Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Κρύβονται οι 5 Κρητικοί κακοποιοί που έσπασαν στο ξύλο Ελληνοκαναδό - Δικαιοσύνη ζητάει η οικογένεια

 


Έπειτα, λοιπόν, από τον άγριο ξυλοδαρμό του Εμμανουήλ Κακουλάκη από παρέα Κρητικών κακοποιών στο Ηράκλειο, οι... μεσολαβητές ανέλαβαν να πείσουν το θύμα και την οικογένειά του να μην προχωρήσουν νομικά την υπόθεση, αλλά να βρεθεί, εξωδικαστικά πιθανότατα, κάποια λύση, ώστε οι πέντε δράστες κακοποιοί ν' αποφύγουν τη φυλακή! 

Και αυτό, καθώς είναι πολύ πιθανό να κατηγορηθούν ότι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν τον άτυχο Ελληνοκαναδό λόγω της βαρβαρότητας που επέδειξαν, αφού τον χτυπούσαν με μανία με καρέκλες, γροθιές και κλωτσιές, ενώ εκείνος ήταν ήδη πεσμένος, αιμόφυρτος με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στην εντατική και να του κάνουν 60 ράμματα.

Η οικογένεια του θύματος φαίνεται αποφασισμένη ν' αναζητήσει δικαιοσύνη και καλά θα κάνει γιατί οι συγκεκριμένοι θα το ξανά κάνουν σε κάποιον άλλο και κρίνονται επικίνδυνοι. 

Τουλάχιστον δύο δράστες έχουν ταυτοποιηθεί μέσω βίντεο που αποδεικνύει την εμπλοκή τους στο αιματηρό συμβάν, ενώ υπήρχαν και δεκάδες μάρτυρες, που είδαν την επίθεση. Παρ' όλα αυτά, οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι, έχοντας βρει καταφύγιο σε χωριό-άβατο της Κρήτης.



Η τοπική αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τους δράστες και να τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη. Η κοινωνία της Κρήτης είναι σοκαρισμένη και ζητά αυστηρή τήρηση των νόμων και παραδειγματική τιμωρία των 5 κακοποιών. Η επίθεση στον Ελληνοκαναδό χρηματιστή, που έλαβε χώρα μπροστά στα παιδιά του, έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και την πρεσβεία του Καναδά, αυξάνοντας την πίεση για την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών να αυξάνεται.

Ο δικηγόρος του θύματος, Μανώλης Τρούλης,  υπέβαλε συμπληρωματικό υπόμνημα που συνοδεύεται από φωτογραφικό υλικό με τις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη, ζητώντας δικαίως να ασκηθεί στους δράστες ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και να εκδοθούν άμεσα εντάλματα σύλληψης, προκειμένου να οδηγηθούν ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα. Όπως υπογραμμίζει ο δικηγόρος, οι δράστες είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση, θέλοντας να αφαιρέσουν τη ζωή του πελάτη του.




Το θύμα επισκέφθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο η πρεσβευτής του Καναδά στην Ελλάδα Αννα Κάριν Ασελιν, προκειμένου να του συμπαρασταθεί και στη συνέχεια μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου όπου ενημερώθηκε για την υποθεση και την πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό των δραστών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου