Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

“Να διαβάζεις, Κατερίνα”



του Ηλία Κανέλλη

Ξεπερνά και την καλύτερη φαντασία. Μετά την ισοπεδωτική επίθεση κατά του Πύρρου Δήμα, από συντάκτη της εφημερίδας “Αυγή”, της επίσημης εφημερίδας της βασικής κυβερνητικής συνιστώσας, του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ήταν αθλητής στην ομάδα άρσης βαρών, πολλά μέλη της οποίας βρέθηκαν ντοπέ, αλλά και επειδή στρατεύτηκε με το ΠΑΣΟΚ και τις ευρωπαϊστικές δυνάμεις υπέρ του ΝΑΙ στο περσινό δημοψήφισμα, ο συντάκτης επιστρέφει. Και αυτή τη φορά επιτίθεται (από τη σελίδα 6 της “Αυγής”, 23/8/2016, “Να… διαβάζεις, Κατερίνα”) κατά της ολυμπιονίκη στο επί κοντώ, Κατερίνας Στεφανίδη.

Γιατί της επιτίθεται; Επειδή η αθλήτρια υπαινίχθηκε ότι η επίθεση κατά ενός αθλητή όπως ο Πύρρος Δήμας ήταν άδικη, επειδή δηλαδή δήλωσε σε συνέντευξή της ότι οι πρωταθλητές δεν είναι πρόσωπα γεννήματα μιας συγκυρίας, ότι εργάζονται σκληρά κι ότι συμμετέχουν ενδιαμέσως σε πολλούς αγώνες, για τους οποίους μπορεί να μην ενδιαφέρεται το μεγάλο φιλοθεάμον κοινό.

Ο συγκεκριμένος συντάκτης, το όνομα του οποίου, ειλικρινά, δεν έχει καμία σημασία, έτυχε της ομόθυμης υποστήριξης της εφημερίδας, που αφιέρωσε ανώνυμο άρθρο της σύνταξης στην τελευταία σελίδα της για να τον υπερασπίσει, ενώ επιστρατεύθηκε και ο βασικός χρονογράφος της, οπαδός του μανιχαϊστικού κομματικού αλάθητου (που έχει πολλά ένσημα σε αυτή τη δουλειά σε άλλο προπαγανδιστικό ανάλογο φύλλο, το επίσημο όργανο παλαιότερα του ΚΚΕ). Επιστρέφει, λοιπόν, με ακόμα περισσότερη στρεψοδικία και με ακόμα περισσότερο θράσος, για να νουθετήσει μια πρωταθλήτρια, προσάπτοντάς της ότι δεν τον διάβασε προσεκτικά. Κι ότι δεν μιλούσε για εκείνην αλλά μόνο για τον Πύρρο Δήμα.

Πολύ μεγάλη ιδέα έχουν μερικοί άνθρωποι για τον εαυτό τους. Και πολύ μεγάλη ιδέα έχουν μερικές αυταρχικές ιδεολογίες για την ισχύ τους. Επίσης, στον γκρίζο μικρόκοσμό τους αδυνατούν να κατανοήσουν το γελοίον του πράγματος, ένας έλληνας δημοσιογράφος το όνομα του οποίου δεν έχει σημασία να υποδεικνύει σε μια υποψήφια διδάκτορα νευροψυχολογίας, σε μια επιστήμονα δηλαδή που ιδρώνει για πράγματα για τα οποία εκείνος πιθανόν ούτε έχει ακούσει: “να διαβάζεις, Κατερίνα”.

Ή, όπως λένε στο χωριό μου, έκανε κι η μύγα κ%^ο κι έ@#$ε τον κόσμο όλο.


Πηγή : athina984.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου