Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Ερντογάν όπως Σαντάμ δεν αναλογίζεται τις συνέπειες των πράξεών του



Όπως όλοι οι καθεστωτικοί "ηγέτες¨ έτσι και ο Ερντογάν κάνει πώς δεν φοβάται, τα βάζει με όλους χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες των πράξεων του.

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο καθεστωτικός πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι οι Κύπριοι κάνουν τους… μάγκες, αλλά δεν είναι σε θέση να σταματήσουν τις δραστηριότητες της Αγκυρας στην ανατολική Μεσόγειο.

Οργισμένος για τα εντάλματα σύλληψης «δεν θα μπορέσουν να τους συλλάβουν. Δεν φτάνει η δύναμή τους γι’ αυτό. Επειδή εμείς είμαστε Τουρκία, είμαστε Τούρκοι. Δεν θα τους δώσουμε την ευκαιρία».

Αμέσως μετά επιτέθηκε στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν διερωτώμενος γιατί η Γαλλία ενοχλείται από τις γεωτρήσεις της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο. Ο Ερντογάν συγκεκριμένα είπε: «Τις προάλλες έκανε δηλώσεις ο Μακρόν. Να φύγει η Τουρκία από εκεί. Μα ποιος είσαι εσύ και μας λες να φύγουμε; Εσύ έχεις εδώ ακτές; Έχεις εσύ καμία σχέση με εδώ; Αλλά η Τουρκία δεν έχει μόνο ακτογραμμή, είναι και εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο. Εδώ η Ελλάδα μπορεί να μιλάει. Και η Βρετανία μπορεί να μιλά. Γιατί; Επειδή είναι εγγυήτριες δυνάμεις. Αλλά εσύ δεν μπορείς να μιλάς. Εσύ έχεις μια εταιρεία, ας μιλήσει η εταιρεία σου. Η Total. Εμείς γνωρίζουμε αυτή τη δουλειά καλύτερα».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου