Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Πραξικόπημα από τον ΕΟΠΥΥ



Στα "κάγκελα" βρίσκονται οι ιδιωτικές κλινικές μετά το ηχηρό και αμετάκλητο "όχι” του νέου προέδρους του ΕΟΠΥΥ να τους εξοφλήσει οφειλές ύψους 170 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το 10% των μηνιαίων πληρωμών από το 2012 μέχρι και το 2015 που δεν είχαν αποδοθεί ούτε μια φορά από την ίδρυση του Οργανισμού προς τις ιδιωτικές κλινικές και η καταβολή των οποίων αποτελούσε πάγιο αίτημα των επιχειρήσεων προκειμένου να ενισχύσουν τη ρευστότητά τους.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κλινικών με το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη έφυγαν με "άδεια χέρια” στο αίτημά τους για καταβολή του υπόλοιπου 10% (μέχρι σήμερα ο Οργανισμός έδινε "προκαταβολή” 90% κάθε φορά που πραγματοποιούσε μηνιαίες πληρωμές προς τους παρόχους Υγείας)... εξέλιξη που σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr πάγωσε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των ιδιωτικών επιχειρήσεων της Υγείας και της διοίκησης του Οργανισμού και δυναμίτισε το κλίμα, με συνέπεια οι κλινικές να θεωρούν πολύ δύσκολο πλέον το διάλογο με την άλλη πλευρά.

Η "δικαιολογία” που προέβαλε η νέα ηγεσία του ΕΟΠΥΥ για την παραπάνω απόφαση ήταν πως δεν πραγματοποιήθηκε έλεγχος για τις υποβολές των επιχειρήσεων της περίθαλψης για τα χρόνια 2012, 2014 και 2015, οπότε η απόδοση του 10% δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Όπως όμως επισημαίνουν στελέχη των ιδιωτικών κλινικών, ακόμη και ο έλεγχος που ξεκίνησε μετά από δική τους πίεση το 2013 τελικά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ενώ η πραγματοποίηση των συγκεκριμένων ελέγχων δεν είναι ευθύνη των επιχειρήσεων, αλλά του ίδιου του Οργανισμού.

Η απόφαση του νέου προέδρου του ΕΟΠΥΥ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην αγορά, τη στιγμή μάλιστα που η εικόνα στα οικονομικά των κλινικών είναι δραματική. Φορείς του χώρου εξηγούν πως οι απαιτήσεις για επιστροφές (rebate και clawback) αγγίζουν σε ετήσια βάση το 48% του τζίρου των επιχειρήσεων, ενώ το 8% φτάνει η παρακράτηση φόρων. Αν προστεθεί και η απώλεια του 10% των οφειλομένων, τότε η "ζημιά” για τους παρόχους επί των κερδών τους αγγίζει το 70%, με τις επιχειρήσεις να οδηγούνται σε περικοπές και αναγκαστικές απολύσεις, καθώς με τις παρακρατήσεις αυτές είναι αδύνατο να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Ήδη από την εκλογή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη, ο οποίος βρίσκεται εδώ και περίπου δύο μήνες στο τιμόνι του Οργανισμού, ήταν έντονος ο σκεπτικισμός για την καταλληλότητά του, καθώς πριν αναλάβει τα ηνία του ΕΟΠΥΥ διατελούσε από το 2010 λέκτορας στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά, χωρίς να έχει καμία  διοικητική εμπειρία και χωρίς πρότερη ενασχόληση με τα φλέγοντα ζητήματα της Υγείας. Ο 40χρονος πρόεδρος του Οργανισμού θεωρείται άλλωστε εκλεκτός του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί από το Μάρτιο, μήνες πριν την ανάρτηση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, ο νέος πρόεδρος του Οργανισμού, αφού πρώτα απέκλεισε την αποπληρωμή των οφειλομένων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων, υποσχέθηκε πως θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες η ηλεκτρονική διασύνδεση των ιδιωτικών κλινικών με τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να εγκρίνονται ή να απορρίπτονται σε πραγματικό χρόνο οι ιατρικές πράξεις, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια ο ΕΟΠΥΥ να αποπληρώνει το 100% των οφειλών του κάθε μήνα. Παρόλα αυτά, τα στελέχη της αγοράς των κλινικών διατηρούν μεγάλες επιφυλάξεις, προσθέτοντας πως η εισαγωγή real time ελέγχου των ιατρικών πράξεων είναι μια πρόταση που ακούγεται πάνω από δύο χρόνια από τον Οργανισμό.

Πάντως μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια ακόμη πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, η τελευταία για τη χρονιά που πέρασε, με τον Οργανισμό να εξοφλεί τελικά μόλις τους επτά από τους δώδεκα μήνες του έτους, αφού τα υπόλοιπα παρακρατούνται για επιστροφές από τις επιχειρήσεις. Το ποσό που εκτιμάται πως θα κληθούν να επιστρέψουν οι κλινικές για τη χρονιά που πέρασε θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ, αφού οι υποβολές πλησιάζουν τα 400 εκατ. όταν το κονδύλι για τα νοσήλια είναι 235 εκατ. ευρώ.



Βασιλική Κουρλιμπίνη
Πηγή : capital.gr


«Φονική» αποδεικνύεται η φετινή επέλαση της γρίπης




Σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας καταμετρούνται πια κρούσματα γρίπης, με τον πανδημικό ιό του 2009-2010, τον γνωστό Η1Ν1 να επικρατεί αλλά και έναν άλλο, διαφορετικό υπότυπο του ιού, να «προτιμά» ασθενείς στην Λάρισα…

Και τρίτο άτομο με τον ιό της γρίπης νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Πρόκειται για 60χρονο, ο οποίος δεν πάσχει από άλλα νοσήματα, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά η προσβολή του από τον ιό της γρίπης, χωρίς η κατάστασή του να κρίνεται επικίνδυνη.

Υπενθυμίζεται, ότι το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα αφορούσε 42χρονη έγκυο, η οποία, πλέον, έχει ξεπεράσει το πρόβλημα και δεν νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, ενώ το πρώτο κρούσμα στην πόλη αφορούσε έναν 59χρονο με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εξέπνευσε την περασμένη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, την τελευταία της πνοή άφησε σήμερα 34χρονη στον Κουτσουρά Λασιθίου, έπειτα από ένα βαρύ κρυολόγημα που την ταλαιπωρούσε το τελευταίο διάστημα. Η γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν επισκέφθηκε γιατρό επιλέγοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα μόνη της. Το πρωί η κατάσταση της επιδεινώθηκε και ο σύζυγος της κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε στο σπίτι τους, ωστόσο ήταν ήδη αργά και η γυναίκα μεταφέρθηκε νεκρή στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Η σορός της μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου αναμένεται να γίνει νεκροψία- νεκροτομή για τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ενώ θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο αν η άτυχη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή από τον μεταλλαγμένο ιό της γρίπης.


Πηγή : iatropedia.gr


Οι προκλητικές φωτογραφίες που έκαναν την κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού να σβήσει το Instagram της



Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η κόρη του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, Ελιάνα, μετά από την απόφαση της να ανεβάσει στο Instagram μία φωτογραφία με 500ευρω.

«Πατριωτικό καθήκον: Ξοδεύουμε για να στηρίξουμε την τοπική οικονομία», έγραψε η Ελιάνα Μηλιού και πόσταρε την φωτογραφία από το Salon de Bricolage στην οποία φαίνεται το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ που φαίνεται ότι ξόδεψε.

Πολλοί σχολίασαν αρνητικά την απόφαση της να δημοσιεύσει μία φωτογραφία με χαρτονόμισμα που πλέον είναι άγνωστο σε αρκετούς συνταξιούχους και εργαζόμενους ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν που το βρήκε εν μέσω capital controls.

Στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε η κόρη του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού, Ελιάνα, μετά από την απόφαση της να ανεβάσει στο Instagram μία φωτογραφία με 500ευρω.

«Πατριωτικό καθήκον: Ξοδεύουμε για να στηρίξουμε την τοπική οικονομία», έγραψε η Ελιάνα Μηλιού και πόσταρε την φωτογραφία από το Salon de Bricolage στην οποία φαίνεται το χαρτονόμισμα των 500 ευρώ που φαίνεται ότι ξόδεψε.

Πολλοί σχολίασαν αρνητικά την απόφαση της να δημοσιεύσει μία φωτογραφία με χαρτονόμισμα που πλέον είναι άγνωστο σε αρκετούς συνταξιούχους και εργαζόμενους ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν που το βρήκε εν μέσω capital controls.


Η Ελιάνα ανέβαζε φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την διαμονή της στο Gstaad Palace. Για τις εορτές το κόστος διαμονής ανά βραδιά μπορεί να ξεπεράσει και τις 2.000 ευρώ και η 30χρονη δικηγόρος έκανε διακοπές εκεί την Πρωτοχρονιά.


Το συγκεκριμένο γεγονός ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με την Ελιάνα να ακούει τα εξ αμάξης.



Πηγή: koolnews.gr


Αχαΐα: 30χρονος χτύπησε με τσεκούρι στο κεφάλι 7χρονη και ακρωτηρίασε την γιαγιά της!



Δεν χωράει ανθρώπου νους αυτό που έγινε σήμερα το πρωί στο Λάππα Αχαϊας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε καταυλισμό τσιγγάνων ο 30χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο πατέρας του παιδιού, τσακώθηκε με την 70χρονη γιαγιά και την ακρωτηρίασε με το τσεκούρι στο χέρι και χτύπησε στο κεφάλι με το τσεκούρι την 7χρονη!

Το παιδί μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαϊας και στην συνέχεια στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων καθώς η κατάστασή του κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Η γιαγιά μεταφθηκε με ακρωτηριασμό στο χέρι, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο.

Ο δράστης ο οποίος είναι ένας 30χρονος ρουμάνος συνελήφθη.



Πηγή : newsit.gr


Ο Jamie Foxx έσωσε τη ζωή 32χρονου - Τον έβγαλε από φλεγόμενο αυτοκίνητο



Έχει βραβευτεί με Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Ray Charles, αλλά πλέον αποτελεί ήρωα για τον 32χρονο Brett Kyle και όχι μόνο. Έσωσε τη ζωή του, απεγκλωβίζοντάς τον από το φλεγόμενο αυτοκίνητό του που είχε ανατραπεί μετά από σοβαρό τροχαίο.
Ο διάσημος ηθοποιός άκουσε τις φωνές έξω από το σπίτι του στην περιοχή Ventura County, στην Καλιφόρνια, το πρωί της Δευτέρας. Με έναν ακόμα άντρα, ο 48χρονος έτρεξε στο σημείο και τον έβγαλε από το αναποδογυρισμένο αυτοκίνητο που είχε τυλιχτεί στις φλόγες. "Δεν το βλέπω ως κάτι ηρωικό. Απλά έπρεπε να κάνω κάτι και πήγαν όλα καλά. Όπως τον έβγαζα του είπα πρέπει να με βοηθήσεις να σε βγάλω γιατί δεν θέλω να σε αφήσω".

Ο πατέρας του νεαρού Brad Kyle είπε στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε καμία υποχρέωση να κάνει τίποτα. "Όλοι μας ελπίζουμε να μπορούσαμε να κάνουμε κάτι όταν χρειαστεί, αλλά η ερώτηση είναι το κάνουμε ή φοβόμαστε για τις ζωές μας; Εκείνος δεν φοβήθηκε".

Ο 48χρονος ηθοποιός πόσταρε αργότερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του αγκαλιά με τον Brad Kyle. "Γνώρισα τον πατέρα του νεαρού από το χθεσινό βράδυ. Αυτό είναι που μετρά. Η ζωή ενός άντρα, ενός γιου, ενός αδερφού σώθηκε αργά τη νύχτα. Ο Θεός είχε τα χέρια του γύρω μας.. δεν υπάρχουν ήρωες.. απλά ευτυχισμένοι μπαμπάδες".

Ήταν ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες που έδωσε εργαλεία στον διάσημο ηθοποιό και έναν ακόμα πολίτη για να σπάσουν το παράθυρο, να κόψουν τη ζώνη και να απεγκλωβίσουν τον 32χρονο. Μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο νοσοκομείο με εγκαύματα και καταδικάστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.




Πηγή: Itv, newsit.gr


Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ


Το «Ποτάμι» θα δώσει απαντήσεις στο επικείμενο συνέδριο το μήνυμα του επικεφαλής του - Η κυβέρνηση «είναι δύσκολο να πέσει γιατί έχουν φροντίσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι βουλευτές τους μια γροθιά, με σχέσεις οικονομικής εξάρτησης»

Στο επικείμενο συνέδριο παρέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης την πορεία που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, κληθείς να σχολιάσει επί των διαφορετικών προτάσεων που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες από στελέχη και βουλευτές του κόμματος, δηλαδή υπέρ της σύμπλευσης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ή με το σχέδιο της Φώφη Γεννηματά για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή", ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ακούγονται πολλές προτάσεις, αλλά σημασία έχει τι λέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τι θα πει το συνέδριο». Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το πώς θα κινηθεί πολιτικά το Ποτάμι, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Συνέδριο του κόμματος. «Το θέμα είναι με ποια πολιτική θα πας και όχι με ποιο πρόσωπο. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «Δεν αισθανόμαστε πιο κοντά με κανέναν. Άβυσσο δεν έχουμε με κανέναν». 

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, επαναστατικό πρόγραμμα», ενώ σε ερώτηση εάν το Ποτάμι είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ απάντησε «δεν αισθανόμαστε πιο κοντά σε κανέναν, ούτε μας χωρίζει άβυσσος με κανέναν» και πρόσθεσε ότι «νιώθω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, αλλά δεν θα μιλούσα ποτέ για άβυσσο πάνω σε θέματα δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση,  ο Σταύρος Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε “κακή” και  εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «είναι δύσκολο να πέσει γιατί έχουν φροντίσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι βουλευτές τους μια γροθιά, με σχέσεις οικονομικής εξάρτησης». «Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συνδέονται με το κράτος και οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τάχθηκε κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών και κατά των οικουμενικών κυβερνήσεων, λέγοντας ότι είναι υπέρ των πολλών συμβιβασμών. Μάλιστα,  τόνισε ότι «εάν ο κ. Τσίπρας βάλει μυαλό και αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κυβερνά με άσχετους», «αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μια νέα κυβέρνηση» με τη συμμετοχή οπωσδήποτε και της ΝΔ. «Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε οτι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις προτάσεις που διατυπώνονται από πλευράς ΠΑΣΟΚ για σύμπραξη κομμάτων της κεντροαριστεράς τόνισε ότι είναι διαδικαστικές και όχι πολιτικές προτάσεις. «Είναι ελάτε να αισθανθούμε πολλοί», σχολίασε και δήλωσε πως δεν αλλάζει τίποτα εάν απλώς ενωθούν οι μηχανισμοί κάποιων κομμάτων. Για τη ΝΔ υπογράμμισε πως είναι ένα ένα συντηρητικό κόμμα, που πιστεύει στο βαθύ κομματικό κράτος. «Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καλές μεταρρυθμιστικές προθέσεις, τα πολιτικά νεκροταφεία είναι γεμάτα από καλούς μεταρρυθμιστές. Ποια αλλαγή από αυτές που εμείς στηρίζουμε θα στηρίξει η ΝΔ;» επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. 

Παράλληλα,  αμφισβήτησε το εύρος του μεταρρυθμιστικού έργου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο δήλωσε ότι το Ποτάμι περιμένει να δει πως θα κινηθεί η ΝΔ υπό την ηγεσία του λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαφορετικές διακηρύξεις σε αρκετά θέματα από το παλιο συντηρητικό κόμμα. Περιμένουμε να δούμε εάν οι απόψεις θα βγουν στην επιφάνεια».

«Δεν μοιράζουμε τα πράγματα, δεν είμαστε ισορροπιστές. Χρειάζεται μια πολιτική πρόταση, το Ποτάμι πάει σε συνέδριο και θα κάνει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τις άμεσες αλλαγές που χρειαζόνται το 2016»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. 

Ο ίδιος είπε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Ποτάμι έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία περι διαφοροποιήσεων βουλευτών, για να υπογραμμίσει ότι «σε όλες τις ψηφοφορίες δεν έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση στις πολιτικές αποφάσεις του Κινήματος, είτε είναι δική μου απόφαση είτε της Κ.Ο. Ό,τι έχουμε αποφασίσει στη Βουλή το έχουμε υπερασπιστεί. Στα όργανα αυτά που λέμε τα κάνουμε και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της γραμμής που έχει χαράξει το Ποτάμι».

Αστειευόμενος δε είπε ότι μου έχουν προτείνει και το «Ποτάμι ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα!». Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι  ό,τι έχουμε αποφασίσει, το έχουμε υπερασπιστεί στη Βουλή και εξέφρασε την άποψη ότι το Ποτάμι έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών. Oι δημοκρατικές διαδικασίες στο Ποτάμι είναι συνεχείς. «Μεγάλη απουσία στο ερώτημα της κ. Γεννηματά. Είναι διαδικαστικές προτάσεις και όχι πολιτικές», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.


Πηγή : protothema.gr


Ποιο ήταν το Νο1 σε πωλήσεις ηλεκτρικό το 2015;




Διανύουμε μία εποχή που τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εισβάλουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητα. Εντάξει, ίσως όχι τόσο στην Ελλάδα αλλά τόσο στην Ευρώπη όσο και σε παγκόσμια κλίμακα, οι πωλήσεις τους αυξάνονται συνεχώς.

Όμως ξέρετε ποιο είναι το ηλεκτρικό μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως; Αυτό είναι το Model S της Tesla που είναι πρωτοπόρος σε αυτή την τεχνολογία. Το πολυτελές ηλεκτρικό σεντάν παράχθηκε σε 50.336 κομμάτια! Αριθμός που ανεβάζει τις συνολικές πωλήσεις του εν λόγω μοντέλου από το 2012 όταν και λανσαρίστηκε, στις 107.148! Αυτό σημαίνει πως είναι No2 ηλεκτρικό μοντέλο σε πωλήσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης!

Δεύτερο για το 2015 αλλά με μεγάλη διαφορά, στις 43 χιλιάδες πωλήσεις,  ήταν το Nissan Leaf. Όμως; Αυτό εξακολουθεί να έχει γενικά τα ηνία αφού η ιαπωνική εταιρεία έχει πουλήσει πάνω από 200 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Στη σχετική λίστα της προηγούμενης χρονιάς, συναντάμε στη συνέχεια το Mitsubishi Outlander PHEV, το Κινέζικο BYD Qin PHEV και το BMW i3 που κυκλοφορεί και στους ελληνικούς δρόμους και συνολικά μέσα στο 2015, παραδόθηκε σε 24.057 νέους ιδιοκτήτες.




ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ
Πηγή : newsauto.gr


Βουλή: «ΟΧΙ» στην πρόταση Βούτση για τα μέλη του ΕΣΡ



Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Βουλής για την επιλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 4/5, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση για την επιλογή των μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό των 4/5, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 7 βουλευτές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων. ΚΚΕ και Ποτάμι δήλωσαν παρών.
«Είναι ζήτημα πρωτοβουλίας της κυβέρνησης να εισηγηθεί πώς αυτό το ζήτημα θα επιλυθεί και να φέρει τη σχετική ρύθμιση», δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.




Πηγή






Θα μας τρελάνουν σκέφτονται να βάλουν φόρο στα tablet και τα laptop




O πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, Αναστάσιος Τζήκας, αποκάλυψε σε εκδήλωση του ΣΕΠΕ, πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή φόρου σε υπολογιστές και tablet, είδηση την οποία λίγες ώρες αργότερα διέψευσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ.Τζήκας αποκάλυψε ενώπιων όλων πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβαρύνει με 1% έως 2% τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, με 6% τις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών ενώ υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον επιβάρυνση στα tablet ύψους 4%, ως τέλος για τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως συμπλήρωσε το συγκεκριμένο τέλος είχε συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά απορρίφθηκε αφού κρίθηκε παράλογο και ήταν βέβαιο πως θα πλήξει την εγχώρια αγορά.

«Πρόκειται για ένα εντελώς παράλογο μέτρο που θα πλήξει μια δραστηριότητα πολύ περιορισμένων περιθωρίων μικτού κέρδους. Είναι σαν να φορολογήσουμε τα μηχανάκια, επειδή συχνά τα χρησιμοποιούν οι ληστές προκειμένου να κλέψουν τις τράπεζες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. «Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές, tablet και smartphones. Η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο» τονίζει το υπουργείο και συμπληρώνει πως «Ποτέ δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τους δανειστές».



