Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Opinion Poll: Προβάδισμα 17,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

 


Προβάδισμα διατηρεί και σε αυτή την δημοσκόπηση της Opinion Poll, η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να παραμένει με μεγάλη διαφορά ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.  

Σύμφωνα με την έρευνα, που διενεργήθηκε στο διάστημα 15 Φεβρουαρίου - 19 Φεβρουαρίου 2021, η ΝΔ συγκεντρώνει 37.3% έναντι 20.2% του ΣΥΡΙΖΑ, με την ψαλίδα να είναι στο 17,1%. 


Τα βασικότερα από τα ευρήματα είναι τα παρακάτω : 

Ικανοποιημένοι από το κυβερνητικό έργο δηλώνουν το 42% των πολιτών, ικανοποίηση από το έργο του πρωθυπουργού εκφράζει το 57% των ερωτηθέντων, ενώ η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη βρίσκεται στο 58.4%.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται μπροστά από τον δεύτερο πολιτικό αρχηγό που είναι η Φώφη Γεννηματά με 33.1% και απο τον τρίτο Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν υπάρχει στην ερώτηση ο κανένας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην μάχη του κέντρου, αφού το 78.9% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι θεωρούν θετικό το έργο του.

Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ βλέπει θετικά το κυβερνητικό έργο και το 78.9% αντιμετωπίζει θετικά το έργο του ίδιου του πρωθυπουργού.

Από την αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιημένοι δηλώνουν μόλις το 12.3%, από τον τρόπο που αντιπολιτεύεται το ΚΙΝΑΛ μόλις το ποσοστό 12.1%, του ΚΚΕ μόλις το 12.9% , της Ελληνικής Λύσης μόλις το 9.2% και του ΜΕΡΑ 25 μόλις ο 9.2%.

Το 58% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι θα πρέπει να υπάρχει αλλαγή προέδρου (68% του ΚΙΝΑΛ, το 61% όσων αυτοκαθορίζονται κεντρώοι, 80% των κεντροαριστερών και το 65% των αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών).

Στο ερώτημα ποιον θα ήθελαν πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ στην κοινή γνώμη προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28.5% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 18.1%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 17.9% και ο Παύλος Γερουλάνος με 11.4%.

Στον χώρο του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά διαμορφώνονται 36.7% για τον Ανδρέα Λοβέρδο, 26.9% για τον Νίκο Ανδρουλάκη, 16.7 % για την Φώφη Γεννηματά και 7.7% για τον Παύλο Γερουλάνο.

Στον χώρο του κέντρου ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει ευρύ προβάδισμα με 38.46% έναντι 17.58%, 17.3% και 8.8 των Φώφη Γεννηματά, Νίκου Ανδρουλάκη και Παύλου Γερουλάνου αντίστοιχα. Προβάδισμα έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης στον χώρο όσων αυτοκαθορίζονται ως κεντροαριστεροί και αριστεροί.




90χρονη τρεις μέρες χωρίς νερό και τροφή σώθηκε από άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ


 

Το Σάββατο άγνωστοι δράστες μπήκαν σε διαμέρισμα στην κυψέλη, και αφού έκαναν το σπίτι άνω κάτω, έκλεψαν χρήματα και αντικείμενα και αποχώρησαν.

Μόλις επέστρεψε στο σπίτι η 90χρονη!! ιδιοκτήτης και διαπίστωσε ότι της έχουν κλέψει τα χρήματα, περίπου 1000 ευρώ, λόγω προβλημάτων υγείας και από την φόρτιση που της δημιουργήθηκε, ζαλίστηκε και έπεσε στο δάπεδο, μην μπορώντας να κουνηθεί, αλλά ούτε και να καλέσει βοήθεια.

Μάταια οι μοναδικοί συγγενείς της από Θεσσαλονίκη, την καλούσαν από το Σάββατο για να δουν πως είναι, καθώς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει και να δώσει σημεία ζωης.

Από το Σάββατο το απόγευμα μέχρι σήμερα στις 14.00 η ηλικιωμένη, ήταν ακίνητη στο έδαφος, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και, δυστυχώς χωρίς να μπορεί να πάρει τα φάρμακα της.

Οι συγγενείς της ενημέρωσαν το 100 φοβούμενοι τα χειρότερα, και λέγοντας πως πολύ πιθανό να της έχει συμβεί κάτι πολύ σοβαρό.



Το Κέντρο Άμεσης Δράσης ενημέρωσε την ΔΙΑΣ, και άμεσα ειδικοί φρουροί από την ομάδα της Κυψέλης έφτασε στο σπίτι της ηλικιωμένης. Αρχικά χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος, χωρίς όμως να λάβουν κάποια απόκριση από το εσωτερικό. Ταυτόχρονα, η ανησυχία των περιοίκων και οι πληροφορίες που συνέλλεξαν από ενοίκους της πολυκατοικίας ότι δεν είχαν δει ή ακούσει την ηλικιωμένη γυναίκα εδώ και τρεις μέρες, έκανε τους αστυνομικούς να αποφασίσουν να δράσουν άμεσα.

Οι ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ μην έχοντας πολλές εναλλακτικές, με αυτοθυσία και πραγματικό κίνδυνο της ζωής τους, αποφάσισαν να περάσουν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της γυναίκας, πηδώντας από το όμορο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου. Εισήλθαν εντός, και διαπίστωσαν ότι η ηλικιωμένη ήταν ακίνητη χωρίς να ανταποκρίνεται και έχοντας σπασμούς.

Χωρίς να χάσουν χρόνο, της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, προσπαθώντας να την κάνουν να αντιδράσει και να δώσει σημεία ζωής.



Η ηλικιωμένη ψέλλισε ότι πονούσε σε όλο της το σώμα, ότι κρυώνει και ότι δεν έχει πιει νερό και δεν έχει φάει τίποτα από το Σάββατο το μεσημέρι.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν το ΕΚΑΒ και μέχρι το ασθενοφόρο να φτάσει στο σημείο, έκαναν ότι ήταν δυνατό ώστε η ηλικιωμένη γυναίκα μην χάσει τις εκ νέου τις αισθήσεις.

Φτάνοντας οι διασώστες του ΕΚΑΒ, χορήγησαν οξυγόνο και όρο, ενημερώνοντας τους αστυνομικούς, ότι ήταν εντελώς αφυδατωμένη και η κατάσταση της είναι κρίσιμη.

Μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, συνοδεία των μοτοσικλετιστών της ΔΙΑΣ , όπου μετά από λίγο οι γιατροί τους ενημέρωσαν, ότι με τις ενέργειες τους, της έσωσαν την ζωή και πλέον δεν κινδυνεύει άμεσα η υγεία της.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το Lawandorder.gr


Πηγή : lawandorder.gr



Πρυτανεία : Μόλις 12 από τους 31 συλληφθέντες καταληψίες είναι φοιτητές στο ΑΠΘ

 


Δικαίωση της κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνει για την προστασία των πανεπιστημίων, έρχεται από την παράνομη κατάληψη του ΑΠΘ από ακροαριστερά στοιχεία που δεν είχαν καμία σχέση με τους φοιτητές.

Στην ανακοίνωση τους οι πρυτανικές αρχές αναφέρονται στα γεγονότα που οδήγησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στην αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επισημαίνουν τους λόγους για τους οποίους ενημερώθηκαν οι εισαγγελικές αρχές που αποφάσισαν την επέμβαση της αστυνομίας, και τονίζουν ότι «οι 19 από τους συλληφθέντες δεν ήταν μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας -κατά δήλωσή τους- και μόνο 12 δήλωσαν φοιτητές του πανεπιστημίου μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ:

«Για πολλά χρόνια, η πανεπιστημιακή κοινότητα υπέστη αυτή την κατάσταση» αναφέρουν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωση για τα χθεσινά επεισόδια στο Ίδρυμα και την κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του.  «Τα θύματα αυτών των συμπεριφορών αισθάνθηκαν ανήμπορα να αντιδράσουν. Δίσταζαν μπροστά στην απειλή της βίας. Ο φόβος έφερε την ανοχή κι ανοχή διαιώνισε τον φόβο. Γι’ αυτό οι συγκεκριμένες επιθέσεις πλήττουν την καρδιά του δημοκρατικού πανεπιστημίου».

«Στο κράτος δικαίου που υπηρετούμε, η προσήλωσή μας στη νομιμότητα είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως και η περιφρούρηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας σε κάθε πτυχή της πανεπιστημιακής ζωής»  τονίζει η ανακοίνωση των πρυτανικών του αρχών.

Όπως τονίζει: «Στις 7 το πρωί της 22ας Φεβρουαρίου περίπου 25 άτομα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του Κτιρίου Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κρατώντας λοστούς και εργαλεία διάρρηξης. Στη συνέχεια, γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να καταλάβουν το δημόσιο κτίριο. Απαίτησαν από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας να αποχωρήσουν από το κτίριο, απειλώντας μάλιστα τη σωματική τους ακεραιότητα, ενώ ζήτησαν επιτακτικά και την εκκένωση των χώρων στάθμευσης.

Οι Πρυτανικές Αρχές ενημέρωσαν τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τη βίαιη απομάκρυνση των υπαλλήλων φύλαξης και καθαριότητας, όπως επίσης και για την παρεμπόδιση προσέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων. Ήδη, από την περασμένη Πέμπτη, κατά τη διάρκεια της Συγκλήτου, άγνωστα άτομα κινήθηκαν απειλητικά κατά του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, ενώ επιτέθηκαν σε υπάλληλο της υπηρεσίας φύλαξης που προσπάθησε να τον προστατεύσει.

Ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας ενημερώθηκε εκ νέου, όταν πρόσθετες πληροφορίες από την υπηρεσία φύλαξης του πανεπιστημίου, τεκμηρίωναν την παραβίαση χώρων και την είσοδο άγνωστων ατόμων στον 7ο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Πρυτανείας, όσο και σε άλλους χώρους που δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση. Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε για την εκ νέου παρεμπόδιση στην προσέλευση εργασίας, όλων των εργαζομένων και της διοίκησης στο κτίριο.

Με βάση τα παραπάνω, η παρέμβαση της Πολιτείας έγινε αυτεπάγγελτα, με σκοπό την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών του πανεπιστημίου και την αποφυγή καταστροφής δημόσιας περιουσίας. Αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης ήταν η προσαγωγή των καταληψιών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχαμε, οι 19 από τους συλληφθέντες δεν ήταν μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας -κατά δήλωσή τους-, και μόνο 12 δήλωσαν φοιτητές του πανεπιστημίου μας.

Τα χθεσινά γεγονότα είναι η κορύφωση των όσων βιώνουν τόσα χρόνια, οι καθηγήτριες και οι καθηγητές, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές μας, σε ένα καθεστώς άτυπης ομηρίας από ομάδες, που χρησιμοποιούν τη βία για να επιβάλλουν τις απόψεις τους. Οι ομάδες αυτές επανειλημμένα έχουν προβεί σε αποτρόπαιες πράξεις άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. Έχουν «επικηρύξει» καθηγητές που δε συμμερίζονται τις απόψεις τους. Έχουν επιλέξει αντί του συντεταγμένου διαλόγου πρακτικές του όχλου. Έχουν παρεμποδίσει συνεδριάσεις δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων».



Εξαφάνησαν από το site του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφία του Λιγνάδη με ευρωβουλευτές


 

Στην Σταλινική τακτική παραποίησης και εξαφάνισης φωτογραφιών και προσώπων έτρεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για να εξαφανίσει στοιχεία που τον συνδέουν με τον Δημήτρη Λιγνάδη. 

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια να αποκρύψουν documenta, πρώτη ήταν η εφημερίδα "Αυγή" που σε άρθρο της χρησιμοποίησε παραποιημένη φωτογραφία από περσινή παράσταση στην Επίδαυρο στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός με την σύζυγό του, η Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης και εξαφανισμένη, κομμένη, από την φωτό την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, στο θέμα για την εκδήλωση που είχε διοργανώσει το 2019 ο ευρωβουλευτής του κόμματος Αλέξης Γεωργούλης στο Ευρωκοινοβούλιο και συμμετείχε και ο Δημήτρης Λιγνάδης, έχει αφαιρεθεί η φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ηθοποιός μαζί με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν στην ημερίδα.

Η φωτογραφία που πήγε να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ:





Ο επικίνδυνος ράπερ Υποχθόνιος φίλος Αλέξη Τσίπρα απειλεί Νίκο Ρωμανό



Μέσω ανάρτησης του ο επικίνδυνος όπως φαίνεται, και ακροαριστερός ράπερ Υποχθόνιος απειλεί τον Διευθυντή γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκο Ρωμανό.

Συγκεκρίμενα ο επικίνδυνος ράπερ Υποχθόνιος με ύφος κακοποιού, κοινοποιεί δήλωση του Νίκου Ρωμανού πως «ο χώρος των καλλιτεχνών αριστεροκρατείται»,  και  σχολίασε «Και ο χώρος των ράπερ αριστεροκρατείται. Θες να φας στη μάπα καμία χρυσή από glock?».




Ο ακροαριστερός επικίνδυνος ράπερ δίνει την εντύπωση ότι οπλοφορεί και διαθέτει ένα όπλο τύπου glock και πρέπει να επέμβει άμεσα η αστυνομία και η εισαγγελία.





Η απάντηση του Νίκου Ρωμανού ήταν άμεση, αν και τελικός αποδέκτης της ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας που είναι και φίλος με τον επικίνδυνο ακροαριστερό ράπερ.

Ο Νίκος Ρωμανός σε ανάρτησή του κοινοποιήσε τέσσερις φωτογραφίες. Το στιγμιότυπο με την απειλή, τη φωτογραφία Τσίπρα – Υποχθόνιου, τον ράπερ αγκαλιά με τη Ρένα Δούρου και την περιγραφή του glock… για όσους ενδεχομένως δεν γνωρίζουν και σχολίασε «Να χαίρεστε τους φίλους σας κ.Τσίπρα».



Απάντηση της Ελλάδας στα νέα τουρκικά fake news περί δήθεν παρενόχλησης του Τσεσμέ

 


Τα fake news του καθεστώτος Ερντογάν και του τουρκικού Τύπου διαψεύδουν κατηγορηματικά ελληνικές στρατιωτικές πηγές, που αναφέρουν ότι στην περιοχή υπάρχουν μεν μαχητικά F-16, αλλά ουδέποτε πέρασαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το «Τσεσμέ» και πολύ περισσότερο ουδέποτε πέταξαν «αερόφυλλα».

Σύμφωνα με το ψέμα που ανακοίνωσε το πρακτορείο «Ανατολή» που πρόσκειται στο καθεστώς, τέσσερα F-16 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας προσέγγισαν το «Τσεσμέ» που βρίσκεται στα δυτικά της Λήμνου, ενώ ένα ξ αυτών έριξε βολές στα δυο ναυτικά μίλια μακριά από το τουρκικό πλοίο.

«Ήταν μια από τις συνηθισμένες παρενοχλήσεις των Ελλήνων γειτόνων μας. Δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στο πλαίσιο των κανονισμών. Η στάση, η απόφαση και η δουλειά που κάνουμε σε αυτό το πεδίο, είναι συγκεκριμένες. Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλει γι’ αυτό» είπε ο προκλητικός υπουργός Άμυνας του καθεστώτος Χουλουσί Ακάρ.



Νέα μαρτυρία για Λιγνάδη: Αυτοϊκανοποιούνταν στο μάθημα

 


Άλλη μια σημαντική μαρτυρία για τη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη από πρώην φοιτήτρια έρχεται να προστεθεί σε όσα αποκαλύπτονται καθημερινά. Η Α.Α. Κατήγγειλε στη LiFO περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας, τα οποία διέπραττε με άνεση, όπως καταμαρτυρά, και μάλιστα εντός του δημόσιου πανεπιστημίου.

Τα όσα αφηγείται στη LiFO η Α.Α. συνέβησαν την ακαδημαϊκή χρονιά 2004-2005, στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο, όπου ο Δημήτρης Λιγνάδης πήγε για να διδάξει για ένα εξάμηνο, το οποίο όμως δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από τέσσερις μήνες διέκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

«Από την πρώτη μέρα που μπήκε στο μάθημα έκανε περίεργες ερωτήσεις. Σε εμένα προσωπικά είχε ρωτήσει τι είναι αυτό που δεν θα έκανα ποτέ στο θέατρο. Εγώ δεν ήθελα να απαντήσω, γιατί φαντάστηκα ότι μου το λέει για να με βάλει να το κάνω. Παρόλα αυτά, επειδή επέμενε, του είπα ότι αυτό που δεν θα έκανα θα ήταν να γδυθώ. Και μου είπε "ωραία, γδύσου" και επέμενε με πολύ έντονο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του εξαμήνου, που δεν ήταν πλήρες εξάμηνο, σε παραστάσεις όπως π.χ. τις "Τρεις αδελφές" του Τσέχοφ, έβαζε τα κορίτσια να δέρνονται μεταξύ τους και να γδύνει η μία την άλλη, τα αγόρια να γλείφουν το πάτωμα και άλλα τέτοια πράγματα.

Έχω στείλει μια καταγγελία στο ΣΕΗ για ένα από τα πρώτα περιστατικά. Αν με καλέσουν, θα πάω να καταθέσω. Ήταν μία μέρα που είχαμε μάθημα μαζί του και πήγαμε να καθίσουμε κανονικά στην αίθουσα. Εγώ, δυστυχώς, κάθισα στην πρώτη σειρά και λίγο διαγώνια από την έδρα, οπότε τον έβλεπα από τη μέση και κάτω που είχε γυμνό το σημείο του σώματος του αυτό και αυνανιζόταν. Αυτός με είδε που ξαφνιάστηκα και γελούσε με ένα μειδίαμα, συνεχίζοντας αυτό που έκανε. Μετά τελείωσε, κουμπώθηκε και σηκώθηκε να συνεχίσει το μάθημα. Το συγκεκριμένο το κατήγγειλα στο ΣΕΗ. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό.

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος κάπνιζε, και δεν κάπνιζε απλά τσιγάρα, αλλά χασίς. Κανείς μας τότε δεν είχε σκεφτεί να τον καταγγείλει στη σχολή, η οποία ήταν νεοσύστατη, μόλις ενός έτους. Ούτε Πρόγραμμα Σπουδών δεν είχαμε τότε. Στην αρχή θεωρούσαμε σπουδαίο που θα μας δίδασκε ένας καλλιτέχνης σαν τον Λιγνάδη. Μετά όλα αυτά θεωρήθηκαν κάτι σαν εκκεντρικότητες και ιδιαιτερότητες ενός καλλιτέχνη....

Στην τάξη είχαμε ένα αγόρι με το οποίο από την πρώτη στιγμή σύναψε σχέση μαζί του. Και μάλιστα, στο τέλος ενός από τα πρώτα μαθήματα, τον πήρε με το αυτοκίνητο και πήγαν στην παραλία. Θυμάμαι ότι στην αρχή ο συμφοιτητής μας μιλούσε με ενθουσιασμό για εκείνον, που τον είχε επιλέξει και έκαναν σχέση. Παρόλα αυτά, από όσα μας μετέφερε στη συνέχεια, αντιλαμβανόμασταν ότι όλα αυτά που μας περιέγραφε ήταν πάρα πολύ κακοποιητικά και τοξικά. Η σχέση αυτή τελείωσε άδοξα. Βρέθηκαν και μια-δυο φορές στην Αθήνα. Σίγουρα δεν ήταν μια κανονική σχέση. Ήταν ένας καθηγητής που είχε σεξουαλικές σχέσεις με έναν 18χρονο φοιτητή, με κακοποιητικά χαρακτηριστικά.

Υπήρχαν ακόμα δύο φοιτητές στην τάξη, τους οποίους είχε προσεγγίσει. Ο ένας μου είπε ότι έχει κάτι να αναφέρει και θα το στείλει στο ΣΕΗ. Ο άλλος δεν έχει μιλήσει, παρότι όλοι ξέραμε ότι κάτι γινόταν και τον πίεζε, τον στρίμωχνε και τον ενοχλούσε.

Κάποια στιγμή ο Λιγνάδης σταμάτησε να έρχεται στα μαθήματα και όταν πήγαμε να ρωτήσουμε στη γραμματεία, μας είπαν ότι τελείωσε και δεν θα ξανάρθει. Ήταν κοντά στο Πάσχα. Και από τότε δεν ξανακάναμε μάθημα μαζί του, χωρίς να μας εξηγήσουν τίποτα. Αυτό που ειπώθηκε κάποια στιγμή ήταν ότι σταμάτησε η συνεργασία επειδή δεν ήταν συνεπής.

Για το μαχαίρωμα εμείς το μάθαμε από τον συμφοιτητή μας, που είχε τη σχέση μαζί του. Του το είπε ο Λιγνάδης. Και μάλιστα του είχε πει ότι τον μαχαίρωσε από ζήλια και έρωτα ο σύντροφός του, αυτό ισχυρίστηκε. Αυτό είχε πει στο παιδί τότε.

Δεν ξέρω αν έπαιξε κάποιο ρόλο η σχέση αυτή, αλλά ο συμφοιτητής μας στο τρίτο έτος εμφάνισε πολύ σοβαρά σημάδια κατάθλιψης, έπεσε στα ναρκωτικά και έκανε απόπειρες αυτοκτονίας. Σήμερα κάνει θεραπεία και προσπαθεί να συνέλθει με τη βοήθεια της οικογένειας του».

H νέα γυναίκα αρνήθηκε κι αυτή να σιωπήσει και είναι έτοιμη να καταθέσει για όσα γνωρίζει. Tα στοιχεία της είναι στη διάθεση παντός αρμοδίου.



Πηγή: lifo.gr





Ο χυδαίος ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε το ελληνικό #metoo σε ελληνικό QAnon

 


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μην μπορώντας να αντέξει αυτή την χυδαιότητα απο τον ΣΥΡΙΖΑ, και την εικόνα που βγάζει προς τα έξω στην κοινωνία, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προκαλέσει συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για να δώσει ακόμα ένα μάθημα στον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα που δεν έχει ίχνος ηθικής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο έσχατο σημείο εξαχρείωσης», λέει σωστά η κυβέρνηση «Τα φερέφωνά του στο διαδίκτυο, ακόμη και βουλευτές του, όπως η κυρία Ελευθεριάδου, έφθασαν στο σημείο να μιλούν για “Ν.Δ.-παιδεραστές”», υπογραμμίζουν. Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει από τα βήμα της Βουλής τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τα στελέχη και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετούν δημοσίως για το θέμα και να απαντήσουν καθαρά και χωρίς περιστροφές αν καταδικάζουν ή όχι το #ΝΔ-παιδεραστές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του όλες τις τελευταίες μέρες κάνουν μια προσπάθεια να μετατρέψουν το ελληνικό #metoo σε ελληνικό QAnon», παραπέμποντας στις δοξασίες της ομώνυμης οργάνωσης των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με τους οποίους ο πλανήτης κυβερνάται από μια… συνωμοσία παιδεραστών. Με τους χειρισμούς τους, υποστηρίζουν, ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο ξεκίνησε από ημερίδα που είχε οργανώσει το υφυπουργείο Αθλητισμού και αγγίζει όλους τους χώρους (πολιτιστικό, αθλητικό, ΜΜΕ, εργασιακούς χώρους) κινδυνεύει να χάσει την ουσία του. Με τις ακρότητες τους, συμπληρώνουν, επιχειρούν πλαστούς διχασμούς και εκτροχιασμό του δημόσιου διαλόγου.



Ελένη Αρβελέρ υπέρ Μενδώνη: Πού στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησής της;

 


Η δήλωση της Ελένης Αρβελέρ για τη Λίνα Μενδώνη στο iefimerida.gr

«Η κοινωνία μας σήμερα υποφέρει από το αποτρόπαιο. Και ευτυχώς η Πολιτεία αντέδρασε, ενώ η Δικαιοσύνη ήδη εργάζεται γρήγορα και ψύχραιμα για την κάθαρση.

Γιατί όμως να μην παίρναμε υπ' όψιν και την επαγγελματική εμβέλεια και να μιλάμε μόνο για ανοίκειες διαγωγές που δεν ήταν ούτε μπορούσαν να είναι γνωστές;

Ο Λιγνάδης είχε τυπικά τα προσόντα για να γίνει καλός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου. Γνωρίζω άριστα τη λειτουργία του Ιδρύματος, γιατί είχα την τιμή να προεδρεύσω του Δ.Σ. πάνω από μία δεκαετία∙ κι αυτό υπό πολλούς υπουργούς Πολιτισμού, αρχίζοντας από τη Μελίνα.

Πού, λοιπόν, στηρίζεται το δήθεν λαϊκό αίτημα παραίτησης της κυρίας Λίνας Μενδώνη, της υπουργού Πολιτισμού που ασκεί, κατά τη γνώμη μου, επαρκώς και επιτυχώς το πολυσχιδές έργο της;».