Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Λ. Αυγενάκης: «Ο σεβασμός και η προστασία των ζώων είναι δείκτης μιας κοινωνίας αξιών, ήθους και αρχών»




Με αφορμή την Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ευ Ζώων: Ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις, τάσεις και προοπτικές», σήμερα Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού συνεχάρη τους συνδιοργανωτές και, ειδικότερα, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου και τη Φιλοζωική Ομάδα “Σείριος” Ηρακλείου για τις εργασίες της Ημερίδας προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι ευεργετικές επιδράσεις των ζώων στον άνθρωπο και, ειδικότερα, στα παιδιά είναι πλέον καταγεγραμμένες και κοινά αποδεκτές. Τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα έχουν την ευκαιρία για μάθηση, ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης και του αισθήματος της ευθύνης, καθώς και για περισσότερη σωματική άσκηση. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση, συναισθηματική υποστήριξη και αίσθημα ασφάλειας, ενώ, παράλληλα αναπτύσσεται στο παιδί η υπευθυνότητα, η φροντίδα για τους άλλους, η αίσθηση ικανότητας και ενδυναμώνεται η αυτοεκτίμησή του».

Στο πλαίσιο των εργασιών της Ημερίδας, ο Γραμματέας της ΝΔ τόνισε: «Επ’ ευκαιρία και της προχθεσινής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου), θέλω να σταθώ και λίγο στα θέματα των αδέσποτων ζώων, καθώς και στα περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού ζώων. Δυστυχώς, έχουμε γίνει μάρτυρες ακραίων περιστατικών, που πρέπει να μας προβληματίσουν ιδιαίτερα. Ο σεβασμός και γενικά η προστασία των ζώων από βάναυσες συμπεριφορές είναι δείκτης μιας κοινωνίας αξιών, ήθους και αρχών», ενώ καταληκτικά συμπλήρωσε: «Στη ΝΔ είμαστε πεπεισμένοι πως οποιαδήποτε πρωτοβουλία, θα πρέπει να έχει σαν κεντρικό άξονα μεταξύ άλλων, την προστασία των ζώων, καθώς και την εκπαίδευση και την ενημέρωση των ιδιοκτητών τους. Με την σημερινή σας εκδήλωση καταδεικνύεται η συμβολή που έχει η συνύπαρξη αυτή, στην κοινωνικοσυναισθηματική ανάπτυξη και ωρίμανση μικρών και μεγάλων».

Πηγή: apopsilive.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου