Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60


 

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης.

Πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 αν δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και προχώρησε σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Ανακοίνωσε πρόστιμο 100 ευρώ στους άνω των 60 αν δεν εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και τα χρήματα θα πάνε για την ενίσχυση του ΕΣΥ. Το πρόστιμο θα επιβάλλεται αυτόματα από την ΑΑΔΕ μετά από σχετική διασταύρωση των στοιχείων. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή οι πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ανέρχονται στους 550.000.

«Δεν είναι ποινή, είναι αντίτιμο υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη επειδή κάποιοι αρνούνται να πράξουν το αυτονόητο».

«Υπάρχει μια μόνο ηλικιακή ομάδα που επιμένει να καθυστερεί. Από τους 580.000 ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών δυστυχώς μόνο 60.000 έσπευσαν να εμβολιαστούν εντός του Νοεμβρίου και δυστυχώς είναι κυρίως οι άνω των 60 που νοσηλεύονται και χάνονται», είπε ο πρωθυπουργός.

Από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου θα παρέχεται δωρεάν σε κάθε ενήλικο -εμβολιασμένο ή μη- ένα self test, προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού, την περίοδο των εορτών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το διάστημα από 6 έως 12 Δεκεμβρίου θα παρέχεται δωρεάν σε όλους ένα self test προκειμένου να ελεγχθεί η διασπορά του ιού την περίοδο των εορτών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου