Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018

Δυσαρέσκεια Άγκυρας για τη μη έκδοση Κούρδου που συνελήφθη για τρομοκρατία στην ΚαλλιθέαΤην αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε η απόρριψη από το Τριμελές Συμβούλιο Εφετών του αιτήματος των τουρκικών αρχών για την έκδοση του 60χρονου κουρδικής καταγωγής Μεχμέτ Ντογκάν, ο οποίος μαζί με άλλα οκτώ άτομα είχαν συλληφθεί για τρομοκρατία στην Καλλιθέα και τον Νέο Κόσμο, λίγες ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε λόγο για πολιτικές πιέσεις και χαρακτήρισε «βαθύτατα απογοητευτικό γεγονός» την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης, περιγράφοντας τον 60χρονο σαν «μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C».

Η Άγκυρα έκανε λόγο για νέο παράδειγμα «προστασίας τρομοκρατικών οργανώσεων» από ελληνικά δικαστήρια, σημειώνοντας πως η απόφαση μη έκδοσης του 60χρονου δεν συμβαδίζει με τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ούτε είναι συμβατή με τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε ότι στο μέλλον αναμένεται από την ελληνική Δικαιοσύνη «να λαμβάνει δίκαιες και νόμιμες αποφάσεις, χωρίς πολιτικές πιέσεις».   


Πηγή : naftemporiki.gr


Αντιδράσεις:

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου