστάσεις για διατάξεις του νομοσχεδίου, για να έρθει ωστόσο αργότερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και να υποστηρίξει πως οι Θεσμοί έχουν αντιρρήσεις, οι οποίες όμως δεν αποτελούν αιτία απόσυρσης του σχεδίου νόμου.

Τα άρθρα που απέσυρε η Αχτσιόγλου

Αιτία για την έκρηξη των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης αποτέλεσαν ουσιώδεις αλλαγές που πραγματοποίησε η υπουργός Εργασίας στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου.   

Ειδικότερα, η κυρία Αχτσιόγλου απέσυρε το άρθρο που προέβλεπε πως ουσιώδεις μεταβολές των εργασιακών σχέσεων σε μια επιχείρηση χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων είναι άκυρες, καθώς επίσης και απόσπασμα υπουργικής τροπολογίας που καθόριζε την έννοια του δόλου για τους εργοδότες σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων.

Η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως η απόσυρση κρίθηκε αναγκαία, γιατί «υπάρχει απροσδιοριστία στην ουσιώδη μεταβολή, θα πρέπει να φέρουμε άρθρο πιο καλά ορισμένο».

Επιπροσθέτως, με νομοτεχνικές βελτιώσεις ελαστικοποίησε την ποινή προσωρινής διακοπής λειτουργίας καταστημάτων για παραβάσεις εργατικής νομοθεσίας και τους όρους αποκλεισμού παραβατών από τις δημόσιες συμβάσεις.

ΝΔ: «Αποσύρατε άρθρο που είχατε κάνει σημαία» 

«Τι συνέβη με την σημερινή δραστηριότητα και την απόσυρση διατάξεων; Φέρνετε τροπολογία για να την αποσύρετε λίγες ώρες μετά;» σχολίασε ο κ. Νίκος Δένδιας. Ακολούθως ο κ. Γιάννης Βρούτσης υπογράμμισε: «Η υπουργός Εργασίας υπέπεσε σε ολίσθημα. Αυτά που κατέθεσε δεν είναι νομοτεχνικές αλλαγές. Είναι αλλαγή ουσίας. Αφαιρέσατε άρθρο στο οποίο είχατε επενδύσει την επικοινωνιακή σας τακτική. Αποσύρατε το άρθρο για την διαβούλευση που είχατε κάνει σημαία».

Λοβέρδος: Είστε εσμός ψευτών!

Από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε:  «Εδώ δεν είμαστε; Σας καλέσαμε χθες να μας πείτε αν έχετε έγκριση των δανειστών και αν θα κάνετε αλλαγές. Δεν απαντήσατε και έρχεστε σήμερα στα πονηρά και κάνατε την αλλαγή. Ντροπή σας. Είστε θρασείς να πιστεύετε ότι είστε για να μας κοροϊδεύετε, δεν είστε καν μέλος της εθνικής αντιπροσωπείας. Είστε εσμός ψευτών και έχετε το θράσος να μας κάνετε παραινέσεις για ειλικρίνεια».

Έφη Αχτσιόγλου: Δεν ανέχομαι τους χαρακτηρισμούς 

Πάντως, κλείνοντας την συνεδρίαση, η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε πως, παρά τις αλλαγές "οι εμβληματικές διατάξεις παραμένουν στο νομοσχέδιο", ενώ, απευθυνόμενη προς τον κ Λοβέρδο, είπε: "Αντιπαρέρχομαι τους χαρακτηρισμούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως τους ανέχομαι".

Η ίδια είπε πως η ελληνική οικονομία "περνά σε φάση δυναμικής ανάκαμψης", ενώ υπογράμμισε πως τα επικαιροποιημένα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιούνιο του 2017 η ανεργία υποχώρησε στο 21,2%


Xρήστος Μπόκας
Πηγή : protothema.gr