Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδοτεί την ΕΛ.ΑΣ. για αγορά Οχημάτων και εξοπλισμό



Την ανικανότητα της κυβέρνησης να βρει πόρους ώστε να εκσυγχρονίσει την ΕΛ.ΑΣ. με νέα οχήματα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό έρχεται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναδείξει και να αποδείξει ότι με σωστές ενέργειες εξασφαλίζεις σημαντική χρηματοδότηση για την ενίσχυση της αστυνομίας.

H ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη

Αποφασίσαμε να χρηματοδοτήσουμε, μαζί με Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Ελληνική Αστυνομία με 2 εκατ. ευρώ για την αγορά οχημάτων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Ευχή να βοηθήσουμε ώστε αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν τη δουλειά τους σε συνθήκες αξιοπρέπειας για να έχουμε όλοι στην Στερεά Ελλάδα μεγαλύτερη ασφάλεια.


Ο εφιάλτης του Τραμπ! Η πρώτη Αμερικανίδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες με χιτζάμπ!



Η Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έγραψε ιστορία καθώς αγωνιζόμενη στην σπάθη έγινε η πρώτη αθλήτρια των ΗΠΑ που φορούσε χιτζάμπ

Πριν την έναρξη του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας ελάχιστοί γνώριζαν την ύπαρξη της… Μέλος της πολυπληθέστερης αποστολής (ΗΠΑ), ως αθλήτρια ενός μη προβεβλημένου αθλήματος (ξιφασκία) λογικό ήταν…

Ωστόσο ακούγοντας κανείς το όνομα Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έμπαινε σε μια περιέργεια η οποίαγινόταν ακόμη μεγαλύτερη όταν αντιλαμβάνονταν πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι ο ζωντανός εφιάλτης του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος πρόεδρος των ρεμπουπλικάνων έχει πει (μεταξύ άλλων) ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ και αν έβλεπε σήμερα το αγώνισμα της σπάθης προφανώς θα πάθαινε… εγκεφαλικό.

«Τέτοιου είδους σχόλια είναι πραγματικά επικίνδυνα κι αυτό που δεν καταλαβαίνουν είναι πόσο επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων. Είμαι μια αφρο-Αμερικανίδα, η οποία γεννήθηκε εδώ, όπως και όλη μου η οικογένεια. Μεγαλώσαμε στο Νιου Τζέρσι και δεν έχουμε που αλλού να πάμε», είχε δηλώσει πριν την έναρξη των Αγώνων τονίζοντας παράλληλα τον ενθουσιασμό της για το γεγονός ότι:

«Με την συμμετοχή μου νιώθω ότι καταπολεμώ τα στερεότυπα και τις λάθος εκτιμήσεις που έχει η κοινή γνώμη για τις μουσουλμάνες. Κι αυτό που θέλω να δείξω σε όλους είναι ότι δεν μπορούμε απλά να συμμετάσχουμε σε μια Ολυμπιακή ομάδα, αλλά μπορούμε να είμαστε μέλη στην ομάδα των ΗΠΑ».

Η Ιμπτιχάι Μουχαμάντ έφτασε μέχρι τη φάση των «16» όπου ηττήθηκε από την Γαλλίδα Σεσιλιά Μπερντέρ, ωστόσο με τις οθόνες στο «Carioca Arena 3» να αναγράφουν «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ολυμπιακό πνεύμα προβλέπει το σεβασμό στη διαφορετικότητα», ο κόσμος στις κερκίδες ξέσπασε φωνάζοντας «ΗΠΑ !, ΗΠΑ !, ΗΠΑ». 

Η συγκίνηση της 30χρονης ξιφομάχου ήταν φανερή κι όπως τόνισε παρά την ήττα της ήταν η πιο μεγάλη βραδιά της ζωής της

«Σε όλους τους υπόλοιπους αγώνες δεν έχουμε τόσο κοινό ή τόσους δημοσιογράφους. Στην πραγματικότητα δεν έχουμε δημοσιογράφους. Οι στιγμές είναι μεγαλύτερες από εμένα. Έτσι, οποιοσδήποτε παρακολουθούσε ειδήσεις όλον αυτόν τον καιρό, αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι να βρίσκεται στην ομάδα των ΗΠΑ μία μουσουλμάνα γυναίκα. 

Πως γίνεται να μην βλέπετε ότι είμαστε όπως όλοι οι άλλοι άνθρωποι; Είμαστε συντηρητικοί, αλλά φιλελεύθεροι. Υπάρχουν γυναίκες που επιλέγουν να καλυφθούν και άλλες που δεν το κάνουν. Υπάρχουν Αφροαμερικανοί μουσουλμάνοι, λευκοί και Άραβες. 

Νιώθω περήφανη που εκπροσώπησα τις ΗΠΑ, παρά την ήττα μου. Απόψε ήταν η καλύτερη νύχτα της ζωής μου».



Πηγή : protothema.gr


Το κύκλωμα με τα POS έστελνε κατευθείαν τις εισπράξεις εκτός Ελλάδας



Σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία εξαρθρώθηκε το μεγάλο κύκλωμα

Ειδικά τερματικά μηχανήματα, τα λεγόμενα POS, συνδεδεμένα με το εξωτερικό, με αποτέλεσμα οι εισπράξεις να μεταφέρονται απευθείας εκτός Ελλάδος, εντόπισαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, αποκαλύπτοντας διακίνηση μαύρου χρήματος και ταμειακές μηχανές- βιτρίνες.

Σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία εξαρθρώθηκε το πρώτο μεγάλο κύκλωμα που έφερνε και διέθετε στην Ελλάδα συσκευές εκκαθάρισης πληρωμών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στο εξωτερικό. Η «επιχείρηση» έχει έδρα στο Καματερό και οι έρευνες αποκάλυψαν πωλήσεις 1195 συσκευών σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Έγιναν 24 συλλήψεις και κατασχέθηκαν 164 POS.

Ο επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας Εμ. Πλουμής εξήγησε πως η αποδοχή πληρωμών με κάρτες, οι οποίες εκκαθαρίζονται στο εξωτερικό, απαγορεύεται από την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τα capital controls κι έτσι σχηματίστηκε δικογραφίες για τους 24 συλληφθέντες ενώ βεβαιώθηκαν και 41 μη αυτόφωρες παραβάσεις. Ο γγ Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιστιλής ανέφερε την πλευρά της φοροδιαφυγής καθώς αν οι συναλλαγές δεν εκκαθαρίζονται στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποτελεσματικός φορολογικός έλεγχος.

Οι κάτοχοι των συσκευών αυτών έκαναν πωλήσεις με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες με τα ποσά να μεταφέρονται απευθείας στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οι εισπράξεις να «εξαφανίζονται» για την εφορία- και δεν πληρώνονταν φόροι και ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, εφόσον τα χρήματα βρίσκονταν στο εξωτερικό, υπήρχε η δυνατότητα ελεύθερης μεταφοράς τους σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Παράλληλα έχουν καταγραφεί περιστατικά που η πληρωμή γίνεται κανονικά μέσω POS αλλά οι υπάλληλοι του ταμείου δεν δίνουν στους πελάτες παρά μόνο την απόδειξη που εκδίδει το POS και όχι και την απόδειξη από την ταμειακή. Με τον τρόπο αυτό κρύβονται από την εφορία οι πραγματικές εισπράξεις.



Πηγή : news.gr


Εκτός ελέγχου οι οφειλές προς τα Ταμεία




Νέο σύστημα δόσεων και εξυπηρέτησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προτίθεται να διαπραγματευτεί κατά τον νέο γύρο των συζητήσεων του Σεπτεμβρίου η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς διαπιστώνει καθημερινά ότι τα χρέη προς τα Ταμεία αυξάνονται ανεξέλεγκτα, αγγίζοντας πλέον τα 25 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια ακόμη δύσκολη πτυχή της επικείμενης διαπραγμάτευσης του φθινοπώρου, που έρχεται να προστεθεί στα ανοικτά ζητήματα των εργασιακών αλλά και τα... υπόλοιπα του ασφαλιστικού. Οι εκπρόσωποι των θεσμών έχουν άλλωστε ξεκαθαρίσει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι μετά και τη θεσμοθέτηση της ρύθμισης των 100 δόσεων, στόχος είναι η αυστηροποίηση των διαδικασιών. Είναι ενδεικτικό ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 και μετά, θα θεωρείται ληξιπρόθεσμη η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών και φόρων, μετά την πάροδο μιας και μόνο μέρας από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, και δη η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, θέτει ως στόχο την άντληση εσόδων σε ένα σύστημα που παρά τις περικοπές συντάξεων και την αύξηση εισφορών παραμένει ελλειμματικό, αλλά και την επανένταξη στο σύστημα ασφαλισμένων και εργοδοτών που αντιμετωπίζουν πραγματική αδυναμία και δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην υφιστάμενη ρύθμιση.

Οπως έχει αποκαλύψει η «Κ», η αδυναμία ή και η αποφυγή πληρωμής εισφορών στα υπό κατάρρευση ασφαλιστικά ταμεία λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, με αποτέλεσμα τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν ενταχθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το β΄ τρίμηνο του έτους να ανέρχονται πλέον σε 16,6 δισ. ευρώ. Οφειλέτες που εντάχθηκαν σε κάποια από τις ρυθμίσεις χρεών που «τρέχουν», αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στην πληρωμή των δόσεων, με αποτέλεσμα από τις συνολικά 147.308 ρυθμίσεις, να παραμένουν ενεργές μόλις οι 50.249. Οι 88.217 έχουν ήδη «χαθεί», ενώ υπάρχουν και 8.842 που έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικά για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το διάστημα Απριλίου - Ιουνίου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, 36.053 οφειλέτες από τους 75.451 –σχεδόν το 50%– βρέθηκε εκτός.

Αυτό που δημιουργεί στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ελπίδες ότι υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, είναι το γεγονός ότι σχεδόν 3.500 οφειλέτες, ενώ έχασαν τη μεγάλη ρύθμιση (των 100 δόσεων), υπήχθησαν στις 12 δόσεις. Για τον λόγο αυτό άλλωστε, μεταξύ των όσων θα διαπραγματευτεί το οικονομικό επιτελείο, είναι η προώθηση διατάξεων που θα δίνει τη δυνατότητα επανένταξης σε κάποιους που έχασαν τη ρύθμιση λόγω λάθους, για λόγους ανωτέρας βίας ή λόγω αδυναμίας των πληροφορικών συστημάτων να εναρμονιστούν με το ΚΕΑΟ.

Καθώς μάλιστα, σύμφωνα με την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, από το 2017 θα υπάρχει ενιαίος μηχανισμός είσπραξης εισφορών και φόρων, η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει νέα, ενιαία ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, στην οποία όμως ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων και το ύψος του ποσού τους θα υπολογίζεται με βάση την εισφοροδοτική - φοροδοτική ικανότητα κάθε υπόχρεου, ώστε αφενός να αποκλείονται οφειλέτες που δεν χρειάζονταν διευκόλυνση, ενώ αντίθετα να διευκολύνονται αδύναμοι που πραγματικά δεν μπορούσαν να πληρώσουν.

Δεύτερη ευκαιρία στις 100 δόσεις, που θα λειτουργήσει προς όφελος των δημόσιων ταμείων και της επιβίωσης πολλών επιχειρήσεων, ζητεί και η ΕΣΕΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη, οι έμποροι επιθυμούν μια ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η οποία θα είναι αντικειμενική, χωρίς χρονικούς περιορισμούς ή υποκειμενικά κριτήρια, που θα λαμβάνει υπόψη τις σημερινές εξαιρετικά ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά και τις αντίστοιχες περιορισμένες δυνατότητες των επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι η ΕΣΕΕ, εδώ και χρόνια, ζητεί έναν μόνιμο τρόπο διευθέτησης των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση και το πάγωμα των χρεών (μαζί με προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις) σε συνδυασμό με τη δυνατότητα αποποίησης του οφειλόμενου ασφαλιστικού χρόνου.


Έντυπη Καθημερινή


Ανιερός πόλεμος από αντιεξουσιαστές




Εντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας από το μπαράζ επιθέσεων σε ιερούς ναούς ανά την ελληνική επικράτεια. 

Μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες μέλη αναρχικών ομάδων έχουν επιτεθεί με μπογιές, συνθήματα και μολότοφ σε έξι ιερούς ναούς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Οι συντονισμένες αυτές κινήσεις φαίνεται να αποτελούν αντίποινα στις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τις καταλήψεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη στις 27 Ιουλίου. Αυτό, άλλωστε, υποστηρίζεται σε δύο κείμενα ανάληψης ευθύνης που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου από δύο διαφορετικές ομάδες αναρχικών.

«Προχωρήσαμε σε αυτή την ενέργεια ως ελάχιστη απάντηση μετά από τις πρόσφατες ενέργειες της εκκλησίας ΑΕ σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και αστυνομικές δυνάμεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στην εκκένωση και κατεδάφιση καταλήψεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ένα από τα δύο κείμενα ανάληψης ευθύνης. Οι επιθέσεις αυτές δημιουργούν ανησυχία στην Αστυνομία και την Εκκλησία, καθώς εικάζεται ότι δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά θα συνεχιστούν ενδεχομένως πιο έντονα.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκες χθες τα ξημερώματα. Αγνωστοι πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ εναντίον του κτιρίου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Μονή Πετράκη.

Η επίθεση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί. Από την Αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.


Χωρίς προστασία

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου επισημαίνει ότι «οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν εξυπηρετούν κανέναν και να επικρατήσει η ειρήνη και η καταλλαγή του Θεού μεταξύ των ανθρώπων. Ευχόμαστε ο Θεός να συγχωρεί τους δράστες». Μεταξύ άλλων, ακόμη, τονίζει ότι «το κτίριο της Ιεράς Συνόδου δεν έχει οποιαδήποτε αστυνομική προστασία» και «η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε τα χειρότερα».

Σκληρή ήταν η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη, η οποία έκανε λόγο για «αποτροπιασμό», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
«Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εμπρηστική επίθεση που έγινε στη Μονή Πετράκη τα ξημερώματα της Δευτέρας. Ενέργειες τέτοιου είδους οδηγούν σε περαιτέρω όξυνση των συντηρητικών αντανακλαστικών της κοινωνίας. Η άσκηση του λατρευτικού δικαιώματος και οι θρησκευτικές ελευθερίες είναι ζητήματα που απαιτούν πλήρη σεβασμό» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την επίθεση καταδίκασαν και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες «δεν γίνονται ανεκτές». «Η αποθράσυνσή τους συνδέεται με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας- αρνείτο να καταδικάσει αυτά τα φαινόμενα βίας και ανομίας. Εστω και τώρα ας βάλει τέλος στην ιδιόμορφη αυτή ιδεολογική - κομματική κάλυψη που δίνει στους αντιεξουσιαστές» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Βεβήλωση

Η αρχή των επιθέσεων έγινε στις 30 Ιουλίου, όταν άγνωστοι βεβήλωσαν τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Αλσος Νέας Φιλαδέλφειας, γράφοντας συνθήματα στην εξωτερική πρόσοψή του. Μεταξύ άλλων έγραψαν συνθήματα σατανικού περιεχομένου καθώς και σχετικά με τις καταλήψεις.

Στις 31 Ιουλίου ομάδα περίπου 30 ατόμων πραγματοποίησε «έφοδο» στον Ιερό Ναό Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της κυριακάτικης Λειτουργίας. Το συμβάν έληξε με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, που προχώρησε στην προσαγωγή 26 ατόμων. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τους αθώωσε κι έκρινε ένοχους μόνο εκείνους που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της απείθειας. Ετσι, σε 19 άτομα επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή.

Ακολούθησε επίθεση με γκαζάκι στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Ηράκλειο Κρήτης την 1η Αυγούστου. Το γκαζάκι δεν εξερράγη και έτσι δεν προκλήθηκαν ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας. Την επόμενη μέρα, 2 Αυγούστου, στόχος έγιναν δύο εκκλησίες στα Εξάρχεια. Συγκεκριμένα, άγνωστοι επιτέθηκαν με μπογιές στους Ιερούς Ναούς Ζωοδόχου Πηγής και Αγίου Βασιλείου, όπου ο μητροπολίτης Ανθιμος ήταν προϊστάμενος από το 1965 μέχρι και την εκλογή του στον μητροπολιτικό θρόνο της Αλεξανδρούπολης.



ΕΥΛΑΜΠΙΑ ΡΕΒΗ
Πηγή : ethnos.gr


Κάηκε το ιστορικό κέντρο της Λευκάδας




Δέκα παραδοσιακά σπίτια, ξύλινα αντισεισμικά κτίρια, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, καταστράφηκαν από το πέρασμα της φωτιάς που ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι χθες στο κέντρο της Λευκάδας. Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού.

Η φωτιά, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από την πυροσβεστική, τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ενώ για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης της Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί η Παναγία των Ξένων.

Μάλιστα, οι πιστοί μετέφεραν σε ασφαλές σημείο αντικείμενα και εικόνες από το εσωτερικό της εκκλησίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι από σπίτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Αμέσως πήρε τρομακτικές διαστάσεις καίγοντας το ένα ξύλινο σπίτι μετά το άλλο.


Η περιοχή παρέμεινε για αρκετές ώρες αποκλεισμένη, ενώ τις πληγές τους μετρούν οι Λευκαδίτες που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός.


Μεγάλη δύναμη πυροσβεστών έδωσε μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί και κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Συγκεκριμένα στην περιοχή επιχείρησαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 35 άνδρες, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε ένα ελικόπτερο S-64 Έρισκον.



Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, επισκέφτηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρανιδίου όπου συνεχάρη όλα τα στελέχη τα οποία έλαβαν μέρος με αίσθημα, όπως είπε, αυτοθυσίας και αποτελεσματικότητας, στη δύσκολη προσπάθεια περιορισμού και κατάσβεσης της πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει προ ημερών στην περιοχή αυτή του Νομού Αργολίδας. Ο υπουργός με την ευκαιρία αυτή, απηύθυνε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του προς όλο το Πυροσβεστικό Σώμα, που με όλες του τις δυνάμεις και με κίνδυνο της ζωής των ανθρώπων του, δίνει καθημερινά αυτή την εποχή, σε κάθε σημείο της χώρας που θα το καλέσει το καθήκον, τη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και των περιουσιακών στοιχείων, αλλά και της ζωής των πολιτών, όταν αυτή απειλείται.






Πηγή : imerisia.gr


Μπολτ: "Είναι οι τελευταίοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες"



Το κορυφαίο αστέρι του παγκόσμιου στίβου, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ, δήλωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο θα είναι οι τελευταίοι της καριέρας του.

Αυτοί θα είναι οι τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες μου. Ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι δεν θα είναι ευχαριστημένοι, αλλά θα είναι οι τελευταίοι, είμαι σίγουρος. Το σκέφτηκα πολύ καιρό και νομίζω ότι ήρθε η κατάλληλη ώρα» δήλωσε ο 29χρονος Τζαμαϊκανός Γιουσέιν Μπολτ, που έχει κερδίσει έξι χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο το 2008 και στο Λονδίνο το 2012.

«Όταν κάποιος είναι παιδί, πάντα ονειρεύεται με γεγονότα όπως αυτό. Μου αρέσει να ανταγωνίζομαι, είναι το μόνο πράγμα που με νοιάζει και προετοιμάζομαι κάθε μέρα γι αυτό. Είναι αυτό που μου αρέσει και απολαμβάνω τη νίκη» πρόσθεσε ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στα 100 και 200 μέτρων.

«Μου αρέσει να διασκεδάζω, είναι αυτό που κάνω. Είναι μέρος της προσωπικότητάς μου και νομίζω ότι είναι ο λόγος που οι άνθρωποι μ 'αγαπάνε τόσο πολύ» είπε  ο σπρίντερ και κατέληξε: «Θέλω να ρίξω το χρόνο στα 200 μ.κάτω από τα 19 δευτερόλεπτα. Είναι πολύ δύσκολο, έχασα τρεις εβδομάδες προπονήσεων, αλλά είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου».

Ο Μπολτ έχει την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών με 19,19 δευτερόλεπτα, από το Βερολίνο το 2009. Θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής 14 (100 μέτρα), την Πέμπτη 18 (200 μέτρα) και την Παρασκευή 19 (4x100 μ).




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, sport24.gr


Έγδυσαν Γερμανό πολιτικό στην Ακρόπολη




Πρόκειται για τον Δήμαρχο του Ντίσελντορφ, τον Thomaw Geisel, ο οποίος μάλιστα είναι ένας απ' τους πολιτικούς στη Γερμανία που υποστηρίζει την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Γερμανός πολιτικός ήρθε για διακοπές στην Ελλάδα και αποφάσισε να επισκεφτεί το μουσείο της Ακρόπολης. 

Δυστυχώς για εκείνον και τη σύζυγό του, σύμφωνα με την εφημερίδα Freddo, έκαναν το λάθος να αφήσουν μια φωτογραφική μηχανή σε εμφανές σημείο του αυτοκινήτου που είχαν νοικιάσει. 

Όσο εκείνοι επισκέπτονταν το μουσείο της Ακρόπολης κάποιος άγνωστος “άνοιξε” το αυτοκίνητο, άρπαξε τη μηχανή, ένα tablet, αλλά και όλα τους τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο δήμαρχος του Ντίσελντορφ και η σύζυγός του απευθύνθηκαν στην αστυνομία, όμως ήταν ήδη αργά.



Πηγή : newsit.gr


Ελληνικό Μιράζ στο Βουκουρέστι - Δείτε τι έκανε - ΦΩΤΟ




Το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016, η 331 Μοίρα της 114 Πτέρυγας Μάχης συμμετείχε, με ένα (1) διθέσιο αεροσκάφος M-2000-5, στο «Bucharest International Air Show 2016» (BIAS 2016), για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της πρώτης Πολεμικής Μοίρας της Ρουμανίας, αλλά και των 110 χρόνων από την πρώτη αυτόνομη μηχανική πτήση σχεδίασης και κατασκευής αεροσκάφους από τον Ρουμάνο μηχανικό Traian Vuia, το οποίο διεξήχθη στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Επίσης, στο Show συμμετείχαν με αεροσκάφη η Βουλγαρία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ουκρανία και η Τσεχία, καθώς και αεροσκάφη γενικής αεροπλοΐας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.











Πηγή : onalert.gr


Δεν υποκύπτει η ΕΕ στον εκβιασμό Ερντογάν για τη βίζα



Η Βρυξέλλες κρατούν σκληρή στάση για τα 72 προαπαιτούμενα και το Βερολίνο προειδοποιεί ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής δεν θα γίνει αποδεκτή.

Σκληρή στάση έναντι της Τουρκίας εξακολουθεί αν τηρεί η Ε.Ε απαιτώντας από την Αγκυρα να εφαρμόσει πλήρως όλα τα προαπαιτούμενα πριν καταργηθεί η παροχή βίζας για τους τούρκους πολίτες, που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ενωσης

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, επανέλαβε τη Δευτέρα ότι η Ε.Ε. θα καταργήσει τη βίζα για τους Τούρκους πολίτες όταν η Τουρκία εκπληρώσει και τα 72 κριτήρια. 

Η εκπρόσωπος κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερνγογάν σε συνέντευξή του που δημοσιευσε τη Δευτέρα η γαλλική εφημερίδα Le Monde, ότι η συμφωνία για το μεταναστευτικό μπορεί να καταρρεύσει αν η ΕΕ δεν τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας που αφορά την κατάργηση της βίζας. 

Γιούνκερ: Τα 72 προαπαιτούμενα δεν είναι εκβιασμός

Η Μ. Αντρέεβα παρέπεμψε σε συνέντευξη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στη γερμανική Tagesspiegel.

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο Ζ. Κ. Γιούνκερ,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν σαφής από την αρχή: η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει το σύνολο των 72 προϋποθέσεων για να καταργηθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες.

Και αυτό «δεν είναι εκβιασμός», επισημαίνει ο πρόεδρος της Επιτροπής, ενώ τονίζει ότι η ΕΕ και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για να διαχειριστούν την προσφυγική κρίση. «Η πραγματικότητα απαιτεί τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Όχι επειδή μας αρέσουν ιδιαιτέρως οι κυβερνήσεις τους, αλλά επειδή είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε αυτούς που υποφέρουν. Δεν θα ήταν άλλο ανεκτή μια παθητική στάση, τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν στο Αιγαίο με τους διακινητές να συνεχίζουν τη δουλειά τους. Η συμφωνία με την Τουρκία έγινε για να σταματήσει όλο αυτό. Η συνείδησή μου είναι καθαρή», αναφέρει στη γερμανική εφημερίδα ο Ζ. Κ. Γιούνκερ.

Εξάλλου, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή διαθέτει «σχεδιο Β» σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με την Τουρκία, η Μ. Αντρέεβα επανέλαβε ότι η Επιτροπή έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το προσφυγικό, μέρος του οποίου είναι και η συμφωνία με την Τουρκία. Εδώ και 15 μήνες δουλεύουμε για την υλοποίηση του σχεδίου και μπορώ να πω ότι είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο, ανέφερε η Μ. Αντρέεβα.

Βερολίνο: Η θανατική ποινή δεν έχει θέση στην Ε.Ε.

«Για μια χώρα στην οποία ισχύει η θανατική ποινή δεν υπάρχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επανέλαβε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ούλρικε Ντέμερ, αναφερόμενη στις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται πώς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο νότιο μέρος της Κωνσταντινούπολης της Κυριακή, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε πώς αν ο λαός επιθυμεί επαναφορά της θανατικής ποινής, τότε τα κόμματα που θα ακολουθήσουν τη βούλησή του.

Επίσκεψη γερμανού υφυπουργού στην Τουρκία 

Την ίδια ώρα την Τουρκία επισκέπτεται ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκους Έντερερ προκειμένου «να αναζητήσει απευθείας συνομιλίες».

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος και γείτονας. Και πέρα από την συμφωνία για τους πρόσφυγες, υπάρχουν σημαντικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε και τα οποία μας συνδέουν - πολιτικά, οικονομικά και θέματα που απορρέουν από το γεγονός ότι ζουν εδώ 3,5 εκατομμύρια πολίτες τουρκικής καταγωγής. Είναι σημαντικό να μπούμε σε συζητήσεις και γι' αυτό ο υπουργός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ έστειλε τον υφυπουργό Μάρκους Έντερερ στην Τουρκία, προκειμένου να αναζητήσει και να ενισχύσει τις απευθείας συνομιλίες με τους Τούρκους σε διάφορα επίπεδα», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι.

«Είναι προτιμότερο να μιλάμε απευθείας, από το να μιλάμε μέσω καμερών, μεγαφώνων και μικροφώνων», δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι στόχος του Βερολίνου είναι «να δείξουμε στην τουρκική πλευρά ότι είμαστε αλληλέγγυοι με αυτό που συνέβη στην Τουρκία, ότι βεβαίως βλέπουμε ότι οι άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους εναντίον του πραξικοπήματος και ότι η Βουλή ενωμένη εναντιώθηκε στο πραξικόπημα». Αυτό, σύμφωνα με την κυρία Σέμπλι δεν έχει γίνει αντιληπτό στην Τουρκία, όπου έχουν την εντύπωση ότι «απλώς αγνοούμε ενώπιον ποιου δράματος βρισκόταν η χώρα εκείνη τη νύχτα και απλώς επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην κριτική».

Ο κ. Έντερερ, συνέχισε, θα καταστήσει σαφές ότι είμαστε αλληλέγγυοι με την Τουρκία και ότι βλέπουμε σε ποια κατάσταση βρισκόταν. Ταυτόχρονα όμως θα καταστήσουμε σαφές και ότι «σε όλο το δίκαιο συμφέρον της Τουρκίας για διερεύνηση του πραξικοπήματος, πρέπει να τηρηθεί το κράτος δικαίου και είναι καλύτερα να στείλουμε το μήνυμα σε απευθείας συνομιλίες», πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υφυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ θα επισκεφθεί και το Κοινοβούλιο προκειμένου να σχηματίσει ο ίδιος εικόνα για τις καταστροφές εκεί. Στις συνομιλίες θα τεθεί όλο το φάσμα των γερμανοτουρκικών σχέσεων, ενώ, σε ό,τι αφορά την θανατική ποινή, η κυρία Σέμπλι τόνισε και από την πλευρά της ότι «δεν συνάδει με τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ και θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων».

Ψευδαίσθηση ότι η Τουρκία θα μπορούσε να μπει τώρα στην ΕΕ 

Την ίδια στιγμή, τη δήλωση του αντικαγκελάριου Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ότι θα αποτελούσε «ψευδαίσθηση» η ιδέα πως η Τουρκία ή έστω και ένα μικρό κράτος θα μπορούσε τώρα να ενταχθεί στην ΕΕ, κάλυψε σήμερα και το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για «ρεαλιστική εκτίμηση».

Από την πλευρά της Καγκελαρίας, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Ούλρικε Ντέμερ περιορίστηκε να επαναλάβει ότι «οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία διεξάγονται με ανοιχτό το αποτέλεσμα», ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Σαουσάν Σέμπλι παρέπεμψε σε δηλώσεις του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ότι είναι παράξενο σε μια στιγμή που οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι στάσιμες να συζητείται αυτό το θέμα τόσο έντονα, ειδικά στα γερμανικά ΜΜΕ.

«Αν κοιτάξουμε την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πολλές κρίσεις με τις οποίες η ΕΕ έχει να ασχοληθεί και τις φυγόκεντρες δυνάμεις που έχει να αντιμετωπίσει, τότε ποιος μιλάει για το ότι στις επόμενες μέρες, εβδομάδες, μήνες ή και χρόνια θα είναι δυνατό να ενταχθούν νέα μέλη. Αυτό είναι όντως μια ρεαλιστική εκτίμηση», δήλωσε η κυρία Σέμπλι.

Απαντώντας ωστόσο σε ερώτημα σχετικά με το αν έχει χάσει το νόημά της η ευρωπαϊκή προσέγγιση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, η εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και έκανε λόγο για συνεχείς επαφές του κ. Σταϊνμάιερ σε αυτές τις χώρες. «Στηρίζουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά λέω επίσης - και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές - ότι η κατάσταση, όπως παρουσιάζεται αυτή τη στιγμή και αφορά την Τουρκία, δεν είναι τέτοια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να μπορούμε να φανταστούμε σοβαρά ότι η Τουρκία θα γίνει μέλος τον επόμενο χρόνο», κατέληξε.

Θετική η επαναπροσέγγιση Μόσχας-Άγκυρας 

Την ίδια στιγμή, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι μετά την κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την Τουρκία τον περασμένο χρόνο υπάρχει πάλι μια προσέγγιση με τη Ρωσία.  

Η ίδια απέρριψε την υπόθεση ότι η επαναπροσέγγιση των δύο πλευρών θα μπορούσε να έχει δυσμενείς συνέπειες στην Εταιρική Σχέση Ασφάλειας του ΝΑΤΟ.

«Μπορούμε μόνο να χαιρετίσουμε (την επαναπροσέγγιση), διότι όσο περισσότερο υπάρχουν συνομιλίες, τόσο το καλύτερο. Τόσο η Τουρκία όσο και η Ρωσία είναι σημαντικοί παράγοντες π.χ. στο θέμα της Συρίας και είναι δικαίωμα κάθε κράτους να επιδιώκει τον διάλογο με άλλα κράτη», δήλωσε η κυρία Σέμπλι και πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι «μια επαναπροσέγγιση Τουρκίας - Ρωσίας θα έχει συνέπειες για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας στο ΝΑΤΟ».



Πηγή : thetoc.gr


Στη φυλακή ο 41χρονος για το δράμα του Κορωπίου



Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στον Ανακριτή, ο 41χρονος που πυροβόλησε τον πατέρα της 26χρονης συντρόφου του, η οποία σκότωσε την πρώην γυναίκα του στο Κορωπί.

Ο 41χρονος, όπως αναφέρει το kathimerini.gr, απολογήθηκε για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς πυροβόλησε τον πατέρα της συντρόφου του και μία γυναίκα, τραυματίζοντάς τους ευτυχώς ελαφρά, γιατί τον θεωρούσε υπεύθυνο για τη δολοφονία της 35χρονης πρώην συζύγου του, με την οποία είχε αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ άλλα δύο παιδιά, που βρίσκονται στη βρεφική ηλικία, έχει αποκτήσει και με τη δράστιδα του εγκλήματος.

«Πάνω απ' όλα, κρίμα στη κοπέλα που έφυγε και δεν έφταιγε σε τίποτα», δήλωσε ο κατηγορούμενος, κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο και λίγο πριν οι αστυνομικοί τον οδηγήσουν στη φυλακή. «Έχω μετανιώσει πάρα πολύ για ό,τι έχει γίνει. Δεν ήταν καλά η κοπέλα. Ο πατέρας φταίει για όλα. Έκανα λάθος που άφησα τη γυναίκα μου γι' αυτή την κοπέλα. Ήθελα να επιστρέψω σπίτι μου. Τα είχαμε ξαναβρεί», πρόσθεσε.

Με δηλώσεις του, ο δικηγόρος του, Σταύρος Γεωργίου, έδωσε τη δική του εξήγηση γιατί Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση του πελάτη του. Ειδικότερα, ανέφερε: «Φοβούνται (οι αρχές) συνέχεια επιθέσεων. Προτιμήθηκε να ηρεμήσει η κατάσταση κάτω στην περιοχή. Εμείς θα επανέλθουμε με αίτηση αποφυλάκισης, κυρίως γιατί πρέπει να μεγαλώσουμε τα παιδιά. Δεν μπορούν να μεγαλώσουν στο περιβάλλον που εξέθρεψε ένα δολοφόνο. Ο πελάτης μου δεν έχει κοιμηθεί πέντε μέρες. Έχει ανησυχία».


Πηγή


ΝΔ: Ακυρώνουν κάθε δυνατότητα για ιδιωτικά υδατοδρόμια στη χώρα




«Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιλέγει, για άλλη μια φορά, να χτυπήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να υπονομεύσει την ανάπτυξη και να ακυρώσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, όχι μόνο δεν βελτιώνει το πλαίσιο για την αδειοδότηση ιδιωτικών υδατοδρομίων, αλλά ακυρώνει και κλείνει ερμητικά κάθε δυνατότητα για ιδιωτικά υδατοδρόμια στη χώρα μας.

«Δεν επιτρέπει στους ιδιώτες να επενδύσουν στον τομέα αυτό, παρά μόνο με τη σύμπραξη του Δημοσίου. Ακυρώνει, ταυτόχρονα, προσπάθειες τριών και πλέον ετών, που είχαν ξεκινήσει το 2013 με τον αναπτυξιακό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επεκτείνει την ισχύ του σε εκκρεμείς αιτήσεις ιδιωτών, έτσι ώστε το Δημόσιο να υφαρπάξει τις σχετικές άδειες», συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ και καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει άμεσα «τις χρεοκοπημένες ιδεοληψίες της», που φρενάρουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και να αποσύρει άμεσα τις σχετικές διατάξεις.

«Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων. Και οι πολιτικές αυτές είναι δέσμευση για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Πηγή : real.gr


"Βροχή" οι πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη στο δημόσιο



Στόχος είναι να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρωστούμενα

«Καταιγίδα» πλειστηριασμών ακινήτων φορολογουμένων με οφειλές πάνω από 150.000 ευρώ πραγματοποιείται από τη ΓΓΔΕ.

Στόχος της είναι να εισπραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρωστούμενα, αν και σε πολλές περιπτώσεις το ποσό που αποφέρουν οι πλειστηριασμοί είναι πολύ μικρότερο από τις οφειλές.

Με βάση τη λίστα προγραμμάτων πλειστηριασμού που έχει αναρτήσει η ΓΓΔΕ ξεχωρίζει η περίπτωση οφειλέτη με συνολικό χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και το Δημόσιο εκποιεί ένα διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη 64,12 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 26.000 ευρώ, ένα 47,11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 36.800 ευρώ, ένα τρίτο 43,92 τ.μ. με πάρκινγκ 11,25 τ.μ. και τιμή εκκίνησης 34.000 ευρώ και διαμέρισμα 60,36 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 24.000 ευρώ.

Άλλος οφειλέτης χρωστά 5 εκατ. ευρώ και η ΓΓΔΕ πουλά διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ 12,50 τ.μ. και τιμή εκκίνησης μόλις 80.000 ευρώ.

Άλλη περίπτωση είναι αυτή επιχειρηματία ο οποίος χρωστά 3.225.504 ευρώ και επίκειται πλειστηριασμός αγροτεμαχίου του επιφάνειας 9 στρεμμάτων, με τιμή εκκίνησης 200.000 ευρώ.



Πηγή : enikonomia.gr


Ανεξάρτητος υποψήφιος στις ΗΠΑ προσπαθεί να χτυπήσει τον Τραμπ



Την υποψηφιότητά του για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών στις εκλογές του Νοεμβρίου, την ελπίδα ότι θα αποτελέσει τη Συντηρητική εναλλακτική λύση έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο άσημος Έβαν ΜακΜάλιν, πρώην αξιωματικός της CIA και σύμβουλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο.

Εξαπολύοντας αμέσως επίθεση στον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, στην ανακοίνωση υποψηφιότητάς του ο κ. ΜακΜάλιν κατηγόρησε τον κ. Τραμπ «απευθύνεται στους χειρότερους φόβους των Αμερικανών σε μία εποχή που χρειαζόμαστε ενότητα».

Με δεδομένη την κρισιμότητα της κατάστασης, «δεν μπορώ να μείνω πια στο περιθώριο», τονίζει ο κ. ΜακΜάλιν στην επιστολή του.

Η υποψηφιότητα ωστόσο φαντάζει αδύναμη εξ αρχής, με δεδομένο ότι ο κ. ΜακΜάλιν έχει ήδη χάσει τη διορία δήλωσης συμμετοχής στα προεδρικά ψηφοδέλτια σε περίπου μισές από τις 50 πολιτείες, και δεν φαίνεται να διαθέτει τον προεκλογικό μηχανισμό που θα του επιτρέψει να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται ώστε να μπει στα ψηφοδέλτια στις εναπομένουσες πολιτείες.

Η πολιτεία του Τέξας παραδείγματος χάρη, απαιτούσε από τους ανεξάρτητους υποψήφιους να συγκεντρώσουν έως τα τέλη Μαΐου περισσότερες από 79.000 υπογραφές από κατοίκους που δεν ψήφισαν στις προκριματικές εκλογές είτε των Ρεπουμπλικάνων είτε των Δημοκρατικών.

Αυτό σημαίνει πως ο κ. ΜακΜάλιν θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά το δικαίωμα να μπει εκ των υστέρων στο ψηφοδέλτιο των πολιτειών που έχει «χάσει» και να διεκδικήσει τις υπόλοιπες.

Όπως και ο κ. Τραμπ, ο κ. ΜακΜάλιν δεν έχει υπηρετήσει ποτέ έως τώρα σε εκλεγμένο αξίωμα, και ακόμα και στη περίπτωση που υποστηρίζεται από γενναιόδωρους δωρητές, θα πρέπει να δημιουργήσει εκ του μηδενός τον μηχανισμό που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει το ανώτερο αξίωμα των ΗΠΑ, ακριβώς τρεις μήνες πριν τις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.



Πηγή : kathimerini.gr