Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Νέο κόμμα ίδρυσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης - «Νέα Δεξιά» το όνομα του



Στην ίδρυση κόμματος προχώρησε σήμερα ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ο κ. Κρανιδιώτης πήγε στον Άρειο Πάγο για να καταθέσει αίτημα για την ίδρυση νέου κόμματος το οποίο θα ονομάζεται «Νέα Δεξιά» και είναι το τρίτο το τελευταίο διάστημα μετά από αυτό των Καρατζαφέρη-Μπαλτάκου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης πρόσφατα διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.




Π.Ο.Φ.Ε.Ε. : Τέλος στην αποχή από την υποβολή δηλώσεων



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών ανακοίνωσε την παύση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. συνεπής στις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις με τους επαγγελματικούς φορείς αλλά και αφουγκραζόμενη τις ανησυχίες των συναδέλφων συντάσσεται στην κοινή απόφαση του Ο.Ε.Ε. για παύση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων στις 13/5/2016 και την συνέχιση του αγώνα της για τα δίκαια αιτήματα των Λογιστών-Φοροτεχνικών από τα προβλήματα που δημιουργούνται από το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, με άλλες



«Τζάμπολ» στο Final 4 της Euroleague με τους ημιτελικούς



Στη «Μercedes Benz Arena» του Βερολίνου, χωρητικότητας 14.500 θεατών, θα «χτυπά η καρδιά» του ευρωπαϊκού μπάσκετ από σήμερα, Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή όπου διεξάγεται το Final 4 της φετινής Euroleague. Στο ίδιο γήπεδο που ως O2 Arena τότε, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Eυρώπης για 5η φορά στην ιστορία του (αποκλείοντας τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό), 7 χρόνια αργότερα δεν θα υπάρχει ελληνικός σύλλογος να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Εκεί θα είναι, όμως αρκετοί Έλληνες... μοιρασμένοι και στις 4 ομάδες που θα πάρουν θέση στο τζάμπολ του φάιναλ φορ της Euroleague. Για δεύτερη διαδοχική σεζόν, ο Δημήτρης Ιτούδης οδήγησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην τετράδα, με τους Ρώσους να διεκδικούν τον 7ο τίτλο τους, μετά από 13 παρουσίες (οι 5 τελευταίες διαδοχικές) τα τελευταία 14 χρόνια. Αντίπαλος της ΤΣΣΚΑ στον ημιτελικό, η Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αφού πρώτα έγινε ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που στέφεται πρωταθλητής Euroleague το 2013 (με Ολυμπιακό στο Λονδίνο) ο Γιώργος Μπαρτζώκας πήρε από το... χέρι την ομάδα του Κράσνονταρ για τον... άθλο της πρόκρισης στο φάιναλ φορ στην παρθενική συμμετοχή της στη διοργάνωση. 

Ρωσικός εμφύλιος σε επίπεδο συλλόγων... ελληνικός σε επίπεδο προπονητών, λοιπόν στις 19:00 την Παρασκευή, 13/5. Εκτός από τον Δημήτρη Ιτούδη, πάντως η ΤΣΣΚΑ έχει εμπιστευτεί σε Έλληνα και τη θέση του βοηθού (Ανδρέας Πιστιόλης) και αυτή του γυμναστή (Κώστας Χατζηχρήστος με θητεία στον Ολυμπιακό), ενώ μέλος του τεχνικού τιμ της είναι και ο Ντάριλ Μίντλετον που φόρεσε για 5 χρόνια τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Στις 22:00 την ερχόμενη Παρασκευή, Φενερμπαχτσέ και Λαμποράλ Κούτσα υπόσχονται μία ακόμη συναρπαστική μάχη στο δρόμο προς τον τίτλο. Η Λαμποράλ Κούτσα του Έλληνα διεθνή σέντερ και πρώτου ριμπάουντερ της διοργάνωσης φέτος με 8,85 μ.ο.) Γιάννη Μπουρούση (και με 2ο καλύτερο index) προκρίθηκε (με sweep απέναντι στον Παναθηναϊκό) στο 5ο φάιναλ φορ της ιστορίας της κι ενώ δεν ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί στα 4 διαδοχικά μεταξύ 2005 και 2008.

 Στον αντίποδα, ο πολυνίκης προπονητής των 8 τίτλων Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έδωσε τη χαρά της 2ης πρόκρισης (και μάλιστα διαδοχικής) στους φιλάθλους της Φενερμπαχτσέ. Εχοντας... στερήσει τον Κώστα Σλούκα από τον Ολυμπιακό το περασμένο καλοκαίρι, η Φενέρ απέκλεισε με χαρακτηριστική άνεση τη "βασίλισσα" και κάτοχο του τίτλου Ρεάλ Μαδρίτης (με 3-0) στα προημιτελικά.

Tο πρόγραμμα του φάιναλ φορ της Euroleague έχει ως εξής:

Ημιτελικοί (Παρασκευή 13/5)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας–Λοκομοτίβ Κουμπάν (19:00)
Φενέρμπαχτσε–Λαμποράλ Κούτσα (22:00)

*και οι δύο αγώνες θα έχουν τηλεοπτική κάλυψη από ΕΡΤ1 και Novasports1

«Μικρός» τελικός (Κυριακή 15/5, 18:00)
Τελικός (Κυριακή 15/5, 21:00)



ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΣτΕ - Αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων



Απόφασεις-βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνουν και πάλι τους ενστόλους! Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με σειρά αποφάσεων της (υπ΄ αριθμ. 1125-1128/2016) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η μερική αποκατάσταση του μισθολογικού των στρατιωτικών που έγινε το 2014 με υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία διαμορφώθηκαν οι αποδοχές, τα επιδόματα και οι συντάξεις τους σε χαμηλότερα κατά 50% επίπεδα από τα χρήματα που θα έπρεπε να τους καταβληθούν.

Παράλληλα, κρίθηκε ότι οι αποδοχές τους πρέπει να επανέλθουν στο προ της 1ης Αυγούστου 2012 καθεστώς. Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2014 είχε και πάλι δικαίωσε τους ενστόλους κρίνοντας ότι η αναδρομική από 1η Αυγούστου 2012 μείωση των αποδοχών τους είναι αντισυνταγματική και ότι πρέπει να επανέλθουν οι αποδοχές τους στο προηγούμενο καθεστώς.

Στην συνέχεια ψηφίστηκε ο νόμος 4307/2014 με τον οποίο προσδιορίστηκαν νέοι συντελεστές των βασικών μισθών των στρατιωτικών και καθορίστηκαν εκ νέου τα επιδόματά τους, με αποτέλεσμα να επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με τους μισθούς και τις συντάξεις του 2012.

Ακολούθησε η έκδοση της υπ΄ αριθμ. οικ2/88371/ΔΕΠ/17-11-2014 απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Αιγαίο με την οποία αναπροσαρμοσθήκαν οι αποδοχές και οι συντάξεις των ενστόλων στα μειωμένα επίπεδα.

Ενώσεις ενστόλων προσέφυγαν στο ΣτΕ..

Σήμερα, η Ολομέλεια με εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, έκρινε ότι τόσο ο νόμος 4307/2014 (άρθρο 86) όσο και η επίμαχή υπουργική απόφαση που επανέφερε κατά 50% τις αποδοχές τους στο πρό του Αυγούστου 2012 καθεστώς είναι αντισυνταγματική, καθώς προσκρούει στα άρθρα 95, 45, 29 και 23 του Συντάγματος. Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ κρίθηκαν αντισυνταγματικές καθώς η Πολιτεία προσαρμόστηκε πλημμελώς στις προηγούμενες αποφάσεις του 2014 της Ολομέλειας του ΣτΕ και δεν εφάρμοσε στη συνταγματικά προστατευόμενη αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στρατιωτικών.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επισημαίνει ακόμη ότι όπως επιβεβαιώνεται από την αιτιολογική έκθεση ο νόμος 4307/2014 «δεν αποτελεί μια αφηρημένη, αδέσμευτη ρύθμιση μισθολογίου, αλλά την αντίδραση του νομοθέτη στις αποφάσεις του ΣτΕ (σ.σ.: προηγουμένων ετών).

Αναγκαίο να διευκρινιστεί είναι ότι οι σημερινές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ καταλαμβάνουν μόνο όσους ενστόλους προσέφυγαν σε αυτό. Μάλιστα, το ΣτΕ απέρριψε τις παρεμβάσεις 2.915 ενστόλων που άσκησαν παρέμβαση υπέρ των Ενώσεων τους.

Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, το συντονιστικό συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, των Ενώσεων Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, μεμονωμένοι στρατιωτικοί, κ.ά.


Πηγή : newsit.gr


Ένωση Διοικητικών Δικαστών : Ο "κόφτης" είναι μνημόνιο διαρκείας




- Ηχηρή παρέμβαση από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών

- Χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την διαδικασία με την οποία ψηφίστηκε το Ασφαλιστικό στην Βουλή

- Για τον κόφτη: Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του 
χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους

Μια παρέμβαση που θα συζητηθεί γίνεται από την Ένωση Διοικητικών Δικαστών. Σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει «Μνημόνιο διαρκείας» τη θέσπιση του λεγόμενου μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης»), ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή της για τον τρόπο με τον όποιο ψηφίστηκε το ασφαλιστικό από την Βουλή.

Σημειωνεται ότι η παρέμβαση αυτή, έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον χώρο της δικαιοσύνης δεν περνάει και τις καλύτερες ημέρες της. Τα μέτωπα που είναι ανοικτά είναι πολλά, όπως το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και η προσφυγή των καναλαρχών στο ΣτΕ και η σκληρή αντιπαράθεση της Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8.5.2016 (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών, δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου («κόφτης») που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.

Και συνεχίζει:

«Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους συνταξιούχους.

Αποδοκιμάζουμε την αντιεπιστημονική ερμηνεία που επικράτησε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η γιγάντωση του Κρατικού Χρέους συνδέεται με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντιθέτως, όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η αλήθεια είναι ότι τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων δημιουργήθηκαν επειδή διαχρονικά τα αποθεματικά τους αξιοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό τους (ιδίως κατάθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο για δεκαετίες επένδυση στο Χρηματιστήριο, PSI κ.λπ.),σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή. Οι ασφαλισμένοι καλούνται άδικα να πληρώσουν ελλείμματα των Ταμείων για τα οποία δεν ευθύνονται».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει τη συμπαράστασή της στις κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται στην προώθηση αυτών των μέτρων».


Ο Τσίπρας επανέφερε την Ελλάδα στο 2010 - Χώρα κατεστραμμένη και ανίκανη να ξανασηκωθεί



«East»: Ο Τσίπρας επανέφερε την Ελλάδα στο 2010 - Χώρα κατεστραμμένη και ανίκανη να ξανασηκωθεί

Για τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του Τσίπρα στον ελληνικό λαό και τις αποτυχίες της κυβέρνησης του, κάνουν λόγο σε άρθρο τους στο ιταλικό πολιτικό ηλεκτρονικό περιοδικό «Eastonline» δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι.

Ο Φαμπρίτσιο Γκορία και ο Μάρτα Οταβιάνι αναφέρουν στο κείμενο τους ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα κατεστραμμένη και ανίκανη να ξανασηκωθεί. Αυτή ήταν η Ελλάδα το 2010, αυτή είναι και η Ελλάδα σήμερα 6,5 χρόνια μετά». Στο κείμενο αναφέρεται ότι υπάρχει από την μία πλευρά το ΔΝΤ και η Λαγκάρντ και από την άλλη το Eurogroup και ο Ντάισελμπλουμ και στην μέση είναι η Ελλάδα και ο ESM.

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup, προέκυψε αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό στην Ουάσιγκτον. Υπάρχει ένα κενό που πρέπει να καλυφθεί. Ένα ακόμα. Ήδη κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του ΔΝΤ την άνοιξη είχε συζητηθεί η επικείμενη αναθεώρηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων που είχε υποσχεθεί η Αθήνα» αναφέρεται και στο κείμενο αξιωματούχος του ΔΝΤ κάνει λόγο για απογοητευτική κατάσταση τονίζοντας «το πιθανό δημοσιονομικό κενό στην εφαρμογή του προγράμματος, σε συνολική βάση, είναι γύρω στα 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις μας».

«Η κατάσταση δεν είναι ρόδινη, αλλά θα μπορούσε να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο» τονίζει το κείμενο όπου μιλά ακόμη ένας αξιωματούχος του ΔΝΤ και δηλώνει «η γραμμή του ΔΝΤ είναι πάντα η ίδια: Η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχει αειφόρο οικονομία, ούτε ένα βιώσιμο χρέος. Πρέπει, λοιπόν, να υπολογιστεί μία ελάφρυνση του χρέους. Το ΔΝΤ το συζητά όπως έχει πει η Λαγκάρντ, αλλά η Ευρώπη δεν θέλει να το συζητήσει. Ή καλύτερα, όχι πριν την εφαρμογή μέρους του τρέχοντος προγράμματος στήριξης» υπενθυμίζοντας τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με τις οποίες η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους μπορεί να ξεκινήσει από το 2018.

Από την άλλη, το East αναφέρει πως πολλοί είναι οι οικονομικοί αναλυτές της Ευρωζώνης που επιρρίπτουν ευθύνες στη Γερμανία. Όπως εξηγεί στο περιοδικό μέλος της ομάδας του Euroworking group «η φωνή των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι ξεκάθαρη και ήδη εργαζόμαστε για ένα πιθανό άνοιγμα στις προτάσεις του ΔΝΤ ακόμα και σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας».



«Κανείς δεν επιθυμεί ένα ρήγμα με τη σχέση με το ΔΝΤ, αλλά την ίδια ώρα δεν επιθυμεί το πρόγραμμα στήριξης να μην ολοκληρωθεί όπως αναμένεται», προσθέτει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Με λίγα λόγια, για μία ακόμα φορά, όλα εξαρτώνται από την Αθήνα. Και αυτό δεν είναι θετικό, ούτε βραχυπρόθεσμα, ούτε μακροπρόθεσμα. Ο Τσίπρας ρισκάρει δύο πράγματα, κυρίως. Το πρώτο είναι να επανέλθει ο κίνδυνος χρεοκοπίας με τη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές να μην ευοδωθεί. Το δεύτερο, που είναι πιο πιθανό, είναι να δημιουργηθεί γύρω του μία σαιξπηρική αύρα του “πολύς θόρυβος για το τίποτα” με ολοένα περισσότερους ψηφοφόρους στην Ελλάδα να ξεκινήσουν να διερωτώνται ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην κυβέρνησή του και στην προηγούμενη, της εθνικής σωτηρίας, με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά», συνεχίζει το κείμενο.

Την ίδια στιγμή, οι δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι εξηγούν πως μετά την αποχώρηση του Γιάνη Βαρουφάκη, «τη βρώμικη δουλειά κάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, που κατάλαβε περισσότερο από όλους ένα πράγμα: Τα όρια της διαπραγμάτευσης είναι λιγοστά και η  έξοδος από το ευρώ θα σήμαινε την καταστροφή της χώρας. Έχει συμφιλιωθεί με αυτή την ιδέα και ο ίδιος ο Τσίπρας. Εκείνος που ήθελε να ορίσει μία διαφορετική πορεία, όχι μόνο εφαρμόζει πολιτικές προς την Ευρώπη πολύ κοντινές με εκείνες του προκατόχου του, Σαμαρά, αλλά πρέπει να υποστεί και την ειρωνεία του νεοεκλεγέντος προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και θα μπορούσε να γίνουν χειρότερα τα πράγματα, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο Τσίπρας τον Ιούνιο θα ξεκινήσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από το οποίο θα ακολουθήσει ανασχηματισμός της κυβέρνησης».

Από την άλλη, το κείμενο αναφέρεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος «τρίβει τα χέρια του στην ιδέα των νέων εκλογών, οι οποίες όταν θα διεξαχθούν, ο Τσίπρας θα φτάσει «εξαντλημένος».

Η αίσθηση της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών, αλλά και της Αθήνας, είναι ότι δεν έχει την πολιτική διάθεση να επαναφέρει τη χώρα στις ράγες που χάθηκαν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. «Το πρόβλημα είναι ότι παρά τις προσπάθειες των διεθνών πιστωτών να κάνουν ανταγωνιστική την Ελλάδα, είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί που δε θέλουν να την κάνουν ανταγωνιστική», δηλώνει στο East αξιωματούχος της Κομισιόν.



Πηγή: iefimerida.gr


Απίστευτη γκάφα με τα προνοιακά επιδόματα αναπήρων!



Προσυμπληρώθηκαν από τη ΓΓΔΕ σε λάθος κωδικούς του Ε1 και συνυπολογίζονται στο εισόδημα

Χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν να κληθούν να καταβάλουν άδικα αυξημένους φόρους.

Δύο σημαντικά λάθη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στην προσυμπλήρωση συγκεκριμένων κωδικών του ηλεκτρονικού εντύπου Ε1 έχουν γίνει αιτία να κινδυνεύουν να φορολογηθούν άδικα αλλά και να χάσουν δικαιώματα είσπραξης κοινωνικών επιδομάτων και απαλλαγής από τον ΕΝΦΙΑ χιλιάδες φορολογούμενοι με βαριές αναπηρίες καθώς επίσης και πολλοί άλλοι Ελληνες πολίτες οικονομικά αδύναμοι, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του 2015 έθεσαν τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους σε ακινησία ή αποφάσισαν να διακόψουν την ακινησία των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει  ο «Ε.Τ.»:

1 Στα ηλεκτρονικά έντυπα Ε1 που έχουν αναρτηθεί στους λογαριασμούς χιλιάδων αναπήρων φορολογουμένων στο σύστημα ΤΑXISnet, η ΓΓΔΕ έχει προσυμπληρώσει τους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με τα ποσά των προνοιακών επιδομάτων που έλαβαν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια του 2015. Στους κωδικούς αυτούς αναγράφονται μόνο ποσά εισοδημάτων απαλλασσόμενα από το φόρο εισοδήματος ή φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, τα οποία επιβαρύνονται με ειδική εισφορά αλληλεγγύης. 

Όμως τα προνοιακά επιδόματα των αναπήρων που έχει προσυμπληρώσει η ΓΓΔΕ στους κωδικούς 619-620 δεν αποτελούν εισόδημα, αλλά είναι επιδόματα και βοηθήματα τα οποία έχουν δοθεί σε συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες φορολογουμένων ως κοινωνικές παροχές για την αντιμετώπιση και κάλυψη συγκεκριμένων ειδικών αναγκών στις οποίες αυτοί υποβάλλονται. 

Τα ποσά αυτά προσυμπληρώθηκαν από τη ΓΓΔΕ κατά λάθος στους κωδικούς 619-620 του πίνακα 6 με αποτέλεσμα να θεωρούνται αυτομάτως ως εισοδήματα φοροαπαλλαχθέντα ή φορολογηθέντα με ειδικό τρόπο επί των οποίων πρέπει να επιβληθεί ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Καλό θα ήταν να ελεγχθούν από τα ΑΜΕΑ πριν υποβληθούν οι δηλώσεις για να μην βρεθούν να πληρώνουν ενώ δεν πρέπει.


Συρρίκνωση εμφάνισε η ελληνική οικονομία στο α’ τρίμηνο του 2016



Συρρίκνωση εμφάνισε η ελληνική οικονομία στο α’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία τόσο της Eurostat, όσο και της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, με βάση τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,40% σε τριμηνιαία βάση και κατά 1,30% σε ετήσια βάση.

Οι αναλυτές ανέμεναν ύφεση κατά 0,7% και 1,4% αντίστοιχα.

Με βάση τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία, το ΑΕΠ παρουσίασε ετήσια πτώση της τάξης του 1,2%.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης, η οικονομία αναπτύχθηκε κατά 0,5% έναντι του δ’ τριμήνου του 2015 και κατά 1,5% έναντι του α’ τριμήνου του 2015.

Όσον αφορά τις χώρες της Ε.Ε., το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαίο επίπεδο και κατά 1,7% σε ετήσιο επίπεδο.

Μεταξύ των κρατών – μελών, η μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση σημειώθηκε στη Σλοβακία (1,7%), στη Ρουμανία (1,6%) και στην Κύπρο (0,9%), ενώ η βαθύτερη ύφεση στην Ουγγαρία (0,8%) και στην Ελλάδα (0,4%).

Σε ετήσια βάση, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης παρατηρήθηκε στη Ρουμανία (4,2%), στη Σλοβακία (3,6%) και στην Ισπανία (3,4%).






Μάνος Βουλαρίνος : Σ΄ευχαριστούμε Αλέξη




ΜΑΝΟΣ ΒΟΥΛΑΡΙΝΟΣ

Τον Αλέξη τον Τσίπρα τον έχω κοροϊδέψει πολύ και δεν μπορώ να πω πως δεν το αξίζει. 

Είναι παπατζής, είναι λαϊκιστής, είναι αδίστακτος, είναι λυσσασμένος για εξουσία, με λίγα λόγια είναι τόσο ΠΑΣΟΚ όσο οι αξέχαστες εκπομπές του Βαγγέλη του Γιαννόπουλου στο κανάλι 29 ή όσο κάθε ζεϊμπέκικο του Άκη του Τσοχατζόπουλου. Αλλά υπάρχουν και στιγμές που είναι γενναίος. Γιατί θέλει γενναιότητα το να ομολογήσεις πως πολιτεύτηκες και κυβέρνησες παρασυρμένος από τις αυταπάτες σου. 

Θέλει ξεχωριστό θάρρος να πεις –έστω και εμμέσως– πως δεν είσαι απατεώνας αλλά περιορισμένων πνευματικών ικανοτήτων.

Και μόνο γι’ αυτήν την ομολογία του αξίζει ένα ζεστό χειροκρότημα και ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη. Αλλά δεν θα είναι αρκετό. Γιατί τα κατορθώματα του πρωθυπουργού είναι πολύ περισσότερα και πολύ σπουδαιότερα από την ομολογία του προφανούς και για να γίνω πιο σαφής επιτρέψτε μου να παραθέσω όλα αυτά που κάποτε θα ονομάζονται «Οι Άθλοι του Ρεμπεσκέως». Αν δεν θέλετε να χειροκροτείτε μπορείτε απλώς να φωνάζετε ΟΛΕ στο τέλος κάθε λόγου.

1. Βοήθησε να καταρρεύσει το φεστιβαλικό παραμύθι του άλλου κόσμου που είναι εφικτός και καλύτερος. Όλοι πια ξέρουμε πως οι μόνοι άλλοι εφικτοί κόσμοι σφάζονται για ένα μπουκάλι γάλα στη Νότια την Αμερική ή έχουν ηγέτη τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

2. Απέδειξε πως η Αριστερά και η Δεξιά δεν είναι τίποτα περισσότερο από δύο ομάδες που παλεύουν για πρωτάθλημα στο ίδιο παιχνίδι, αυτό της Εξουσίας.

3. Επέτρεψε να αποκαλυφθεί σε όλο του το καταστροφικό μεγαλείο το αυτάρεσκο παπατζιλίκι του ανθρώπου παγόνι και των τσιρλίντερ του. (αυτό μπορεί να είναι και κακό καθώς ο Γιάνης ο Βαρουφάκης πια δρα στο εξωτερικό και εμείς γελάμε λιγότερο)

4. Εξέθεσε τους «επαναστάτες» του δημόσιου λόγου. Το σπαθί δημοσιογράφων σχολιαστών και λοιπών συγγενών που δεν σήκωνε ούτε μύγα ξαφνικά έγινε τόσο ανθεκτικό που σηκώνει ελέφαντες. Αυτοί που επιμένουν να παριστάνουν τους επαναστάτες αποδυναμώθηκαν, τα καλτσόν τους είναι γεμάτα τρύπες και οι γάιδαροί τους έχουν χάσει τα φτερά τους.

5. Απενοχοποίησε το μνημόνιο. Το μνημόνιο δεν είναι πιο ένα τεκμήριο προδοσίας αλλά ένας τρόπος ελέγχου των ανεύθυνων ελληνικών ηγεσιών. Οι μόνοι που πια ενοχλούνται με την ιδέα του μνημονίου είναι αυτοί οι 7 που δεν τρέμουν στην ιδέα του Αλέξη και του Πάνου που αποφασίζουν ανεμπόδιστοι.

6. Βοήθησε (και κάτι μου λέει πως στο μέλλον θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο) να αποδυναμωθεί η κατάρα των συντεχνιών. Προκαλώντας την υποστηρικτική στην κυβέρνηση απεργία της ΕΣΗΕΑ αλλά και την νταβατζιλίδικα (με την πολιτική έννοια του όρου βεβαίως) αντικυβερνητική στάση του ΤΕΕ που απαίτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν ως κλαδικοί αντιπρόσωποι, αποξενώνει όλο και περισσότερους από τη μεγάλη πληγή των εργατοπατέρων.

7. Ηρέμησε τους αγανακτισμένους. Θες γιατί τους ανάγκασε να πάρουν τα φάρμακά τους, θες γιατί τους υποσχέθηκε δουλειές, θες γιατί τους διαβεβαίωσε πως ό,τι και να (μην) κάνουν δεν θα χάσουν αυτές που έχουν... ό,τι κι αν έκανε, κατάφερε οι αγανακτισμένοι να αράζουν πλέον στην καναπεδάρα τους έτσι ώστε να μην αμφιβάλλει κανείς για το πόσο γιαλαντζί και κομματοσκυλίσια ήταν η αγανάκτησή τους.

8. Έγραψε χρυσές σελίδες στην κωμωδία, κυρίως χάρη στους ανθρώπους που έχει επιλέξει για το υπουργικό του συμβούλιο. Δεν το έκανε επίτηδες, δεν έχει λιγότερο αστείους, αλλά σε κάθε περίπτωση το γέλιο είναι γέλιο και δεν πρέπει να μένει χωρίς χειροκρότημα.

Για να τονίσω ακόμα περισσότερο το μέγεθος του κατορθώματός του να πω πως όλα τα παραπάνω τα έχει καταφέρει μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο διακυβέρνησης. Αν σκεφτούμε ότι τα περισσότερα είναι πληγές δεκαετιών, ο πρωθυπουργός αξίζει το χειροκρότημα και ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Μπορεί να τα κάνει θάλασσα, αλλά αυτή η θάλασσα πρώτα από όλα πνίγει όλα τα καταστροφικά παραμύθια και τους παραμυθάδες της μεταπολίτευσης που τον έφεραν στην εξουσία. Και μπράβο του.


Πηγή : m.athensvoice.gr


Νέα Δημοκρατία: 9 + 1 σημεία για τον «κόφτη» του ΣΥΡΙΖΑ




Τη διαφοροποίηση ανάμεσα στον “πρόσθετο προληπτικό μηχανισμό” (“κόφτη”) και τον «διορθωτικό μηχανισμό αποκλίσεων» διευκρίνισε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει, ο «κόφτης» έχει χαρακτήρα συγκεκριμένο, καθώς αφορά το 2% του ΑΕΠ, είναι στοχευμένος από τη στιγμή που αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ είναι και μόνιμος, καθώς αφορά διορθώσεις αποκλίσεων γενικά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

1. Ο νόμος για το Δημόσιο Λογιστικό (ν. 4270/2014, ΦΕΚ143/Α’), προβλέπει την ύπαρξη διορθωτικού μηχανισμού αποκλίσεων στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, με το δημοσιονομικό κενό να προσδιορίζεται εκ των υστέρων.

2. Η δήλωση του Eurogroup της 9ης Μαΐου 2016 αναφέρει ότι η Ελλάδα, ως προαπαιτούμενο, θα νομοθετήσει “πρόσθετο προληπτικό μηχανισμό” (“κόφτη”).

3. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο “κόφτης” υπήρχε ήδη.

4. Εάν υπήρχε, το Eurogroup δεν θα ζητούσε να θεσμοθετηθεί.

5. Ο “κόφτης” είναι ποσοτικά και ποιοτικά διαφορετικός από τον υφιστάμενο μηχανισμό, καθώς: Είναι συγκεκριμένος: Αφορά 2% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. μέτρα. Είναι σαφές ότι το δημοσιονομικό κενό είναι προσδιορισμένο εκ των προτέρων.

6. Είναι στοχευμένος: Αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων και μείωση μεταβιβάσεων (πχ σε ΟΤΑ) και επιχορηγήσεων (πχ σε ασφαλιστικά ταμεία) για τις οποίες απαιτούνται οι τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων που τις προβλέπουν.

7. Είναι μόνιμος: Αφορά διορθώσεις αποκλίσεων γενικά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος, δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ για δεκαετίες.

8. Διορθωτικός μηχανισμός αποκλίσεων, ιδίως στο σκέλος των δαπανών, είναι απαραίτητος για το σεβασμό των χρημάτων των φορολογούμενων και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Η Νέα Δημοκρατία τον θεσμοθέτησε.

9. “Κόφτης” που επιβάλλεται μετά την ιδεοληπτική, εξοντωτική αύξηση φόρων και εισφορών της κυβέρνησης Τσίπρα, θα βυθίσει την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή. Και φόροι και μείωση μισθών και συντάξεων οδηγούν στη μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων.






Πηγές : ΑΠΕ-ΜΠΕ, dimokratiki.gr


Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Συνταγματάρχης του πραξικοπήματος και μαριονέτα των δανειστών»




Επίθεση και σε Παυλόπουλο: «Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής»

Σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα άσκησε η τέως πρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της κίνησης του κινήματος «Πλεύση Ελευθεσίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Η κα Κωνσταντοπούλου χρησιμοποίησε πολύ βαριές κουβέντες εναντίον του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι εξαπάτησε τους συντρόφους του αλλά και τον ελληνικό λαό. Είπε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, τον αποκάλεσε «συνταγματάρχη πραξικοπήματος» και «μαριονέτα των δανειστών» και επιτέθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο λέγοντας ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών!

«Τις ανατροπές τις κάνουν οι λαοί και όχι οι κυβερνήσεις. Το «όχι» ήταν σαρωτικό. Ο ελληνικός λαός έδειξε ότι έχει ανεξάντλητα αποθέματα γενναιότητας και αυτό ανέτρεψε ο Τσίπρας. Το ζήτημα είναι τι ήταν υποχρεωμένος να κάνει και δεν το έκανε», ανέφερε μιλώντας στα Παραπολιτικά για το δημοψήφισμα.

Στο ερώτημα αν το ήθελε το «όχι» ο κ. Τσίπρας, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι «ήλπιζε σε ένα “ναι” ή σε ένα οριακό αποτέλεσμα το οποίο θα χρησιμοποιούσε ως άλλοθι. Στην μεταξύ μας συνεννόηση παρίστανε ότι φοβόταν το “ναι”. Αποδείχθηκε όμως ότι πόνταρε στο “ναι”. Αναφέρθηκε στο ντοκιμαντέρ "This is not a coup" του Αρη Χατζηστεφάνου το οποίο αναφερόταν σε ένα διαρκές πραξικόπημα από τους δανειστές και το οποίο κατήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, όπως είπε: «Αποφάσισε στην συνέχεια ότι πρέπει να είναι συνταγματάρχης του πραξικοπήματος. Μαριονέτα των δανειστών και ο επιτετραμένος τους εν Ελλάδι. Είναι πολύ βαριές αυτές οι πράξεις. Δεν καταπίνεται αυτό». 

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι «Δρομολογήθηκε η διάλυση της Βουλής για να περάσουν τα Μνημόνια. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο λαός ενέκρινε».

Είπε ότι ο κ. Τσίπρας, κυβερνά με ένα 18% του Σεπτέμβρη αφού υπήρχε 50% αποχή. «Είναι εκτός συνταγματικού πλαισίου η διακυβέρνηση. Παραβιάζεται ξανά και ξανά η ετυμηγορία του δημοψηφίσματος. Πάσχει η νομιμοποίηση της κυβέρνησης. Κάθε διάταξη κάθε άρθρο κάθε νόμος που αντιβαίνει σε αυτή την ετυμηγορία πάσχει. Και η διάλυση της Βουλής, πάσχει».

Επιτέθηκε και στον Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος είπε ότι κινείται καθ’ υπόδειξιν των δανειστών. 

«Είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά του οποίου θα έπρεπε να κατατεθεί πρόταση μομφής», είπε.

Κατηγόρησε Παυλόπουλο και Βούτση ότι έκαναν «μια Βουλή που ψηφίζει χαριστικές τροπολογίες. Έκαναν την Βουλή όργανο των δανειστών και επικυρωτήριο των μνημονιακών κελευσμάτων. Είμαι περήφανη που δεν παρέδωσα την σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές. 

Τα ίδια φαινόμενα όταν γίνονταν από Σαμαρά και Βενιζέλο με την ίδια ένταση τα στηλίτευα. Το πρόβλημα το έχουν αυτοί που τα στηλίτευαν αλλά τώρα τα υλοποιούν. 

Ο στόχος ήταν να υπάρχει μια βουλή χωρίς αντιπολίτευση».


Πηγή : protothema.gr


Γεωργιάδης κατά Πολάκη σημειώσατε 1



Το είπε και το έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης: Ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ, μετέβη σήμερα το πρωί στον Άρειο Πάγο όπου κατέθεσε μήνυση, τονίζοντας ότι η παρέμβαση στις λίστες γιατρών και νοσηλευτών για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι παράβαση κακουργηματικού χαρακτήρα!

Ο κ. Γεωργιάδης έχει πει εκ βήματος της Βουλής ότι θα "κυνηγήσει" τον κ. Πολάκη για την παρέμβασή του στις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Αλλά και η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για την απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, για την αντικατάσταση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι "καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στην οποία αναδεικνύουμε και ζητούμε να ερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες, τόσο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη όσο και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα, παράνομα επεξεργάστηκαν τα αρχεία 2800 αιτήσεων που σχηματίστηκαν για το Διαγωνισμό για την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ γιατρών και νοησλευτών για τις ΜΕΘ¨. Και συνέχισε:

"Είναι κακουργηματική περίπτωση και προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 22, παράγραφοι 4 και 6 του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων".

Παράλληλα, ζήτησαν από τους δικαστικούς λειτουργούς τη δίωξη για παράβαση καθήκοντος εκείνων που υπογράφουν την αντικατάσταση του ΔΣ του Κέντρου, δηλαδή τον υπουργό και τον αναπληρωτή, ¨επειδή χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα και προς βλάβη του προέδρου και των μελών του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ που αντικαταστάθηκαν παρανόμως".



Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Μόνιμος ο καταυλισμός προσφύγων στον Πειραιά



Η «εκκένωση το Πάσχα» έγινε... μείωση σε 1.300 για το επόμενο διάστημα, δίχως πρόβλεψη για τη μελλοντική μεταφορά τους σε κέντρα φιλοξενίας

Οι «αυταπάτες» της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα βρήκαν εφαρμογή και στο προσφυγικό, καθώς στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες. Η κυβέρνηση, διά στόματος των υπουργών και εκπροσώπων της, «έσκιζε τα ρούχα της» ότι μέχρι το Πάσχα, ο καταυλισμός που έχει στηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, εκθέτοντας παγκοσμίως την Ελλάδα, θα έχει εκκενωθεί.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν συνέβη, αποδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση έτρεφε μία ακόμη αυταπάτη για τις δυνατότητες και τα αντανακλαστικά της αναφορικά με την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού, με διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, ζητήματος. Δώδεκα μέρες μετά το Πάσχα, στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες.

Την Πέμπτη, στήθηκε επιχείρηση για τη μεταφορά ενός αριθμού στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα. Έως το απόγευμα είχαν μεταφερθεί πάνω από 250 πρόσφυγες. Σύμφωνα με το νέο πλάνο, το οποίο αυτή τη φορά στερείται χρονικού ορίζοντα, ο στόχος είναι να μειωθεί ο αριθμός στους 1.300 πρόσφυγες.

Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν διευκρίνισε αν οι 1.300 άνθρωποι, που θα απομείνουν στον πλήρως ακατάλληλο και πρόχειρο καταυλισμό στο λιμάνι του Πειραιά, θα μείνουν εκεί μόνιμα, ή αν υπάρχει προγραμματισμός για τη μεταφορά τους σε άλλες δομές ανά την επικράτεια.



Πηγή : protothema.gr


Οι νέες αλλαγές στα διόδια: Αλλάζει ο τρόπος που θα πληρώνουμε διόδια



Εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων στις εθνικές οδούς με χρήση κάρτας ή άλλου μέσου, αλλά και απαγόρευση διέλευσης από το παράπλευρο δίκτυο για "οχήματα επαγγελματικής χρήσης, βαρέα οχήματα, για μηχανήματα έργων, φορτηγών και λοιπές κατηγορίες οχημάτων, όταν αυτά υπερβαίνουν μικτό βάρος άνω των 3,5 τόνων", προβλέπεται στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης.

Απαγόρευση της διέλευσης οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων στο παράπλευρο οδικό δίκτυο των εθνικών οδών προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε από τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρίστο Σπίρτζη στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ιράκ. Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση αυτοτελούς υπηρεσίας οδικών τελών, υπαγόμενης στον υπουργό, για την ηλεκτρονική διαχείριση των οδικών υποδομών. Όσον αφορά τον αποκλεισμό των βαρέων οχημάτων από τις παράπλευρες οδούς, αναφέρονται οχήματα επαγγελματικής χρήσης, μηχανήματα έργων, φορτηγά κ.λπ. μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων. Προβλέπονται όμως και εξαιρέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται αγροτικής χρήσης οχήματα και τροχήλατα μηχανήματα, τα οποία χρησιμοποιούνται για αγροκτηνοτροφικές δραστηριότητες και οι ιδιοκτήτες των οποίων είναι κύριοι ακινήτου όμορης περιοχής. Ακόμη, εξαιρούνται βαρέα οχήματα των οποίων ο ιδιοκτήτης διαμένει μόνιμα σε όμορη περιοχή. 

Εξαιρούνται επίσης τα ΚΤΕΛ, αλλά και οχήματα που συμμετέχουν στην εκτέλεση δημοσίου ή ιδιωτικού έργου. Με απόφαση του υπουργού θα οριστούν οι προϋποθέσεις λήψης σχετικής άδειας διέλευσης, καθώς και η αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου για την εκδοσή της. Η τροπολογία ορίζει μάλιστα τη δυνατότητα χρέωσης διοδίων ανά κατηγορία οχήματος, αναλογικά ανά χρονική περίοδο χρήσης του δικτύου (ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία, ετήσια), πέρα από τη χρέωση βάσει της χιλιομετρικής απόστασης. Νέα υπηρεσία Οι ρυθμίσεις για τα διόδια δεν αφορούν τους αυτοκινητόδρομους για τους οποίους υπάρχουν συμβάσεις παραχώρησης, μένει λοιπόν η υπό παραχώρηση Εγνατία Οδός, η οποία έχει δημόσια διόδια. Στην Εγνατία μάλιστα αναμένεται, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τον περασμένο Αύγουστο, να λειτουργούν 11 νέοι σταθμοί διοδίων ως το τέλος του 2016. 

Απαγορεύεται ακόμη ρητά η εγκατάσταση και λειτουργία νέων μετωπικών σταθμών διοδίων, εφόσον ο τρόπος υπολογισμού των χρεώσεων δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική χρήση καθενός διερχόμενου οχήματος χωριστά. Ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ εξουσιοδοτείται για την έκδοση απόφασης με την οποία καθορίζονται τα σημεία ανέγερσης σταθμών διοδίων, το ύψος των τελών, οι απαλλαγές υποχρέωσης καταβολής τελών διοδίων για ειδικές κατηγορίες και ευάλωτες ομάδες (ΑμεΑ, άνεργοι, κάτοικοι όμορης του δικτύου περιοχής, οχήματα εξυπηρέτησης εκτάκτων αναγκών). 

Τέλος, ο υπουργός καλείται να αποφασίσει, βάσει των δεδομένων των ηλεκτρονικών συστημάτων της υπηρεσίας οδικών τελών, για την κατάργηση μετωπικών σταθμών διδοδίων. Αντικείμενο της νέας υπηρεσίας, στην οποία θα υπάγεται το σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, αποτελούν, ανάμεσα σε άλλα, η ανάπτυξη και λειτουργία ηλεκτρονικού συστήματος παρακολούθησης και χρέωσης τελών διοδίων, όπως και συστήματος παρακολούθησης, καταγραφής και επεξεργασίας κυκλοφοριακών φόρτων. Αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματά της υπηρεσίας θα συνδέονται διαλειτουργικά με τα αντίστοιχα συστήματά του οδικού δικτύου, συμπεριλαμβανομένων και όσων τμημάτων διέπονται από το ειδικό νομικό καθεστώς των συμβάσεων παραχώρησης.




Πηγή : dikaiologitika.gr


ΠΟΕΔΗΝ: Αναφορά στον Αρειο Πάγο κατά Πολάκη



«Αιματοβαμμένη» διαμαρτυρία νοσηλευτών

Ιατρικές μπλούζες με κόκκινη μπογιά κρέμασαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία φορώντας «αιματοβαμμένα» χειρουργικά γάντια, στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας (8.00-12:00), που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ. Παράλληλα, οι νοσηλευτές «γιόρτασαν» την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή με ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή. 

«Κινδυνεύουν ζωές στο ΕΣΥ» έγραφαν οι «ματωμένες μπλούζες», που κρέμασαν στην είσοδο του υπουργείου Υγείας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, απαιτώντας επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, καθώς και την επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού. 

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς στο υπουργείο Εργασίας ενώ αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε στον Άρειο Πάγο αναφορά για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν και τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν, οι οποίες αναγκάζουν να μένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε Δημόσια Νοσοκομεία».

Παράλληλα, μέλη της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ) πραγματοποίησαν ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή, διεκδικώντας ασφαλείς, σύγχρονες, ποιοτικές και αποδοτικές αναλογίες νοσηλευτών/ ασθενών, εκσυγχρονισμό της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ με ειδικό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, καθώς και ειδικό νοσηλευτικό μισθολόγιο, ειδικό ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς.


Πηγή : tovima.gr


ΕΜΕΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΩ....


Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Όχι...
Δεν είμαι Δεξιός, ούτε Αριστερός... 
Δεν είμαι φασίστας, ούτε κομμουνιστής.. 
Δεν είμαι πατριώτης, ούτε προδότης... Δεν είμαι ρατσιστής, μα ούτε υποκριτής.. 
Δεν θέλω σύνορα και όρια, μα τα ξέφραγγα αμπέλια με τρομάζουν.. 
Δεν αγαπώ όλο τον κόσμο, μα δεν μισώ και κανέναν.. 
Δεν έχω μιά αγκαλιά για όλους ανοιχτή , μα το σπίτι μου δεν θέλω να έχει κλειδαριές.. 
Δεν θα ήθελα να είμαι ομοφυλόφιλος, μα δεν είμαι ομοφοβικός..
Δεν είμαι ψεύτης, μα δεν ήμουν πάντα αληθινός.. 
Θέλω την πατρίδα μου ολόκληρη.. 
Θέλω την θρησκεία μου αμόλυντη.. 
Θέλω την οικογένεια της μαμάς και του μπαμπά.. 
Θέλω τη ζωή μου αδιαπραγμάτευτη.. 
Δεν είμαι χουντικός, μα δεν είμαι ο πιό δημοκρατικός...
Δεν είμαι προοδευτικός, μα δεν είμαι οπισθοδρομικός. 
Δεν είμαι επαναστάτης, μα δεν φοβήθηκα ποτέ.. 
Δεν μου αρέσουν τα λόγια τα μεγάλα,μα τα έλεγα συχνά.. 
Δεν μου αρέσουν οι υποσχέσεις, μα έδωσα πολλές και πίστεψα άλλες τόσες.. 
Θέλω δικαιοσύνη, μα έχω ενοχές... 
Θέλω ελευθερία, μα κάποιους να τους δω στις  φυλακές.. 
Δεν μου αρέσουν οι "ταμπέλες" και οι "επιγραφές", μα με την πρώτη ευκαιρία κρίνω τους πάντες εκτός από τον εαυτό μου... 
Κρίνω και κατακρίνω, σχολιάζω στηλιτεύω, κοροϊδεύω τον κόσμο που εγώ βοήθησα να χτιστεί και τώρα παλεύω να γκρεμίσω... 
Δεν είμαι Δεξιός, ούτε Αριστερός.. 
Δεν είμαι φασίστας, ούτε κομμουνιστής.. 
Δεν είμαι πατριώτης, ούτε προδότης.. 
Πελάτης είμαι κι εγώ στο ίδιο παζάρι που πουλάνε συνειδήσεις....



Ο Σόιμπλε εξομολογείται: Έκανα πίσω στο θέμα του Grexit για τη Μέρκελ




Ο Σόιμπλε εξομολογείται. Διαφώνησα με τη Μέρκελ για την Ελλάδα, παραδέχτηκε. Εκείνος ήθελε το Grexit άλλα έπρεπε να ακούσει τη Μέρκελ που δεν ήθελε την Ελλάδα εκτός ευρώ.

Η διαφωνία των δύο ήταν γνωστή από τότε που η Ελλάδα περνούσε αυτές τις δραματικές στιγμές της διαπραγμάτευσης, πριν ένα χρόνο, αλλά η παραδοχή από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας έγινε τώρα. Και έγινε σε δείπνο που διοργάνωσε η Handelsblatt. Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, οι 600 καλά επιλεγμένοι προσκεκλημένοι, πολιτικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες, διπλωμάτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, βίωσαν έναν χαλαρό υπουργό Οικονομικών να συζητά με τον αρχισυντάκτη της Handelsblatt, Sven Afhüppe.

Το τότε

Έτσι, στο αίθριο του Γερμανικού Ιστορικού Μουσείου στο Βερολίνο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, μια χώρα που απορροφά τα τελευταία 6 χρόνια μεγάλο μέρος των δυνάμεών του. Είπε ότι σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο δεν πρέπει να ρίχνει κανείς καθαρό κρασί. Ανέτρεξε στις τραγικές ημέρες πριν ένα χρόνο, όταν ήθελε να πετάξει έξω την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Η Μέρκελ τότε είχε πάρει διαφορετική απόφαση. «Δεν είναι μυστικό ότι υπήρχε διαφωνία απόψεων, αλλά η απόφαση ελήφθη και την αποδέχθηκα. Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

...αλλά και με καλά λόγια

Όμως ο Σόιμπλε είχε και καλά νέα από την Ελλάδα. «Οι αριθμοί από την αγορά εργασίας έχουν καλυτερεύσει, η οικονομία αναπτύσσεται και το χρέος μειώνεται». Στο δείπνο κάλεσε τους παριστάμενους να βοηθήσουν την Ελλάδα, «αλλά όχι άνευ όρων και με κάθε μορφή». Οι ήπιοι τόνοι που υιοθέτησε πρέπει να ικανοποίησαν τον Έλληνα πρέσβη, που ήταν κι αυτός ανάμεσα στους προσκεκλημένους, όπως κατέγραψαν συνδαιτυμόνες του. Οι ήπιοι τόνοι εξανεμίστηκαν όμως όταν αναφέρθηκε στο κούρεμα χρέους, που απέκλεισε στον αιώνα τον άπαντα. Σε απώτερο χρονικό διάστημα τοποθέτησε και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους. «Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη».

Προς έξοδο ο Σόιμπλε;

Η συζήτηση πήγε και στο πολιτικό μέλλον του Γερμανού υπουργού. Ο Βόλφανγκ Σόιμπλε, 73 χρονών, διανύει την τελευταία περίοδο στο υπουργείο των Οικονομικών, δεδομένου ότι λόγω ηλικίας δεν διαφαίνεται μέχρι τώρα πρόθεση να ξανακατέβει υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2017. Έτσι ήταν αναμενόμενη η ερώτηση: εάν έχει βλέψεις για το αξίωμα του Πρόεδρου της Γερμανικής Δημοκρατίας. «Ο Κόνραντ Αντενάουερ έγινε καγκελάριος στα 73 του», απάντησε εν γνώσει πως μια τέτοια περιπαικτική απάντηση θα έδινε τροφή σε εικασίες.

Οι γερμανικές πιέσεις προς το ΔΝΤ

Επιστρέφοντας ξανά στο σήμερα, στο μυαλό της Γερμανίας είναι βασικά το μέλλον του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα έτσι με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το ΔΝΤ πιέζεται από τη Γερμανία να αποδεχθεί τις διαβεβαιώσεις της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους στο μέλλον, αντί για μια συγκεκριμένη και μεγάλης κλίμακας ελάφρυνση που θέλει το Ταμείο. Το ΔΝΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δέχεται, επίσης, μεγάλη πίεση από την Ευρώπη για να δεχθεί ότι ο μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης της Ελλάδας θα είναι λιγότερο συγκεκριμένος από αυτόν που ζητά.

Το Βερολίνο πιστεύει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να αποδεχθεί ότι του προσφέρεται, ακόμη και αν τα στελέχη του Ταμείου δεν είναι ευτυχή με αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Η αχίλλειος πτέρνα του ΔΝΤ είναι ότι το Διοικητικό Συμβούλιό του ελέγχεται από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τις ΗΠΑ, καμία από τις οποίες δεν επιθυμεί μία νέα ελληνική κρίση. «Αυτή η πραγματικότητα της ισχύος μειώνει την απειλή το ΔΝΤ να φύγει από το ελληνικό πρόγραμμα, αν δεν είναι ικανοποιημένο», σημειώνεται.

«Ο κ. Σόιμπλε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχουν αποφασίσει να αποφύγουν, για τώρα, κάθε ουσιαστική αλλαγή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας που θα τους ανάγκαζε να έχουν μία πολύ δύσκολη συζήτηση στη γερμανική Βουλή», σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις προθέσεις τους.

Αναφορικά με τον μηχανισμό δημοσιονομικής διόρθωσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι «το ΔΝΤ ζητούσε από την Ελλάδα να νομοθετήσει συγκεκριμένα μέτρα, αλλά τώρα είναι πιθανόν να κερδίσει μόνο μία χαλαρότερη δέσμευση, αφήνοντας πολλά ειδικότερα θέματα πολιτικής για διαπραγμάτευση στο μέλλον», σύμφωνα με πηγές κοντά στις συζητήσεις. Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, «πέτυχε να πείσει τον κ. Σόιμπλε ότι περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, όπως επιθυμεί το ΔΝΤ, είναι πέραν αυτού που μπορεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση», σημειώνει το δημοσίευμα, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Βαρουφάκη: Η συμφωνία με Τσίπρα ήταν ότι θα τους απειλούμε με Grexit, όπως κι έκανα



Για τίποτα δεν ήξερε δήθεν ο Τσίπρας για όλα είχε μια αυταπάτη και τελικά ήταν πίσω από όλα όσα έχουν συμβεί αυτό τον ενάμιση χρόνο και έχουν φέρει στην χώρα επιπλέον μέτρα 9 δις, τα capital control, τα επιπλέον λουκέτα στο εμπόριο, ανεργία, υπερφορολόγηση και πλήρη καταστροφή της οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών.

Η ανικανότητα του και η ευκολία του να παίζει μιά χώρα δείχνει ότι η χώρα με αυτόν και τους συντρόφους του στο τιμόνι δεν έχει μέλλον.

Διαβάζουμε στο protothema.gr τις νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη.

Καρφώνει» τον Δραγασάκη ότι τον πρόδωσε - Τι ισχυρίζεται ότι απαντούσε όταν ο Σόιμπλε απειλούσε να πετάξει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης - Πότε λέει ότι ο Ντράγκι του είπε: Σε εκλιπαρώ - Αποκαλεί τον Σόιμπλε «ανίκανο ανθρωπάκι, αστοιχείωτο στα οικονομικά!»

Τέρατα και σημεία σχετικά με την επτάμηνη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα με τους δανειστές αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Σε μια χειμαρρώδη συνέντευξή του σε ομάδα νέων δημοσιογράφων στην ιστοσελίδα «Athens Live» ο πρώην υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι έπειτα από συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απειλούσε τους Ευρωπαίους δανειστές με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. 
«Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι'αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό ήταν να διαπραγματεύεται με τους δανειστές στο Eurogroup «αξιοποιώντας» την απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit; «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» λέει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που ο Αλέξης Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει σαν «asset» της κυβέρνησής του.

Ευθέως και χωρίς περιστροφές δηλαδή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης παραδέχεται ότι απειλούσε τους Ευρωπαίους με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με το επιχείρημα ότι το Grexit θα κόστιζε στους Ευρωπαίους τουλάχιστον ένα τρις. ευρώ... Μόλις την προηγούμενη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση του πρώτου επταμήνου του 2015 παραδεχόμενος ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του είχαν αυταπάτες αλλά δεν είπαν ψέματα. Ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στο «Athens Live» ομολογεί ότι έλεγε ψέματα στους Έλληνες πολίτες τους οποίους διαβεβαίωνε ότι δεν τίθεται θέμα Grexit. «Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί με το που το λες, βγαίνεις. Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» ομολογεί με κυνισμό ο Γιάνης Βαρουφάκης και παραδέχεται ευθέως ότι σε περίπτωση Grexit: «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα»!

Ο κ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει επίσης μια άγνωστη λεπτομέρεια από συνάντηση που είχε μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όταν -όπως υποστηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης- ο Μάριο Ντράγκι του είπε: Σε εκλιπαρώ...

Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσιάζει ο κ. Βαρουφάκης, την προσπάθειά του να πιέσει την ΕΚΤ πρόδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος πήγε και είδε τον κ. Ντράγκι στην Φρανκφούρτη και είπε στον επικεφαλής της ΕΚΤ: «Μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο...».

Σαν βόμβα θα πέσει ο σκαιός χαρακτηρισμός του Γιάνη Βαρουφάκη για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τον οποίο χαρακτηρίζει «ανίκανο ανθρωπάκο, αστοιχείωτο από πλευράς οικονομικών»!

Εντύπωση προκαλεί η άποψη του κ. Βαρουφάκη για την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πολ Τόμσεν και την Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. «Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα» λέει στη συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Άνγκελα Μέρκελ λειτουργεί με ορίζοντα τους επόμενους τρεις μήνες και δεν έχει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Ο κ. Βαρουφάκης προβλέπει ότι το μέλλον θα είναι πολύ δύσκολο έως εφιαλτικό.

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει προβλέποντας: «Το θέμα είναι ποιος θα το οργανώσει αυτό το πράγμα...».

«Ένα τρισ. θα κόστιζε το Grexit στην Ευρώπη» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης. 

«Η συμφωνία με τον Τσίπρα ήταν ότι κεκλεισμένων των θυρών θα τους απειλούμε (σσ: ότι η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ), όπως κι έκανα, γι'αυτό δεν ήμουν ο πιο αγαπημένος τους» αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό ήταν να διαπραγματεύεται με τους δανειστές στο Eurogroup «αξιοποιώντας» την απειλή αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Δεν υπήρχε λόγος να βγούμε έξω στον κόσμο να το πούμε αυτό. Αυτό το κάνεις μόνο όταν θέλεις εσύ να βγεις. Γιατί, με το που το λες, βγαίνεις... Γιατί κλείνουν οι τράπεζες, γίνεται χαμός» λέει ο κ. Βαρουφάκης στη συνέντευξή του. Στο σημείο εκείνο ένας από τους δημοσιογράφους του «Athens Live» τον ρωτά τι θα συνέβαινε σε περίπτωση Grexit. «Δεν θα ήταν ωραίο το θέαμα» συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών. «Εγώ όμως δεν το φοβόμουνα» τονίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνεχίζει αποκαλύπτοντας έναν εριστικό διάλογο  που υποστηρίζει ότι είχε με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Όταν μου έλεγε ο Σόιμπλε "θα σε πετάξω έξω" του έλεγα: Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα! Με βλέπεις να φοβάμαι;».

Επιχειρώντας να εμφανίσει τον εαυτό του λες και η στρατηγική του έχει δικαιωθεί, ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η δική του στρατηγική ήταν «να είμαστε ενωμένοι, μέχρι να απειλήσουν να κλείσουν τις τράπεζες, να τους κουρεύαμε τα ομόλογα, θα κατέρρεε όλη η ΕΚΤ, η στρατηγική της με το QE (σσ: αναφέρεται στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και ο Ντράγκι το ήξερε αυτό». 

Συνεχίζοντας την αφήγηση της εκδοχής του, ο Γιάνης Βαρουφάκης λέει ότι την απειλή για κούρεμα των ομολόγων την είχε αποκαλύψει στον κ.Ντράγκι στην πρώτη συνάντηση που είχαν με το συμβούλιο της ΕΚΤ στις 4 Φεβρουαρίου του 2015 στην Φρανκφούρτη, παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου.  «Και μετά μου λέει» συνεχίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι ο Μάριο Ντράγκι τον πήρε παράμερα και του ζήτησε να μην αναφερθεί ξανά στο θέμα αυτό. «Σε εκλιπαρώ, μην μου ξαναπείς τίποτα γι'αυτά τα ομόλογα του S&P, γιατί μου κάνεις το βίο αβίωτο» είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι του εκμυστηρεύθηκε ο κ. Ντράγκι.

«Εγώ δεν θα το ξανασκεφτώ αλλά εσύ δεν θα μου κλείσεις τις τράπεζες» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης ότι είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΕΚΤ και παραλλήλως καταγγέλλει το πρώην σύντροφό του Γιάννη Δραγασάκη ότι τον πρόδωσε. «Τώρα, ο Δραγασάκης πήγε ένα μήνα μετά στην Φρανκφούρτη, του λέει "μην ακούς τον Βαρουφάκη, θα του προβάλω εγώ βέτο", οπότε τελειώσαμε, δεν ήταν ότι δεν βγήκαμε να τα πούμε στο κόσμο...».


Βαρουφάκης για ΔΝΤ: Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι, χωρίς κούρεμα αυτό το πράγμα δεν βγαίνει...

Στη συνέντευξή του στο «Athens Live» ο πρώην υπουργός Οικονομικών ερωτάται για την αποκάλυψη της υποκλαπείσας συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου από τα wikileaks.

«Το ότι βγήκε αυτό στα wikileaks τους χάλασε τα σχέδια... Αν πάνε τον Ιούλιο για πιστωτικό γεγονός θα ξεφτιλιστεί και ο Τόμσεν και η Μέρκελ, οπότε αυτό δεν θα γίνει...» λέει ο κ. Βαρουφάκης. 

«Αυτοί είναι οι μόνοι σοβαροί άνθρωποι εκεί πέρα» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης για Κριστίν Λαγκάρντ, Πολ Τόμσεν και τα άλλα στελέχη του ΔΝΤ και προσθέτει: «Η ουσία είναι ότι χωρίς κούρεμα αυτό το πράγμα δεν βγαίνει και όλα αυτά τα νούμερα είναι ανοησίες».


Βαρουφάκης για Σόιμπλε: Ανίκανος ανθρωπάκος, αστοιχείωτος στα οικονομικά!

«Η προσωπική μου εμπειρία για τον Σόιμπλε που είναι ο πιο δυνατός υπουργός Οικονομικών που υπάρχει στην Ευρώπη, έναν άνθρωπο που ήταν μπροστά μου Γολιάθ ενώ εγώ ήμουν ένα μυρμηγκάκι και παρ όλ αυτά τον είδα σαν ένα ανίκανο ανθρωπάκο που είναι πιασμένος σε μια πλεκτάνη, σε δυνάμεις που ανταγωνίζονται η μια την άλλη και αυτός είναι πιασμένος στη μέση ως διευθυντής ορχήστρας να προσπαθεί να τις διευθύνει κάπως για να πετύχει την δική του νίκη εναντίον της Μέρκελ...» λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

«Δεν είναι δηλαδή μια οικονομική διάνοια;» ρωτάει μια δημοσιογράφος του «Athens Live» και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο άνθρωπος που ο κ. Τσίπρας μέχρι το δημοψήφισμα χαρακτήριζε «asset» της κυβέρνησής του, απαντά: «Όχι, όχι, καθόλου. Είναι αστοιχείωτος από πλευράς οικονομικών και το χειρότερο ξέρεις ποιο είναι; Δεν τον νοιάζει! Το ξέρει και δεν τον ενδιαφέρει. Χρησιμοποιεί την οικονομική εξουσία που έχει για πολιτικούς, δικούς του σκοπούς».
Ο Βαρουφάκης μελλοντολόγος: Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις

«Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν είναι βιώσιμη. Θα έχουμε πολύ κακές αρνητικές εξελίξεις. Τα 6 δισ. νέων περικοπών σε συνδυασμό με την πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, ούτε δεκάρα δεν θα δώσουν σε start ups, αυτό το πράγμα θα οδηγήσει σίγουρα σε ένα νέο κύμα θυμού» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης και καταλήγει προβλέποντας: «Το θέμα είναι ποιος θα το οργανώσει αυτό το πράγμα...». Εμμέσως σε αυτό το σημείο εμμέσως ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει τη πολιτική στόχευσή του και προαναγγέλλει την διάθεσή του να... οργανώσει τον θυμό των Ελλήνων...