Πηγή:  iefimerida.gr


Κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες - Επεισόδια με ΜΑΤ στην Κομοτηνή





Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση γα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Σε κλοιό κινητοποιήσεων βρίσκεται από σήμερα η κυβέρνηση γα το ασφαλιστικό με αιχμή τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την κάθοδο των τρακτέρ στο πιο νευραλγικό σημείο της εθνικής οδού και της χώρας, στην κοιλάδα των Τεμπών.

Η ένταση των αγροτικών κινητοποιήσεων αποτυπώθηκε το πρωί με τον πλέον εύγλωττο τρόπο στην Κομοτηνή όταν αγρότες συγκρούσθηκαν βίαια με δυνάμεις των ΜΑΤ παρουσία μάλιστα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των αγροτών αρνήθηκε να συνομιλήσει μαζί τους. Περισσότεροι από δύο χιλιάδες εξαγριωμένοι αγρότες πολιόρκησαν το κτίριο όπου βρισκόταν ο κ. Αποστόλου, πέταξαν αυγά, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη κάνει χρήση δακρυγόνων, προκειμένου να τους απωθήσουν.




ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ


Χαριτίνη Δημητρίου

Από την εξουσία να φεύγεις όχι πιο πλούσιος , αλλά πιο δοξασμένος , γιατί ο έπαινος του λαού είναι καλύτερος από πολλά χρήματα !
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

Αγαπημένοι μου πάμε να πούμε τα δικά μας ..αλλιώς με λίγη τσαχπινιά μήπως και σκάσει λίγο γέλιο στο χειλάκι μας !
Άλλαξε ο καιρός έπιασαν τα κρύα , τα χιόνια ,ανάψτε καλοριφέρ , σόμπες , τζάκια και κάψτε ότι ..βρείτε ! Αν βρείτε και κανένα πολιτικό ...ξέρετε τι θα κάνετε !....
Εμείς ο ανεκτικός λαός που... παράπονο δεν έχουμε μας δέρνουν από παντού .
Εμείς ...θαραλαίοι λέμε κι άλλο ...δώσε αντέχουμε...Έτσι έχουμε και τι δεν έχουμε να πούμε ! Είναι τόσα πολλά αλλά θα τα πούμε έτσι :
Έχουμε την αριστερή κυβέρνηση που ειναι χειρότερη και από την πιο δεξιά , δεξιά κυβερνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα  .Έχουμε τώρα πια και αντιπολίτευση με  αρχηγό τον Κ.Μητσοτάκη , που περιμένουμε και ελπίζουμε να ζορίσει την κυβέρνηση που δεν έχει απλά χάσει την μπάλα ..αλλά το γήπεδο .
Έχουμε τρελή φορολογία που τι κι αν ήρθαν οι εκπτώσεις ; Άντε να πάρεις κάτι για τα παιδιά να τα βολέψεις γιατί για μας χλωμό το βλέπω έως ..κατάμαυρο !
Έχουμε μπαράζ απεργιών και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα είχαν οι γιατροί και οι δικηγόροι . Εκεί ΜΑΤ δεν είδα ; Γιατί ; Το γιατί είναι ότι όλοι έχουν δίκιο αλλά τα γεροντάκια  είναι του χεριού σας και τα φορτώσατε φάπες  και χημικά ! 
Έχουμε ...πολλές προσλήψεις στο δημόσιο φίλοι , αδέλφια , ξαδέλφια , νύφες , συνυφάδες , γαμπροί , κουμπάροι ,ράπερ και τους συγγενείς όλων των παραπάνω !
Γειά σου βρέ ΣΥΡΙζΑ με τα ωραία σου !
Με το στρατό σου ,  το σόϊ σου , και την παρέα σου !
Έχουμε το κουαρτέτο που έρχεται με άγριες διαθέσεις γιατί ζήτησε λέει αγελάδα για το ασφαλιστικό και τους έδωσε  γάτα ο Κ.Κατρούγκαλος !
Κ. Δανειστές καθίστε φρόνιμα ....Γιατί θα σας πάρει στο κατόπι ο Λαός και θα φύγετε χωρίς τα πανάκριβα κουστουμάκια σας ! Ξέρετε πώς .....
Έχουμε και τον Τόμσεν που λέει ότι θα παραμείνει το ΔΝΤ  και συμφωνούν οι κυβερνώντες .Μάλλον μας κάνετε πλάκα ...Εσείς δεν λεγατε ότι δεν το θέλετε το ΔΝΤ ; Μας έχετε χορτάσει στο ψέμα που πιο πολύ ...πεθαίνεις!
Τι άλλο έχουμε ; Έχουμε και την κόρη του Κ.Γ.Μηλιού να φωτογραφίζει σε μαγαζί του κολωνακίου  500 ευρα -όπως αναφέρερει στο σχολιο που συνοδεύει τη φώτο-ξοδεύει για να επιτελέσει το πατριωτικό της καθήκον στηρίζοντας την Ελληνική οικονομία  ! Αυτό κι αν είναι θράσος σε ενα λαό που υποφέρει ! Έχουμε κινητοποιήσεις των αγροτών που απειλούν ότι θα κόψουν την Ελλάδα στη μέση ... Έχουμε πρόταση της κυβέρνησης για δίδακτρα στα δημόσια σχολεία ..Εδώ γελάμε ! Γελάμε πολύ λέμε ! Γιατί αν κάτσουμε και κλάψουμε με όλα αυτά που μας συμβαίνουν τότε δεν θα βρείτε τρύπα να κρυφτείτε !
Αλλά σε εσάς δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις .Θα ήθελα να ήξερα αν παίρνατε 400 , 500 , και 700 ευρώ πως θα ζούσατε ; πως θα πληρώνατε φόρους ;
Το έργο το ζει ο λαός ! Το έχω πει και άλλη φορά : Οταν ο λαός μουρμουρίζει ...τότε πρέπει να φοβάστε ....Τι θα γίνει ...Εδώ είμαστε ή θα γελάσουμε , ή θα ρίξουμε πολύ ξύλο ! Ε ! Δεν παει άλλο ! Τριγύρω πόλεμοι , τζιχαντιστές , λαθρομετανάστες παντού  κάτι σαν ίωση ...Δεν είμαι ρατσίστρια  ! Αλλά θέλω να ζω στη χώρα μου και να μπορώ να περπατάω ελεύθερα και όχι να φοβάμαι ...Οι αστυνομία κάνει ότι μπορεί...
Πραγματικά ότι μπορεί όταν οι κυβερνώστες έχουν από 5 μεχρι και 20 αστυνομικους για να τους φυλάνε ! Ντροπή  !Λέγαμε για τον Γ.Παπανδρέου που μας έβαλε στο μνημόνιο .
Τώρα θα λέμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που θα γραφτεί με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία !Κάνουν τα πάντα για να μας εξοντώσουν   ! Κλείνοντας θα πω : 
Μόνον πέτρα πάνω στην πέτρα νά μήν μείνει , ημείς δεν προσκυνούμε....
Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ .

Είδαμε ,ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε μια βόλτα στα αστεράκια μας να χαλαρώσουμε λίγο..
Έτσι λοιπόν η Ρ.Μακρή με την φιλη της Ζ.Κονσταντοπούλου διασκέδασαν σε νυχτερινό μαγαζί που τραγουδάει Π.Τσαρούχας ! Έτσι τα κορίτσια ξενυχτάνε με ενα μυστικό κάποιο ...κόμμα κρυφό ! ....;
Είδαμε και φωτογραφια του Π.Παντελίδη από το νυχτερινό μαγαζί που εμφανίζεται πνιγμένος σε ένα βουνό από... λέλουδα ! Α ! Βρέ Παντελίδη αυτά βλέπουν οι δανειστές και νομίζουν ότι έχουμε πολύ ...λίπος ! 

Για την ιστορία των νυχτερινών μαγαζιών αυτοί που πετάνε τόσα λέλουδα ειναι λίγοι ! 
Αυτοί που τα έχουν και είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι θαμώνες !
Ας κοιτάξει και λίγο.. εκεί η εφορία ....!
Το tip της Εβδομαδας !

Μας συμβαίνουν τόσα πολλά , για αυτό να προσέχετε τον εαυτό σας γιατί κανενας δεν θα το κάνει καλύτερα από εσάς ! 

Ε ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη 

Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Καταδίκη της Τουρκίας για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης



Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης καταδίκασε την Τρίτη την Τουρκία για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης λόγω της απαίτησης των τουρκικών αρχών οι δημοσιογράφοι ενός περιοδικού που πρόσκειται στην αντιπολίτευση να κατονομάσουν τις πηγές τους για ένα άρθρο που αφορούσε τις πρακτικές των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Το ΕΔΑΔ εκτιμά στην απόφασή του ότι η επέμβαση της τουρκικής δικαιοσύνης στο έργο των δημοσιογράφων δεν θα ήταν «απαραίτητη σε μια δημοκρατία» και είχε στόχο να «αποθαρρύνει όλες τις δυνητικές πηγές να βοηθήσουν τον Τύπο να πληροφορήσει το κοινό για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων αυτών που αφορούν τις ένοπλες δυνάμεις».

Οι δικαστές καταδίκασαν την Άγκυρα να καταβάλει για την ηθική βλάβη που υπέστησαν ποσά ύψους 500 ως 2.750 ευρώ στους έξι δημοσιογράφους που είχαν προσφύγει στο ΕΔΑΔ τον Νοέμβριο του 2007.

Το άρθρο τους, το οποίο είχε δημοσιευθεί στο εβδομαδιαίο τουρκικό ειδησεογραφικό περιοδικό Nokta, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός συστήματος κατάταξης των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης ανάλογα με το εάν διάκεινται ευνοϊκά ή όχι απέναντί στις ένοπλες δυνάμεις. Με βάση αυτό το σύστημα, το επιτελείο απέκλειε δημοσιογράφους και ΜΜΕ από εκδηλώσεις του και από την ενημέρωση για κάθε δραστηριότητά του.

Τον Απρίλιο του 2007 οι αρχές είχαν κάνει έρευνα στα γραφεία του περιοδικού και είχαν αντιγράψει τα δεδομένα από τους 46 υπολογιστές του με στόχο να εντοπίσουν τους δημόσιους λειτουργούς που είχαν παίξει τον ρόλο των καταμηνυτών ατασθαλιών στην υπόθεση.

Στην απόφασή του ΕΔΑΔ αναγνωρίζει ότι ο εμπιστευτικός χαρακτήρας των πληροφοριών για τις εσωτερικές διαδικασίες του στρατού θα μπορούσε να δικαιολογήσει τις ενέργειες των τουρκικών αρχών, αλλά πρόσθεσε πως «αυτός ο εμπιστευτικός χαρακτήρας» των εγγράφων «δεν θα έπρεπε να προστατεύεται με κάθε κόστος» και χαρακτήρισε «δυσανάλογη» την δράση που αναλήφθηκε.

Για το ΕΔΑΔ, το επίμαχο άρθρο συνέβαλε στον δημόσιο διάλογο «για τις διακρίσεις από κρατικά όργανα σε βάρος μέσων ενημέρωσης» και ο σκοπός του ήταν να συμβάλει στον «δημόσιο διάλογο για τη σχέση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις και την πολιτική» γενικά.

Η απόφαση αυτή δημοσιοποιήθηκε ενώ δύο δημοσιογράφοι του ίδιου περιοδικού κινδυνεύουν να τους επιβληθεί ποινή κάθειρξης 20 ετών, καθώς φέρονται, σύμφωνα με την τουρκική δικαιοσύνη, να ενέχονται σε απόπειρα «πραξικοπήματος».

Οι δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν την επομένη των βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία, αφού το περιοδικό χαρακτήρισε στο κύριο θέμα στο πρωτοσέλιδό του τον θρίαμβο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «την έναρξη εμφυλίου πολέμου στην Τουρκία»




Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr


Στον αέρα «τίναξαν» για δεύτερη φορά τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία




Στον αέρα «τίναξαν» για δεύτερη φορά τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία ομάδες εκπαιδευτικών και φοιτητών, που ανάγκασαν τους υπεύθυνους να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση.

Είναι η δεύτερη φορά που οι ομάδες αυτές ματαιώνουν προγραμματισμένη εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου, καθώς το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στο Ινστιτούτο Παστέρ.

Παρά τα μέτρα που είχαν πάρει οι διοργανωτές για να μην δημιουργηθούν πάλι επεισόδια, η ομάδα αυτή είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αμφιθέατρο της σχολής Δημόσιας Υγείας και παρεμπόδιζαν όσους ήθελαν να εισέλθουν. 

Το νέο αυτό «μπλόκο» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο οποίος προσερχόμενης στη Βουλή δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί παρά τις διακοπές αυτές.



«Με αυθαίρετο και αυταρχικό τρόπο, μικρές ομάδες παρεμπόδισαν, για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα, την πραγματοποίηση εκδήλωσης στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού διαλόγου για την αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ποιούς εξυπηρετούν;» διερωτήθηκε ο κ. Φίλης, και συνέχισε: Θα επιμείνουμε. Είναι δημοκρατική αξίωση. Ο διάλογος θα συνεχιστεί στη Βουλή, στα σχολεία, στις γειτονιές. Θα γίνει με τη συμμετοχή τω εκπαιδευτικών, των νέων, με ενεργό το ενδιαφέρον της κοινωνίας. Τα πολιτικά κόμματα δεν πρέπει να εμπλέξουν την εκπαίδευση στην πολιτική αντιπαράθεση. Η συνεννόηση για την Παιδεία είναι αναγκαία». 


Πηγή : ethnos.gr


Γκάλοπ Pulse: Στο 4,5% η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ



Διαφορά 4,5% (ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%) υπέρ της ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για το Action24 και την εκπομπή Evening Report.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (27% έναντι 25%) ενώ στην παράσταση νίκης προηγείται η ΝΔ με 44% έναντι 40% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα στοιχεία της δημοσκόπησης έχουν ως εξής:

Στην πρόθεση ψήφου: ΝΔ 28%, ΣΥΡΙΖΑ 24%, ΚΚΕ 5,5%, Χρυσή Αυγή 5,5%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 2,5%, Ποτάμι 2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 26,5%, ΚΚΕ 6%, Χρυσή Αυγή 6%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 5%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ποτάμι 2,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 27% έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ "κανέναν από τους δύο" απαντά το 41%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 52% στις θετικές απόψεις και 41% αρνητικές, ακολουθεί ο Βασίλης Λεβέντης με 36% θετικές και 56% αρνητικές, ο Αλέξης Τσίπρας με 35% θετικές και 60% αρνητικές, η Φώφη Γεννηματά με 33% θετικές γνώμες και 61% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33% θετικές και 58% αρνητικές, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 30% θετικές και 63% αρνητικές, ο Πάνος Καμμένος με 25% θετικές και 68% αρνητικές και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10% θετικές απόψεις και 84% αρνητικές.








Πηγή


Νεκρός ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους “Τζιχάντι Τζον”




Το επιβεβαίωσε και το ΙΚ. Ο “Τζιχάντι Τζον” σκοτώθηκε στις 12 Νοεμβρίου έπειτα από αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη Ράκα της Συρίας.

Ο ιστότοπος του διαδικτυακού περιοδικού Dabiq του Ισλαμικού Κράτους ανήρτησε επικήδειο λόγο για τον επονομαζόμενο «Τζιχάντι Τζον», τον Βρετανό δήμιο του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο SITE, ο οποίος ειδικεύεται στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων ισλαμιστικών οργανώσεων στο διαδίκτυο.

Τον Νοέμβριο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν εκφράσει την «εύλογη βεβαιότητα» πως μια επίθεση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ σκότωσε τον Μοχάμεντ Εμουάζι –πραγματικό όνομα του «Τζιχάντι Τζον»–, μέλος του Ισλαμικού Κράτους, που εμφανίζεται στα βίντεο με τις εκτελέσεις των ομήρων της οργάνωσης.

Το περιοδικό–αναφερόμενο στον Εμουάζι με το ψευδώνυμο που έφερε στην οργάνωση, «Αμπού Μουχαρίμπ αλ Μουχατζίρ»– τόνισε πως ο «Τζιχάντι Τζον» σκοτώθηκε στις 12 Νοεμβρίου όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος επίθεσης drone στην πόλη Ράκα, που κατέστρεψε το όχημα του, σκοτώνοντας τον ακαριαία.



Πηγή


Βαρουφάκης: Ηχογραφούσα τα Eurogroup, είχαμε Plan X



Ο πρώην ΥΠΟΙΚ διέψευσε ότι είχε σχέδια για «διπλό νόμισμα», αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών. «Το Βερολίνο έκοψε χρηματοδότηση από το Πεκίνο».

Την ύπαρξη ενός Plan X, το οποίο είχε εκπονήσει η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως απάντηση σε περίπτωση που δεχόταν πιέσεις από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και άλλους εταίρους για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως βασικό «όπλο» της Αθήνας θα ήταν η απειλή για αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων, αξίας 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, στον στενό πυρήνα «έξι επτά ατόμων» της διαπραγματευτικής ομάδας είχε συμφωνηθεί να διαταχθεί αναδιάρθρωση των εν λόγω ομολόγων εάν οι εταίροι προκαλούσαν το κλείσιμο των τραπεζών. Η απειλή όμως δεν έγινε πράξη, καθώς – όπως υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών – όταν ήλθε η ώρα της απόφασης ο ίδιος μειοψήφησε.

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ διέψευσε ότι είχε σχέδια για «διπλό νόμισμα», αλλά επιβεβαίωσε ότι εξέταζε ένα σύστημα εξωτραπεζικών ηλεκτρονικών συναλλαγών για την αντιμετώπιση της τραπεζικής αργίας. Αρνήθηκε πάντως κατηγορηματικά ότι γινόταν χακάρισμα των φορολογικών λογαριασμών των πολιτών.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε μάλιστα ότι ενώ εκείνη την περίοδο η Αθήνα είχε έλθει σε συμφωνία με την Κίνα για δανειακή στήριξη, η συμφωνία «ανετράπη [...] με ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο» στο Πεκίνο.

Εστιάζοντας στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι στην ουσία η πρώτη απειλή για κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών διατυπώθηκε λίγες μέρες μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, κατά την πρώτη επίσκεψη του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα, όταν ο πρόεδρος του Eurogroup του μετέφερε ότι η μόνη επιλογή της Αθήνας είναι να δεχτεί το πρόγραμμα ως έχει.

Προσέθεσε δε ότι το μήνυμα Ντάισελμπλουμ ήλθε σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα είχε ενημερωθεί πως τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους έφταναν για 12 ημέρες.

Αναφερόμενος στις μεγάλες κόντρες που είχε με τους ομολόγους του στα Eurogroup, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε, όπως γράφει το skai.gr, ότι έχει ηχογραφήσει όλες τις συνεδριάσεις της ευρω-ομάδας κατά τη θητεία του, με εξαίρεση την πρώτη.

Ισχυρίζεται πως αποφάσισε να ηχογραφήσει τις συνομιλίες στο Eurogroup ώστε να θυμάται τί ειπώθηκε για να μπορεί να ενημερώνει με ακρίβεια την κυβέρνηση και τη Βουλή, όμως δεν αποκλείει οριστικά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει τα ντοκουμέντα στο μέλλον. «Δε γνωρίζω να σας πω, δεν έχω στόχο να τα χρησιμοποιήσω προς το παρόν», λέει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις κρίσιμες μέρες του δημοψηφίσματος, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι η απόφαση για προσφυγή στις κάλπες ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις διαπραγματεύσεις κορυφής στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου, οι οποίες ναυάγησαν παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός «ουσιαστικά αγνοώντας τις δικές μου εισηγήσεις [τα] είχε αποδεχθεί σχεδόν όλα».

Σημείωσε ότι ο ίδιος ήταν επιφυλακτικός απέναντι στο δημοψήφισμα καθώς έβλεπε το ενδεχόμενο «να πάμε στο δημοψήφισμα ζητώντας το ‘Όχι’» αλλά εν τέλει να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των δανειστών.

Οι τίτλοι τέλους της συμμετοχής του στην κυβέρνηση ήλθαν αφού, το βράδυ του δημοψηφίσματος, ο πρωθυπουργός του «εκδήλωσε την απόφασή του να συνθηκολογήσει» και δέχτηκε τις προτάσεις των θεσμών.



Πηγή