Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για την στάση των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

 


Πάλι κατά των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας οι ανθέλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και ανοικτά υπέρ του καθεστώτος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μανώλη Κωστίδη, δεν έκρυψαν τα τουρκικά ΜΜΕ, την ικανοποίησή τους για την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Έλληνες Συριζαίους ευρωβουλευτές, κατά την ομιλία του την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε τουρκικές ιστοσελίδες αλλά και στην τουρκική τηλεόραση, έγιναν ακόμη και ονομαστικές αναφορές σε Έλληνες ευρωβουλευτές, ξεφτίλα για την χώρα και για τους ίδιους.

Χαρακτηριστικά τα όσα μετέδωσε η τηλεόραση Haber Global:

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι Έλληνες ευρωβουλευτές είπαν στον Μητσοτάκη πως λέει ψέματα και ο Δημήτρης Παπαδημούλης, κατηγόρησε τον Μητσοτάκη πως δίνει μια ‘’ροζ’’ εικόνα για την οικονομία της Ελλάδας. Κατηγόρησε επίσης τις πολιτικές τους και δήλωσε πως ο Μητσοτάκης λέει ψέματα. Ένας άλλος Έλληνας ευρωβουλευτής κατηγόρησε την Ελλάδα για απώθηση των προσφύγων. Ο Μητσοτάκης όταν ξαναπήρε τον λόγο αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες».

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης μετά την αρχική ομιλία Μητσοτάκη στο ευρωκοινοβούλιο, τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για «προβοκάτσια» κατά της Άγκυρας.

Ενδεικτικά:

Sabah: Αυτή τη φορά ο Μητσοτάκης στο ευρωκοινοβούλιο στόχευσε την Τουρκία. Η Ελλάδα συνεχίζει τις προβοκάτσιες.

Sozcu: Ο Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στόχευσε την Τουρκία.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου