Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Απατεώνες "Κοράκια" λυμαίνονται την αγορά ακινήτων : Απίστευτες απάτες με θύματα ιδιοκτήτες ακινήτων



Γεμίσαμε απατεώνες κακοποιούς που υπόσχονται ακόμη και δάνεια με χαμηλό επιτόκιο σε ανέργους ή εμφανίζονται ως διαμεσολαβητές σε αγοραπωλησίες με ξένους αρπάζοντας χιλιάδες ευρώ ή ακόμη και ολόκληρα ακίνητα.
Η Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ έχουν κινηθεί αλλά οι περιπτώσεις είναι πολλές και δύσκολα οι απατεώνες ξεσκεπάζονται αφού φροντίζουν να ξεγελάνε αστυνομία και δικαιοσύνη.
Το μαγαζί του απατεώνα στήνετε στο internet και όλα γίνονται με τηλεφωνικές κάρτες ημέρα και στο μιλητό ώστε μετά να εξαφανιστούν τα ίχνη τους.
Αυτό ονομάζεται παραμεσητία και τέτοια φαινόμενα απάτης πολλαπλασιάζονται κάθε μέρα αφού οι απατεώνες έχουν βρει πρόσφορο έδαφος με την αγορά ακινήτων να έχει παγώσει και έτσι είτε λειτουργούν ως τοκογλύφοι, είτε ως διαμεσολαβητές με προμήθειες πολλαπλάσιες του νόμιμου.

Σύμφωνα με την  “Ημερησία” στο internet υπάρχουν αγγελίες οι οποίες αναφέρουν ότι παρέχεται άμεσα ρευστό σε όσους ιδιοκτήτες δεχθούν να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική τους αξία. Οι αγοραπωλησίες που είναι μεν νόμιμες, μοιάζουν με ενός είδους «δημοπρασίες», μόνο που συνήθως η τιμή είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Υπόσχονται συμβόλαια με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να «εξυπηρετούν» τους πολίτες που έχουν ανάγκη από χρήματα και ταυτόχρονα να μην του δίνουν την ευκαιρία να πετύχει καλύτερους αγοραστές που θα τους προσφέρουν μια τιμή που θα είναι πιο κοντά στην πραγματική αξία της περιουσίας τους.

Ακόμα χειρότερα, ακολουθώντας τακτικές τοκογλύφων πολλοί προσεγγίζουν απελπισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους προσφέρουν ρευστότητα με ενέχυρο κάποιο περιουσιακό στοιχείο.
Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και αγγελίες μέσω διαδικτύου που δίνουν δάνεια με επιτόκιο 3%, περίοδο χάριτος 2 μηνών και άλλα... μπόνους ακόμη και σε ανέργους.

Για όσους έχουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ που μπορούν να πωληθούν σε αλλοδαπούς ενδιαφερόμενους τα κυκλώματα πλησιάζουν τους ιδιοκτήτες τους λένε ότι έχουν εξασφαλίσει αγοραστή και στη συνέχεια τους πείθουν να πωλήσουν το ακίνητο κάτω από την αξία του, αλλά στο συμβόλαιο να αναγράφεται τιμή 250.000 + 1 ευρώ ώστε να παρέχεται στον ενδιαφερόμενο αλλοδαπό και η δυνατότητα για βίζα. Ο αλλοδαπός βέβαια πληρώνει το ακίνητο στην κανονική του αξία όμως αυτή η διαφορά καταλήγει στην τσέπη των απατεώνων και όχι του ιδιοκτήτη.


Πηγή: Ημερησια, newsit.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου